Chabarovsk – Petrohrad 3:2 (kon.) | Vladivostok – Nižněkamsk 2:4 (kon.) | Novosibirsk – Ufa 3:2 (po pr.)
Barys – Jekatěrinburg 3:2 (2:1 po s.n.) | Kazaň – Magnitogorsk 4:3 (po pr.) | N.Novgorod – Spartak Moskva 1:3 (kon.)
po prodl.
Ak Bars Kazaň
4:3 (1:1, 0:0, 2:2 - 1:0)
Metallurg Magnitogorsk
Pondělí 27.12.2021, 17:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:46 Ilja SAFONOV - 4:3
     
    61:46
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí v prodloužení dokonávají velký obrat! Hrdinou zápasu je ILJA SAFONOV, který završuje hattrick. Domácí útočník vypálil od modré čáry. Letící puk tečoval jeden z bránících hráčů a Olkinoura nestačil na změnu trajektorie adekvátně reagovat – 4:3. Asistence: Kirill Petrov a Jason Demers.
    58:56 Pär LINDHOLM - 3:3
     
    58:56
    Kazaň vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Dmitrij Kagarlickij přebral na modré čáře puk od Kampfera, podél levého mantinelu se s ním vydal dopředu a bekhendem ho nahodil do brankoviště. Tam se snažil o teč PÄR LINDHOLM, ale byl to bránící Chabarov, od jehož brusle se kotouč odrazil za záda brankáře Olkinoury – 3:3. Asistence: Dmitrij Kagarlickij a Steven Kampfer.
     
    58:44
    Ano, branka Kazaně je prázdná!
    56:49 Ilja SAFONOV - 2:3
     
    56:49
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí ještě vykřesávají naději na zvrat! Olkinoura nejprve levým betonem vykopl puk po střele od modré čáry. Nápor Kazaně však pokračoval. Danis Zaripov poslal z pravé strany kotouč do předbrankového prostoru, kde do jeho pasu šikovně nastavil hůl ILJA SAFONOV, jenž puk tečoval za záda Olkinoury – 2:3. Asistence: Danis Zaripov a Steven Kampfer.
    54:48 Josh CURRIE - 1:3
     
    54:48
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hosté dnes dokáží využít z minima maximum! Alexej Makljukov dostal přihrávku na vrchol levého kruhu a pálil tedy z podobné pozice jako v případě gólu na 2:1. Do jeho rány ještě před brankou vložil hůl JOSH CURRIE, jenž puk usměrnil za záda bezmocného Biljalova. Asistence: Alexej Makljukov a Andrej Čibisov.
     
    54:08
    Nahození od modré čáry před Olkinourou nepříjemně tečoval Nikolaj Kovalenko. Ten pak spolu s Arťomem Galimovem i dorážel, ovšem kotouč se nedostal za brankovou čáru!
     
    52:10
    Šarvátka u branky Magnitogorsku! Střelu Nikolaje Kovalenka z pravého kruhu zastavil Olkinoura vyrážečkou. Následovala dorážka Arťoma Galimova a nakonec opět Kovalenka. Jeho počínání se vůbec nelíbilo Jaroslavovi Chabarovovi, který se do něj pustil a následně se zapojili i další hráči.
     
    51:36
    A je po přesilovce. Pär Lindholm zastavil protihráče jen krosčekem a síly na ledě se vyrovnávají.
     
    51:15
    Máme tu vyloučení! Pavel Akolzin dostal dvě minuty za krosček a domácí tak mají solidní šanci na vyrovnání.
    44:13 Alexej MAKLJUKOV - 1:2
     
    44:13
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hosté jdou z ničeho nic do vedení! ALEXEJ MAKLJUKOV se dostal k puku na vrcholu levého kruhu. Z této pozice vystřelil švihem a poměrně nenápadná situace končí gólem! Brankář Biljalov totiž letící kotouč lapačkou jen škrtl, tečoval si ho do helmy a od ní se hrací předmět odrazil do brankové síťky. Gólmanovi Kazaně možná zaclonil ve výhledu projíždějící Korostěljov – 1:2. Asistence: Andrej Čibisov.
     
    38:31
    Arťom Galimov přihrával z pravé strany puk před branku, kam si sjel obránce Danil Žuravljov. Hosty podržel Olkinoura!
     
    27:55
    Domácí teď mají tlak! Nikita Dyňak mohl dorážet do odkryté branky, v čemž mu v poslední chvíli zabránil obránce, který mu puk vypíchl!
     
    24:02
    Pär Lindholm dostal puk před branku. Přehodil si ho na bekhend a zkusil překvapit brankáře Olkinouru zakončením na bližší tyčku. To se mu vlastně i povedlo, finského gólmana totiž zachránila horní část brankové konstrukce!
     
    23:13
    Arťom Zemčonok namáčkl na hrazení Nikitu Dyňaka, který zůstává po tomto nepříjemném zákroku ležet na ledě. Obránce Metallurgu dostal dvě minuty za vražení na mantinel.
     
    16:17
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk. Arťom Zemčonok – 2 min., hákování.
     
    12:40
    Velká příležitost hostí! Ti se dostali do přečíslení 2 na 1. Přihrávku obdržel Maxim Karpov, kterou zprava zamířil vedle odkrytého kouta kazaňské branky.
    07:45 Philippe MAILLET - 1:1
     
    07:45
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Hosté předvedli jednoduchou, rychlou a především účelnou kombinaci. Brendan Leipsic předal u pravého mantinelu puk Nikolajovi Goldobinovi, který si vybruslil mezi kruhy. Tam kotouč zadovkou přenechal PHILIPPEMU MAILLETOVI, který nechytatelně vypálil k levé tyčce z pohledu brankáře Biljalova – 1:1. Asistence: Nikolaj Goldobin a Brendan Leipsic.
    05:19 Ilja SAFONOV - 1:0
     
    05:19
    Kazaň vstřelila branku!
    Hosté přesilovku nevyužili a navíc hned po jejím skončení inkasují! Linus Hultström ztratil na útočné modré puk právě ve chvíli, kdy ILJA SAFONOV naskakoval z trestné lavice na led. Útočník Metallurgu se tak dostal do samostatného úniku, který proměnil střelou na vyrážečku brankáře Olkinoury. Bez asistence.
     
    03:11
    Pavel Akolzin nahazoval puk na domácí branku a v momentě, kdy se puku zbavoval, byl zasažen vysokou holí Ilji Safonova. Útočník Kazaně dostává dvouminutový trest.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 6. Safonov, 57. Safonov (Zaripov, Kampfer), 59. P. Lindholm (Kagarlickij, Kampfer), 62. Safonov (K. Petrov, Demers) – 8. Maillet (Goldobin, Leipsic), 45. Makljukov (Čibisov), 55. Currie (Makljukov, Čibisov)


    Ak Bars Kazaň: T. Biljalov (I. Bobkov) – Kampfer, Chenkel, Demers, Barberio, Adamčuk, D. Žuravljov, Rukavišnikov – Kovalenko, Arťom Galimov, Dyňak – K. Petrov, Weal, Tarasov – P. Lindholm, M. Gluchov (A), Kagarlickij – Zaripov (C), Safonov, Lukojanov (A) – Katělevskij.
    Metallurg Magnitogorsk: Olkinuora (Moisejev) – Zemčonok, J. Jakovlev (C), Hultström, Makljukov, Minulin, I. Nikolajev, M. Grigorjev, J. Chabarov – Čibisov, Currie (A), Korostěljov – Goldobin, Maillet, Leipsic – M. Karpov, Zernov, S. Košelev – Nikoncev (A), A. Několenko, Akolzin.

    Rozhodčí: Gašilov, Naumov – Golovljov, Strelcov

    Diváci: 4707
    bahis siteleri