Vladivostok – Petrohrad 1:3 (kon.) | Novosibirsk – Nižněkamsk 3:2 (po pr.) | Barys – Ufa 1:2 (kon.)
Jekatěrinburg – Kazaň 1:5 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 2:4 (kon.) | Minsk – Magnitogorsk 1:0 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Spartak Moskva
Středa 29.12.2021, 17:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dvanáct střel Spartaku stačilo na vítězství, se loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera. (19:21:46)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Jakub Jeřábek (SPM) 0+0, 0 střel, 2 trestné minuty, 1 zablokovaná střela, 1 hit, čas na ledě 13:53
     
    Střetnutí tabulkových sousedů skončil lépe na hůře postavený Spartak, jenž se na jeden bod dotáhl na dnešního soka. Od začátku zápasu moskevský celek tahal za delší konec provazu, který na chvíli upustil na začátku poslední dvacetiminutovky. Jenomže hostující mužstvo si situaci pohlídalo a trefou do prázdné brány pečetil výsledek Alexandr Chochlačov.

    Střely na branku: 33:12.
     
    Konec zápasu.
    59:34 Alexandr CHOCHLAČOV - 2:4
     
    59:34
    Spartak právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto, když jeden z domácích obránců nezachytil vyhození po mantinelu. Puku se zmocnil Sergej Širokov, jenž odmítl trefit prázdnou branku. A tak předal kotouč na finského parťáka, jenž ke skórování vybídl ALEXANDRA CHOCHLAČOVA. Asistence: Jori Lehterä a Sergej Širokov.
     
    58:35
    Nahození od modré čáry vyrazil Alexej Krasikov do rohu hrací plochy, kde chvíli probíhal souboj. Poté ale Alexandr Avcin posunul hru do středního pásma.
     
    58:25
    Domácí mužstvo si bere oddechový čas, aby i nejlepší hráči odpočinuli. Igor Nikitin uděluje taktické pokyny a ukazuje, že Edward Pasquale zůstane na střídačce!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty, které dělí Spartak od vítězství. Ovšem ve stejně době přišlo nahození Lokomotivu za branku, odkud hostující celek zahrál na icing.
     
    57:28
    Maxim Cyplakov zachytil přihrávku soupeře a vydal se do útočného pásma. Po chvíli přišlo další zakončení Spartaku, které si pohlídal kanadský maskovaný muž.
     
    56:24
    Hostující celek už je v plném počtu a už je velmi blízko od cenného vítězství. Ovšem Lokomotiv ještě rozhodně neskládá zbraně.
     
    55:20
    Odražený kotouč si na hranici brankoviště našel Pavel Kraskovskij, který ale nedokázal přehodit brankářův beton. Alexej Krasikov tak stále drží Spartak v těsném vedení a minimálně je hrdinou svého týmu.
     
    54:46
    Na levé straně měl napřeženo Alexandr Polunin, který se chtěl opřít do puku, což hokejka nevydržela. Následně Spartak vyhodil a může vystřídat.
     
    54:24
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Emil Pettersson – 2 min., vysoká hůl).
     
    53:47
    Už to vypadalo, že Lokomotiv půjde znovu za útočnou akcí. Ale situaci ve středním pásmu zastavil Tim Heed, jenž černou gumu nahodil zpátky.
     
    52:50
    Od modré čáry se napřáhl Nikita Čerepanov, jehož dělovka byla zablokovaná a kotouč se pak odrazil do středního pásma.
     
    51:56
    Jegor Averin držel puk na levé straně útočného pásma, ale chvíli po něm o kotouč přišel Alexandr Jelesin. Domácímu mužstvu se čas už velmi krátí, i když je ho stále dost.
     
    50:20
    Domácí publikum se rozčiluje, jelikož vidělo hákování svého hráče. Jednalo se o jasné vyloučení, ale rozhodčí jsou jiného názoru. Oba celky aktuálně posílají na ledovou plochu nové formace.
     
    49:19
    Hostující celek se chvíli nacházel v útočné třetině, ale přihrávka po prknech byla zastavena v rohu hrací plochy. Jenomže Jaroslavl jej okamžitě poslal do neutrální zóny.
     
    48:32
    Alexandr Bryncev přihrával vedle sebe na spoluhráče, který měl před sebou čistější cestu. Avšak Jake Virtanen zamířil jen vedle levé tyče.
     
    47:39
    Spartak se znovu ubránil a už je v plném počtu. Alexandr Chochlačov rychle přejel šířku hrací plochy a pustil na led spoluhráče.
     
    46:45
    Krásnou přihrávku přes osu vyslal Denis Alexejev a z jedné se do puku opřel Reid Boucher. Jeho pokus letěl k první tyči, avšak Alexej Krasikov se skvěle přesunul a chytil jasnou trefu!
     
    45:55
    Přihrávka domácího mužstva putovala na modrou čáru, avšak byla na zpracování velmi obtížná, a tak Alexej Marčenko musel spěchat do středního pásma.
     
    45:39
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva). Trest odpyká Alexandr Chochlačov.
     
    45:39
    Rozhodčí si prohlídli záznam hry a vstřelenou branku Lokomotivu potvrzují!
     
    45:39
    Tak pozor, ještě se bude prohlížet záznam hry, jelikož Boris Mironov si bere trenérskou výzvu pro vysokou hůl Anisimova!
    45:39 Arťom ANISIMOV - 2:3
     
    45:39
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Koncovka zápasu bude dramatická, vedení Spartaku se smrsklo na jedinou trefu! Od modré čáry nahazoval kotouč proti brance Maxim Osipov, jehož snažení ještě přesně tečoval ARŤOM ANISIMOV. Alexej Krasikov nesihl reagovat, a tak v krátkém sledu podruhé tahá černou gumu z branky – 2:3. Asistence: Maxim Osipov.
     
    44:19
    Zatím to vypadá, že Spartak už se nikam nepožene a bude spíše bránit. Tentokrát za branku zajel Daniil Tesanov, jenž čeká na vystřídání spoluhráčů.
     
    43:45
    Nahození hostujícího mužstva mířilo za branku a následně Spartak otočil kormidlem k vlastní střídačce.
     
    43:06
    Ihned po vhazování vypálil Arťom Anisimov, jehož snažení zastavil pozorný Alexej Krasikov. Ten dnes čisté konto mít nebude, ale může dovést Spartak k cennému vítězství.
     
    41:45
    Před hostující brankou bylo pořádně horko! Nejprve s dorážkou neuspěl Alexandr Polunin a chvíli po něm neprostřelil ležícího obránce ani Pavel Kraskovskij.
     
    41:14
    Střetnutí tak dostává nový náboj a navíc Spartak vyhodil na zakázané uvolnění.
    40:40 Jegor KORŠKOV - 1:3
     
    40:40
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Po pravé straně vletěl do pásma JEGOR KORŠKOV, který využil toho, že Alexandr Bryncev ztratil hokejku a vystřelil zpoza něj. Kotouč pak zamířil mezi rukou a tělem brankáře do branky. Asistence: Alexandr Jelesin a Denis Barancev.
     
    40:10
    Spartak nahodil kotouč na branku od červené čáry a Edward Pasquale jej vyrazil do rohu, kde následně probíhal souboj u mantinelu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 646 diváků.
     
    V úvodu druhé periody byl Lokomotiv lepším mužstvem, avšak jen díky přesilové hře. Poté se hra znovu uklidnila a spíše jsme sledovali boj o každý kousek ledu. Ovšem v samotném závěru se prosadil Alexandr Nikišin, a tak Spartak vede už o tři trefy.

    Střely na branku: 21:10.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:07
    Zakončení z pravé strany vyrazil Alexej Krasikov do Georgije Ivanova, od něhož kotouč putoval znovu do branky. Jenomže hostující brankář měl beton na správném místě a se štěstím zasáhl.
     
    38:59
    Ihned po vhazování přišlo zakončení, které mířilo ke vzdálenější tyči. Jenomže Alexej Krasikov mezeru mezi rukou a tělem rychle utěsnil.
     
    38:52
    Ve druhé dvacetiminutovce se bude minimálně ještě jednou vhazovat, jelikož Spartak zahrál na zakázané uvolnění.
     
    38:37
    Do útočného pásma přejel Rušan Rafikov, který na ose měl proti sobě trojici soupeřů. Přesto se dostal ke střele, kterou hrudníkem zastavil Alexej Krasikov.
     
    37:30
    Jaroslavl ujížděla do přečíslení, které ale nezakončila. Přihrávku k pravé tyči dostával Alexandr Jelesin, jemuž se zpracování bruslí nepovedlo.
    35:54 Alexandr NIKIŠIN - 0:3
     
    35:54
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hostující celek přidává další trefu, čímž uniká do tříbrankového vedení! Alexandr Chochlačov přenechal kotou u modré čáry, kde se ho zmocnil ALEXANDR NIKIŠIN, jenž zamířil a o horní tyčku nedal brankáři šanci zasáhnout. Edward Pasquale toho moc dělat nemohl, jelikož mu nepříjemně clonil Jori Lehterä. Asistence: Alexandr Chochlačov a Tim Heed.
     
    34:40
    Edward Pasquale se vydal za branku a po mantinelu vyhodil do středního pásma. Ani dva soupeři kotouč nezastavili, takže Spartak začne od nuly.
     
    34:00
    Spartak se usadil v útočné třetině, ale kombinoval spíše podél mantinelu. Až po chvíli přišlo zakončení z pravé strany, které kanadský brankář vyrazil.
     
    32:26
    Ve druhé části se hraje velmi plynule. Další útočnou akci Lokomotivu vypíchl obránce do středního pásma, a tak Alexej Marčenko musel spěchat zpátky.
     
    31:18
    Nepřesný pokus od modré čáry vyslal Oleg Jevenko, jehož snažení se od zadního mantinelu odrazilo před branku. Zadovkou o dorážku se pokusil Ilja Baranov, ale Edward Pasquale měl připravený beton na správném místě.
     
    30:38
    Hrálo se téměř pět a půl minuty bez přerušení! Přerušil ji zákrokem až Alexej Krasikov, který zastavil pokus z pravé strany, jenž vyslal Alexandr Jelesin.
     
    29:48
    Lokomotiv odmítl vsítit branku! Jeden z domácích hráčů se nacházel sám na zadní tyči, avšak prostor tří tyčí minul.
     
    29:13
    Reid Boucher se snažil přihrávat před branku, jenomže kotouč mu sjel z hole. Puku se tak zmocnil Spartak, jenž se musel dostat přes dobré napadaní soupeře.
     
    28:26
    Přihrávku na levou stranu dostal Rušan Rafikov, jehož zakončení z hranice kruhu bylo nepřesné. Už se hraje přes tři minuty bez přerušení.
     
    27:36
    Ve druhé periodě měl Lokomotiv více šancí na vstřelení gólu, ovšem pouze v přesilové hře. Jinak se hraje velmi opatrně a na nějaké větší šance stále čekáme.
     
    26:40
    Vyhození po mantinelu zachytil Pavel Kraskovskij, který se rychle otočil a vystřelil. Jeho snažení bylo nepřesné a mířilo jen za branku.
     
    26:01
    Odražený kotouč si u modré čáry našel Jakub Jeřábek, který ani chvíli neváhal a vystřeli. Zakončení českého obránce zamířil jen kousek vedle pravé tyče.
     
    25:09
    Na druhé straně vjel do pásma Alexandr Nikišin, jemuž v rozhodujícím momentu puk sjel z čepele. Kotouč se sotva došoural k brankáři, jenž hru přerušil.
     
    24:00
    Spartak se s většími obtížemi ubránil, a tak dál vede o dvě trefy. Aktuálně se bude hrát v plném počtu na obou stranách.
     
    23:09
    Celou donu Alexandr Polunin naznačoval, že bude přihrávat. Ovšem vyslal skrytý pokus přes obránce, s nímž hostující gólman počítal.
     
    22:43
    Na pravém kruhu se nacházel napřažený Reid Boucher, jehož zakončení vyrazil Alexej Krasikov hrudníkem. Hra pokračovala dále a bekhendem z mezikruží vystřelil Artur Kajumov. Jenomže ani on kotouč do prostoru tří tyčí nedotlačil!
     
    21:55
    Přihrávka z levého kruhu zamířila do předbrankového prostoru, kde se nacházel Arťom Anisimov. Ovšem ani jeho tři rychlé střelecké pokusy hostujícího gólmana nepřekonaly.
     
    21:45
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Michail Mamkin – 2 min., držení).
     
    21:02
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Alexandr Jelesin, jehož pokus by stejně mířil nad branku. Avšak Alexej Krasikov raději černou gumu stejně schoval do lapačky.
     
    20:34
    Dlouhou přihrávku na útočné modré čáře přebíral Alexandr Chochlačov, který sám sebe vystavil do ofsajdového postavení.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody vyhrál domácí celek. Ovšem jeho nastřelení do útočného pásma sebrala soupeřova obrana.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavou první třetinu, v nímž byl Lokomotiv lepším mužstvem. Ovšem Spartak z první akce poslal do vedení Danila Kvartalnov a chvíli na to si Rušan Rafikov vsítil vlastní branku. Od té doby se hra vyrovnala a oba brankáři už žádný kotouč za svá záda nepustili.

    Střely na branku: 6:5.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    17:39
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Jakub Jeřábek – 2 min., hákování).
     
    16:08
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Pavel Kraskovskij – 2 min., hákování).
     
    14:22
    Jeden z domácích hráčů se snažil vykroužit zpoza branky, ale kotouč mu sjel z čepele a zamířil mezi kruhy, kde se nacházeli hostující obránci.
     
    13:31
    Na druhé straně to zkusil z ostrého úhlu Jake Virtanen, avšak Edward Pasquale byl nalepen u své první tyče, a tak kotouč vyrazil za branku.
     
    13:05
    O nepřesnou přihrávku se postaral Michail Mamkin, který zahrál jen na zakázané uvolnění.
     
    12:27
    Nahozením od modré čáry se předvedl Denis Barancev. Jeho snažení mezi kruhy tečoval Jegor Korškov, jenž poslal kotouč pouze vedle brány.
     
    11:56
    Alexandr Chochlačov přihrával na osu modré čáry, odkud se napřáhl Tim Heed. Zakončení švédského obránce zamířilo kousek vedle pravé tyče a ani následná dorážka se do prostoru tří tyčí nevešla.
     
    11:44
    Nahozením na branku se prezentoval jeden z hostujících obránců. Avšak Edward Pasquale si situaci pohlídal, když černou gumu schoval do lapačky. Jenomže navíc se pískal ofsajd Spartaku.
     
    10:52
    Hostující mužstvo se dlouhou dobu nacházelo před soupeřovou brankou, avšak o puk přišlo. Jenomže Lokomotiv vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    10:00
    Spartak ze středního pásma nahodil černou gumu na branku, ovšem kanadský gólman byl pozorný a rychle rozehrál.
     
    09:36
    Michail Beljajev dlouho čekal na dostřídání spoluhráčů, a tak o puk přišel. Spartak rychle otočil hru a Tim Heed přihrával na zadní tyčku, kde puk po ledě do branku chtěl zamést Sergej Širokov. Jenomže Edward Pasquale se rychle otočil a hokejkou zachránil situaci!
     
    08:32
    Vyhození domácího obránce zachytil Vjačeslav Soloduchin, a tak se o kotouč chvíli bojovalo u hrazení. Lokomotiv se puku zmocnil a už se žene do útoku.
     
    08:08
    Michail Beljajev nahodil kotouč do rohu kluziště ještě před červenou čárou. Do hry vstupují rozhodčí, kteří odpískali zakázané uvolnění domácího týmu.
     
    07:25
    Nahození po mantinelu nezachytil za brankou Georgij Ivanov, a tak se puku zmocnil až Dmitrij Višněvskij. Ten nikam nespěchal a počkal na prostřídání spoluhráčů.
     
    06:32
    V dosavadním průběhu zápasu měl Spartak jedinou šanci, ale už vede o dva zásahy. Hostujícímu celku se daří v úvodu vysoká produktivita.
    05:13 Ilja BARANOV - 0:2
     
    05:13
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tohle je velmi nešťastný moment pro domácí mužstvo, které si dává vlastní branku! Za brankou bojoval o kotouč ILJA BARANOV, který okamžitě přihrával do předbrankového prostoru. Jenomže trefil Rušana Rafikova do brusle, od které se černá guma odrazila mezi brankářovy betony. Bez asistence.
     
    04:26
    Spartak znovu zvládl lépe souboj u hrazení, avšak ve středním pásmu byl zastaven Maxim Cyplakov. Jaroslavl se schovala za vlastní branku a prostřídá své řady.
     
    03:21
    Ve střelecké pozici už se nacházel Jegor Korškov, který měl před sebou posledního obránce. Ovšem na střelu si netroufl a byl vytlačen do strany k mantinelu.
    02:24 Danila KVARTALNOV - 0:1
     
    02:24
    Spartak právě vstřelil branku!
    Z první šance v utkání se Spartak raduje a uniká do vedení! Na obranné modré čáře bojoval o puk Vjačeslav Soloduchin a následně se ho zmocnil DANILA KVARTALNOV. Ten přejel přes střední třetinu, čímž se dostal se spoluhráčem do přečíslení. Celou akci vzal na sebe a z pravého kruhu trefil přesně vzdálenější šibenici branky. Asistence: Vjačeslav Soloduchin a Oleg Jevenko.
     
    02:00
    Domácí mužstvo nastoupilo do zápasu velmi aktivně a velmi často kombinuje v útočném pásmu.
     
    01:05
    Od levého mantinelu to zkusil Jegor Averin, jenž se snažil využít clony před brankou. Alexej Krasikov se štěstím vyrazil černou gumu k zadnímu hrazení.
     
    00:59
    Jegor Korškov objel podél mantinelu celé pásma a následně přihrál na modrou čáru, odkud puk za branku nahazoval Denis Barancev. Kotouče zmocnil Spartak, jenž zahrál na icing.
     
    00:10
    Úvodní vhazování sice vyhrál Spartak, ale nezvládl přechod přes střední pásmo. Na druhou stranu mezi kruhy se hnal Denis Alexejev, jehož pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (D. Isajev) – Rafikov, A. Marčenko (C), Barancev, Jelesin, M. Osipov, Čerepanov, Misjul – Boucher, A. Anisimov (A), Denis Alexejev – Polunin, Kraskovskij, Korškov – Kajumov, Georgij Ivanov, J. Averin (A) – M. Beljajev, Arťom Iljenko, Tesanov.
    Trenér: Igor Nikitin.

    Spartak Moskva: Krasikov (Skovronskij) – Heed, Nikišin, Bryncev, D. Višněvskij (A), Mamkin, J. Jeřábek, N. Sokolov, Jevenko – Chochlačov, Lehterä (A), Širokov (C) – M. Cyplakov, Emil Pettersson, Kugryšev – I. Baranov, Galuzin, Jake Virtanen – Soloduchin, D. Kvartalnov, Avcin.
    Trenér: Boris Mironov.

    Rozhodčí: Sidorenko, Beljajev – Bersenjov, Judin.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního střetnutí, které začne zhruba za čtyřicet minut. Již jsou známy sestavy, a tak si je za pár okamžiků představíme.
     
    Souboj mezi Lokomotivem a Spartakem odstartuje v 17 hodin a provede vás jím Michal Luxa. Doufejme, že nás čeká zajímavé střetnutí, které nabídne i několik gólů.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Jakub Jeřábek (SPM) 35 zápasů, 7 bodů (3+4)
     
    Oba celky se nacházejí v Západní konferenci a jsou sousedy v tabulce. Pokud bychom měli hledat favorita, bude jím Jaroslavl, která se vyhřívá a šesté pozici. Domácí celek zatím posbíral čtyřiapadesát bodů a v poslední dvou případech vždy zvítězil. Lokomotiv si totiž poradil s Vladivostokem a Chabarovskem. Pouze o tři body méně pak má Spartak, jenž doplácí na horší defenzivu. Ovšem v posledních třech zápasech vždy zvítězil, když přehrál Novgorod, Soči a po nájezdech Ufu.

    KANADSK0 BODOVÁNÍ

    Lokomotiv Jaroslavl

    Denis Alexejev 25 bodů (11+14)
    Reid Boucher 24 bodů (11+13)
    Alexej Marčenko 23 bodů (4+19)

    Spartak Moskva

    Jori Lehtera 36 bodů (10+26)
    Alexander Chochlačev 32 bodů (14+18)
    Sergej Širokov 27 bodů (10+17)
     
    Také středa přinese další zápasy KHL, a tak v jednom z nich budeme sledovat souboj, jehož se budou účastnit Lokomotiv Jaroslavl a Spartak Moskva. K podrobnému přenosu jste srdečně zváni, pojďme se bavit skvělým hokejem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 41. Korškov (Jelesin, Barancev), 46. A. Anisimov (M. Osipov) – 3. D. Kvartalnov (Soloduchin, Jevenko), 6. I. Baranov, 36. Nikišin (Chochlačov, Heed), 60. Chochlačov (Lehterä, Širokov)


    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (D. Isajev) – Rafikov, A. Marčenko (C), Barancev, Jelesin, M. Osipov, Čerepanov, Misjul – Boucher, A. Anisimov (A), Denis Alexejev – Polunin, Kraskovskij, Korškov – Kajumov, Georgij Ivanov, J. Averin (A) – M. Beljajev, Arťom Iljenko, Tesanov.
    Trenér: Igor Nikitin

    Spartak Moskva: Krasikov (Skovronskij) – Heed, Nikišin, Bryncev, D. Višněvskij (A), Mamkin, J. Jeřábek, N. Sokolov, Jevenko – Chochlačov, Lehterä (A), Širokov (C) – M. Cyplakov, Emil Pettersson, Kugryšev – I. Baranov, Galuzin, Jake Virtanen – Soloduchin, D. Kvartalnov, Avcin.
    Trenér: Boris Mironov

    Rozhodčí: Sidorenko, Beljajev – Bersenjov, Judin

    Diváci: 2 646
    bahis siteleri