Rakousko – Kanada 2:11 (kon.) | Finsko – Česko cz 0:0 (zruš.) | Slovensko – Rusko 0:0 (zruš.)
zrušeno
Slovensko
0:0 (-:-, -:-, -:-)
Rusko
Středa 29.12.2021, 22:30 • WP Centrium, Red Deer • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Videopřenos
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:30.
     
    Vítám tu všechny milovníky dobrého hokeje! Světový šampionát hráčů do 20 let pokračuje i ve středu. Ve skupině B si to rozdají Slováci s Ruskem. Naši východní sousedé zatím nebodovali, byť v obou zápasech s favorizovanými týmy USA i Švédska předvedli velmi sympatické výkony. To Sborná má na kontě jedno vítězství a jednu porážku.
     
    Rusko:
    Hokejisté Ruska samozřejmě mají medailové ambice. Do šampionátu však vstoupili rozpačitě. Na úvod podlehli 3:6 Švédsku. Tre kronor v přesilovkách trestali jejich nedisciplinovanost a jeden gól vstřelili dokonce ve vlastním oslabení. V pondělí si už Sborná spravila reputaci vítězstvím 4:2 nad Švýcarskem, když již po první periodě vedla 3:0. Už třemi zásahy se na turnaji blýskl sedmnáctiletý talent Matvej Mičkov. Ten dvakrát skóroval proti Švédsku, prosadit se pak dokázal i v duelu se Švýcary. Otazník má trenér Sergej Zubov možná mezi tyčemi. Předpokládaná jednička Askarov totiž byla po druhé třetině úvodního duelu po třech inkasovaných gólech střídána a ani náhradník Guskov nepředvedl nic světoborného. Se Švýcarskem ale právě on vychytal vítězství. Uvidíme, který z ruských maskovaných mužů zahájí souboj se Slovenskem.
     
    Slovensko:
    Slováci přijeli na MS s papírově nejsilnějším výběrem za poslední léta. Řadě hráčů je přitom jen sedmnáct či osmnáct let, takže se na dvacítkách ještě mohou představit. V prvních dvou duelech však naši východní sousedé bodovat nedokázali. Úřadujícím šampiónům z USA podlehli 2:3. Američané vedli už o tři góly, ovšem ve třetí třetině Slovensko korigovalo dvěma zásahy Martina Chromiaka. Dobrý zápas pak Slováci odehráli i proti Švédům. Přes porážku 0:3 soupeře výrazně přestříleli, ovšem recept na výborného brankáře Wallstedta nedokázali najít. Kromě zatím jediného slovenského střelce na turnaji Chromiaka stojí za sledování například i obránce Šimon Němec či křídelník Juraj Slafkovský. Oběma hokejistům je teprve sedmnáct, přesto už svou zemi reprezentovali na seniorském MS či úspěšné olympijské kvalifikaci.
     
    Ve vzájemných zápasech se obvykle mnohem více daří Rusku. Na MS se obě země naposledy utkaly ve čtvrtfinále v roce 2019 a Sborná vyhrála vysoko 8:3. Ve stejném roce se pak odehrály i dva přípravné zápasy s ruskými výhrami 7:0 a 9:1. Tentokrát by to ale mělo být přeci jen vyrovnanější.
     
    Do turnaje už bohužel zasáhl Covid-19. Kvůli pozitivnímu testu dvou členů týmu byli umístění do karantény Američané. Ti tak nemohli sehrát zápas se Švýcarskem, které bylo kontumováno výsledkem 1:0 ve prospěch evropského celku. To není dobrá zpráva ani pro Slováky, kteří se mají podle papírových předpokladů utkat právě se Švýcary o postup do čtvrtfinále. Za normálních okolností by jim asi stačila jakákoliv výhra, takto – pokud nezaskočí Rusy – budou muset uspět za tři body.
     
    Koronavirus bohužel promluvil i do tohoto utkání. Kvůli pozitivnímu testu v ruském týmu nebude zápas odehrán a Slováci tak vítězí kontumačně 1:0!
     
    Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Kanadě se nedohraje. Mezinárodní hokejové federace (IIHF) informovala, že zbytek turnaje byl po třech zkontumovaných zápasech kvůli koronaviru zrušen. (22:57:01)
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky:


    Slovensko:
    Rusko:
    bahis siteleri