Florida – NY Rangers 4:3 (kon.) | Washington – Nashville 5:3 (kon.) | Buffalo – New Jersey 3:4 (kon.)
NY Islanders – Detroit 0:0 (odl.) | St. Louis – Edmonton 4:2 (kon.) | Seattle – Philadelphia 2:3 (po pr.)
Anaheim – Vancouver 1:2 (po pr.)
konec
Buffalo Sabres
3:4 (0:2, 2:0, 1:2)
New Jersey Devils
Čtvrtek 30.12.2021, 01:08 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:34:28)
    S pozdním vánočním dárkem v podobě porážky v Buffalu určitě spokojeni nebyli
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 22 – 42 | Přesilová hra: 0/1 – 1/2 | Trestné minuty: 19 – 7

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ukko-Pekka Luukkonen (BUF) – 38 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,5%, odchytal 58:25
    Mackenzie Blackwood (NJD) – 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Marián Studenič (NJD) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 12:25
    Pavel Zacha (NJD) – 0+0, -2 účast, 5 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 17:03

    Tři hvězdy utkání

    1. Jack Hughes (NJD) – 1+2
    2. Tage Thompson (BUF) – 2+0
    3. Jesper Bratt (NJD) – 1+2
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 11 511 diváků.
     
    Hokejisté New Jersey v souboji dvou trápících se týmů uspěli na ledě Buffala, v gólově bohatém utkání zvítězili 4:3.

    Hosté zadělali na vítězství už v první třetině, v níž vstřelili dva góly, zatímco žádný neinkasovali. Ve druhém dějství se ovšem role otočily a byli to domácí, kteří dvěma trefami vrátili stav do vyrovnané podoby. Závěrečná dvacetiminutovka ovšem vyšla znovu lépe Ďáblům, za něž skórovali Jack Hughes a Jegor Šarangovič, za domácí už pouze snížil na konečných 3:4 svým premiérovým gólem v NHL Ethan Prow.

    Svěřenci kouče Ruffa zůstávají i přes vítězství v Metropolitní divizi na 7. místě, nicméně manko na 6. Philadelphii stáhli na dva body. Buffalo je v Atlantické divizi stále šesté.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Ne, tohle se nepovedlo. Rasmus Dahlin nastřelil kotouč do útočného pásma ještě před červenou čárou, a protože měl nejblíže k puku Smith, odpískal rozhodčí zakázané uvolnění.
     
    59:21
    Z levého kruhu střílel příklepem Alex Tuch. Mackenzie Blackwood si našel prostor, odkud na jeho střelu viděl, levým betonem udržel New Jersey v těsném náskoku.
     
    58:46
    Přes celé kluziště zkusil trefit odkrytou bránu Damon Severson. Neuspěl, naopak zařídil icing a vhazování v obranném pásmu Devils. Domácí střídačka si bere oddechový čas.
     
    58:34
    Přestože drží Rasmus Dahlin kotouč v obranném pásmu, tak Ukko-Pekka Luukkonen startuje na střídačku. Šavle zkouší powerplay!
     
    57:45
    Victor Olofsson nahodil za bránu, což k zisku útočného pásma nevedlo. Rychlostní souboj opanoval Ty Smith, následně vyslal oblouček do střední třetiny.
     
    57:26
    Čas hraje s Ďábly. Mackenzie Blackwood zabránil vyrovnání, když pravým betonem hravě vykopl poměrně pomalou střelu Fitzgeralda.
     
    56:57
    Do zakončení s tlačil Victor Olofsson. Tělo sice vtlačil před Seversona, jenže ztratil kontrolu nad kotoučem, ten nechal za zády.
     
    56:24
    Dougie Hamilton musel zabrat, protože rozhodčí rozpažil. Produktivní obránce si poradil na jedničku, po mantinelu hrál mimo dosah Haydenovy hokejky.
     
    55:30
    Psychická výhoda nyní bude na domácí straně, ale hosté určitě neklesají na mysli, protože závěr se blíží a oni stále mají jeden gól k dobru.
    54:38 Ethan PROW - 3:4
     
    54:38
    Sabres právě vstřelili branku!
    Podruhé v krátkém časovém sledu střílel ETHAN PROW a tentokráte diváky v hale rozradostnil! Skvěle dohrál akci a stál přesně v tom místě, kam Blackwood vyrazil ránu Olofssona. Při dorážce měl i notnou dávku štěstí, protože gólman si levým betonem sám srazil kotouč za záda. Pro devětadvacetiletého obránce se jedná o premiérový gól v NHL. Asistence: Victor Olofsson a Mark Pysyk.
     
    54:26
    Od pravého mantinelu střílel na teč Ethan Prow. Rána to špatná nebyla, měla razanci, jenže prosvištěla o pár čísel vedle levé části brankové konstrukce.
     
    53:58
    John Hayden zkusil vyslat do úniku Arttu Ruotsalainena. Pochvalu zaslouží Damon Severson, Kanaďan nataženou hokejkou touš zastavil.
     
    53:20
    Ne, ani teď se Tage Thompson nedočkal hattricku. Ujel oběma obráncům, ale křižné zakončení z pravého kruhu mezi třemi tyčemi neskončilo.
     
    52:49
    Do jízdy obdržel ideální přihrávku Jack Hughes. Kotouč si ale posunul příliš daleko a za bránou Sabres jej zpacifikovala dvojice zadáků.
     
    52:26
    Kyle Okposo přebruslil Hughese a ještě udržel černou gumu v útočné třetině. Sám posléze selhal, pas po mantinelu zastavil Smith.
     
    51:44
    Útok podpořil Ethan Prow. Bekhendovou přihrávkou hledal mezi kruhy najíždějícího Eakina, tomu v ideální moment zvedl hokejku Hamilton.
     
    51:26
    Na druhé straně mohl definitivně rozhodnout Jegor Šarangovič. Z mezikruží střílel k pravé tyčce, tu jen těsně minul.
     
    50:57
    Hráči v modrých dresech neuspěli ani Tagem Thompsonem. Americký forvard útočil na hattrick, leč vystřelit o kus vedle levé tyče.
     
    50:10
    Domácí hráči kombinovali v útočném pásmu, ale třetí branku stále nepřidali. Arttu Ruotsalainen střílel z levého kruhu pouze do boční sítě.
     
    49:55
    Před brankou Devils zůstal trestuhodně volný Mark Pysyk. Tolik kýžený kontaktní gól však nevstřelil, forhend zamířil nad břevno.
     
    49:23
    Hokejisté v bílých dresech nikam nespěchají, což je pochopitelné. Damon Severson si párkrát vyměnil puk se Smithem, až pak musel hrát před Eakinem do střední třetiny.
     
    48:47
    Hostující bek Dougie Hamilton otočil hru na Bastiana. Následovala ještě nahrávka na McLeoda, jenž z levého kruhu netrefil bránu.
     
    48:24
    Peyton Krebs vystartoval do útoku, jenže nedostal podporu od spoluhráčů a sám proti dvěma obránců, neměl šanci na úspěch.
     
    47:30
    Domácí musí vrhnout veškeré zbytky sil do ofenzivy, to je jasné. Stahovat dvoubrankové manko nebude vůbec nic snadného, zvlášť když je soupeř na koni.
    46:50 Jegor ŠARANGOVIČ - 2:4
     
    46:50
    Devils právě vstřelili branku!
    Důležitý krok směrem k vítězství, Ďáblové přidávají čtvrtý gól! Ty Smith vypálil od modré a JEGOR ŠARANGOVIČ černou gumu tělem tečoval nechytatelně nad pravé brankářovo rameno. Asistence: Ty Smith a Jesper Bratt.
     
    46:09
    Rasmus Asplund si věřil sám proti čtyřem. Bojoval srdnatě, avšak podle očekávání se ke střele nedostal, narazil na Bastiana.
     
    45:30
    Po vhazování střílel od modré čáry Dougie Hamilton. Luukkonen v tomto případě zasahovat nemusel, nebezpečí za něj zažehnal Ethan Prow.
     
    45:19
    Dawson Mercer zvedl hlavu a před bránou hledal Šarangoviče. Výborně zasáhl Ukko-Pekka Luukkonen, vyrážečkou si stáhl puk pod sebe.
    44:28 Jack HUGHES - 2:3
     
    44:28
    Devils právě vstřelili branku!
    Svěřenci kouče Ruffa mají znovu jeden gól k dobru! Tvrdou střelu Šarangoviče gólman vyrazil pouze před sebe a s lehkým přispěním Dahlina dostal možnost dorážky JACK HUGHES, Američan bekhendem šikovně zvedl puk nad lapačku Luukkonena. Asistence: Jegor Šarangovič a Jesper Bratt.
     
    43:57
    Jak bylo zvykem v předešlých dvou dějství, tak i teď dochází jen k minimu přerušení. Nedošlo k němu ani po střele Šarangoviče, Luukkonen totiž jeho pokus pouze vyrazil.
     
    43:33
    Od modré čáry střílel forhendem Casey Fitzgerald. Mackenzie Blackwood nenechal nikoho na pochybách, levým betonem vyrazil černou gumu do rohu kluziště.
     
    42:45
    Alex Tuch nabral velkou rychlost, jenže neměl kontrolu na pukem, který ponechal za zády a této skutečnosti si jako první všiml Nico Hischier.
     
    42:24
    Hru zklidnil Rasmus Dahlin. Počkal z vlastní brány na prostřídání formací, načež rozjel Ruotsalainena a sám s vydal na odpočinek.
     
    41:47
    Za hosty zahrozil Jesper Bratt. Zkusil projet volnějším středem mezi dvojicí protihráčů, ovšem narazil na strom jménem Henri Jokiharju.
     
    41:11
    Aktivní Peyton Krebs nabruslil za bránu, kde se efektivní otočkou zbavil Mercera, ale po následném vytočení před bránu narazil na pravý beton gólmana.
     
    40:41
    Na dlouhou Krebsovu nahrávku sice Cody Eakin dosáhl, ale jen koncem hole, tím černou gumu prodloužil k Blackwoodovi.
     
    40:10
    Závěrečná dvacetiminutovka má za sebou první vteřiny. Utkání zůstává otevřené na druhé straně, rozhodovat může každá, i menší chybička.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:51.
     
    Do prostřední části nastoupilo Buffalo jako vyměněné a výsledkem bylo srovnání stavu, výsledek 2:2 vydržel až do sirény. Kontaktní gól vsítil půl minutu po návratu z kabin Tage Thompson, jenž šikovně tečoval mimo dosah gólmana střelu Tucha. Tentýž hráč se postaral i o vyrovnávací trefu, když využil parádního Dahlinova obloučku za obranu a forhendovou střelou k levé tyči nedal Blackwoodovi šanci zakročit. Postupně začali zase získávat navrch Devils, ale třetí puk za záda Luukkonena se jim do konce třetiny poslat nepodařilo.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 13 – 29.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Bekhendovou střelu Mariána Studeniče z pravé strany Luukkonen určitě neočekával. Puk ale letěl hodně pomalu, takže dokázal vytasit vyrážečku a odmítnout gól do šatny.
     
    39:14
    Dlouho Šavle v útoku nepobyli. Hru otočil Jack Hughes, který rychlostně předčil Fitzgeralda, avšak nedokázal se přes něj natlačit až před bránu.
     
    38:49
    Odvážnou kličku si dovolil Alex Tuch, když jako poslední hráč proskočil mezi dvojicí protihráčů, aby vzápětí získal výhodu útočného pásma.
     
    38:23
    Brejk Sabres zakončoval zadák Casey Fitzgerald. Střílel z vrcholku pravého kruhu, povyjetého Blackwooda neprostřelil.
     
    37:49
    Přečíslení tří proti dvěma Janne Kuokkanen překombinoval. Po pasu od Hamiltona měl sám střílet, nahrávku Bastianovi poslal do brusle Butchera.
     
    37:23
    Ethan Prow vyhodil šikovně, až po přejeté červené čáry. Nejednalo se tedy o zakázané uvolnění a Ryan Graves musel hrát před Haydenem.
     
    36:47
    Moc toho Ukko-Pekka Luukkonen proti nahození Hamiltona od modré neviděl, přesto zvládl puk udržet. A to bylo klíčové, protože na vypadnuvší puk čekal nejen Zacha, ale i Hischier.
     
    36:11
    Ty Smith dostal zprávu, že se k němu velkou rychlostí blíží Cody Eakin. Poto nevymýšlel žádné složitosti a bekhendem vyhodil po mantinelu do střední třetiny.
     
    35:39
    Zpracování na modré Smithovi nevyšlo a do protiútoku mohl vystartovat Arttu Ruotsalainen, kdyby mu vyšlo zpracování. To se nestalo.
     
    35:22
    Jesper Bratt s pukem na holi vyjel zpoza brány do levého kruhu, odkud vypálil forhendem z otočky, bránu však netrefil.
     
    34:39
    Od modré čáry vypálil dělovku Damon Severson. Ukko-Pekka Luukkonen zaslouží pochvalu, lapačkou zvládl černou gumu vytěsnit vedle levé tyče.
     
    34:15
    Casey Fitzgerald zaslouží pochvalu za práci do defenzivy. Udržel na zádech Nathana Bastiana a koncem hokejky mu dokázal vypíchnout puk.
     
    33:33
    Hosté zase začínají nabírat na tlaku. Luukkonen musel zase do akce, rady si věděl i se střelou Šarangoviče od levého mantinelu.
     
    33:09
    Delší pasáž bez přerušení utnul Ukko-Pekka Luukkonen. S pokusem Smithe od modré čáry neměl větší starosti, kotouč bezpečně ukryl ve výstroji.
     
    32:36
    Výrazně zajímavější příležitost měl Jesper Bratt. Nahrávku dostal už do jízdy, avšak nezakončil, protože mu v pravou chvíli klepl do hokejky Hayden, tím soka dokonale rozhodil.
     
    32:05
    Damon Severson je zpět na ledové ploše, hosté jsou kompletní. Obránce zkusil počkat za obranou, kam dostal nahrávku, jenže než se rozjel, tak jej dobruslil Tuch.
     
    31:44
    S těžkým zpracováním si Rasmus Asplund poradil na jedničku. Nevyšla mu ovšem přihrávka mezi kruhy, další odpal do bezpečí zaznamenal Hamilton.
     
    31:00
    Hosté zvládli vyhodit. Konkrétně Ty Smith, jenž nejprve čistým způsobem obral Thompsona, načež po mantinelu poslal touš mimo dosah Butchera.
     
    30:31
    Will Butcher naznačil střelu, aby nakonec ještě přihrál do pravého kruhu Victoru Olofssonovi. Švéd zákrok na svou osobu nepotrestal, křižnou ránou minul cílový prostor.
     
    30:03
    Dočká se Buffalo senzačního obratu? Ve středním pásmu hrál proti pravidlům Damon Severson, Kanaďan podrazil rozjetého Olofssona.
     
    29:46
    U modré čáry zvládl zastavil černou gumu Michael McLeod, načež bez rozmýšlení vypálil. Ukko-Pekka Luukkonen nechyboval, hrací předmět udržel mezi betony.
     
    29:32
    Jesper Bratt nabral velkou rychlost a chtěl ujet Pysykovi, který však soka skvěle vytlačil mimo střelecký úhel. Skvělá práce kanadského zadáka.
     
    28:45
    Po střele Hamiltona se v předbrankovém prostoru Buffala strhla velká bitva o puk. K zakončení se dostal Dawson Mercer, leč početný houf hráčů před sebu nepropálil.
     
    28:16
    Dva vstřelené góly Šavle pořádně nakoply. Arttu Ruotsalainen forhendovou stranou hokejky tečoval nahození Butchera těsně nad břevno.
     
    27:40
    Mackenzie Blackwood chvíli nevěděl, kam vyrazil puk po střele Dahlina. Rychle se stihl vzpamatovat, aby levým betonem zastavil i dorážku Krebse.
     
    27:19
    Hromadné vydechnutí z tribun následovalo poté, co Marián Studenič mířil do odkryté brány, ale obětavě blokující Pysyk v pádu zastavil ránu slovenského útočníka.
     
    26:55
    Do brejku vystartoval Jesper Bratt. Počkal si na odraz puku od mantinelu a z levé strany střílel z poměrně velkého úhlu na zadní tyč, Luukkonena nepřekvapil.
     
    26:21
    A znovu Tage Thompson. Jeho kličkovaná neměla příliš dlouhého trvání, protože nechal kotouč za sebou pro protihráče Gravese.
     
    25:49
    Mark Pysyk nezvládl vyhodit, na modré ještě zastavil kotouč Pavel Zacha. Bez rozmýšlení jej poslal na Luukkonena, brankář jej raději podržel v lapačce.
     
    25:13
    Na hattrick útočil Tage Thompson. Zleva najížděl na Blackwooda nikým neatakován, mezeru v jeho výstroji ovšem nenašel.
     
    24:55
    Rychle na druhou stranu. Jegor Šarangovič střílel na teč, které se ale Dawson Mercer nechopil, touš skončil v rohu kluziště.
     
    24:23
    A Šavle jsou při chuti. O další nebezpečí se postaral Rasmus Dahlin Rasmus Dahlin, jehož nahození proletělo těsně vedle pravé tyče.
    23:17 Tage THOMPSON - 2:2
     
    23:17
    Sabres právě vstřelili branku!
    KeyBank Center bouří, máme vyrovnáno! Opět zaúřadoval elitní útok, jmenovitě TAGE THOMPSON. Čtyřiadvacetiletý Američan dojel parádní oblouček za obranu od Dahlina, načež lehce zakvedlal s kotoučem a skóroval forhendovou střelou k levé tyčce. Asistence: Rasmus Dahlin.
     
    22:57
    Ukko-Pekka Luukkonen toho moc neviděl, přesto v poslední chvíli zvládl zareagovat na ránu Šarangoviče, puk zastavil pod pravým betonem.
     
    22:22
    Proti dvěma protihráčům udržel puk Andreas Johnsson a nabil na modrou Subbanovi. Pokus ze zápěstí proletěl nad bránou.
     
    21:55
    Michael McLeod naopak zkusil vrátit Devils dvoubrankový náskok. Neuspěl, proti byla lapačka pozorného Luukkonena.
     
    21:21
    Šavle okamžitě zaútočily na vyrovnání. Arttu Ruotsalainen v plné rychlosti střílel z vrcholku pravého kruhu, Blackwood včas vykopl levý beton.
    20:33 Tage THOMPSON - 1:2
     
    20:33
    Sabres právě vstřelili branku!
    Lepší vstup do druhé třetiny si domácí přát nemohli! Od modré čáry nahazoval Tuch a byl to TAGE THOMPSON, kdo tečoval černou gumu za záda Blackwooda, ten reagoval na původní střelu. Asistence: Alex Tuch a Rasmus Dahlin.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Domácí do ní vstoupili aktivně, po vyhrané buly je elitní útok v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:58.
     
    Po první třetině má výrazně blíže vítězství New Jersey, které vede na ledě Buffala 2:0. První gól padl v přesilové hře, mezi betony gólmana se trefil obránce Dougie Hamilton. Navýšení náskoku přišlo ve 12. minutě, kdy se neunáhlil Jesper Bratt a po potažení puku do výhodnější pozice s přehledem napálil touš za záda ležícího Luukkonena. Šavlím úvodní dvacetiminutovka vůbec nevyšla. Důkazem budiž pouze tři střelecké pokusy na bránu, které navíc Blackwooda nijak zvlášť nezaměstnaly. Do dalších minut je rozhodně co zlepšovat.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 3 – 11.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Jeden útok ještě zaznamenalo i Buffalo, nicméně nejednalo se o nic nebezpečného, Asplunda zastavil ukázkovým vypíchnutím puku Nathan Bastian.
     
    19:24
    Luukkonena znovu podržela branková konstrukce! Střílenou nahrávku Hamiltona zkusil nasměrovat do sítě Jesper Boqvist, leč trefil jen pravou tyč.
     
    18:48
    Ve čtyřech hokejistech se Ďáblové vydali na zteč. Dougie Hamilton zvedl hlavu a vybídl ke skórování Zachu, český útočník trefil blokujícího Fitzgeralda.
     
    18:27
    Místo očekávaného zakončení volil Ryan Graves přihrávku za bránu na Šarangoviče. Následoval pas na modrou k Subbanovi, jeho ránu z první zastavil Luukkonen vyrážečkou.
     
    17:47
    Jesper Bratt nezvládl těžké zpracování po prudké nahrávce Mercera. Ještě zabojoval, ovšem Henri Jokiharju soka tělem odstavil a předal touš volnému Butcherovi.
     
    17:25
    Domácí v plném počtu a od modré okamžitě zkoušel štěstí Mark Pysyk. Mackenzie Blackwood byl v pozoru a změnu skóre nepřipustil.
    16:59 Severson napálil ve slibné šanci břevno
     
    16:59
    Velké štěstí nyní stálo při Luukkonenovi! Domácí gólman se marně přesouval proti střele Damona Seversona, ale měl štěstí, zachránila ho horní tyč!
     
    16:20
    Vlastní vinou se hosté připravili o útočné pásmo. Damon Severson si sjížděl blíže bráně, čehož si Jack Hughes nevšiml a nahrával po mantinelu.
     
    15:59
    Druhý zásah mohl přidat rovněž Dougie Hamilton. Střílel od pravého mantinelu, ale rána mu nesedla, napálil jen boční oblouk brány.
     
    15:23
    Druhá využitá přesilovka by znamenala komfortní náskok pro Devils. Na druhý gól v utkání útočil Jesper Bratt, z levého kruhu jen těsně minul.
     
    14:56
    Nabudí Buffalo bitka? Rukavice shodili Brett Murray a Jonas Siegenthaler, přičemž domácí útočník byl výrazně aktivnější a soupeři uštědřil více ran, i jej shodil na led jako první. Při odchodu do kabin hecoval diváky, Šavle ještě zápas nezabalily ani zdaleka. Budou ovšem hrát ve čtyřech, protože Murray dostal dvě minuty navíc za vyprovokování bitky + 10 minut za nesportovní chování.
     
    14:22
    Michael McLeod si vyměnil puk se Zachou a pronikl po levém mantinelu do útočné třetiny. Místo očekávané nahrávky střílel z úhlu a rozvlnil jen boční síť.
     
    13:47
    Na druhé straně se zase musí ohánět Ukko-Pekka Luukkonen. S projektilem Hughese z levého kruhu si poradil, dorážející Nico Hischier mířil nepřesně.
     
    13:14
    Tage Thompson párkrát zakvedlal s kotoučem a mezi kruhy hledal Alexe Tucha. Nenašel, skvěle totiž zafungoval Andreas Johnsson.
     
    12:30
    Domácí se snaží, ale chybí na jejich hokejkách přesnost. Výsledkem dlouhého pasu Krebse je pouze zakázané uvolnění.
    11:48 Jesper BRATT - 0:2
     
    11:48
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté jsou za přetrvávající aktivitu odměněni druhým gólem! Rána obránce Subbana již mezi tři tyče směřovala a Luukkonen ji vyrazil pouze k JESPERU BRATTOVI, jenž nezazmatkoval a potáhl si puk do lepší pozice, aby střelou do horních pater brány poslal touš nad bezmocně ležícího brankáře. Asistence: P. K. Subban a Jack Hughes.
     
    11:11
    Ty Smith podpořil ofenzivu, když si povyjel do levého kruhu, odkud vypálil ze zápěstí a blokující Mark Pysyk srazil černou gumu do ochranné sítě.
     
    10:36
    Napodruhé již elitní útok Šavlí zvládl zakončit. Tage Thompson se prokličkoval až do levého kruhu, odkud vypálil křižně těsně nad břevno.
     
    10:21
    Alex Tuch dostává hodně prostoru na ledě. Zprava hledal před bránou naslepo některého ze spoluhráčů, našel pouze Pavla Zachu.
     
    09:47
    Hra má spád. Do protiútoku vystartoval Victor Olofsson společně s Henrim Jokiharjuem, výsledkem jejich snažení byl pouze ofsajd.
     
    09:22
    Pěknou individuální akci završil Janne Kuokkanen Jegor Šarangovič střelou přes obránce Prowa. Právě toho trefil, Luukkonen tak byl bez práce.
     
    08:50
    Od levého mantinelu střílel Peyton Krebs. Další posila Sabres z Vegas mířila na přední tyčku, Blackwood předvedl úspěšný zákrok lapačkou.
     
    08:27
    I domácí ukázali, že umí zaútočit. Z otočky střílel z mezikruží Alex Tuch, dobře stojící Dougie Hamilton zblokoval jeho pokus pravou bruslí.
     
    07:57
    Propagační střelu vyzkoušel od modré Jonas Siegenthaler. Ukko-Pekka Luukkonen se nachytat nenechal a pomalu letící puk vyrazil vyrážečkou.
     
    07:21
    Netrvalo dlouho a hostující hokejisté útočné pásmo navštívili. Dawson Mercer zkusil projet až za bránu Luukkonena, ale stopku mu čistým hitem vystavil Will Butcher.
     
    06:51
    Michael McLeod viděl, že cestu do útočné třetiny má zavřenou, tak se vydal směrem k vlastní bráně a hru zklidnil zpětným pasem na Gravese.
     
    06:03
    O další domácí zakončení se postaral Cody Eakin. I on střílel z pravé strany, avšak volil křižnou střelu, černou gumu nasměroval o kus vedle brány.
     
    05:36
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Rasmus Asplund. Střílel z vrcholku pravého kruhu k bližší tyči, tu si ovšem Mackenzie Blackwood pohlídal.
    04:43 Dougie HAMILTON - 0:1
     
    04:43
    Devils právě vstřelili branku!
    Je to gól, Ďáblové se ujímají vedení! Z pokračujícího tlaku v přesilovce Hughes nahrál na modrou DOUGIEMU HAMILTONOVI, který forhendovou střelou z první propálil Luukkonena mezi betony. Asistence: Jack Hughes a Nico Hischier.
     
    04:01
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté New Jersey. Menší dvouminutový trest vyfasoval Kyle Okposo, který vysokou holí zasáhl Gravese.
     
    03:47
    Jesper Bratt si pohlídal přechod přes útočnou modrou. Následně nahodil před bránu, kde viděl najíždějícího Šarangoviče. Bělorus ztratil stabilitu a místo puku skončil v bráně sám.
     
    03:26
    Po zranění si premiérové utkání v sezóně a v novém dresu odbývá Alex Tuch. U mantinelu nyní podstoupil souboj se Seversonem, po němž puk skončil na domácí střídačce.
     
    02:44
    Hosté zahájili střetnutí s velkou chutí. Nathan Bastian žabičkou zkusil vyslat do úniku Mercera, ten si neporadil se zpracováním.
     
    02:15
    Okamžitě po Hughesem vyhraném buly střílel Damon Severson. Ukko-Pekka Luukkonen mohl zůstat klidným, kotouč prosvištěl vedle pravé tyče.
     
    01:34
    Rychlá kombinace Ďáblů skončila neúspěchem. Jegor Šarangovič už mohl střílet, ale ještě u levé tyče hledal McLeoda, jemuž poslal touš za brusle.
     
    01:12
    Do útočné třetiny na malý moment nakoukli i hosté. Jenže Andreas Johnsson poslal nahrávku na modrou mimo dosah Hamiltona, jenž musel zacouvat.
     
    00:31
    První zápas v NHL a hned v elitní útočné lajně pro Johna Peterku. Mladý Němec se okamžitě zapojil do hry, když po mantinelu nahodil do útočného pásma.
     
    00:10
    Zápas mezi Buffalem a New Jersey právě začal! Bude zajímavé sledovat, který z týmů se po covidové pauze uvede lépe.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Luukkonen (M. Subban) – Jokiharju, Dahlin, Fitzgerald, Pysyk (A), Prow, Butcher – Tuch, Tage Thompson, Peterka – V. Olofsson, Ruotsalainen, R. Asplund – Okposo (A), Krebs, B. Murray – Hayden, Eakin, Bjork (A).
    Trenér: Don Granato

    New Jersey Devils: Blackwood (A. Schmid) – D. Hamilton (A), Graves, P. K. Subban, Siegenthaler, Severson (A), Ty Smith – J. Boqvist, N. Hischier (C), Zacha – Bratt, J. Hughes, Šarangovič – Kuokkanen, Mercer, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod, Studenič.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Pochmara, Kozari – Cormier, Tobias.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Christián Jaroš (NJD)
    Marián Studenič (NJD)
    Tomáš Tatar (NJD)
    Pavel Zacha (NJD)
     
    New Jersey Devils

    Ďáblové jsou na tom podobně jako jejich dnešní soupeř. I oni získali 25 bodů, leč týmy hrající v Metropolitní divizi získávají více bodů, takže manko ze sedmého místa na čtvrtý Pittsburgh čítá už propastných 14 bodů, zde to na postup příliš slibně nevypadá. Devils mají ještě horší formu jak Buffalo, neboť padli v deseti z předchozích jedenácti zápasů, v tom posledním prohráli s Pittsburghem těsně 2:3. Týmové produktivitě celku vévodí švédský forvard Jesper Bratt s 24 body.
     
    Buffalo Sabres

    Po parádním startu sezóny Buffalo znovu klesá do těch vod tabulky, kde se pohybovalo minulý rok. Momentálně jsou Šavle v Atlantické divizi na šesté pozici, přičemž na čtvrtý Detroit ztrácí osm bodů, v bitvě o play-off tedy stále není nic ztraceno. Svěřenci kouče Granata ovšem musí zabrat, protože před vynucenou covid pauzou v deseti utkáních zvítězili jen dvakrát, v doposud posledním střetnutí padli výsledkem 2:3 po prodloužení s Pittsburghem. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Kyle Okposo s dvaceti body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Po menší odmlce se NHL konečně vrací a já vás vítám při sledování zápasu mezi Buffalem a New Jersey.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Tage Thompson (Tuch, Dahlin), 24. Tage Thompson (Dahlin), 55. Prow (V. Olofsson, Pysyk) – 5. D. Hamilton (J. Hughes, N. Hischier), 12. Bratt (P. K. Subban, J. Hughes), 45. J. Hughes (Šarangovič, Bratt), 47. Šarangovič (Ty Smith, Bratt)


    Buffalo Sabres: Luukkonen (M. Subban) – Jokiharju, Dahlin, Fitzgerald, Pysyk (A), Prow, Butcher – Tuch, Tage Thompson, Peterka – V. Olofsson, Ruotsalainen, R. Asplund – Okposo (A), Krebs, B. Murray – Hayden, Eakin, Bjork (A).
    Trenér: Don Granato

    New Jersey Devils: Blackwood (A. Schmid) – D. Hamilton (A), Graves, P. K. Subban, Siegenthaler, Severson (A), Ty Smith – J. Boqvist, N. Hischier (C), Zacha – Bratt, J. Hughes, Šarangovič – Kuokkanen, Mercer, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod, Studenič.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Pochmara, Kozari – Cormier, Tobias

    Diváci: 11 511
    bahis siteleri