Mountfield HK – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Vítkovice – Havířov 3:2 (kon.) | Plzeň – HC Litvínov 6:2 (kon.)
Olomouc – Třinec 4:8 (kon.) | K. Vary – Chomutov 7:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Motor ČB 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
HC Kometa Brno
Úterý 04.01.2022, 15:00 • Malá hala ČPP Arény, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • 25. kolo
Partner:
     
    57:53
    Lvi navíc dohrají utkání v oslabení. Marek Pelda (MHK) je 127 sekund před koncem vyloučen za držení.
     
    57:20
    Kometa právě vstřelila branku!
    Sečteno, podtrženo! Kometa si z Hradce odveze tři body. Domácí powerplay vytrestal JAN HOLEMÝ trefením prázdné branky přes celé kluziště – 1:4! Bez asistence.
     
    56:44
    Přesto to ještě mohlo být drama! Odražený puk před brankou Postavy našel jako první Šimek a z první pálil, Postava je ale klíčovou postavou Komety a díky němu je to stále 3:1 pro hosty!
     
    48:29
    Jakub Tichý (MHK) se i jako gólman zapíše do kronik vyloučení. Ačkoliv se snažil zahrát vyhozený kotouč, hůl strčil pod nohy rozjetému soupeři a obdržel menší trest za podrážení. Trest odsedí Lukáš Pajer.
     
    48:09
    Jan Sedláček se na pravé straně uvolnil bez kotouče a v nejlepší moment mu tam přistála přihrávka, následní zakončení ale brněnský kapitán napálil jenom do Tichého!
     
    46:08
    Kašpar v situaci 2 na 2 vyzval krásnou přihrávkou za beka Budinu, který měl před sebou už jenom gólmana. Postava toho však moc udělat ani nemusel, neboť jej Budina trefil pouze do hrudi!
     
    44:28
    Lvům se toho nabízí na snížení mnohem více, ale kontaktní branku prostě dát nemohou! Šimek mohl po zmatcích před brankou dorazit do odkryté klece, místo toho ale puk letěl napříč celým brankovištěm až do hrazení!
     
    43:13
    Dvě velké šance Hradce na snížení! Nejprve to byl Pinkas, který ze své pozice vylítl až do zakončení zblízka na levém kruhu, to Postava vytěsnil ramenem. Hned záhy zkoušel překonat hostujícího gólmana Budina Forsbergovkou, jenže na brněnského brankáře si nepřišel!
     
    40:47
    Eduard Šalé (KOM) otevírá účet vyloučených ve třetí třetině. Po souboji ve středním pásmu dostává dvojku za vysokou hůl.
     
    36:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa herně zcela dominuje a v oslabení přidává třetí branku ve druhé třetině! Šalé rozjel další výpad a v ideální chvíli přihrál SEBASTIANU BARTESOVI, který sice povyjel ze střeleckého úhlu, ale Tichého překonal na otevřeném prostoru bližší tyče – 1:3! Asistence: Eduard Šalé.
     
    35:40
    Ivo Sedláček (KOM) dlouho na svobodě nepobyl. Za stejný prohřešek jako předtím, tedy podrážení, dostává další dvě minuty.
     
    35:15
    10 sekund před koncem oslabení hostí vznikla další chyba Východočechů a Šalé s Ivem Sedláčkem byli sami před domácí brankou. Šalé poslal kotouč jenom do Tichého betonu, blokující obránce však hodil kotouč zpět do hry a rozhodčí přerušil až v momentě, kdy kotouč skutečně neviděl. Tady dělily Kometu od třetí branky centimetry!
     
    33:25
    Vyloučených přibývá a Lvi mají 29 sekund 5 na 3. Za brankou se totiž střelec druhého brněnského gólu, Ivo Sedláček (KOM) dopustil podrážení a jde ven.
     
    31:54
    Avšak zanedlouho přišel od Erika Meluzina (KOM) zásah holí v útočném pásmu do obličeje Matěje Beneše a bude se tak chvíli hrát ve čtyřech.
     
    31:08
    Za jíž zmíněný zákrok předcházející signalizované výhodě dostává Pavel Šimek (MHK) dvě minuty.
     
    31:08
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa otáčí vývoj zápasu v signalizované výhodě, tudíž následuje i přesilová hra! Všechno to začalo krosčekem Šimka před brankou na ležícího protihráče a situací, která by posílala Hradec do tří. Mezitím ale IVO SEDLÁČEK na modré sebral vyhozený puk a poslal jej na branku, načež překvapivě zapadl pod betonem Tichého až do branky – 1:2! Bez asistence.
     
    30:41
    Právě Meluzin pak byl u další velké příležitosti, když po rychlé souhře na jeden dotek zakončoval z mezikruží, kotouč ale poslal vedle tyče!
     
    30:02
    Michal Beneš natlačil Meluzina na mantinel, souboj ale ztratil, navíc přišel o hokejku. Proto po Meluzinovi sáhl, aby mu zhoršil start na puk. Za tohle ale dostává dvě minuty, klasifikace držení.
     
    27:49
    A hosté mohli hned jít do vedení, když kuriózní odraz od mantinelu dal tutovku Bartesovi, jenže Tichý betonem tentokrát hradecké hokejisty podržel!
     
    27:23
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovou hru narozdíl od domácích hosté využívají a zaslouženě srovnávají! JAKUB MALÝ nechával dlouho hrát kombinaci na pravé straně, následně si sjel blíže k hradecké brance a měl dvě možnosti. Buď střelu na bližší tyč, nebo nahrávku do prostoru. Vzal zavděk prvním řešením a přes mezírku mezi Tichého betonem a tyčí srovnává stav – 1:1! Asistence: Eduard Šalé, Jan Sedláček.
     
    26:43
    Radek Pilný (MHK) musel rychlejšího Bartese nějakým způsobem zastavit a zvolil cestu faulu. Za hákování je už na trestné a přesilovku má i Kometa.
     
    24:14
    Další laciná ztráta na modré od hostujícího beka a Pajer mohl jít do úniku, neměl však potřebnou rychlost. Ještě předtím ale došlo k seknutí od Jakuba Malého (KOM) do hokejky, za což dostává hostující útočník dvě minuty.
     
    22:56
    Meluzin obral o kotouč Havlíčka jako posledního hráče a šel přes celé útočné pásmo sám na Tichého. Zkoušel to přes vyrážečku, ale Tichý si tuhle oblast pohlídal!
     
    20:59
    Budina s Michalem Benešem po propadu brněnské obrany letěli 2 na 1, první přihrávka šla na Budinu, který ale posléze řešil situaci návratem přihrávky zpátky na Beneše, což bylo již navíc.
     
    14:10
    Matěj Beneš dostal krátkou, ale přesnou přihrávku do předbrankového prostoru, kde se nabídl pro puk. Přes vyrážečku Postavy obloučkem zakončoval na zadní tyč, jenže těsně minul!
     
    10:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec jde do zaslouženého vedení! Ačkoliv vyhodili domácí na icing, buly před vlastní brankou vyhráli a šli vpřed. Lang obstaral první část koncovky, z pravého kruhu vypálil na Postavu, který betonem poslal puk na protější stranu. Tam dojížděl DANIEL ŠEDIVÝ a pohodlně dorazil do odkryté branky – 1:0! Asistence: Kryštof Lang.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 11. Šedivý (Lang) – 28. Malý (Šalé, Sedláček Jan), 32. Sedláček Ivo, 37. Bartes (Šalé), 58. Holemý


    Mountfield HK: Tichý (Kasal) – Červenka, Boukal, Pinkas, Havlíček, Naar (A), Perička, Pelda – Matěj Beneš, Budina, Kašpar (C), Lang, Pajer, Šimek, Idžan, Šedivý (A), Pilný, Michal Beneš
    Trenér: Jiří Janoušek

    HC Kometa Brno: Postava (Schnattinger) – Řehák, Holemý, Eich, Ulbricht, J. Sedláček (C), Svoboda – Horký, Bartes (A), Hrnčíř, Šalé, Meluzin, I. Sedláček, Bělohlav, Malý (A), Otava, Boltvan, Nesvadba
    Trenér: Jan Zachrla

    Rozhodčí: Veinfurter, Kopeček – Roischel, Hájková
    bahis siteleri