Boston – New Jersey 5:3 (kon.) | Florida – Calgary 6:2 (kon.) | Columbus – Tampa 2:7 (kon.)
Detroit – San Jose 6:2 (kon.) | Chicago – Colorado 3:4 (po pr.) | Arizona – Winnipeg 1:3 (kon.)
Vegas – Nashville 2:3 (kon.) | Anaheim – Philadelphia 4:1 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
San Jose Sharks
Středa 05.01.2022, 01:40 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to již pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (04:36:57)
     
    Utkání shlédlo 14 524 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání

    Pius Suter (DET) – 2+0
    Tyler Bertuzzi (DET) – 2+0
    Dylan Larkin (DET) – 1+1
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Alex Nedeljkovic (DET) – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3 %, odchytal 59:51
    James Reimer (SJS) – 20 zákroků, 4 OG, úspěšnost 83,3 %, odchytal 40:00
    Adin Hill (SJS) – 5 zákroků, 2 OG, úspěšnost 71,4 %, odchytal 20:00
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem)

    Detroit Red Wings – 7 (31)
    San Jose Sharks – 8 (26)
     
    Československá stopa v utkání:¨

    Filip Hronek (DET) – 0+0, účast +1, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 20:40
    Radim Šimek (SJS) – 0+0, účast -1, 1 střela na bránu, 0 TM, čas na ledě 21:12
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+1, účast -2, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 22:05
     
    Red Wings tak poráží Sharks na svém ledě přesvědčivým poměrem 6:2! Do třetí části hry vstupovali hokejisté Detroitu s tříbrankovým náskokem, který získali zejména v druhém dějství. Následně sice inkasovali z hole Barabanova, ale po trefách Larkina a Fabbriho se dostali znovu do bezpečného odstupu a závěr utkání si jen zkušeně pohlídali. Vítězství si dnes jednoznačně zasloužili.

    Detroit tak v boji o play-off zabodoval a vytvořil tak tlak na Boston, který však dnes také uspěl v souboji s New Jersey, které porazil 5:3.

    San Jose naopak může nabrat ještě větší ztrátu na pozice, které znamenají postup do vyřazovacích bojů. Winnipeg zatím vede na ledě Arizony 1:0...
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Joseph Veleno spěchá společně s Piusem Suterem ještě jednou na zadní mantinel za klec San Jose Sharks, ale to už je tu siréna.
     
    59:25
    Filip Hronek nastřeluje ještě jednou kotouč do útočného pásma, kam jeho spoluhráči spěchají napadat. Tomáš Hertl byl u hrazení zasažen pukem do obličeje, když se kotouč po nahození Leddyho odrazil od tvrzeného skla. Vypadá to však, že bude v pořádku.
     
    59:17
    Vhazování před Hillem vyhrála Rudá Křídla, která ještě jednou stisknou svého soupeře v jeho třetině. Sražená přihrávka však končí jen v ochranní síti.
     
    58:33
    Alex Nedeljkovic bude rozehrávat zpoza své klece, kotouč se na pravé straně zase vrací na hůl Robbyho Fabbriho, jemuž ale vystavil stopku Nicolas Meloche.
     
    58:08
    Dylan Larkin vyhrál vhazování před svým brankářem a Red Wings se hnali po pravé straně kupředu. K zakončení se ovšem Robby Fabbri nepropracoval.
     
    57:37
    Joseph Veleno si vyšlápl na půlící čáře na Nicolase Meloche, kterého dohrál, až se tvrzené sklo pořádně zatřáslo. Obránce Sharks ale bude v pořádku.
     
    57:12
    Detroit kombinuje v prostoru před Hillem, střelu z pravé strany od modré čáry nedokázal Pius Suter dorazit do sítě, takže svůj hattrick zatím neoslaví.
     
    56:35
    Sharks na malou chvilku sevřeli svého soupeře v jeho třetině, nyní jsme už ale na druhé straně hrací plochy, kde svádí osobní souboj Vladislav Naměstnikov s Brentem Burnsem.
     
    56:09
    Buly v středním pásmu vyhráli hokejisté Red Wings, Alex Nedeljkovic zastavuje za svou klecí puk pro Filipa Hronka, jenž ho odpaluje z obranného pásma.
     
    55:55
    Robby Fabbri se na levé straně kluziště dostává do ofsajdu. Následně s ním ještě zatřásl Nicolas Meloche, jenž ho upozornil na to, že dál k jeho brance už nesmí, i když je přerušená hra.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 14. Bertuzzi (G. Lindström, Dylan Larkin), 23. P. Suter, 23. Bertuzzi (Rowney, Seider), 30. P. Suter (M. Rasmussen, Leddy), 44. Dylan Larkin (L. Raymond, G. Lindström), 46. Fabbri – 25. Weatherby (B. Burns, Viel), 42. Barabanov (Hertl, T. Meier)


    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, M. Staal (A), G. Lindström, Leddy – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – P. Suter, Fabbri, Naměstnikov – M. Rasmussen, Erne, Gagner – Veleno, Givani Smith, Rowney.
    Trenér: Jeff Blashill.

    San Jose Sharks: J. Reimer (41. Hill) – E. Karlsson (A), J. Middleton, B. Burns (A), R. Šimek, Meloche, Jaycob Megna – T. Meier, Hertl (A), Dahlén – Barabanov, Bonino, Gregor – Nieto, Weatherby, Cogliano – Viel, Reedy, Halbgewachs.
    Trenér: Bob Boughner.

    Rozhodčí: McCauley, Nicholson – Berg, Smith.

    Diváci: 14 524
    thejrc.org