Kobra – Vsetín 3:6 (kon.) | Technika Brno – Havlíčkův Brod 2:4 (kon.) | Chrudim – Přerov 2:6 (kon.)
Warriors Brno – Písek 1:8 (kon.) | Kralupy n. Vltavou – HK MD Šumperk 1:4 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
3:6 (1:0, 1:3, 1:3)
VHK ROBE Vsetín
Neděle 16.01.2022, 12:15 • ZS HC Kobra Praha, Praha-Braník • Liga juniorů • 30. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:15.
     
    Hezké nedělní poledne všem fanynkám a fanouškům Ligy juniorů, 2. nejvyšší soutěže v této mládežnické kategorii. Dnes nás čeká souboj mezi domácí Kobrou Praha a hosty ze Vsetína. Úvodní buly zápasu je naplánováno na 12:15. Přeji příjemnou počtenou.
     
    Program vzájemných zápasů

    Kobra má za sebou jediné utkání se Vsetínem, ve kterém těsně brala všechny tři body. Uvidíme, jestli se dnes Valachům podaří Branické poprvé překvapit.

    28. 10. 2021 (13. kolo): Vsetín – Kobra Praha 3:4

    Branky a nahrávky: 22. Janíček (Bachánek, Liss), 37. Horský (Sviták), 53. Vrána (Broža, Horský) – 22. Pražák (Rejna), 29. Pražák (Rejna), 30. Bareš (Černý), 41. Čermák (Senčák). Rozhodčí: Blaha – Jurčík, Šobáň. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 81. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

    VHK ROBE Vsetín: Janura – Sviták, Sýkora, Fojtík, Čapka, Liss, Machů, Macík – Bednařík (C), Bachánek, Vrána (A), Matějíček, Maštalíř, Horský, Broža, Jurek, Sopek, Janíček.

    HC Kobra Praha: Iliev – Svach, Vinš, Cichoň, Červenka, Šesták, Bečvařík, Skorčík (A) – Čermák, Svoboda, Štípek, Ribarovski (C), Bareš, Senčák, Černý, Pražák, Rejna.
     
    Sestava rozhodčích

    Dnešním hlavním arbitrem je Marek Šmika, asistovat na čarách mu budou Jakub Maňák a Jakub Stanko.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Iliev (Peyerl) – Svach, Menzel, Cichoň, Brotánek, Skorčík – Bauer, Rejna, Borodenko, Čermák, Svoboda, Novák, Ribarovski (C), Čečetka, Štípek.
    Trenér: Milan Vrzal

    VHK ROBE Vsetín: Hořejší (Konečný) – Mojžíš, Prčík, Machů, Sýkora, Fojtík, Liss, Čapka, Sviták (A) – Przybyla, Veselý, Janíček, Bednařík (C), Bachánek (A), Maštalíř, Broža.
    Trenér: Aleš Bachánek

    Rozhodčí: Šmika – Maňák, Stanko..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Jako první rozeběhli útok domácí, ale mají problém s rozestavením formace před Hořejšího brankou. Valaši drží svého soupeře u mantinelu a nedovolí mu se vymanit.
     
    00:31
    Kobra se přece jen dostala ke kombinaci a střele. Od levé tyče zakončoval Štípek, trefil Hořejšího pravý beton.
     
    01:06
    Pražané jsou po krátké přestávce zpět v pásmu a z vrcholu levého kruhu otestoval pozornost hostujícího gólmana Cichoň. Jeho prudká rána narazila na Hořejšího pravý beton.
     
    01:53
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Janíček – 2 min., podrážení).
     
    02:00
    Velká šance domácích hned v úvodu přesilovky! Svach zamířil od modré čáry a povyjetého Hořejšího svou ranou propálil. Hostující gólman se však v situaci rychle zorientoval a kotouč zastavil u své pravé tyče.
     
    02:20
    Hosté vyvážejí puk na druhou stranu kluziště. Bachánek se od mantinelu na levém křídle snaží ohrozit domácího Ilieva v brance, ale jedná se pouze o nahození.
     
    03:11
    Vsetín drží kotouč daleko od své branky. Hráči Kobry se s pukem nemohou dostat z vlastního pásma.
     
    03:30
    Domácí se probojovali skrz bránící čtveřici Valachů a Čermákova střela z mezikruží zamířila do pravého horního rohu. Hořejší proti nebezpečné střele zasahuje vyrážečkou.
     
    03:53
    Hosté hrají v plném počtu. Domácí se dostali k dvěma nadějně vypadajícím střelám, po zbytek času Janíčkova trestu však hosté dobře bránili.
     
    04:20
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Sýkora – 2 min., držení hole).
     
    04:41
    Vsacané jsou opět v oslabení, ale do velké šance se dostal Przybyla. Ten v brejku přebruslil hráče soupeře a v individuálním zakončení se snažil dostat kotouč nad Ilievův pravý beton. Domácí brankář bych v tomto souboji úspěšnější.
     
    05:39
    Kromě úvodního útoku se hostům podařilo dostat puk z pásma jen jednou, a to když Przybylovo vyhození na modré čáře nezpracoval jeden z domácích hráčů. Kobra se tak téměř po celou dobu početní výhody drží v pásmu a Hořejší má plné ruce práce.
     
    06:20
    Hosté v plném počtu. Tato přesilová hra Pražanů byla daleko nebezpečnější než ta předchozí. Vsetínského gólmana se jim však nepodařilo překonat.
     
    06:44
    Domácí i po návratu vyloučeného Sýkory setrvávají v útoku. Čečetkova střela z pravého křídla ale mezi tři tyče nezamířila.
     
    07:25
    Hosté vybojovali kotouč v dlouhém souboji za vlastní brankou, ale dopředu se dostali. Jejich postup překazilo zakázané uvolnění.
     
    07:43
    Vhazování před Hořejším vyhráli domácí, kteří také okamžitě ohrozili vsetínskou bránu. Po dalším úspěšném zákroku hostujícího gólmana je hra opět přerušena.
     
    08:08
    Do útoku se po delší době dostali i hráči v zeleno-žluté kombinaci. Z levého kruhu pálil Przybyla, s jehož pokusem si domácí brankář bez problémů poradil. Kobra nepříjemnou situaci řeší vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    08:37
    Hraje se za brankou pražského celku. Domácí mají kotouč na svých hokejkách, ale nedaří se jim dostat přes obrannou modrou čáru, respektive přes střední pásmo.
     
    09:18
    Hra se nikam neposunula, stále se oba týmy střídají na puku mezi modrými čarami. Směrem dopředu jsou aktivnější domácí, ale Valaši ve střední třetině dobře brání.
     
    09:39
    Cichoňovo nahození od modré čáry zablokoval Mojžíš, který se také ihned žene na druhou stranu. Vsetínský bek byl u mantinelu na levém křídle těsně bráněn, a tak se do zakončení nedostal. Obránci obou týmů bojují o puk v rohu za Ilievem.
     
    10:32
    Prudká Štípkova střela z vrcholu levého kruhu nebyla přesná a zaduněla o zadní mantinel. Dopředu mohou hosté.
     
    11:24
    V útoku se během krátké chvíle vystřídaly oba celky a domácí brankář musel řešit asi první vážnější situaci, pokud nebudeme počítat individuální brejky některých hostujících útočníků.
     
    11:39
    Po vhazování v útočném pásmu Vsetína se puk dostal na modrou čáru, odkud přes bránícího hráče vypálil Machů. Jeho střelu ukrývá Iliev ve výstroji.
     
    12:00
    Borodenkův sebevědomý výpad po pravém křídle těsně před útočnou modrou čarou zastavili dva bránící hráči Vsetína. Domácí útočník tak pouze nahazuje do pásma.
     
    12:41
    Vsetínští se usadili v útočném pásmu a kombinují. Iliev všechny jejich střely chytá a hra je často přerušována, protože domácí brankář puk raději přikryje lapačkou, než aby hostům dovolil dorážet.
     
    13:24
    Další přerušení po vsetínské střele. Iliev na střelu z ostrého úhlu dobře viděl, vyrazil ji před sebe a opět kotouč přikrývá.
     
    13:38
    Střelu Čapky od modré ještě v předbrankovém prostoru tečoval Broža. Iliev na změnu směru letícího puku dokázal včas zareagovat a ukrývá kotouč v lapačce.
     
    14:06
    Po delší odmlce se hra opět přestěhovala před Hořejšího. Vsetínský brankář však zatím nemá příliš mnoho práce, protože domácí se ke střele nedostali.
     
    14:42
    Oba týmy se střídají na kotouči a obraz hry určují hlavně nepřesné přihrávky ve středním pásmu. Domácí se snažili propracovat do útoku, ale na vrcholcích kruhů byli zastaveni a do zakončení se ani teď nedostali. Podobně jsou na tom Valaši, kterým se nedaří dostat za útočnou modrou čáru.
     
    15:47
    Štípek a Ribarovski operovali v předbrankovém prostoru, ale hostující brankář stihl u své levé tyče zasáhnout dřív, než se domácí dostali k přesné dorážce.
     
    16:02
    Kobra právě vstřelila branku!
    Po vyhraném vhazování a další kombinaci v předbrankovém prostoru už se však domácí prosazují. Od levé tyče poslal přesnou střelu za rozpohybovaného gólmana VIKTOR ŠTÍPEK. Asistence: Patrik Bauer, Dejan Ribrovski.
     
    17:31
    Hosté chtějí co nejrychleji odpovědět. Nahrnuli se do útočného pásma, kde vysílají jednu střelu za druhou. Jednají ale poněkud unáhleně a jejich pokusy míří mimo.
     
    18:29
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Čečetka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:02
    Vsetínští cítí naději na srovnání a při své přesilovce se s vypětím všech sil drží v útočném pásmu. Střely hostujícího celku však nejsou přesné, nebo jim chybí potřebná razance a Iliev nemá přiliš mnoho práce.
     
    19:16
    Hráči Kobry vyhazují a velmi rychle kotouč také dobruslují. Snaží se i ve vlastním oslabení zahájit kombinaci před gólmanem soupeře.
     
    19:28
    Z vrcholu levého kruhu zakončil Skorčík. Hořejší zasahuje vyrážečkou a hra je přerušena.
     
    19:44
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Mojžíš.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Kobra byla v první třetině lepším týmem a zaslouženě odchází po dvaceti minutách do kabiny s jednobrankovým vedením. Domácí mohli po své úvodní aktivitě těžit hlavně z vyloučení na straně hostujícího mužstva, i když největší gólová příležitost se Valachům naskytla právě ve vlastním oslabení. Pražanům se v útočné části hry obecně dařilo lépe, a když měli občas se vsetínskou obranou problém, vysílali nebezpečné střely. Naopak pokusům hostujícího celku chyběla razance a gólman Iliev si hlídal i případné vsetínské dorážky. O jedinou branku, kterou jsme v prvním dějství viděli, se tak postaral nejlepší střelec Kobry Praha Viktor Štípek.
    Druhá třetina začne cca v 13:05.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Druhá třetina začíná ve čtyřech hráčích na obou stranách. Domácí jako první nahazují kotouč na Hořejšího branku. Za chvíli se k ním přidá i vyloučený Čečetka.
     
    20:29
    Domácí v plném počtu. A ten okamžik nastal právě teď. Kobra už je v pěti hráčích, hraje přesilovou hru a začíná s kombinací.
     
    20:52
    Kobra právě vstřelila branku!
    Domácí přesilovou hru po návratu Čečetky velmi rychle využívají. Střelu z vrcholu pravého kruhu obránce Patrika Bauera tečoval VIKTOR ŠTÍPEK. Asistence: Patrik Bauer.
     
    22:10
    Vsetínští se stejně jako po první inkasované brance okamžitě obrátili do útoku. Ke střele se však hostující mužstvo nedostalo. Hraje se vedle Ilievovy branky, ale puk mají na hokejkách domácí, kterým se nedaří probojovat z pásma ven.
     
    23:00
    Liss s Bednaříkem uklidňují hru zavezením puku do vlastního pásma, odkud prvně jmenovaný rozehrává.
     
    23:19
    A tahle akce Vsetína nevypadala vůbec špatně. Hostující kapitán už po svém zakončení zvedal ruce nad hlavu, ale Iliev sklapl betony včas a dostal puk dál od brankoviště. Domácí si však následně počínali nedovoleně a dvouminutový trest z hrubost si odpyká Brotánek.
     
    23:35
    Domácí brankář na Svitákovu střelu od modré vůbec neviděl. Naštěstí pro něj i přesto úspěšně zakročil betony.
     
    24:31
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Rejna – 2 min., hákování).
     
    24:59
    Vsetínští jsou v pěti proti třem a stahují se okolo pražského brankoviště. Střelecky nejaktivnější je u levé tyče obránce Liss, proti jehož pokusům vytahuje domácí gólman pravidelně levý beton.
     
    25:19
    Domácí hrají ve čtyřech. Przybylovu střelu z mezikruží ještě těsně před gólmanem tečoval Fojtík. Hosté si vytváří opravdu velký tlak.
     
    25:24
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A ten také proměňují v kontaktní branku. Hosté se přiblížili k Ilievově brance a z levého kruhu poslal kotouč za záda domácího brankáře ADAM ČAPKA. Asistence: Ondřej Broža, Matěj Sviták.
     
    26:47
    Bachánkovi se nepovedla rozehrávka z vlastního pásma a ve střední třetině zachytil kotouč Novák. Tomu se také podařilo prokličkovat do mezikruží, jenže tam už byl vsetínskými bránícími hráči zastaven.
     
    27:22
    Výpady pražského celku pokračují. Tentokrát už vsetínský brankář musel zasahovat, nejednalo se však o nic náročného. Hořejší na střelu z osy hřiště dobře viděl a ukrývá kotouč ve výstroji.
     
    27:47
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Čapka – 2 min., podrážení).
     
    28:21
    Hosté vyhráli vhazování ve svém pásmu a okamžitě puk odklidili do bezpečí. Kobře se nedaří dostat do útoku.
     
    28:36
    Štípek neprošel na pravém kruhu útočného pásma přes Lisse, který mu vypíchl kotouč. Po volném puku poté skočil Hořejší a hokejkou jej odklidil do rohu kluziště, Hosté vyhazují.
     
    29:40
    Hokejku vytáhl Hořejší také proti střele z téměř nulového úhlu vedle levé tyče. Brankář Vsetína si pak poradil také s pokusem z vrcholu levého kruhu.
     
    29:47
    Hosté v plném počtu.
     
    30:17
    Bednařík neprotečoval kotouč z pásma podél mantinelu a puk končí mimo hrací plochu. Vhazovat se bude po pravici brankáře Hořejšího.
     
    30:48
    Obětavá práce jednoho z hostujících obránců za vlastní brankou nemohlo Vsetínu k zisku puku. Ten naopak vybojoval Čečetka, který ale neměl poblíž nikoho ze svých spoluhráčů a sám se proti převaze Vsetínských do zakončení nedostal.
     
    31:28
    Štípek na pravém křídle prošel mezi dvěma vsetínskými obránci a vedle sebe měl k ruce ještě Bauera. Nakonec to vzal na sebe a přes bránícího hráče vystřelil. Jeho pokus pouze proletěl kolem levé tyče.
     
    32:27
    Prudkou Fojtíkovu střelu od modré čáry srazil domácí gólman do ochranné sítě.
     
    32:38
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Brotánek – 2 min., hákování).
     
    32:44
    Bauer poslal puk do středního pásma, kde se jej chopil Ribarovski. Zakončení domácího kapitána z pravého kruhu bylo zblokováno.
     
    33:17
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši se vrátili do útočného pásma a po pár přihrávkách přichází taky přesná střela. ADAM BACHÁNEK svým pokusem z levého kruhu k bližší tyči vyrovnává stav utkání. Asistence: Richard Liss, Petr Przybyla.
     
    34:14
    Hra po vyrovnání dostala rychlejší tempo. To však nyní zamrzlo v souboji o puk za vsetínskou brankou.
     
    34:33
    Hosté vyhráli buly ve středním pásmu a snažili se do útočné třetiny dostat nahozením. Už tento pokus však zablokoval jeden z domácích hráčů a Valaši musí založit útok od své vlastní branky.
     
    34:37
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Menzel – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Mojžíš – 2 min., sekání).
     
    34:55
    Po vyloučení na obou stranách hrají celky ve čtyřech. Za tohoto stavu si jako první vytvořili tlak domácí, jenže Valachům se podařilo uniknout a z ojedinělé šance ohrozit Ilievovu branku.
     
    35:38
    Bachánek obral v útočném pásmu soupeře o kotouč a pohotově vystřelil. S nečekanou střelou si domácí brankář poradil a Bachánek pro svůj celek alespoň získal útočné pásmo. O dalším postupu po vhazování se nyní baví se svými kolegy na ledě.
     
    35:47
    Vsetínským útok nevyšel podle představ a v rychlém brejku po levém křídle se předvedli Pražané. Až do zakončení se však domácí neprobojovali.
     
    36:37
    Oby týmy hrají v plném počtu.
     
    37:04
    Mojžíš se po návratu z trestné lavice zapojil do hry a hned si mohl připsat gólovou přihrávku. Jeho souhry s Brožou si však všiml jeden s bránících hráčů a druhého jmenovaného ve střele zastavil.
     
    37:15
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tohle už ovšem je branka ONŘEJE BROŽI. Valaši byli donuceni svou útočnou akci zopakovat se začátkem ve vlastním pásmu, jenže Broža s Matějem Mojžíšem se ničeho nezalekli a svou kombinaci předvedli ještě jednou. Nyní už s přesným gólovým zakončením. Asistence: Matěj Mojžíš, Martin Janíček.
     
    38:50
    Kobra najednou prohrává a snaží se co nejdéle udržet v útoku. S pokusy domácího celku si vsetínský gólman ví rady.
     
    39:48
    Naopak pokusy Valachů vypadají daleko nebezpečněji. Nechybělo mnoho a Janíčkova střela z mezikruží by zapadla k levé tyči Ilievovy branky. Hostující útočník po nepovedeném pokusu třískl hokejkou, ale o pár sekund později už byl u levé tyče připraven na dorážku. Také s tou si pražský gólman poradil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina předvedla zvrat v utkání. Domácí totiž nejprve navýšili své vedení na rozdíl dvou gólů po přesné teči Viktora Štípka. Vsetínští okamžitě ožili a jako kdyby se po druhé inkasované brance probrali. Nejdříve se neoprávněně radoval hostující kapitán, ale jeho pokus ještě v brance neskončil. Valachům pomohla i přesilovka 5 na 3, kterou, už když domácí hráli ve čtyřech, využil Adam Čapka. Vsacané pak následné ubránili oslabení, aby v další početní výhodě mohl vyrovnat Adam Bachánek. Hra se dostala do tempa, což se podepsalo také pod vzájemným vyloučením. Jedním z provinilců byl i hostující bek Matěj Mojžíš, jenž sehrál klíčovou roli v třetí brance Vsetína, kterou necelé tři minuty před koncem druhé třetiny vsítil Ondřej Broža. Vsetín tak zprvu ztrácel ještě víc než v první třetině, ale v průběhu druhé dvacetiminutovky dokázal otočit a překlopit skóre na svou stranu.
    Třetí třetina začne cca v 13:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Kotouč je na hokejkách hostujícího celku. Valaši rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    41:09
    Stejný počin nyní předvedli i domácí. Jejich snaha směrem dopředu skončila nepřesnou střelou z mezikruží, která prosvištěla nad pravým horním rohem Hořejšího branky.
     
    41:48
    Vsetínští do Prahy přijeli s mezerami v útoku, a tak tato volná místa doplňují beci. Právě obránce Prčík nyní z pozice útočníka tečoval kotouč v předbrankovém prostoru pod horní tyč. Iliev zasahuje a vyráží kotouč před sebe.
     
    42:48
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští obránci berou svou roli při absenci útočníků velmi svědomitě a právě po křižné přihrávce Petra Prčíka v předbrankovém prostoru se za přemisťujícího se gólmana trefuje MATĚJ MOJŽÍŠ. Asistence: Petr Prčík, Richard Liss.
     
    43:42
    Kobra právě vstřelila branku!
    Kobra okamžitě reaguje a v signalizované výhodě snižuje na opětovný rozdíl jedné branky. Z bezprostřední blízkosti se mezi Hořejšího betony trefil VIKTOR ŠTÍPEK, který kompletuje hattrick. Asistence: Bez asistence.
     
    44:57
    Po tlaku Pražanů se uvolnila do přečíslení dva na jednoho nám, již známá obránce Mojžíš – Prčík. Ke střele se však nedostali.
     
    45:52
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Další útočný výpad Vsetína už ale kotoučem v síti Kobry končí. Adam Bachánek se do ofenzivy vydal sám proti třem hráčům soupeře a ve vhodnou chvíli poslal zadovku na PETRA PRZYBYLU, jenž se táhlou střelou z mezikruží trefil do levého horního rohu. Asistence: Adam Bachánek, Filip Hořejší.
     
    46:48
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Skorčík – 2 min., vražení na mantinel).
     
    47:07
    Bachánek uhájil kotouč před Čečetkou, ale k vypíchnutému puku se jako první dostal Ribarovski, jenž puk posílá na druhou stranu.
     
    47:35
    Hořejší se musel mít na pozoru proti nenápadnému posunutí puku k pravé tyči zpoza branky. Hostující gólman však hře i v přesilovce svého týmu věnoval velkou pozornost a pravým betonem kotouč vyrazil.
     
    48:12
    Domácí opět dostávají kotouč do bezpečí. Tentokrát do středního pásma.
     
    48:35
    Svitákovu střelu od modré zblokoval Menzel a Kobra se může vydat dopředu.
     
    48:48
    Domácí hrají v plném počtu, čehož se hned snaží využít, jelikož své oslabení Kobra zakončila v útočném pásmu. Před Hořejším jsou ale všichni hráči domácích dobře bráněni.
     
    49:34
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Dávka emocí na obou stranách přichází po šestém vsetínském gólu. Rychlý obrat do útoku ze středního pásma předvedl Jiří Maštalíř, který přihrávkou na levý kruh vybídl MATĚJE MOJŽÍŠE k prudké a hlavně přesné gólové střele. Asistence: Jiří Maštalíř.
     
    49:47
    Przybyla se do útoku vydal proti dvěma hráčům soupeře, ale nikam nepospíchal. Uchýlil se k nahození, které ještě jemně ztečoval Čečetka, a tak Iliev nemusel vůbec zasahovat.
     
    51:36
    Bauerovu střelu od modré tečoval na hranici brankoviště Štípek. Druhý jmenovaný nasměroval kotouč k levé tyči, kde se po puku vrhnul Hořejší.
     
    52:06
    Štípek od levé tyče vybídl křižnou přihrávkou přes brankoviště domácího kapitána. Ribarovski však nahrávku nedokázal zpracovat. Kotouč se otřel o čepel hole a končí u mantinelu.
     
    52:46
    Mojžíš nevyužil příležitosti na hattrick. Po přesné přihrávce z pravého křídla stál na levém kruhu nikým nebráněn a u bližší tyče trefil pouze připraveného Ilieva.
     
    52:51
    Domácí brankář zakročil také proti střele Przybyly z mezikruží. Hra je přerušena, kotouč má pod kontrolou právě Iliev.
     
    53:59
    Svitákovu střelu od modré tečoval na levém kruhu Maštalíř. Iliev nevěděl, kde se puk nachází, ale druhý jmenovaný vsetínský hráč poslal kotouč pouze na gólmanův pravý beton.
     
    54:28
    U pražské branky byl upět Mojžíš, který sám zakončoval nad pravý beton. Jde vidět, že Valaši si při tříbrankovém náskoku hodně dovolí.
     
    55:12
    Hořejší už je nějakou dobu bez práce a zasahovat nemusel ani proti výpadu Čermáka, jehož ještě před kruhy zastavila vsetínská obrana.
     
    55:44
    Broža nedostal přihrávku před úplně prázdnou branku a úplně stejná situace se opakovala také na druhé straně. Oba gólmani teď měli velké štěstí, proti takovým střelám by neměli šanci zasáhnout.
     
    56:14
    Dá se říct, že v posledních minutách třetí třetiny už obrany téměř nefungují. Oba celky se snadno dostávají do útoku, hra se rychle přelévá z jedné strany na druhou a k vidění jsou individuální akce a zakončení.
     
    57:16
    Po střetu za brankou Kobry zůstal na ledě ležet Mojžíš, který se za pomoci Przybyly zvedá a odjíždí na střídačku. Snad bude vsetínský obránce, a dnes také kanonýr, v pořádku.
     
    57:22
    Hořejší si dobře pohlídal svou levou tyč proti Novákově zakončení z bezprostřední blízkosti. Do útoku se po brankářově zákroku může vydat Vsetín.
     
    57:55
    Po vhazování mezi modrými čarami nahazuje kotouč do útoku Čečetka. Oba týmy nyní bojují o puk za vsetínskou brankou.
     
    58:38
    Souboj o kotouč vyšel lépe hostům. Jako první se k puku dostal Janíček, který prokličkoval mezi hráči Kobry, prošel středním pásmem až do útoku a téměř z hranice brankové čáry poslal bekhendovou přihrávku na Veselého, který v tu chvíli stál u zcela odkryté pravé tyče. Do přihrávky vložil svou hokejku jeden z domácích obránců a Veselý tak nevystřelil.
     
    58:54
    Valaši podruhé za sebou vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    59:20
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Fojtík – 2 min., vysoká hůl).
     
    59:32
    Skorčíkovu střelu od modré čáry zblokoval Maštalíř a k odraženému kotouči se dostal Čermák. Ten si puk nejprve zpracoval a následně vystřelil k levé tyči, kde Hořejší zasáhl lapačkou.
     
    59:46
    Oba celky jsou opět natlačené v rohu za vsetínskou brankou a svádějí souboj o kotouč.
     
    59:54
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Liss – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
     
    Konec zápasu.
     
    Vsetínští se snažili utkání i přes vlastní oslabení už jen dohrát, ale s tím domácí nesouhlasili, a tak se bojovalo až do konce. Ve třetí třetině Valaši rychle navýšili své jednobrankové vedení a okopírovali tak postup Kobry ze druhého dějství. Na branku Matěje Mojžíše však dokázal velmi rychle zareagovat Viktor Štípek a žádný velký vsetínský trhák se nekonal. To už však neplatí o dalším průběhu, kdy nejprve ujelo duo Mojžíš – Prčík a poté se sám proti přesile vydal do útoku Adam Bachánek, jenž zadovkou k přesné střele vyzval Petra Przybylu. Vedení hráčů v zeleno-žluté kombinaci bylo opět dvoubrankové a k dispozici měli hosté ještě přesilovku. Tu nevyužili, ale hned po návratu vyloučeného Skorčíka na led se prosadil Matěj Mojžíš. V posledních deseti minutách zápasu už branka nepadla, i když obránce Mojžíš, který dnes zastával roli útočníka, měl šanci na hattrick.
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek neděle. (15:02:33)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 17. Štípek (Bauer, Ribarovski), 21. Štípek (Bauer), 44. Štípek – 26. Čapka (Broža, Sviták), 34. Bachánek (Liss, Przybyla), 38. Broža (Mojžíš, Janíček), 43. Mojžíš (Prčík, Liss), 46. Przybyla (Bachánek, Hořejší), 50. Mojžíš (Maštalíř)


    HC Kobra Praha: Iliev (Peyerl) – Svach, Menzel, Cichoň, Brotánek, Skorčík – Bauer, Rejna, Borodenko, Čermák, Svoboda, Novák, Ribarovski (C), Čečetka, Štípek.
    Trenér: Milan Vrzal

    VHK ROBE Vsetín: Hořejší (Konečný) – Mojžíš, Prčík, Machů, Sýkora, Fojtík, Liss, Čapka, Sviták (A) – Przybyla, Veselý, Janíček, Bednařík (C), Bachánek (A), Maštalíř, Broža.
    Trenér: Aleš Bachánek

    Rozhodčí: Šmika – Maňák, Stanko.
    bahis siteleri