Swarovski Tirol – Aalborg 2:2 (kon.) | Olomouc – Trnava 3:2 (kon.)
konec
WSG Swarovski Tirol
2:2 (0:1)
Aalborg BK
Pátek 21.01.2022, 16:00 • Ta' Qali National Stadium • Tipsport Malta Cup
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Úvodní sestavy:

    WSG Swarovski Tirol: Ožegović – Koch (C), Behounek, Bacher, Schulz – Ranacher, Ogrinec, Naschberger, Tomic – Blume, Sabitzer.
    Náhradníci: Oswald, Schermer, Andric, Stumberger, Smith, Müller, Ranacher, Skrbo, Kerber, Vrioni, Wallner.
    Trenér: Thomas Silberberger

    Aalborg BK: Hansen – Granli, Thelander, Hagelskjaer – Pallesen, Prip, Hojholt, Fossum, Ahlmann – Kusk, Hogh.
    Trenér: Rasmus Würtz
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Fotbalisté Tirolu vstoupili do utkání v zelených dresech. Hráči Aalborgu pro dnešní pohárový zápas oblékli dresy barvy červeno-bílé.
     
    3
    První útok patřil dánskému celku, jenž je považován za poměrně výrazného favorita. Centr Kuska zprava ovšem přeletěl ve vápně přítomného Hogha.
     
    4
    Na polovině hřiště fauloval stoper Bacher. Vystoupil proti Kuskovi, jehož zezadu nepříjemně přejel přes pravý kotník. Forvard si chvíli poležel na trávníku.
     
    5
    Hoghovi nevyšlo zpracování, ale nemusel litovat, protože míč šťastně prodloužil ke spoluhráči Pallesenovi, střela levačkou skončila v boční síti.
     
    6
    Na druhé straně vybojovali hráči rakouského celku standardku v podobě rohového kopu. Od levé lajny centroval Ranacher a byl to Granli, kdo srazil hrací předmět za brankovou čáru.
     
    7
    Centr na přední tyč nebyl dobrým řešením. Středopolař Ogrinec chtěl s největší pravděpodobností najít Bachera, ještě před ním zakročil Thelander.
     
    8
    Nohama si zahrál i gólman Benjamin Ožegović. Zpracování zvládl na jedničku, načež před dotírajícím Hojholtem přenesl hru k levé lajně na Schulze.
     
    9
    Je zřejmé, že oba týmy se teprve dostávají do zápasového tempa. V úvodu je vidět na obou stranách velké množství nepřesností a často dochází i k neporozumění mezi hráči.
     
    10
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Žan Rogelj si věřil na kličku po pravé lajně, jenže i s míčem skončil až za postranní čárou. Aut pro Aalborg.
     
    11
    Místo dlouhého odkopu volil Benjamin Ožegović nahrávku na krátkou vzdálenost, čímž vystavil do úzkých Raffaela Behounka, ten pod tlakem volil na jistotu dlouhý odkop.
     
    12
    Góman Hansen si křikl na spoluhráče, aby mu přenechal balón. Stalo se, šestadvacetiletý Dán pak z prvního doteku zapojil do hry beka Thelandera.
     
    13
    Dlouho si Aalborg balónu neužil. oblouček za obranu zkusil vyslat Anders Hagelskjaer, avšak míči dal malou výšku, na prsa jej zpracoval Koch.
     
    14
    Bror Blume se stáhl hlouběji do pole, aby vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Z jedničky sklepl doleva na Schulze, tomu hrubě nevyšel centr.
     
    15
    Příkladnou defenzivní práci odvedl Louka Prip. Natlačil tělo před Sabitzera a míč nechal dokutálet do zámezí, čímž vybojoval autové vhazování.
     
    16
    V ofsajdovém postavení byl nachytán Sandi Ogrinec. Viditelně očekával, že si jej krajan Rogelj všimne dřív, to se ale nestalo, a proto hlavní musel na popud pomezního zapískat.
     
    17
    První zákrok utkání musel předvést Andreas Hansen. Nemusel ovšem řešit nic složitého, protože pokus Sabitzera postrádal razanci, navíc mířil do středu brány.
     
    18
    Malthe Hojholt ve skluzu zabojoval, leč mu to nebylo nic platné, protože míč posunul jen k protihráči, jímž byl pozorný Johannes Naschberger.
     
    19
    Tlak Tirolu pokračuje. Denis Tomic vyslal pasem mezi dva protihráče do slibné příležitosti Blumeho, který po neúplně dobrém zakončení vypálil z úhlu nepřesně.
     
    20
    Útočným faulem se provinil Thomas Sabitzer. Nehleděl kolem sebe a nebezpečně naletěl do brankáře Hansena, jemuž překvapením vypadl míč z rukou.
     
    21
    Aalborg právě vstřelil branku!
    Favorizovaný Aalborg se ujímá vedení! Může poděkovat Naschbergerovi, jenž vůbec nezvládl hlavičku po centru z pravé strany a míč poslal na malé vápno ideálně do kopačky IVERU FOSSUMOVI, jemuž nedělalo žádné problémy poslat míč za záda bezmocného Ožegoviće.
    21. Iver FOSSUM - 0:1
     
    23
    Bude zajímavé sledovat, jak Tirol na inkasovaný gól zareaguje. Rakouský celek není horším týmem, avšak individuální hrubka mu výrazně zkomplikovala cestu za ziskem bodů.
     
    24
    Více volného prostoru využil k centru od levé lajny Naschberger. Zaváhání z před pár minut nenapravil, kulatý nesmysl nasměroval do Hansenových rukavic.
     
    25
    Kombinují opět hráči v zeleném. Vysunutý presink dvojice útočníků totiž přinesl kýžené ovoce, Thomas Sabitzer vystihl rozehrávku Pallesena.
     
    26
    Chybná rozehrávka byla k vidění i na druhé straně, leč ani Aalborg nedokázal trestat. Hagelskjaer hledal napříč vápnem Pallesena, ten na dlouhou nohu střílel o kus vedle levé tyče.
     
    27
    Sledujeme konstruktivní kombinaci rakouského týmu. Defenziva dánského celku ovšem pracuje velmi dobře a bez větších problémů udržuje čisté konto.
     
    28
    A další chyba defenzivy rakouského mužstva. Behounek posunul balón pouze k nohám Granliho, ten z první střílel těsně vedle levé tyčky.
     
    29
    Přestože kombinace Tirolu příliš nefunguje, tak stále preferuje tu stejnou taktiku. Tedy trpělivou výměnu míče a hledání okének v defenzivě soupeře.
     
    30
    Pohybem si řekl o pas za obranu Kofi Schulz. Najít se ho pokusil Felix Bacher, ovšem Hojholt celou situaci přečetl a ve skluzu dopravil míč do autu.
     
    31
    Kapitán Tirolu Fabian Koch musel jednat rychle. Prodal bohaté zkušenosti a bez větších nervů hru otočil na gólmana, Ožegović volil dlouhý odkop na útočnou polovinu.
     
    32
    Konečně nějaká změna, byť neúspěšná. Sandi Ogrinec měl dost pomalých nahrávek a zkusil nákop po pravé lajně, kde viděl Sabitzera, spoluhráčovi rychlostní schopnosti však přecenil.
     
    33
    Dvojice obránců Aalborgu si hravě poradila s Blumem. Znemožnila mu jak průnik po lajně, tak možnost přihrávky, míč skončil na kopačkách Thelandera.
     
    34
    Kofi Schulz zabojoval a ještě udržel míč ve hře, od levé lajny centroval na přední tyč. V tomto prostoru kraloval Hojholt, na jistotou odklidil kulatý nesmysl na roh.
     
    35
    Kofi Schulz odkulhal ze hřiště a jeho místo zaujal Renny Smith. Dvaatřicetiletý Němec si ublížil právě při zmíněném centru od levé lajny.
     
    36
    Aktuálně je v držení balónu hostující Aalborg. Kasper Kusk zkusil využít mezeru mezi stoperskou dvojicí k průniku, ale Behounek jej odstavil čistě tělem.
     
    37
    Tirol podnikl rychlý protiútok. Žan Rogelj vyslal po pravé lajně Thomase Sabitzera, který si míč zamotal mezi nohama a výsledkem je aut pro soupeře.
     
    38
    Už to vypadalo, že hráči v bílém půjdou dva na jednoho. Jenže nahrávka, kterou vyprodukoval Anders Hagelskjaer na Fossuma, mířila do ofsajdu.
     
    39
    Johannes Naschberger chtěl nejspíše centrovat, jenže míč trefil tak zajímavě, že směřoval mezi tři tyče a Hansen měl co dělat, aby jo zachytil před brankovou čárou.
     
    40
    Fotbalisté Aalborgu na malém prostoru vyřadili ze hry tři protihráče. Paradoxně zkazili hned potom, Kuskovi nevyšla klička proti Bacherovi.
     
    41
    Žan Rogelj moc dobře věděl, že mu na záda dýchá Kusk. Dokonale dánského forvarda zaskočil zaseknutím míče, načež hrál směrem dozadu ne Behounka.
     
    42
    Zahrál si i Benjamin Ožegović. Malou domů mu pod tlakem poslal Renny Smith, dvaadvacetiletý gólman hru přenesl k pravé lajně na Tomice.
     
    43
    Narážečka mezi Naschbergerem a Ogrinecem nevyšla. Celou situaci skvěle přečetl Kasper Hogh, kulatý nesmysl mu při skluzu zůstal pod tělem.
     
    44
    První žlutou kartu střetnutí vyfasoval stoper Tirolu Raffael Behounek. Zezadu nebezpečně narazil do Hogha, přičemž si lehce pomohl i levým loktem.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi týmy WSG Swarovski Tirol a Aalborg BK nabídl jediný gól, o který se postaral dánský favorit. Ve 21. minutě skóroval Iver Fossum poté, co využil mizerné obranné hlavičky Naschbergera a z malého vápna prostřelil Ožegoviće. Více ze hry má jinak spíše rakouské mužstvo, ale není mu to nic platné, k zisku bodů je blíže konkurent.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:59.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Oba trenéři udělali pro druhý poločas velké změny v sestavě. Lze tedy říct, že se na první dějství vůbec nemusíme ohlížet, protože většina hráčů je nových.
     
    48
    Valentino Müller zkusil po levé lajně vyslat do protiútoku Dominika Stumbergera. Toho zradilo zpracování, balón mu odskočil do autu.
     
    49
    S nákopem k levé lajně si Alexander Ranacher věděl rady. Z druhého doteku přihrál na střed Skrbovi, jeho střela proskákala vedle pravé tyče.
     
    50
    Tirol dělily od vyrovnání centimetry! Byl to znovu Stefan Skrbo, jenž si připravil míč na střelu a technickým pokusem zasáhl pravou část brankové konstrukce.
     
    51
    Velká příležitost i na druhé straně, ovšem ani v tomto případě neskončila gólem! Iver Fossum mohl být už dvougólový, když si skvěle naběhl na přetažený centr, ale v tutovce mířil trestuhodně nad bránu.
    51. Fossum ve velké příležitosti přestřelil
     
    52
    Aalborg zklidňuje hru trpělivou rozehrávkou na vlastní polovině. Soupeř presuje hodně vysoko, zatím mu to však není vůbec nic platné.
     
    53
    Těžké zpracování zvládl Pallesen na jedničku, leč centr vyšel o poznání méně. Kulatý nesmysl nasměroval dokonce až nad břevno soupeřovy svatyně.
     
    54
    Individuálně zkusil štěstí Anders Hagelskjaer. Průnik středem vypadal nadějně, aby jej nakonec utnul poslední obránce, jímž byl Mario Andric.
     
    55
    Iver Fossum je dnes hodně vidět. Ke gólu zapsal již druhou spálenou tutovku, ačkoli technickým pokusem prostřelil gólmana, toho ovšem před brankovou čárou zastoupil jeden z obránců.
    55. Aktivní Fossum si zase řekl o pozornost, jeho střelu zblokoval obránce
     
    56
    Kombinovat aktuálně zkouší rakouské mužstvo. Kulatý nesmysl si nicméně vyměňuje zatím kolem poloviny hřiště, dále jej dobře pracující záložní řada konkurenta nepustila.
     
    57
    Adresátem zajímavého stříleného centru zprava byl Renny Smith. Neváhal a pravačkou střílel z první, přičemž míč poslal o kousek vedle pravé tyče.
     
    58
    Na druhé straně zahrozil Kristoffer Pallesen. Ofenzivu podpořivší bek převzal balón v plném sprintu, ale ve finále si ho předkopl až příliš a ve hře jej nestihl.
     
    59
    Aalborg nikam nespěchá. Rasmus Thelander měl velké množství volného času, přesto místo konstruktivní nahrávky volil malou domů.
     
    60
    Hodina z utkání je minulostí, do konce zbývá posledních třicet minut. Dánský celek udržuje těsné jednobrankové vedení, byť už měl pár šancí na jeho navýšení.
     
    61
    Slibnou šancí pohrdl rovněž Kasper Hogh. Náběh do vápna neměl chybu, jenže zakončení v něm už ano, míč kopl pravačkou nečistě vedle brány.
     
    62
    Centrovaný balón od pravé lajny proletěl pokutovým územím Tiolu bez doteku jakéhokoliv hráče. Výsledek je ten, že rakouský celek bude vhazovat.
     
    63
    Centr i na druhé straně, a to výrazně povedenější. Ranacher míč kroutil zajímavě do brány a Hansen mě co dělat, aby se stihl vrátit na brankovou čáru.
     
    64
    Akce střídá akci, zápas v posledních minutách rozhodně nenudí. Z dvaceti metrů vyprodukoval zajímavý projektil Valentino Müller, míč proletěl nad břevnem.
     
    65
    Dobrou práci odvedl Benjamin Ožegović, který včas vystartoval z brány proti unikajícímu útočníkovi. Avšak nemusel dělat vůbec nic, protože soupeři byl odmáván ofsajd.
     
    66
    Další postavení mimo hru, opět v podání Aalborgu. Dánské mužstvo ani zdaleka nechce zbytek střetnutí odbránit, naopak touží po pojistce.
     
    67
    Od Ožegoviće si vysloužil pochvalu Renny Smith. na jedničku totiž zabral do obrany a soupeři vypíchl míč v momentě, kdy se chytal vystřelit.
     
    68
    Rohový kop pro Aalborg. Pravý křídelník nabral rychlost po pravé lajně, načež zvládl i odcentrovat a byl to Stumberger, kdo srazil hrací předmět do zámezí.
     
    69
    Přetažený centr byl útočícím hráčem navrácen do ohně. Defenziva Tirolu pak přihlížela akrobatickému zakončení nůžkami, balón proletěl nad břevnem.
     
    70
    Fotbalisté v bílých dresech zklidňují hru. Nechávají soupeře běhat bez balónu, zatímco sami s klidem kombinují kolem poloviny hřiště.
     
    71
    Fotbalisté Tirolu stále marně presují, ačkoliv hodně vysoko. Favorit má ovšem otěže střetnutí pevně ve svých rukou, alespoň v současné chvíli.
     
    72
    Tak konečně hráči v zelených dresech získali míč do své moci. Andric vyslal za obranu Wallnera, tomu však hlavní odpískal ofsajd.
     
    73
    Ani další útok hráčů rakouského týmu neskončil úspěchem. Alexander Ranacher vyzval k souboji jeden na jednoho obránce a neuspěl.
     
    74
    Hodně zbytečný faul jednoho z útočníků Aalborgu, který přejel kotníky Andricovi. Hlavní rozhodčí udělil druhou žlutou kartu v zápase.
     
    75
    Swarovski Tirol právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Tomic si mezi dvěma protihráči ukázkově hodil míč po pravé straně do vápna, aby následně přenesl hru doleva na MARKUSE WALLNERA, pětadvacetiletý útočník z lehkého úhlu zvládl balón uklidit do odkryté části brány.
    75. Markus WALLNER - 1:1
     
    77
    Tomicovi jako by jeden z protihráčů dal za vyučenou za to, jak si povodil defenzivu Aalborgu. Rakušan ve vzdušném souboji inkasoval nepříjemný úder loktem do hlavy.
     
    78
    Fotbalisté Tirolu jsou nabuzení a věří si i na vítězství. Na centr od levé lajny si naskočil Giacomo Vrioni, Hansen slabou hlavičku zvládl zachytit.
     
    79
    Ale ani Aalborg určitě není spokojený s remízou, neboť do zápasu vstupoval v roli favorita. Kombinaci přenesl na útočnou polovinu.
     
    80
    Rozehrávku soupeře vystihl Dominik Stumberger a po pravé lajně okamžitě vyslal do protiútoku Ranachera, jehož rána z úhlu proletěla vedle brány.
     
    81
    Obranné povinnosti si splnil Valentino Müller. Protihráče udržel na zádech a pod tlakem hrál na jistotou malou domů k brankáři.
     
    82
    Tirol zvládl přesunout kombinaci na polovinu soupeře. Smith zkusil obloučkem za obranu najít Felixe Kerbera, ještě před ním ovšem zakročil obránce.
     
    83
    Tlak rakouského mužstva nabírá na obrátkách. Po kličce na střed pálil Stumberger k pravé tyči, tu jen o pár čísel minul.
     
    84
    Bude se kopat penalta! Do vápna dostal polovysoký balón Albánec Vrioni, který si jej zpracoval na prsa, načež jej jeden ze soupeřů nedovoleným způsobem stáhl za dres k zemi.
    84. Hlavní rozhodčí nařídil po faulu na Vrioniho pokutový kop
     
    85
    Swarovski Tirol právě vstřelil branku!
    Exekuce se chopil sám faulovaný GIACOMO VRIONI a poradil s velkým přehledem. V průběhu běhu přibrzdil, aby zkontroloval pohyb gólmana a míč poslal na střed brány, zatímco Hansen se vydal k pravé tyči.
    85. Giacomo VRIONI - 2:1
     
    87
    Aalborg moc času na odpověď nemá. Po prvním poločase měl nakročeno k zisku tří bodů, zatímco nyní to vypadá, že odejde s nulou.
     
    88
    Aalborg právě vstřelil branku!
    Jako bych to zakřikl! Po faulu tyrolského hráče u levé lajny se kopal volný přímý kop. Parádní kroucený centr si našel MILAN MAKARIĆ kousek za malým vápnem, hlavou zakončil neomylně k pravé tyči.
    88. Milan MAKARIĆ - 2:2
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:3.
     
    Zápas v rámci Tipsport Malta Cupu mezi týmy WSG Swarovski Tirol a Aalborg BK vítěze nepoznal, skončil nerozhodným výsledkem 2:2.

    Po prvním poločase měl blíže k zisku tří bodů dánský favorit, když jediný gól úvodního vstřelil Iver Fossum. Hráči rakouského mužstva ovšem ve druhé půli dokonali obrat zásluhou tref střídajících Markuse Wallnera a Giacoma Vrioniho. Svěřenci kouče Würtze nakonec urvali alespoň bod, v 88. minutě upravil na konečných 2:2 Milan Makarić, který se trefil hlavou po centru z volného přímého kopu.

    Oba celky získaly na turnaji svůj první bod. Své působení na Maltě zakončí Tirol zápasem proti olomoucké Sigmě, Aalborg se utká se slovenskou Trnavou. Obě utkání jsou na programu v pondělí.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:58:06)

    Milan Huppert

    Branky: 75. Wallner, 85. Vrioni (pen.) – 21. Fossum, 88. Makarić

    Karty:   44. Behounek (SWL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 5:3.
    WSG Swarovski Tirol: Ožegović – Koch (C) (46. Wallner), Behounek, Bacher, Schulz (35. Smith) – Ranacher, Ogrinec (46. Stumberger), Naschberger (46. Müller), Tomic – Blume (46. Kerber), Sabitzer (46. Vrioni).
    Náhradníci: Oswald, Schermer, Andric, Stumberger, Smith, Müller, Ranacher, Skrbo, Kerber, Vrioni, Wallner.

    Trenér: Thomas Silberberger

    Aalborg BK: Hansen – Granli (46. Ross), Thelander (61. Ferreira), Hagelskjaer (61. Prijović) – Pallesen (61. Hannesbo), Prip (46. Rufo), Højholt (46. Christensen), Fossum (61. Trajkovski), Ahlmann (46. Børsting) – Kusk (61. Makarić), Hogh (46. Prica) (74. Ementa).
    Náhradníci: Ross, Ferreira, Prijović, Hannesbo, Trajkovski, Christensen, Rufo, Børsting, Makarić, Prica, Ementa.

    Trenér: Rasmus Würtz
    bahis siteleri