Tampa – San Jose 3:2 (po pr.) | NY Rangers – Florida 5:2 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 3:1 (kon.)
Boston – Seattle 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Washington 3:4 (po pr.) | New Jersey – Toronto 1:7 (kon.)
NY Islanders – Ottawa 4:1 (kon.) | Nashville – Vancouver 4:2 (kon.) | Dallas – Calgary 3:4 (kon.)
Colorado – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.) | Vegas – Buffalo 5:2 (kon.)
konec
Boston Bruins
3:2 (0:0, 2:0, 1:2)
Seattle Kraken
Středa 02.02.2022, 01:07 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:56:30)
    Společná radost Ullmarka se Swaymanem z vítězství nad Seattlem
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 26 – 27 | Přesilová hra: 2/3 – 0/6 | Trestné minuty: 19 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Linus Ullmark (BOS) – 25 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,6%, odchytal 59:43
    Chris Driedger (SEA) – 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 57:38

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Nosek (BOS) – 0+1, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 18:24
    David Pastrňák (BOS) – 2+1, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:16

    Tři hvězdy utkání

    1. David Pastrňák (BOS) – 2+1
    2. Taylor Hall (BOS) – 1+1
    3. Linus Ullmark (BOS) – 25 zákroků
     
    Utkání přihlíželo 17 850 diváků.
     
    Boston potvrdil roli favorita a na domácím ledě porazil nováčka soutěže ze Seattlu 3:2. Výraznou měrou se na vítězství podepsal David Pastrňák, ten měl prsty ve všech třech trefách Bruins.

    Domácí vstupovali do závěrečné dvacetiminutovky základní hrací doby s dvoubrankovým vedením v zádech. To brzy vzalo za své, když už ve 41. minutě snížil ránou pod břevno Joonas Donskoi a o sedm minut později srovnal na 2:2 Mason Appleton. Medvědy ovšem ztráta náskoku nijak zvlášť nerozhodila a rozhodující úder si nechali na 51. minutu, kdy trest Giordana přetavil ve svůj druhý gól David Pastrňák, jeho střela Driedgerovi smolně propadla lapačkou. Hosté v závěru zkusili hru bez gólmana, ale ani ta nevedla ke kýženému navrácení výsledku do nerozhodného stavu a bodovému zisku.

    Svěřenci kouče Cassidyho dali zapomenout na vysokou porážku s Dallasem a opět najeli na vítěznou vlnu. Seattle naopak prohrál podruhé v řadě a vypadá to, že z předposlední pozice Západní konference se v blízké době neodlepí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Hráči v černo-žlutých dresech drží puk za vlastní bránou a je to jasné, dnes zvítězí Boston! Morgan Geekie už vzdal snahu o vydolování kotouče z pod brusle McAvoye.
     
    59:22
    A další promarněná příležitost Jareda McCanna! Do pravého kruhu se k němu odrazil puk po zákroku gólmana levým betonem, místo volné poloviny brány ovšem trefil jen boční oblouk.
     
    59:11
    Netrvalo dlouho a hra znovu probíhala před Ullmarkem. Z levého kruhu zakončil kombinační akci Jared McCann, švédský gólman zasáhl pravým ramenem.
     
    58:44
    Derek Forbor vyhodil odrazem o levý mantinel do středního pásma, to domácím momentálně bohatě stačí. Soupeř naopak přichází o cenné vteřinky.
     
    58:06
    Hokejisté v bílých dresech získali pevnou kontrolu nad pukem v útočné třetině, a to byl signál pro Chrise Driedgera k opuštění brány. Seattle zkouší powerplay!
     
    57:35
    Brandon Carlo tušil, že Jared McCann zkusí nahrávku mezi kruhy, kde už v nápřahu čekal Ryan Donato. Puk uzmul pro sebe a přes všechny čáry vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    57:17
    Obránce Haydn Fleury pod tlakem Marchanda uvolnil zadovkou Calea Fleuryho. Debutant v dresu Seattlu zkusil dlouhým pasem oslovit McCanna a uspěl, hosté v útočném pásmu!
     
    56:49
    Chris Driedger zabránil Tomáši Noskovi v zapsání se na střeleckou listinou. Včas vytasil lapačku, tou černou gumu vytěsnil o pár čísel nad horní tyčku.
     
    56:22
    Hostující trenér Dave Hakstol už určitě přemýšlí o hře bez gólmana. Momentálně ovšem tato volba nepřichází v úvahu, po Giordanem zblokované střele Lazara proběhne další vhazování před Driedgerem.
     
    55:55
    Před bánu si zajímavě najížděl Taylor Hall. Tomáš Nosek o něm moc dobře věděl, ale stejně tak Jérémy Lauzon, který přihrávku zastavil.
     
    55:13
    Z velkého úhlu střílel zprava Charlie Coyle. Driedger reagoval poměrně pozdě, ale nemusel litovat, protože puk zamířil vysoko nad horní tyčku.
     
    54:57
    Puk v ochranné síti, vhazování proběhne po pravici Linuse Ullmarka. Ten poděkoval obránci MAvoyovi, jenž zblokoval svižný pokus Järnkroka.
     
    54:30
    Člen elitního útoku Jordan Eberle mohl střílet, leč volil nahrávku do levého kruhu na McCanna. Tomu zakončení už vůbec nevyšlo, cílový prostor minul výrazně.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Pastrňák (T. Hall, B. Marchand), 37. T. Hall (T. Nosek, Pastrňák), 51. Pastrňák (Bergeron, B. Marchand) – 41. Donskoi, 48. Appleton (A. Larsson, Blackwell)


    Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, M. Reilly, Vaakanainen, Forbort – Craig Smith, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Pastrňák, T. Nosek, T. Hall – O. Steen, Coyle, DeBrusk – Lazar, Fogarty, Blidh.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Seattle Kraken: Driedger (Grubauer) – A. Larsson (A), Giordano (C), Lauzon, Vince Dunn, C. Fleury, H. Fleury – Jordan Eberle (A), McCann, Marcus Johansson – Donskoi, Wennberg, Donato – Blackwell, Gourde, Appleton – Geekie, Sheahan, Järnkrok.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Furlatt, Hebert – McNamara, Cormier

    Diváci: 17 850
    thejrc.org