Akademici Plzeň – HC UP Olomouc 6:3 (kon.) | VUT Cavaliers Brno – HC MUNI 2:4 (kon.) | UK Kings Prague – Engineers Prague 5:1 (kon.)
konec
VUT Cavaliers Brno
2:4 (0:3, 1:1, 1:0)
HC MUNI
Středa 02.02.2022, 19:40Univerzitní liga ledního hokeje • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro tuto chvíli vše, doufám, že jste si dnešní derby užili, děkuji Vám za pozornost a zase se někdy budu těšit, třeba právě u univerzitního hokeje.

    Přeji hezký zbytek večera. (22:19:57)
     
    Je konec!

    Co více jsme si pro brněnské derby mohli přát než právě třetí třetinu, ve které se kardinálně změnilo tempo hry, intenzita, nasazení a probudila se dávná rivalita!

    Jak jsem po 40 minut domácí Cavaliers kritizoval, tak teď musím říci, že hráli opravdu dobře, minimálně tedy o řád lépe než v první polovině zápasu. Kavalírům každopádně neprospěla řadě vyloučení, z nichž některé byly vskutku zbytečné. Například takový trest Marka Huzlíka za nesportovní chování...

    Právě to pravděpodobně připravilo domácí o možnost zabojovat o dramatizaci utkání, a to i přes to, že soupeř toho v početní výhodě předvedl méně než si sám představoval.

    Masarykova Univerzita navíc v závěru nasadila parádní údržbu, a odmítla dopustit jakékoli trable v cestě za výhrou.

    Když si to shrneme: V závěrečné dvacetiminutovce jsme viděli zdramatizování utkání, pohledné góly, přesilovku 5 na 3, bitku, probuzené emoce a rivalitu no a suma sumárum pěkný hokej! Škoda, že taková definice neplatí pro celý zápas. Snad jen ty pohledné branky, ty jsme mohli sledovat v průběhu celého mače.

    Co se postavení v tabulce týče tak Cavaliers jsou na tom pořád stejně – zůstanou poslední. I když vlastně výhrou Akademiků Plzeň v dnešním kole je situace horší, jelikož sen o účasti v play off už se stává skutečnou utopií.

    TO MUNI věděla, že dnes by bylo nadmíru dobré zvítězit! Tříbodová výhra Masaryčku nejen že utrhla od velmi nepříjemných vlčáků ze spodních vod, kteří dnes navíc hráli spolu takže bylo jasné, že jeden z týmů zaboduje, ale rovnou to Jihomoravany vystřelilo až na 4. příčku nad BO Ostrava. A to Masarykova Univerzita má ještě zápas k dobru oproti svým nynějším nejbližším konkurentům.

    Tak tedy: Bitva o Brno Cavaliers vs MUNI 2:4!
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Bartkovský nikým nehlídán trestuhodně míjí prázdnou klec.
     
    59:19
    Vojtěch Pernický a jeho raketa! Nad.
     
    59:18
    Marek Huzlík na střídačce!
     
    59:15
    Icing Medvědů.
     
    58:49
    MUNI nadále hraje na úsporu, nutno říci že velmi dobře.
     
    58:00
    To byla šance! Po Kaukičově individuálním pokusu do plných si pro odražený puk sjel Daniel Plitko, dojel až do mezikruží a vypálil. David Holub opustil své pracoviště zhruba o metr, dva a vyráží puk.
     
    57:35
    Novák přes obránce z levého křídla! Tahle střela sice nadělala Davidu Holubovi trochu problémy, nakonec si však na dvakrát poradil.
     
    57:05
    Hosté pracují výborně a šetří čas, teď už jde o to udržet v posledních minutách Kavalíry na uzdě.
     
    56:25
    Daniel Plitko a jeho další zakončení, tentokrát vysoký útočník míjí tři tyče.
     
    55:43
    Daniel Plitko jen nahodil do pásma, David Holub posouvá puk do rohu, kde mu přítomnost černé gumy vadí o poznání méně než v jeho pracovišti.
     
    Oddechový čas pro Cavaliers!
     
    55:29
    Icing MUNI.
     
    Hra nám výrazně nabrala na intenzitě, což je pro závěr dnešního derby jedině dobře.
     
    54:52
    Jan Pavel se do zakončení neprokousal a musí tak do souboje v rohu.
     
    54:27
    Tomáš Novák a jeho nebezpečná střela!
     
    54:00
    Plitkova střela zblokována.
    Marken.cz

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 32. Hasoň (Sabol, Vojtěch Pernický), 41. Zemánek – 1. Račický (Štrauch), 10. Ivičič (Novosedlík, Voříšek), 20. Račický (Bartkovský), 26. Voříšek (Novosedlík, Ivičič)


    VUT Cavaliers Brno: Huzlík – V. Pernický, Malý, Běhal, O. Holub, L. Pernický – Plitko, Malý, Uhlíř, Zemánek, Hasoň, Šenk, Novák, Kaukič, Balát
    Trenér: Ladislav Šoukal

    HC MUNI: D. Holub (Král) – Uhříček, Surán, Kučera, Bláha, Věžník, Gonos – Svatuška, Voříšek, Bazala, Pavel, Kadlic, Tomaník, Ivičič, Bartkovský, Strakoš, Novosedlík, Štrauch, Račický
    Trenér: Josef Novák

    Rozhodčí: Maťašovský – Hrabal, Viskot
    thejrc.org