Havlíčkův Brod – Řisuty 3:1 (kon.) | SHK Hodonín – Val. Meziříčí 2:4 (kon.) | Nový Jičín – Žďár n/S 7:3 (kon.)
Kometa Brno B – Kopřivnice 1:3 (kon.) | Hronov – Nová Paka 3:2 (kon.) | Příbram – Klatovy 7:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno B
1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
HC ISMM Kopřivnice
Středa 02.02.2022, 18:00 • Winning Group Arena • 2. liga skupina Východ • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost a těším se na vás u dalšího textového přenosu. (20:17:33)
     
    I přesto, že Brňané vedli po prvních dvaceti minutách zásluhou Adama Studeného 1:0, zápas nakonec skončil úplně odlišně. Ještě v první dvacetiminutovce se hostům podařilo srovnat, když Petr Seidler ukázal šikovné ruce zasunul kotouč za záda Šembery. Ve druhé dvacetiminutovce domácí mocně tlačili, avšak zuby si vždy vylámali na skvěle chytajícím brankáři Mickovi. V závěru této části hry získala Kopřivnice přesilovku a z hole Filipa Fojtíka padl jejich druhý gól. Brnu se ani ve zbytku zápasu nepodařilo najít recept a v 56. minutě jejich ztráta byla již dvě branky. Druhý gól v zápase totiž oslavil Filip Fojtík. Ani hra v šesti na Kopřivnici nezabrala a tak jejich hokejisté vezou z moravské metropole velmi cenné tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Od modré vyslal dělovku David Sedláček, ale prostor tří tyčí netrefil. Tohle už asi nepůjde.
     
    59:18
    Hosté se snažili vyhodit a trefit prázdnou brněnskou klec. O kousek minuli a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    59:02
    Zatím se jim ale nic nedaří. Kopřivnice takticky brání střední pásmo a nepouští modrobílé dál.
     
    58:35
    Je tomu tak, Kometa hraje v šesti!
     
    58:34
    Kopřivnice vyhodila kotouč přes všechny čáry a píská se icing. Kometa si následně bere oddechový čas a zřejmě bude následovat i odvolání brankáře.
     
    58:02
    Protiútok Kopřivnice a zvoní nám halou tyč! Nejspíše však šlo jen o vnější konstrukci brněnského brankoviště, takže bez vážnějšího nebezpečí.
     
    57:40
    Sedláček se toho v posledních minutách nebojí a je vidět, že toho má dost, sledovat nemohoucnost brněnského útoku. Daleko více se vrhá do útočných průniků a tlačí se do střel.
     
    56:56
    Ihned po buly pálil šikovný mladík Jan Sedláček. Jeho kotouč byl ztečován až do ochranné sítě. Kometa neví, jak na brankáře Micku vyzrát.
     
    56:40
    Moskal protečoval kotouč do útočného pásma. Brankář Micka pro jistotu vyjel ze své brány a kotouč přikryl. Následuje další vhazování.
     
    55:31
    Kopřivnice právě vstřelila branku!
    Místo srovnání tu máme navýšení skóre! Kopřivnice dokázala otočit hru a po přihrávce Dominika Suchého dokázal prostrčit puk za záda Šembery FILIP FOJTÍK! Pro hostujícího forvarda je to tak druhá branka v zápase. Asistence: Dominik Suchý
     
    54:45
    Vyhrané buly – nahrávka na modrou – střela Jiřího Kališe. I tento pokus Micka viděl a stačil máchnout lapačkou. Kometa musí vymyslet něco jiného, nebo šikovnému brankáři alespoň více clonit.
     
    54:15
    Ihned o buly se Brno vydalo na druhou stranu, avšak ránu Krejčiříka brankář Micka s klidem drží.
     
    54:05
    Dominik Suchý společně se svými spoluhráči teď drží Kometu před svou vlastní bránou. Šembera se nestačí otáčet, kama puk letí. Nakonec hru přeci jen přerušuje.
     
    53:11
    Adam Studený dostal kotouč na osu hřiště, ještě si ho srovnal na hokejku, jenže než stačil vystřelit, už u něj byl napadající hráč Kopřivnice.
     
    52:23
    Marek Micka přerušuje hru zákrokem, kdy ukryl kotouč ve své lapačce. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    51:36
    Kometa dře, napadá a snaží se o útočnou aktivitu, ale dnes to zkrátka není jejich den. Chybí jim štěstí a klid na hokejkách. Do konce zápasu ale stále zbývá času dost. Stále mají čas na to, s tímto skórem ještě něco dělat.

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 6. Studený (Brabenec, Moskal) – 18. Seidler, 39. Fojtík (Sluštík, Suchý), 56. Fojtík (Suchý)


    HC Kometa Brno B: Šembera (Slavíček) – Švejda, J. Sedláček, Studený, Kališ (A), Buchal, D. Sedláček, Trnka – Pigl, Škrvně, Brabenec (C) – Havlát, Krejčí, Soumelidis – Moskal (A), Mokrohajský, Popelka – Krejčiřík
    Trenér: Jiří Otoupalík

    HC ISMM Kopřivnice: Micka (Kučera) – Štěpánek, Slavík, Mituchovič, Hrůzek, Krzak, Marek (A), Fojtík – Suchý, Gola, Seidler – J. Mach (C) , M. Mach, Indrst – Fojtík, Pindel, Vaněk – Sluštík (A)
    Trenér: Jaroslav Kofroň

    Rozhodčí: Čuňočka – Kráľ, Štěrba
    thejrc.org