Minnesota – Dallas 3:6 (kon.) | Chicago – Tampa 3:6 (kon.) | Winnipeg – NY Rangers 1:4 (kon.)
Carolina – Seattle 3:2 (kon.) | Vegas – Ottawa 2:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 3:2 (po pr.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
1:5 (0:1, 0:2, 1:2) Stav série: 1:1
SC Marimex Kolín
Pondělí 07.03.2022, 18:00 • Zimní stadion Prostějov (Prostějov) • Play-off Chance ligy • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásné pondělní odpoledne Vám přeji u druhého utkání předkola Play off, a to v rámci druhé nejvyšší hokejové ligy ČR! V druhém zápase osmifinále tak LHK Jestřábi Prostějov přivítá na svém ledě mužstvo SC Marimex Kolín.
     
    První utkání těchto dvou týmů dopadlo lépe pro dnes domácí mužstvo. Prostějov si na ledě Kolína dokázal vybojovat první bod v sérii poté, co odvracel nepříznivý stav 0:1.
     
    Úvodní sestavy:

    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha – Klimíček, M. Jáchym, Husák, Staněk, Vala, Zajíc, A. Havlík – T. Jáchym, Jiránek (A), T. Koblížek – Martin Novák (C), Rudovský, J. Kloz – P. Beránek, Mrázek (A), Janeček – Štefka, M. Švec.

    SC Marimex Kolín: G. Kuzněcov – Kukla, Piegl, Niko, Pinkas, V. Čížek (C), Čáp, Zorko – Jan Veselý, David Šafránek (A), J. Sklenář – Ouřada, Štohanzl, Jankovský – Pajer, Morong, Poppel – Matyáš Svoboda, Matějček, Síla.

    Rozhodčí: Cabák, Jaroš – Komínek, Roischel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:53
    Hra bude na chvíli přerušena. Ledaři musí připevnit branku za zády Kuznětsova.
     
    04:40
    Zanedlouho uvidíme první přesilovou hru pro domácí Prostějov, který zatím ale drží kotouč na hokejkách a sudí ponechává výhodu.
     
    04:54
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín (Vojtěch Síla – 2 min., faul kolenem).
     
    05:40
    Hosté se nemohou dostat z vlastního obranného pásma, které zatím okupuje domácí Prostějov.
     
    06:10
    Jáchymova střela z pravé strany neprošla až k hostujícímu brankáři, obětavost obránců Kolína zatím určuje průběh této početní nesrovnalosti.
     
    07:18
    Hosté si teď vytvořili obrovskou šanci! Pajer si dokázal poradit se dvěma obránci a následnou střelou pořádně provětral Bláhu!
     
    08:46
    Štohanzl dobře projel obranou domácího celku a vystřelil na Bláhu, ten si ale s nebezpečným kotoučem poradil. Bude z toho ale přesilovka pro Kolín.
     
    08:49
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Adam Havlík – 2 min., hákování).
     
    09:48
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kolín byl velmi aktivní při přesilovce v útočném pásmu a nyní se mu to vyplatilo! JAN VESELÝ dostal parádní pas na levé straně kluziště a brankář Bláha už nemohl zabránit inkasování prvního gólu. Asistence: Šafránek, Čáp.
    09:48 Jan VESELÝ - 0:1
     
    11:35
    Jakub Sklenář se teď položil do nahození od svého kapitána a jen těsně minul Bláhovu svatyni. Prostějov jakoby se nemohl dostat z té inkasované branky.
     
    12:25
    Mrázkova střela se taktéž nedostala až k brankáři hostujícího celku a kotouč se odporoučel do rohu kluziště.
     
    12:55
    Zakázané uvolnění teď přerušilo akci Prostějova. Hra se tak přesune před branku Ondřeje Bláhy a Kolín může vystřídat.
     
    13:57
    Tentokrát se naopak zakázaným uvolnění provinilo hostující mužstvo. Prostějov ale zatím není schopen vytvořit si nějaký souvislý tlak v útočném pásmu.
     
    14:36
    Další šance z toho vyplynula pro Kolín, kdy se dostal ke střele z pravé strany kluziště Kryštof Ouřada. Jeho ránu si ale s klidem pokryl ve výstroji Ondřej Bláha.
     
    15:30
    Ani další útočná akce domácího celku se nepovedla, následně ale Kolín přerušil hru zakázaným uvolněním. Hra se ta přesune před brankáře Kuznětsova.
     
    16:23
    Další zákrok si připisuje domácí brankář Ondřej Bláha, který byl nucen zakleknout při útočné akci soupeře.
     
    16:43
    Kolín si vytvořil před Bláhou zajímavou šanci, která sice nedopadla gólem, ale zajímavou bitkou Matějíčka se Švecem!
     
    16:43
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Marek Švec – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín (Štěpán Matějček – 5 min., bitka).
     
    17:40
    Prostějov evidentně nechce připustit srovnání stavu v osmifinálové sérii a snaží se aktivně útočit. Nyní byl ale sudí jiného názoru než všichni ostatní a nedovolené bránění ve snaze dorazit kotouč neodpískal.
     
    18:34
    Hra je přerušena pro hru vysokou holí a vhazovat se bude před brankou Kuznětsova.
     
    18:50
    Domácí Mrázek minul branku v obrovské šanci, do které se dostal na pravém křídle. I přes to, že měl dostatek času na přípravu střely, nedokázal vměstnat kotouč za záda Kuznětsova!
     
    19:41
    Ještě Koblížkova střela na konci první třetiny byla prací pro hostujícího brankáře, který ale půjde do kabin na první svačinu s čistým kontem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dnešního utkání je za námi a do té druhé půjdou lehce šťastnější hostující hokejisté. Ti totiž díky brance Jana Veselého dokázali využít nabídnutou přesilovou hru, na což už Prostějov zatím nedokázal odpovědět.

    Druhá perioda začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Matějček se Švecem ještě stále sedí na trestné lavici za předchozí bitku. Prostějov začíná první útočnou akcí.
     
    20:45
    Hostující Síla dostal brutální hit od obránce Staňka a hodně ztěžka se sbíral z ledu. Teď už je ale na střídačce a hosté tak mohou doufat, že bude schopen hry.
     
    21:40
    Adam Havlík se dostal ke střele z prostoru mezikruží, s jeho ránou si ale pohotově poradil Kuznětsov, který kotouč vyrazil mimo nebezpečí.
     
    22:28
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín (Ján Niko – 2 min., držení).
     
    23:20
    Mrázek nahazoval kotouč na Ouřadu, který je ale nedokázal trefit a následně si s ním poradil svými betony Kuznětsov.
     
    24:20
    Hosté se sice ještě za toto oslabení nedokázali osvobodit vyhozením, udělal to za ně ale Kloz, který svoji střelu poslal pouze vedle branky a kotouč se následně dostal mimo prostějovské útočné pásmo.
     
    24:28
    Hosté v plném počtu.
     
    25:03
    Jednoduchou kombinací se dostali Kozli do útočného pásma, načež se pokusili o nenápadnou střelu. K překvapení Bláhy ale nedošlo a ten kotouč ukryl v lapačce.
     
    25:30
    Beránek nabídl nahozeným kotoučem ke skórování Kloze, nicméně brankář Kolína i s problémy dokázal tuto nebezpečnou situaci vyřešit a zatím tak zůstává nepřekonán!
     
    25:47
    Na druhé straně se dostal do problémů Ondřej Bláha, kterému vypadl kotouč a najednou u něj byli dva hráči soupeře. Nakonec si ale brankář Prostějova poradil.
     
    26:25
    Ouřada ujel prostějovské obraně, následně ještě předal kotouč Štohanzlovi, kterému ale bekendová klička nevyšla a poslal kotouč pouze vedle branky Ondřeje Bláhy.
     
    27:08
    Kozlové právě vstřelili branku!
    A přesto je 0:2! Obrovskou chybu prostějovské defenzívy dokázal využít hradecký mladíček LUKÁŠ PAJER, který zužitkoval samostatný únik a dává Kozlům klid do hokejek. Asistence: Piegl, Jankovský.
    27:08 Lukáš PAJER - 0:2
     
    27:20
    Kozlové právě vstřelili branku!
    No, tohle už je pro Jestřábi hodně kruté! JAN VESELÝ se dostal do ne úplně gólové šance, ale svoji přesnou a tvrdou střelou švihem překonal Bláhu, který půjde střídat. Asistence: Šafránek, Niko.
    27:20 Jan VESELÝ - 0:3
     
    27:20
    Střídání v týmu LHK Jestřábi Prostějov: ze hřiště odchází Ondřej Bláha, přichází Martin Altrichter.
     
    27:39
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Jan Kloz – 2 min., podrážení).
     
    29:03
    Kolín čeká další vhazování v útočném pásmu. Kozli navíc ještě přeházeli útočné formace pro přesilové hry, tak uvidíme, co to hostům přinese.
     
    29:55
    Kloz se ihned po příjezdu z trestné lavice zapojil do útočné akce svého celku, nakonec se i dostal ke střele, kterou ale poslal pouze do připraveného Kuznětsova.
     
    30:41
    Matyáš Svoboda převzal přihrávku svého spoluhráče už v útočném pásmu a sudí tak přerušuje hru pro ofsajd. Následovat bude komerční přestávka.
     
    31:39
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín (Vojtěch Síla – 2 min., podrážení).
     
    32:26
    Petr Beránek měl trochu prostoru před brankou Kuznětsova, pokusil se o střelu, ale trefil pouze jednoho z bránících hráčů Kolína.
     
    32:45
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Petr Mrázek – 2 min., hákování).
     
    33:45
    Hostující Síla se okamžitě po návratu z trestné lavice přidal do útočné akce a nakonec i střelou prověřil Altrichtera. Ten si připisuje první vážnější zákrok.
     
    34:24
    Hra přerušena kvůli přihrávce rukou, navíc ji sudí vykazuje až do středního pásma, kde tak proběhne další vhazování. Při těch je dnes úspěšnější domácí celek.
     
    34:32
    I v oslabení se Jestřábi pokusili rychlým únikem ohrozit branku Kolína, Kuznětsov byl ale pohotový a akci přerušil dobrým zákrokem.
     
    35:29
    Následuje další komerční přestávka. Kolín se zatím dostává dále do zajímavých útočných výpadů, i když tempo nyní určuje Prostějov. Tomu ale chybí nápad na finální přihrávku v útočném pásmu.
     
    36:17
    První klíčový zákrok si teď připsal domácí brankář Altrichter, který Ouřadovi sebral takřka jistý gól. No, kdyby se tohle podařilo hostům proměnit, asi by bylo definitivně po utkání.
     
    37:01
    V přečíslení 2 na 1 se pokoušel Jan Veselý najít Sklenáře, ale jeho pas se odrazil od bruslí bránícího hráče Prostějova. Ten tak stále drží, byť malou, naději na nějaké zdramatizování zápasu.
     
    37:40
    Hostující Pajer si najel do prostoru mezikruží, kde hledal vhodnou chvíli ke střele. Nakonec jeho nahození na Altrichtera skončilo pouze mimo jeho branky.
     
    38:02
    Petr Mrázek se na druhé straně pokusil o samostatný únik, jaký je pro něj typickým. K pořádné střele se ale nedostal, poté to ještě z úhlu zkoušel jeden z jeho spoluhráčů, ale Kuzněcov si poradil.
     
    39:01
    Rozběhla se nám poslední minuta druhé třetiny a zatím to nevypadá, že by se mělo měnit skóre.
     
    39:25
    Přesto měl nyní Prostějov velkou možnost na zdramatizování utkání ještě před koncem druhé třetiny. Nicméně po dvou nepovedených střelách se nedokázal dorážkou prosadit ani Klimíček a Kuzněcov je tak stále nepřekonán.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina dnešního utkání je za námi a pomalu, ale jistě to vypadá, že se tyto týmy potkají i zítra. Kolín totiž ve druhé periodě dokázal ztrojnásobit své vedení a do poslední části půjdou s tříbrankovým vedením. Vynikající výkon navíc podává brankář Kozlů Kuzněcov, který zatím vypadá, že nemá v plánu pustit kotouč za své záda.

    Třetí třetina začne přibližně v 19:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Hostující Síla se dostal do prvního úniku, nakonec si ale nevěřil na střelu a pouze objel branku Altrichtera.
     
    41:10
    Jan Kloz se přesunul do první útočné formace po boku Jiránka a Rudovského, ani to ale nepomohlo v první útočné akci Prostějova.
     
    41:41
    Hosté opět dobře napadají rozehrávku domácího mužstva, kterému dělá problém dostat se ven z vlastního obranného pásma.
     
    42:15
    Štohanzl se dostal k zajímavé střele z prostoru mezikruží, se kterou si ale domácí brankář dokázal poradit, stejně jako s následnou dorážkou jednoho ze soupeřů.
     
    42:55
    Martin Novák krásně předal kotouč přes celé útočné pásmo na najíždějícího Mrázka, který jej dokázal poslat na Kuzněcova. Ten si ale připisuje další parádní zákrok a právě on je zatím důvodem čistého konta Kozlů.
     
    43:37
    Po jednom z tvrdých soubojů zůstal na ledě ležet Robin Staněk, ze kterého nyní na hrací plochu srší krev. Nevím ale, zda to bylo z toho souboje u mantinelu, protože se nezdálo, že by dostal nějakou ránu hokejkou.
     
    43:37
    Robin Staněk každopádně odjel na střídačku a asi to nebude tak vážné, jak to zprvu, především kvůli krvavé stopě na ledě, vypadalo. Ledaři ale musí uklidit hrací plochu a hra je tak na chvíli přerušena.
     
    44:38
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Tomáš Koblížek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:05
    Lukáš Pajer se golfákem opřel do kotouče, ale branku Altrichtera minul. Následně se vyhozením do útočného pásma dokázali Jestřábi poprvé osvobodit.
     
    46:18
    Jankovský byl v dobré šanci na vstřelení čtvrté branky Kolína, každopádně ne příliš tvrdá střela bekendem nebyla úspěšná.
     
    46:28
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Ale netrvalo to dlouho a Kolín se dostává do čtyřbrankového vedení! VÁCLAV JANKOVSKÝ už se tentokrát dokázal prosadit a to po vynikající teči před Altrichterem. Vypadá to, že je v tomto utkání hotovo a týmy se na stejném ledě potkají i zítra. Asistence: Čáp a Veselý.
    46:28 Václav JANKOVSKÝ - 0:4
     
    47:20
    Někteří z domácích fanoušků už opouští zimní stadion v Prostějově, protože také tuší, že s tímto utkáním se už asi Jestřábům nepodaří nic udělat. V Praze se hraje také druhý zápas osmifinále Play off a tam to taktéž vypadá tak, že se bude hrát i zítra. Frýdek totiž vede nad domácí Slavií.
     
    47:59
    Další zákrok si musel připsat domácí brankář Altrichter, který následně přerušil hru a pokračovat se bude vhazováním v obranném pásmu Prostějova.
     
    49:11
    Domácí Janeček prověřil ránou ze střední vzdálenosti brankáře hostí Kuzněcova. Následně proběhla menší potyčka a je vidět, že nervy tečou především domácím. Jan Veselý totiž s úsměvem a dobře naladěný odjel na střídačku.
     
    50:35
    Jiránek se tlačil do útočné akce, kterou vzal sám na sebe. Nakonec ale skončil na pozorném obránci, kterým byl Niko a zkazil tak možnost Prostějova.
     
    50:52
    Další přerušení hry a následovat bude komerční přestávka. Poté se dočkáme vhazování v útočném pásmu Prostějova, který už má ale prachbídně málo času na zvrat utkání.
     
    Dnešní utkání sleduje 1230 diváků.
     
    51:17
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (David Vala – 2 min., sekání).
     
    51:35
    Teď jsou obranné řady Jestřábů úplně rozházené a Kolínští obstřelují Altrichtera jedním pukem za druhým. Nebýt tolika nepřesností, asi by bylo po přesilovce.
     
    51:54
    Následně se ale dostal do samostatného úniku jeden z domácích hráčů, který ale nedokázal překonat vynikajícího Kuzněcova!
     
    52:59
    Morong se dostal ke střele z pravé strany, se kterou si domácí brankář dokázal poradit a následně se hosté už k pořádné dorážce nedostali.
     
    53:17
    Domácí v plném počtu a David Vala se vrací na led.
     
    53:36
    Necelých 6,5 minuty nám zbývá do konce základní hrací doby a vypadá to, že se domácím opravdu už nepodaří s tímto utkáním nic udělat. Možná tak mohou přemýšlet spíš nad zítřejším střetnutím, ve kterém půjde o vše.
     
    53:41
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Tak přece jen se domácí dokázali prosadit a připravit tak Kuzněcova o čistý štít! Koblížkovu teč ještě hostující brankář dokázal vyrazit, poté ale selhal jeden z bránících hráčů Kozlů, pustil k dorážce MARKA ŠVECE a ten už si věděl rady. Asistence: Klimíček a Beránek.
    53:41 Marek ŠVEC - 1:4
     
    54:50
    Kozlové teď musí zůstat na pozoru, protože už sami ukázali, že vstřelit třeba dvě branky v krátkém časovém sledu v hokeji není problém. Navíc útočné formace Prostějova jsou velmi aktivní.
     
    55:33
    Tentokrát ale mají domácí problém se dostat z vlastního obranného pásma, kde jejich rozehrávku napadají hned dva hráči soupeře.
     
    55:50
    Hra je přerušena pro hru vysokou holí a přestěhuje se tak do útočného pásma Prostějova.
     
    56:09
    Adam Havlík teď ve středním pásmu předvedl krásný obranný zákrok rybičkou, když přerušil přihrávku na volně najíždějícího Jankovského. Nebýt tohoto zákroku, zřejmě by měl Altrichter hodně práce.
     
    56:59
    Janeček s Klimíčkem měli dobrou šanci dorážet kotouč za Kuzněcova, který ale byl připravený na správném místě a drží třígólové vedení svého celku.
     
    56:59
    Aleš Totter se navíc pokouší ještě s utkáním něco udělat a odvolává brankáře.
     
    57:08
    Kozlové právě vstřelili branku!
    To se ale domácím nepovede! JÁN NIKO se zmocnil kotouče ve vlastním obranném pásmu a obloučkem přes celé kluziště zamířil přesně do odkryté svatyně Prostějova! Bez asistence.
    57:08 Ján NIKO - 1:5
     
    57:45
    Osud dnešního utkání je naplněn a počítám, že se oba celky budou spíš hlavou připravovat na zítřejší střetnutí.
     
    58:38
    Kolínští se snaží zbytek utkání dohrát ve vlastním obranném pásmu, každopádně ani domácí hráči se už nesnaží nijak extra útočit. Spíš už přemýšlí nad tlakem, který na ně bude zítra zcela jistě doléhat.
     
    59:25
    Domácí Janeček se ještě dostal ke střele od modré čáry, když kotouč prošel přes čtyři bránící hráče až ke Kuzněcovi. Ten ale s klidem odrazil kotouč do bezpečí.
     
    59:56
    Čtyři vteřiny před koncem dnešního utkání proběhne zřejmě poslední vhazování ve středním pásmu, nic závratného už se ale určitě nestane. Tedy pokud někdo nemá choutky na nějakou bitku.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku: 28 – 29
     
    Máme tu konec utkání a dnešní dva soupeři se na stejném ledě potkají i zítra. Kolín totiž vlétl do utkání s tím, že takřka už nemá co ztratit, v této sezóně má už nejspíš splněno, přesto ale bude mít možnost se dostat do čtvrtfinále Play off. Prostějov si za celý zápas vytvořil možná pět brankových šancí, což bylo logicky málo a zítra tak mohou očekávat velký tlak.

    Já se s Vámi dnes loučím a přeji hezký zbytek večera. (20:27:11)

    Daniel Bertók

    Branky a nahrávky: 54. M. Švec (Klimíček, P. Beránek) – 10. Jan Veselý (David Šafránek, Čáp), 28. Pajer (Piegl, Jankovský), 28. Jan Veselý (David Šafránek, Niko), 47. Jankovský (Čáp, Jan Veselý), 58. Niko


    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (28. M. Altrichter) – Klimíček, M. Jáchym, Husák, Staněk, Vala, Zajíc – A. Havlík, T. Jáchym, Jiránek (A) – T. Koblížek, Martin Novák (C), Rudovský – J. Kloz, P. Beránek, Mrázek (A) – Janeček, Štefka, M. Švec.
    SC Marimex Kolín: G. Kuzněcov (Sajdl) – Kukla, Piegl, Niko, Pinkas, V. Čížek (C), Čáp, Zorko – Jan Veselý, David Šafránek (A), J. Sklenář – Ouřada, Štohanzl, Jankovský – Pajer, Morong, Poppel – Matyáš Svoboda, Matějček, Síla.

    Rozhodčí: Cabák, Jaroš – Komínek, Roischel
    Prostějov 2 1 Kolín
    #1 Sobota 05.03.2022 • 17:00
    Kolín - Prostějov 1:2
    #2 Pondělí 07.03.2022 • 18:00
    Prostějov - Kolín 1:5
    #3 Úterý 08.03.2022 • 18:00
    Prostějov - Kolín 2:0
    bahis siteleri