Přerov – Havlíčkův Brod 4:2 (kon.) | Písek – Technika Brno 6:2 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
4:2 (1:0, 1:0, 2:2) Stav série: 1:0
BK Havlíčkův Brod
Středa 09.03.2022, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Play-off ligy juniorů • Semifinále
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek z Přerova vše, u dalších onlajnů se budu těšit napočtenou. (23:53:55)
     
    Utkání je u konce, Přerov v prvním semifinále play-off Ligy juniorů porazil Havlíčkův Brod 4:2. Za hosty nejprve zkraje třetí třetiny snížil v přesilovce kapitán Filip Pártl, Zubři ale vzápětí odpověděli zásluhou střely do šibenice od Petra Švejdy. Třígólový náskok pak MEO získalo díky početní převaze, kterou druhou trefu v duelu využil Michal Šilhavý. Také Bruslaři však mají z tohoto zápasu dvougólového střelce, když Němcovo vyloučení potrestal po nabídce Práška Filip Pártl. Havlíčkův Brod pak ještě v závěru vsadil na hru bez brankáře umocněnou přesilovkou, zdramatizovat duel ale už nedokázal. Zubři se tak v sérii hrané na tři vítězství ujímají vedení 1:0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Hosté se ještě snaží usadit v útočném pásmu, stále hrají v šesti. Ohrozit Postavu se jim ale zatím moc nedaří.
     
    59:32
    Přerov hraje v plném počtu.
     
    59:20
    Bruslaři se v šesti usadili v útočném pásmu. Nad pravým kruhem vypálil příklepem obránce Zych, Postava zakročil lapačkou a drží kotouč.
     
    58:48
    Holík bekhendem poslal kotouč alespoň do střední třetiny.
     
    58:43
    Pulda je na střídačce, hosté to zkusí v šesti.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:43
    Pokus od modré čáry Postava nadvakrát zkrotil v lapačce, hra se přerušuje. Buly se uskuteční v útočném pásmu hostů.
     
    58:17
    Bruslaři operují v útočném pásmu, střeleckou pozici si však zatím nevytvořili.
     
    57:32
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Štíbr – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:00
    Hosté mohli snížit na rozdíl jediné branky, Postava ale střelu jednoho z nich dokázal zastavit na betonech. Brankář Zubrů sice pak vůbec netušil, kde má puk, ten ale Bruslaři naštěstí pro domácí dorazit do sítě nedokázali.
     
    55:28
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři podruhé v zápase využívají početní převahu. Hostům se naskytla situace dvou proti jednomu a znovu zafungovala spolupráce Jaroslava Práška s kapitánem FILIPEM PÁRTLEM. Druhý jmenovaný měl před sebou prakticky prázdnou bránu a zakončil za marně se natahujícího se Postavu. Pártl přidává druhý gól v duelu. Asistence: Jaroslav Prášek a Max Kutlvašr.
     
    55:03
    Hosté chvíli svírali Zubry u jejich branky, poté jim ale nevyšla nahrávka na levý kruh a Přerované se dokázali osvobodit.
     
    54:44
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Němec – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku).
     
    54:00
    Zych si po levém křídle najel do útočné třetiny a střelou od mantinelu prověřil Postavu. Domácí brankář zakročil u bližší tyče vyrážečkou, kterou usměrnil puk do rohu kluziště.
     
    53:27
    Po hře vysokou holí na straně Přerova nařizuje rozhodčí buly ve středním pásmu.
     
    52:13
    Přerov právě vstřelil branku!
    Také Zubři využívají přesilovku. Už to sice vypadalo, že to Kleniar s Kolaříkem překombinovali. Zakončení Kolaříka zblízka ale Pulda vkleče neudržel a k dorážce se tak propracoval MICHAL ŠILHAVÝ. Přerovský útočník s číslem 24 po ledě dorazil puk do sítě a skóruje podruhé v zápase. Asistence: Radim Kolařík a Patrik Kleniar.
     
    52:05
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Pártl – 2 min., napadení).
     
    52:00
    Postava měl při přesilovce menší nesnáze s rozehrávkou, které ale hosté potrestat nedokázali. Vzápětí Postava ve spolupráci s obránci tyto potíže vyřešil.
     
    51:47
    Nad pravým kruhem vypálil příklepem Holík. Puldovi kotouč vypadl z výstroje, ale naštěstí pro Bruslaře nezapadl za zadní tyč branky.
     
    51:10
    Pártl ve vlastním oslabení vybojoval pro hosty buly v útočném pásmu, když ustál nápor přesily soupeřů.
     
    50:58
    Střelu Hanáka od modré Pulda pouze betonem vyrazil do strany. Odraženého kotouče se zmocnil Kleniar, ale prováhal ideální moment, kdy mohl trefil odkrytou brodskou bránu. Nakonec nastřelil jen Puldův beton, hostující brankář se zvládl přesunout blíž k pravé tyči.
     
    49:59
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Krejčí – 2 min., podrážení).
     
    49:55
    Domácí mají ponechanou výhodu, zahrají si přesilovou hru.
     
    48:29
    Hradil to z levé strany útočného pásma zkoušel po ledě a k bližší tyčce, kde měl dobře položený beton Pulda. Na druhé straně zahrozila pětice Bruslařů okolo Hrbka, Postavovi ale vážnější práci nepřivodila. Hosté posléze o útočné pásmo přišli a poslali puk jen na zakázané uvolnění.
     
    47:30
    Pártl měl před sebou v útočném pásmu posledního bránícího Zubra, kterým byl zadák Holík. Kapitán Bruslařů ale domácího hráče kličkou neoklamal, Postava tak zasahovat nemusel. Na druhé straně musel naopak do pokleku proti střele zdálky Pulda. Hostující brankář kotouč podržel na hrudi a rozhodčí tak písknutím přerušuje hru. Vhazovat se bude v útočném pásmu Přerova.
     
    46:23
    Hlávka podél hrazení nahodil kotouč do útočného pásma. V rohu kluziště ho pak před dotírajícím soupeřem udržel Švejda a následně si obdobně v souboji u zadního mantinelu počínal Štíbr. Vše skončilo střelou z větší vzdálenosti, kterou Bruslaři ztečovali do ochranné sítě.
     
    45:38
    Přerov na chvíli operoval v útočném pásmu. Odražený kotouč dojel k modré čáře, kde se nacházel vysoký zadák Billa. Ten poslal dopředu prudké nahození, které o pár decimetrů minulo levý horní roh Puldovy branky.
     
    45:04
    Fencl si zasekl kotouč na levém kruhu v útočném pásmu. Přes dva soupeře poté vymyslel přízemní pokus, který musel Pulda betony vyrážet do rohu kluziště.
     
    43:59
    Besmák zachytil kotouč směřující vzduchem z obranného pásma Zubrů. Obránci Havlíčkova Broda se to ale povedlo až za modrou čárou, takže Bulík v útočném pásmu v útočném snažení pokračovat nemohl. Čárový rozhodčí píská hostujícímu týmu ofsajd.
     
    42:49
    V mezikruží čekal na přihrávku z pravého křídla Prášek, který byl na chvíli nehlídaný. Domácí hráči jej ale dokázali včas dostoupit a z rodící se akce Bruslařů tak nakonec nic nebylo.
     
    41:08
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí si však zanedlouho berou vedení o dva góly zpět. Halík od zadního mantinelu našel před brankou úplně volného PETRA ŠVEJDU. Domácí útočník nevysokého vzrůstu ukázal po parádní nahrávce v tutové šanci pevné nervy a kotouč nasměroval nad Puldovu vyrážečku do levého horního rohu brodské branky. Asistence: Matěj Halík a Jan Fencl.
     
    40:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Na druhé straně přichází snížení, hosté využívají přesilovou hru. Mezi kruhy si z levé strany najel kapitán Bruslařů FILIP PÁRTL a proti jeho ne příliš vysokému pokusu byl Postava s natáhnutou lapačkou krátký. Asistence: Jaroslav Prášek a Dan Fiala.
     
    40:20
    Zubři v oslabení pošetřili cenné vteřinky a navíc se jim naskytla velmi slibná možnost. Hradil mohl dorážet do odkryté brány, v té ale nakonec puk neskončil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetí třetina začne zhruba v 19:31.
     
    Druhé dějství je minulostí. Přerov nejprve navýšil vedení, když se ke vzdálenější tyči trefil z levé strany Patrik Kleniar. Zubři poté měli i několik možností na třetí gól, v té neslibnější při střele Kleniara pomohla Puldovi branková konstrukce. Bruslaři si následně vytvořili velké šance minimálně na snížení ve skóre, skvělého Postavu v přerovské brance nicméně překonat nedokázali. Po čtyřiceti minutách tak Hanáci vedou nad soupeřem z Vysočiny 2:0. Do třetí třetiny vstoupí Havlíčkův Brod s výhodou kompletní dvouminutové početní převahy.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Gréč (PRE) v souboji v útočném pásmu povalil Fialu a rozhodčí tuto situaci posoudil jako faul přerovského obránce. Havlíčkův Brod tak třetí třetinu zahájí přesilovkou.
     
    39:38
    Billu předjel jeden z hráčů hostujícího týmu a vznikla z toho situace dva na jednoho. Tu zakončoval nebezpečnou ránou Fiala, Postava kotouč vyrazil před sebe. Bruslaři se pak dostali ještě k dorážce, která pro ně znamenala velkou šanci. Kotouč ale skončil na zadním hrazení.
     
    39:04
    Probíhá poslední minuta hry ve druhé třetině.
     
    38:41
    Fencl nepustil kotouč ze své moci před brodskou brankou, když na zádech udržel bránícího soupeře. Poté kotouč posunul až na modrou čáru, odkud zakončoval Holík. Jeho pokus hosté zablokovali mimo prostor mezi třemi tyčemi. Bruslaři následně vyhodili pouze na zakázané uvolnění.
     
    37:55
    Bruslaři chvíli svírali domácí hráče v jejich obranném pásmu. Zubři se osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    37:09
    Prášek se probojoval do zakončení přes obránce a jeho prudký pokus Postava vyrazil jen před sebe. Dorážka z bezprostřední blízkosti se pak naskytla Fialovi, proti tomu se ovšem výborným zákrokem vkleče vytáhl Postava!
     
    36:42
    Domácí obrana zastavila rodící se brodský brejk tří proti dvěma. Na druhé straně pak zakončoval z hranice levého kruhu Fencl, kotouč ale skončil v ochranné síti.
     
    36:16
    K Bulíkovi se kotouč odrazil příhodně do prostoru u pravé tyče Postavovy brány. Hostující útočník tak ihned nahrnul puk směr přerovská brána, nastřelil ale jen klečícího Postavu.
     
    36:10
    Nyní byl pas z jedné z přerovských hokejek příliš dlouhý a rozhodčí na čáře píská Zubrům zakázané uvolnění.
     
    35:52
    Domácí tým nyní operoval v útočném pásmu, výraznější šanci si však nevypracoval.
     
    35:20
    Pokus z pravé strany se neúspěšně pokusil tečovat Švejda. Pulda kotouč vytěsnil vkleče před sebe a k dorážkám se Zubři neprobojovali.
     
    34:13
    Pulda neudržel kotouč pod lapačkou a toho se tak zmocnil dotírající Halík. Přerovský útočník objel branku, ale volné místo u pravé tyče vzápětí nenašel.
     
    33:24
    Na ledě zůstal na moment v předklonu ležet domácí útočník Kleniar. Hlavní rozhodčí po chvíli hru přerušil. Vhazovat se bude v útočném pásmu hostujícího celku.
     
    32:46
    O kotouč se bojovalo za brankou Postavy. Hlavní rozhodčí pak hru přerušil a nařídil buly v útočném pásmu Bruslařů.
     
    32:14
    Hosté nepříjemně zatopili Zubrům u jejich branky. Kotouč po několika odrazech vyplaval u pravé tyče k Bulíkovi. Proti jeho přízemnímu pokusu dokázal Postava betonem vleže zakročit. Domácí brankář se ale ocitl zcela mimo prostor mezi třemi tyčemi, což však hosté potrestal nedokázali. Hanáci pak odklidili kotouč do bezpečí.
     
    31:24
    Krejčí si najel mezi kruhy, tam ale nastřelil nohy prvního soupeře, který stál před ním.
     
    30:38
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    29:51
    Zubři několikrát zahrozili v útočném pásmu. Střelu Kleniara z pravé strany vytěsnil Pulda před sebe a k dorážkám se domácí celek nedostal. Poté z levé strany zakončoval Gréč, brankář Bruslařů si znovu poradil. Zanedlouho ustál také chvilkový závar před brankovištěm.
     
    28:38
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Sedláček – 2 min., podrážení).
     
    28:38
    Zubři nedokázali dostat puk z obranné třetiny a proti polovysoké střele musel zasahovat Postava. Domácí brankář sice nebyl dvakrát koncentrovaný, ale přesto zvládl zakročit.
     
    28:13
    Odražený kotouč získal nad kruhy Sedláček, ale dvojice domácích hráčů předvedla obětavý blok.
     
    27:48
    Na druhé straně přišla střela z pravé strany od Kleniara a za Puldou zazvonila branková konstrukce!
     
    26:59
    Hosté prokázali důraz v útočném pásmu, když v oblasti pravého kruhu získali kotouč do svého držení. Bekhendem chtěl pak před bránu přihrát Fiala, kotouč se však stal snadnou kořistí pro Postavu a jeho lapačku.
     
    26:41
    Bruslaři se ocitli v ofsajdu, který čárovému sudímu neunikl a nařizuje buly ve středním pásmu.
     
    26:31
    Jeden z dvojice Hradil – Fencl minul v mezikruží přihrávku, která tam šla od zadního mantinelu. Zanedlouho odvedl kvalitní obrannou práci u modré čáry Nesvadba, který kotouč usměrnil na hostující střídačku.
     
    26:02
    Hosté nyní na dobrou chvíli dokázali dostat Zubry pod tlak v jejich obranném pásmu. Žádná výraznější práce pro Postavu z toho ale nerezultovala.
     
    24:40
    Další možnost na straně Zubrů. Poblíž Puldovy branky dorážel Tobiáš Kuchta a puk se proklouzal kousek vedle pravé tyče.
     
    24:01
    Mlejnek se uvolnil na levé straně útočného pásma, ale střelou k bližší tyči klečícího Postavu nepřekonal. Na druhé straně našel Halík najetého Hradila, jenž v dobré šanci zamířil do Puldova betonu.
     
    22:51
    Oba celky se nyní v krátkém časovém sledu dopustily zakázaného uvolnění. Hra se aktuálně stěhuje do útočného pásma domácích.
     
    21:54
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři přidávají druhou trefu v utkání. Podél bránícího soupeře pronikl po přihrávce Šilhavého po levé straně útočné třetiny PATRIK KLENIAR a zamířil přesně k zadní tyči mimo dosah Puldovy lapačky. Asistence: Michal Šilhavý a Tomáš Hanák.
     
    21:49
    Bulík se pokoušel dorážet u levé tyče, kde se ale nacházel klečící Postava.
     
    21:14
    Nesvadba s Brázdou nyní dostali puk za obrannou modrou čáru, útočná akce Zubrů ovšem nenásledovala.
     
    20:45
    Přerov hraje v plném počtu.
     
    20:27
    Po vyhraném buly v útočném pásmu to od modré čáry zkusil Nesvadba, Pulda vkleče bez problému zasáhl lapačkou.
     
    20:19
    Zubrům se zatím daří držet kotouč daleko od své brány. Teď se Bruslaři dopustili zakázaného uvolnění, vhazovat se bude po pravici Puldy.
     
    20:03
    První buly druhé části vyznělo pro hostující tým.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy už jsou zpět na ledě, za malou chvíli začne druhá třetina.
     
    Druhá část začne zhruba v 18:45.
     
    První třetina je u konce. K vidění v ní byl urputný hokej s minimem vyložených šancí na obou stranách. Domácímu Přerovu ale vyšla akce ze sedmnácté minuty, kterou střelou nad Puldovu lapačku zakončil Michal Šilhavý. Zubři tak po dvaceti minutách vedou nad Havlíčkovým Brodem v prvním utkání semifinále play-off Ligy juniorů 1:0. Hosté si do druhé třetiny přenesou ještě 45 sekund přesilovky pět na čtyři.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Hosté těsně před koncem první části ještě podrželi útočné pásmo, Zychova rána ale nebyla přesná. Poté Bruslaři příliš váhali s kombinací a zakončit už nedokázali.
     
    19:30
    Od modré čáry vyslal tvrdý pokus Kutlvašr. Postava kotouč hrudí vytěsnil před sebe a následně puk dokázal odpálit holí dále od své brány.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:46
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Kolařík – 2 min., krosček).
     
    18:46
    Mlejnek zadovkou nahrál Bulíkovi, jehož nahození nezpůsobilo Postavovi problémy.
     
    18:07
    Kapitán hostů Pártl posílal z pravé strany před branku Postavy nepříjemný bekhendový pas. Kotouč ale nakonec domácí branku minul a rozduněl zadní mantinel.
     
    17:38
    Hosté nedokázali zastavit kotouč směřující do středního pásma. Na druhé straně to bez větších příprav zkusil Hlávka, Pulda po letícím puku úspěšně máchl lapačkou.
     
    16:28
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři se ujímají vedení. Kolařík si na pravé straně útočného pásma zpracoval kotouč a poté vymyslel křížný pas na MICHALA ŠILHAVÉHO. Ten se sice musel natáhnout, aby kotouč zachytil, nakonec to ale zvládl. Vše si vzápětí srovnal na střelu a zamířil nad lapačku Puldy ke vzdálenější tyči. Asistence: Radim Kolařík a Patrik Kleniar.
     
    16:04
    Za pukem pádili do útočné třetiny dva volní hostující hráči. Postava ale pohotově vyjel z branky a rozehrál až do míst k modré čáře.
     
    15:49
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    15:36
    Štíbr si na pravé straně útočného pásma potáhl kotouč blíže k modré čáře. Následně vyslal táhlou prudkou střelu, která zamířila nad horní tyčku hostující branky.
     
    14:47
    Sedláček se protáhl dopředu v útočném pásmu a měl proti sobě posledního bránícího hráče, kterým byl Holík. Hostující útočník vsadil na střelu zápěstím, kterou Postava vkleče zastavil.
     
    14:29
    Z pravého kruhu vypálil z otočky Fencl, Pulda musel na zem a s menšími problémy u pravé tyče zakročil.
     
    14:08
    Pulda se přitiskl k pravé tyči, kde udržel kotouč před brankovou čárou. Domácí sice signalizovali, že puk už skončil v bráně, hlavní rozhodčí to ale odmítl rázným rozpažením.
     
    13:33
    Tobiáš Kuchta se v rohu útočného pásma zmocnil kotouče, kolmým pasem před branku ovšem nikoho ze spoluhráčů neoslovil.
     
    13:01
    Sedláček zvládl přechod přes útočnou modrou čáru, spoluhráči ale pak do střelecké pozice už nepřihrál.
     
    11:53
    Přerov zůstal v útočném pásmu a od modré čáry vyslal střelu příklepem kapitán Zubrů Hanák. Pulda vkleče zakročil.
     
    11:20
    Štíbr po buly v útočném pásmu udržel kotouč pro domácí tým. Poté ho předal více doleva na Brázdu, ten ale atakovaný Puldu nakonec neohrozil.
     
    11:00
    Zubři rychle pronikli do útočného pásma a střelu Hlávky z prostoru mezi kruhy zastavuje vkleče Pulda.
     
    10:53
    Čárový rozhodčí znovu píská Přerovu zakázané uvolnění.
     
    10:20
    Fenclova křížná přihrávka z pravé strany byla až příliš prudká a Hradil ji nemohl dostihnout. Zubrům se píská zakázané uvolnění.
     
    10:17
    Holíkův nástřel ze středního pásma Pulda srazil betony do rohu útočného pásma hostujícího týmu.
     
    09:10
    Šilhavý měl poblíž hostující branky dost místa na zakončení, v dobré pozici ovšem nakonec branku Bruslařů zcela minul.
     
    08:59
    Z pravé strany obdržel puk mezi kruhy Tobiáš Kuchta, jeho štiplavý pokus zkrotil Pulda na hrudi.
     
    08:33
    Přerov hraje v plném počtu.
     
    08:24
    Dobrá obranná práce domácích. Jeden z nich nyní ve stoje obětavě zblokoval Zychovu ránu příklepem z prostoru poblíž modré čáry.
     
    07:30
    V početní převaze se před Postavou na chvíli zjevil nepokrytý Sedláček. Kotouč ale zblízka nedokázal usměrnit jinam než do míst, kde klečel brankář Zubrů.
     
    06:59
    Fiala si najel poblíž mezikruží, odkud zakončoval. Domácí bránící hráči letící kotouč ztečovali mimo Postavovu branku.
     
    06:33
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Holík – 2 min., hákování).
     
    06:19
    Přerov nakrátko obsadil útočné pásmo. Snažení domácích hráčů skončilo Němcovou střelou od modré čáry, kterou zastavil Pulda.
     
    05:10
    Na druhé straně to bylo chvíli dva na jednoho. Fialovu bekhendovou nahrávku před branku nejprve obětavě zblokoval jeden ze Zubrů, následný pokus útočníka Bruslařů z pravé strany skončil v Postavově lapačce.
     
    04:43
    Puk se klouzal pryč z útočného pásma Přerova, před modrou čárou ho ovšem dostihl obránce domácích Billa. Jeho tvrdá rána skončila vedle hostující branky.
     
    04:14
    Gréčův nástřel od modré čáry se před brankou pokoušel tečovat Fencl, kotouč ale usměrnil pouze na zadní hrazení.
     
    03:52
    Bruslaři se nyní dvakrát v krátkém čase dopustili zakázaného uvolnění.
     
    03:20
    Do mezikruží si s pukem na holi najel přerovský Kuchta, poté ale zakončil nad Puldovu branku.
     
    02:40
    Havlíčkův Brod hraje v plném počtu.
     
    02:31
    Hradilovo nahození z pravé strany bylo tečované bránícími soupeři a Pulda tak kotouč nedokázal zachytit. Zanedlouho přišla přerovská střela od modré čáry a dorážka, o kterou se postaral znovu Hradil. Pulda kotouč vkleče vyrazil do rohu kluziště.
     
    01:44
    První větší práci měl také Pulda, který kotouč ve svém brankovišti zkrotil pod lapačkou.
     
    01:30
    Kravec měl v oslabení větší rychlost než Gréč a nakonec vystřelil z pravé strany. Postava si u pravé tyče připisuje první zákrok.
     
    01:04
    O kotouč se chvíli bojovalo za brankou Puldy, poté hosté dokázali vyhodit.
     
    00:40
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kutlvašr – 2 min., podrážení).
     
    00:30
    Kotouč podél hrazení doputoval až za branku Puldy, který vypomůže s rozehrávkou.
     
    00:16
    Ofsajd Havlíčkova Brodu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    00:11
    Poprvé také stadionem zní píšťalka čárového rozhodčího, který přesouvá hru do útočného pásma hostů.
     
    00:02
    První buly utkání vyznělo pro domácí tým.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu, utkání za malou chvíli začne.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Postava (Žurek) – Nesvadba, Holík, Hanák (C), Gréč, Němec, Billa – Hlávka, Fencl, T. Kuchta, Kleniar, Šilhavý, Štíbr (A), Halík, Brázda, Kolařík (A), Hradil, Švejda
    Trenér: Pavel Neuman

    BK Havlíčkův Brod: Pulda (Kukeně) – J. Kuchta, Mlejnek (A), Besmák, Hrbek, Kutlvašr, Zych – Janko, Pártl (C), Holenda, Hrdlička, Dymák, Sedláček, Fiala (A), Kravec, Krejčí, Bulík, Prášek
    Trenér: Václav Adam

    Rozhodčí: Goňa – Kučera, Blažek.
     
    Oba týmy absolvují rozbruslení. Domácí Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, hosté z Havlíčkova Brodu obléknou modrobíločervené dresy.
     
    Vzájemné zápasy
    Oba týmy hrály v základní části každý v jiné skupině Ligy juniorů. Utkaly se tak pouze dvakrát a v obou soubojích se radoval Přerov. Na Vysočině uspěl 10. října po přestřelce poměrem 9:4, když Fencl nasázel hattrick. Doma pak Zubři zvítězili v posledním zápase roku 2021 těsně 2:1, rozhodující gól vstřelil v šestnácté minutě Kolařík.
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerov s náskokem 25 bodů získal prvenství ve skupině Východ druhé nejvyšší juniorské soutěže. Za 42 kol vybojoval 34 triumfů za tři body, dvakrát pak prohrál po prodloužení a jednou po nájezdech. V normální hrací době nestačil výběr trenérů Pavla Neumana a Vladimíra Kočary na soupeře pouze v pěti případech, přičemž třikrát podlehl Technice Brno, jednou Šumperku a jednou Vsetínu. Za posledních pět střetnutí Zubři rozstříleli Chrudim (9:3) a pražskou Kobru (6:1), uhráli dohromady čtyři body se šumperskými Mladými Draky (1:2p a 4:2) a prohráli se Vsetínem (3:4). Kanadské bodování Hanáků vede útočník Radim Hradil (30+41). Druhý v produktivitě je další forvard a další RadimKolařík, jenž si přišel na sedmnáct branek a 38 asistencí. Stejně jako Hradil překonal protivníkovy brankáře ve třiceti případech také Jan Fencl (30+15).
     

    BK Havlíčkův Brod
    Havlíčkův Brod zakončil základní část na druhém místě západní skupiny Ligy Juniorů. Během 42 zápasů nasbíral 81 bodů, když ve 24 případech zvítězil v normální hrací době, čtyřikrát uspěl po prodloužení a jednou prohrál po samostatných nájezdech. Porážek během tří třetin zaznamenali svěřenci trenéra Václava Adama celkem třináct. V posledních pěti duelech nestačili na Písek (3:5), ale poté si poradili s Kobrou Praha (6:2), Warriors Brno (4:3p), Chrudimí (4:2) i Kralupami nad Vltavou (5:4p). Nejproduktivnějším hráčem Bruslařů je útočník a kapitán Filip Pártl (28+30), jenž zasáhl také do čtyř utkání za druholigový A-tým. Jen o bod méně má další forvard Dan Fiala (21+36).

     
    Krásný den z přerovské MEO Arény! Ve středu zde dojde na první zápas semifinále play-off Ligy juniorů mezi týmy HC ZUBR Přerov a BK Havlíčkův Brod.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 17. Šilhavý (Kolařík, Kleniar), 22. Kleniar (Šilhavý, Hanák), 42. Švejda (Halík, Fencl), 53. Šilhavý (Kolařík, Kleniar) – 41. Pártl (Prášek, Fiala), 56. Pártl (Prášek, Kutlvašr)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Žurek) – Nesvadba, Holík, Hanák (C), Gréč, Němec, Billa – Hlávka, Fencl, T. Kuchta, Kleniar, Šilhavý, Štíbr (A), Halík, Brázda, Kolařík (A), Hradil, Švejda
    Trenér: Pavel Neuman

    BK Havlíčkův Brod: Pulda (Kukeně) – J. Kuchta, Mlejnek (A), Besmák, Hrbek, Kutlvašr, Zych – Janko, Pártl (C), Holenda, Hrdlička, Dymák, Sedláček, Fiala (A), Kravec, Krejčí, Bulík, Prášek
    Trenér: Václav Adam

    Rozhodčí: Goňa – Kučera, Blažek

    Diváci: 283
    Přerov 3 0 Havlíčkův Brod
    #1 Středa 09.03.2022 • 18:00
    Přerov - Havlíčkův Brod 4:2
    #2 Čtvrtek 10.03.2022 • 18:00
    Přerov - Havlíčkův Brod 6:1
    #3 Neděle 13.03.2022 • 16:00
    Havlíčkův Brod - Přerov 2:3
    bahis siteleri