Košice – Spišská N. Ves 4:1 (kon.) | Trenčín – Zvolen 5:4 (2:1 po s.n.) | Nové Zámky – Nitra 6:4 (kon.)
Poprad – HC Slovan 4:3 (3:1 po s.n.) | Prešov – Michalovce 3:5 (kon.) | Banská Bystrica – Lipt. Mikuláš 3:1 (kon.)
konec
HC Košice
4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Pátek 11.03.2022, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sme sa už nedočkali ďalšieho gólu, takže Košice sa môžu tešiť z domáceho víťazstva 4:1 nad Spišskou Novou Vsou. O všetkom podstatnom sa tak rozhodlo hlavne v druhej tretine, v ktorej domáci využili svoju prevahu až na tri presné zásahy. Spišskej Novej Vsi sa tak pred posledným kolom vzdialilo vytúžené šieste miesto, ktoré by znamenalo miestenku do štvrťfinále play-off, ale aspoň teoretická jej zostala a o všetkom sa rozhodne v priamom súboji proti Banskej Bystrici. To je odo mňa všetko, ďakujem za pozornosť a pri prenosoch z Tipos Extraligy sa budem tešiť znova nabudúce! (19:13:48)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Domáci už chcú dohrať s pukom na hokejkách za potlesku divákov.
     
    57:49
    Košice s prehľadom kontrolujú záver zápasu a idú si pre zaslúžené tri body, ktoré im však už nepomôžu vylepšiť umiestnenie v tabuľke po základnej časti.
     
    56:14
    Ďalšia presilovka Spišskej Novej Vsi, ktorá nebola vôbec nebezpečná a Košarišťan teraz radšej podržal puk po strele Beaudryho, ktorá sa odrazila od mantinelu.
     
    54:40
    Jokeľ mohol vyžuiť veľké nedorozumenie v rozohrávke hostí, ale Surák vytiahol proti jeho strele zákrok betónom.
     
    53:17
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Šedivý – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    52:56
    Parshin vyhodil puk až na zakázané uvoľnenie, ale za tohto stavu a času to Košiciam nemusí vôbec vadiť.
     
    51:55
    Jendoduchý nahodený puk Košarišťana nemohol prekvapiť a tretia nevyužitá presilovka hostí v zápase znamenala zrejme definitívne pochovanie nádeji na možný bodový zisk pre Spišskú Novú Ves.
     
    50:25
    Košarišťan neúmyselne posunul vlastnú bránku, aj keď sa domáci už dostávali do protiútoku dokonca v oslabení.
     
    49:18
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Snuggerud – 2 min., hákovanie).
     
    48:42
    Až teraz to bolo nebezpečné pre Košarisťana, ktorý najprv vyrazil strelu Giľáka a dorážka Kuruho skončila na tyčke domácej brány.
     
    47:53
    Zdá sa, že hostia nemajú morálnu silu na zdramatizovanie zápasu, pretože ani tento protiútok nepriniesol niž zaujímavé a všetko skončilo zblokovanou strelou.
     
    45:28
    Surák si pripisuje zákrok proti strele od modrej čiary, ktorú vyslal Saucerman a nenapodobnil tak svoj presný zásah z druhej tretiny.
     
    44:33
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Atwal – 2 min., podrazenie).
     
    41:30
    Príležitosť pre McPhersona navýšiť náskok Košíc, keď sa dostal do úniku, ale neprekonal Suráka, ktorý už nahradil Melicherčíka v bráne hostí.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Košice v druhej tretine nenechali nič na náhodu a zlepšeným výkonom sa prepracovali až k trom gólom, ktorými možno už definitívne zlomili odpor Spišskej Novej Vsi. Najprv prišli dva zásahy v priebehu minúty, ktoré zaznamenali Saucerman a Parshin, štvrtý gól domácich neskôr pridal Milý. Tretia tretina sa začína približne o 18:35.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    38:34
    Aspoň nejaká strela ku ktorej sa dostali hostia, ale Ahströmova slabá strela doletela len do pripravenej lapačky Košarišťana.
     
    36:30
    Ďalšia príležitosť pre domácich v podaní Ihnačáka, ktorý si prebral prihrávku a rútil sa na Melicherčíka, ale brankár hostí si poradil s jeho bekhendovým zakončením.
     
    33:04
    Košice dali gól!
    Domáci si zápas užívajú a jednoznačne dominujú, čoho výsledkom je už tretí gól v druhej tretine a presadila sa dokonca štvrtá formácia zásluhou JURAJA MILÉHO, ktorý len nastreľoval od ľavého mantinelu, ale Melicherčík mal zakrytý výhľad a nakoniec puk skončil až za jeho chrbtom! Asistencie: Havrila, Jokeľ
     
    32:32
    Nepríjemný moment pre Česánka, ktorý bol zostrelený a kvôli nemu bola hra prerušená, ale obranca hostí by mal byť v poriadku.
     
    30:26
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Salturo – 2 min., podrazenie).
     
    27:40
    Košice dali gól!
    Je z toho druhý gól Košíc v priebehu necelej minúty a toto bola nádherná akcia, ktorú vypracovala rovnaká formácia ako pri prvom góle, keď si v tejto chvíli pozície vymenili a Pereskokov si všimol voľného DENISA PARSHINA, ktorý si nakorčuľoval do otvorenej obrany a zamieril presne! Asistencie: Pereskokov, Slovák
     
    26:47
    Košice dali gól!
    Domáci idú zaslúžene po druhýkrát do vedenia, pretože zvýšili svoju aktivitu v útočnom pásme, dostávali sa do nebezpečných pozícii a napokon Chovan posunul puk na modrú čiaru, odkiaľ COLTON SAUCERMAN prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste! Asistencia: Chovan
     
    25:26
    Rozohrávka hostí stále nemá dostatočnú kvalitu, takže je z toho zakázané uvoľnenie a hra sa vracia pred Melicherčíka.
     
    24:45
    Až teraz je hra po dlhej dobe prerušená, keď sa puk dostal na domácu striedačku a bude sa vhadzovať v strednom pásme.
     
    22:45
    Bartánusova strela bola tečovaná na ochrannú sieť, od ktorého sa odrazila späť do hry, preto sa zatiaľ neprerušuje.
     
    20:30
    Rogoň mal obrovskú príležitosť po tom, čo sa vrátil z trestnej lavice, ale nezvolil prihrávku na Jokeľa a vyskúšal sám prekonať Melicherčíka, ale ten si s jeho tvrdou strelou poradil.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina priniesla málo zaujímavých situácií, ale napriek tomu sme videli po góle na oboch stranách. Najprv sa dostali do vedenia Košice po presnom zásahu Pereskokova, ale hostia stihli zareagovať ešte v prvej tretine a o vyrovnávajúci gól sa postaral Hamráček. Dúfajme, že v ďalšom priebehu sa dočkáme aj ofenzívnejšej hry. Druhá tretina sa začína približne o 17:47.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    18:24
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Rogoň – 2 min., vrazenie na hrazení).
     
    17:53
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Hostia vyrovnávajú stav stretnutia takmer z ničoho, keď sa presadili po nenápadnej situácii a nastrelenom puku Atwala, ktorý Košarišťan vyrazil betónom na opačnú stranu, kde bol prichystaný LUKÁŠ HAMRÁČEK a trafil odkrytú časť domácej brány! Asistencia: Atwal
     
    15:25
    Zaujímavá akcia domácich, keď si Romančík nastrelil puk na zadný mantinel, a potom posielal spätnú prihrávku na Milého, ktorého obrana hostí do zakončenia nepustila.
     
    13:33
    Uvidíme aká bude reakcia Spišskej Novej Vsi, hostia sa teraz dostávali do menšieho náporu, ale nedostali sa do nebezpečnej koncovky a získali len vhadzovanie pred Košarišťanom.
     
    11:08
    Košice dali gól!
    Na druhej strane po nevyužitej presilovke prichádza trest, keď Parshin vysunul Slováka, ktorý puk na ľavej strane potiahol, nabil pred bránou pripravenému VADIMU PERESKOKOVOVI a ten dokázal prestreliť Melicherčíka! Asistencie: Slovák, Parshin
     
    10:55
    Veľmi zlá presilovka v podaní hostí, ktorí stratili veľa času pri zakladaní útoku a mimimum času strávili pred Košarišťanom, ktorý si na zákrok musel počkať až do tejto chvíle, keď sú už domáci v plnom počte.
     
    09:08
    Hostia začínajú hru v početnej výhode katastrofálne, pretože stratili pásmo, potom im nevyšiel prechod a píska sa postavenie mimo hry.
     
    08:43
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Bartánus – 2 min., podrazenie).
     
    06:44
    Zatiaľ sledujeme veľmi opatrný hokej z oboch strán a hostia sa teraz musia vrátiť pred Melicherčíka po zakázanom uvoľnení.
     
    05:52
    O prienik sa snažil Salituro, ktorý chcel aj zakončiť, ale jeho pokus bol zblokovaný a nasleduje prvá reklamná prestávka.
     
    04:00
    Hostia sa dlhšie udržali v útočnom pásme, ale Giľákove zakončenie opäť len z veľkého uhla nenarobilo žiadne ťažkosti Košarišťanovi.
     
    03:27
    Prvé zakázané uvoľnenie zápasu, ktorého sa dopustili Košice po nepresnej rozohrávke Šedivého.
     
    02:47
    Prvý zákrok na konte má aj Košarišťan, ktorý si poradil s jednoduchou strelou Vrábeľa z uhla.
     
    01:40
    Krásna dlhá prihrávka prešla na Slováka, ktorý sa takmer dostal do samostatného nájazdu, ale Česánek mu vo vhodný moment vypichol puk.
     
    00:49
    Zatiaľ hrali v útočnom pásme domáci a budú pred Melicherčíkom pokračovať, pretože hostia vyhodili puk na vlastnú striedačku.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Košarišťan(Jurčák) – Saucerman, Snuggerud, Rogoň, Chovan, Klhúfek – Šedivý, Volgin, Bartánus, Ihnačák, McPherson – Romančík, Deyl, Pereskokov, Slovák, Parshin – Jacko, Milý, Havrila, Jokeľ
    Trenér: D. Ceman

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík(Surák) – Atwal, Podlipnik, Džugan, Salituro, Nieminen – Romaňák, Beaudry, Ahström, Kuru, Giľák – Ordzovenský, Česánek, Štrauch, Vartovník, Hamráček – Novák, Vrábeľ, Tkáč
    Trenér: M. Mosnár.
     
    Vitajte pri sledovaní predposledného kola základnej časti Tipos Extraligy, v rámci ktorého sa Košice stretnú so Spišskou Novou Vsou. Domáci už majú dopredu isté piate miesto v tabuľke, ktoré si už nemôžu vylepšiť ani pohoršiť, takže posledné dva zápasy už môžu poňať ako prípravu na neúprosné play-off. Naopak hostia bojujú prakticky o všetko, pretože v súboji na diaľku s Popradom, Banskou Bystricou a Trenčínom bojujú o poslednú šiestu miestenku priamo do štvrťfinále play-off, čím by sa Spišská Nová Ves vyhla zradnej baráži. Všetko však môže byť otvorené až do posledného kola, ale hostia by dnes potrebovali zvíťaziť na ľade Košíc, aby sa ich šanca na konečné šieste miesto po základnej časti zvýšila.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Filip Kosnáč

    Branky a nahrávky: 12. Pereskokov (Slovák, Parshin), 27. Saucerman (Chovan), 28. Parshin (Pereskokov, Slovák), 34. Milý (Havrila, Jokeľ) – 18. Hamráček (Atwal)


    HC Košice: Košarišťan(Jurčák) – Saucerman, Snuggerud, Rogoň, Chovan, Klhúfek – Šedivý, Volgin, Bartánus, Ihnačák, McPherson – Romančík, Deyl, Pereskokov, Slovák, Parshin – Jacko, Milý, Havrila, Jokeľ
    Trenér: D. Ceman

    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík(Surák) – Atwal, Podlipnik, Džugan, Salituro, Nieminen – Romaňák, Beaudry, Ahström, Kuru, Giľák – Ordzovenský, Česánek, Štrauch, Vartovník, Hamráček – Novák, Vrábeľ, Tkáč
    Trenér: M. Mosnár
    bahis siteleri