Everton – Wolverhampton 0:1 (kon.) | Chelsea – Newcastle 1:0 (kon.) | Leeds – Norwich 2:1 (kon.)
Southampton – Watford 1:2 (kon.) | West Ham – Aston Villa 2:1 (kon.) | Arsenal – Leicester 2:0 (kon.)
konec
Leeds United
2:1 (1:0)
Norwich City
Neděle 13.03.2022, 15:00 • Elland Road, Leeds • Anglická Premier League • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, je mi jasné, že se vám zápas musel líbit, můžeme jen doufat, že se u podobných soubojů budeme scházet častěji. Fandové Norwiche nechť netruchlí... Championship je také liga. Mějte se hezky a někdy příště na počtenou. (17:33:07)
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:4.
    Střely mimo: 5:4.
    Rohy: 6:2.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 18:8.
     
    Uf, musel jsem závěr tohoto nervy drásajícího duelu trochu rozdýchat. Zápas mezi Leedsem a Norwichem tak nakonec přece jen končí těsnou výhrou Whites v poměru 2:1! Pávi v utkání vedli od 14. minuty po trefě Rodriga. Když už to vypadalo, že dovedou střetnutí do zdárného konce, trefil se krátce po startu nastaveného času a po parádní přihrávce Pukkiho Kenny McLean, jenž střelou z malého vápna srovnal na 1:1. Kdo by však počítal, že se kvůli tomu United složí, byl by na omylu. Ti totiž využili toho, že se Kanárci hnali až příliš hladově za výhrou a nechali otevřená zadní vrátka, kterými k bráně Citizens pronikl Raphinha, jenž parádní kličkou obešel brankáře Krula a přihrál do předbrankového prostoru Joeovi Gelhardtovi, který už měl před poloprázdnou svatyni soupeře snadnou práci. Svou trefou z 94. minuty klání rozhodl a přisoudil tak celku Jesseho Marsche cenné vítězství a body. Nezapomeňme dodat, že následně ještě musel brankář Ilan Meslier zlikvidovat finální šanci Pukkiho, což se mu ale povedlo a dnes bude také pro svůj tým hrdinou.

    Leeds tak odskakuje od sestupových příček na rozdíl čtyř bodů a ani ho příliš nemusí mrzet to, že Watford dnes porazil Southampton.

    Norwich je naopak neskutečně zklamaný. Na Elland Road odehrál vyrovnanou partii, jenže z ní zase nemá žádné body a je suverénně poslední, na nejbližšího konkurenta, Burnley, ztrácí čtyři body. Na záchranu pak sice pět, jenže Everton má ještě tři zápasy k dobru a dalším nejbližším mužstvem, které by Citizens mohli dostat pod sebe, je i přes dnešní výhru Leeds.
     
    Dnešní utkání sledovalo 36 321 diváků.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Tohle už vypadá pro United dobře, dostávají před svou vlastní šestnáctkou výhodu a posílají balon co nejdál od vlastního pokutového území, což je pro ně nyní to nejdůležitější.
    90+6.
     
    90+6
    Billy Gilmour zahrál balon na velké vápno, kde hlavičkoval brankář Tim Krul, jenž posunul míč kupředu, jenže Teemu Pukki svým zakončením již ve vápně nedokázal překonat skvělého Ilana Mesliere, jenž v poslední a klíčové chvíli podržel svůj tým a zachránil mu vedení!
     
    90+5
    Jenže ještě není konec! Norwich získává na pravé straně před šestnáctkou soupeře standardku, na kterou přichází i Krul!
    90+4. Joe GELHARDT - 2:1
     
    90+4
    Leeds právě vstřelil branku!
    To je šílenství na Elland Road, Leeds si bere v nastaveném čase své vedení zpět! Nádherně to na pravé straně vápna provedl Raphinha, jenž se dostal za obranu Norwiche, kličkou do strany obešel brankáře Krula a pak poslal přihrávku do malého vápna, kde se prosadil z bezprostřední blízkosti JOE GELHARDT, jenž před malou chvílí přišel na hřiště a nyní posílá Whites do neskutečně důležitého vedení 2:1! Nic na tom nemění ani to, že jeho pozice už byla velice snadná. Asistence: Raphinha.
     
    90+3
    Billy Gilmour zahrál rohový kop z pravé strany. Odražený balon nakonec z velké dálky pálil k bráně Leedsu Milot Rašica, jenž ale pálil dost nepřesně. Mimochodem sudí Attwell nastavil 6 minut nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Mateusz Klich, přichází Joe Gelhardt.
     
    90+2
    United zahrozili na druhé straně hrací plochy závarem, Tim Krul musel chytit střelu Jacka Harrisona do levého horního rohu brány. Jenže hra už je zase před Ilanem Meslierem, navíc Jonathan Rowe získává rohový kop.
    90+1. Kenny MCLEAN - 1:1
     
    90+1
    Norwich právě vstřelil branku!
    Na začátku nastaveného času srovnává Norwich na 1:1! Dlouhý vysoký balon do šestnáctky Pávů poslal Teemu Pukki z voleje ostrou přihrávkou z pravé strany před klec United, kam si na malé vápno naběhl KENNY MCLEAN, jenž poslal z bezprostřední blízkosti míč do sítě zakončením v pádu a srovnává tak svým zásahem na 1:1! Asistence: Teemu Pukki.
     
    90
    Kupředu spěchají hráči Norwiche, Jonathan Rowe však na pravém křídle nepřešel přes dobře bránícího Stuarta Dallase.
     
    89
    Leeds šel do situace dva na dva, Daniel James už přihrál do křídla, kam naběhl Mateusz Klich, jenže první jmenovaný následně skočil po jednom z obránců Norwiche a strhl jej na zem, čímž akci přerušil.
     
    88
    Zlobivý chlapec Max Aarons je pryč z hřiště, tím by měl jeho souboj s Jackem Harrisonem skončit. Druhý jmenovaný nyní nacentroval jen za bránu Citizens.

    Petr Šatalík

    Branky: 14. Rodrigo (D. James), 90+4. Gelhardt (Raphinha) – 90+1. McLean (Pukki)

    Karty:   27. Ayling (LDS), 71. Harrison (LDS), 77. D. James (LDS) – 15. Gunn (NRW), 77. M. Aarons (NRW)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:8.
    Leeds United: Meslier – Ayling (C), D. Llorente, Struijk, Dallas – Forshaw, Klich (90+2. Gelhardt) – Raphinha, Rodrigo (60. Koch), D. James – Bamford (46. Harrison).
    Náhradníci: Klaesson – Koch, Cresswell, Harrison, Bate, Summerville, Shackleton, Gelhardt, S. Greenwood.

    Trenér: Jesse Marsch.

    Norwich City: Krul – M. Aarons (88. Gilmour), B. Gibson (C), Kabak, B. Williams – Rupp (46. Normann), McLean, Lees-Melou – Sargent (62. Rowe), Pukki, Rašica.
    Náhradníci: Gunn – D. Giannoulis, Tomkinson, Gilmour, Dowell, Płacheta, Normann, Sörensen, Rowe.

    Trenér: Dean Smith.

    Rozhodčí: Attwell – Cook, Smith.

    Diváci: 36 321
    bahis siteleri