Fiorentina – Bologna 1:0 (kon.) | Hellas Verona – Neapol 1:2 (kon.) | Atalanta BC – Janov 0:0 (kon.)
Udinese – AS Řím 1:1 (kon.) | Turín – Inter 1:1 (kon.)
konec
Udinese Calcio
1:1 (1:0)
AS Řím
Neděle 13.03.2022, 18:00 • Dacia Arena, Udine • Italská Serie A • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:12:32)
     
    Statistiky utkání:
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:12.
     
    Duel Udinese s Římem tak po dalším dechberoucím finiši končí smírně – 1:1! Fandové Bianconeri ale určitě nebudou spokojení. Až do 93. minuty vedl jejich celek nad AS 1:0. Následně však přišla ruka Zeegelaara v šestnáctce domácího mužstva a po ní pochopitelně pokutový kop, ze kterého dobře umístěnou střelou srovnal na konečných 1:1 Lorenzo Pellegrini. Na něco dalšího už pak nebyl čas, oba týmy tak berou po bodu, který ale ani pro jednoho z nich nic zásadního neřeší.

    Udinese může litovat promarněné příležitosti, kdy v závěru utkání přišlo o dva body, které ho mohly dostat ještě dál od sestupových pozic.

    Řím dnes prostě svůj nejlepší fotbal nepředvedl. Za remízu a bod může být rád a nyní se bude třást o to, aby ho v tabulce nepřeskočily Bergamo, Lazio či Fiorentina. Povést se to může všem třem celkům...
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Bianconeri ještě drží protivníka u jeho klece. Přihrávají si na levém křídle a snaží se najít vhodný prostor pro zakončení. Balon má Beto.
     
    90+5
    Ignacio Pussetto se ihned po rozehrání tlačil po levém křídle kupředu, ale přesila bránících hráčů Říma jej zvládla zastavit.
    90+4. Lorenzo PELLEGRINI - 1:1
     
    90+4
    AS Řím právě vstřelil branku!
    LORENZO PELLEGRINI se postavil ke značce pokutového kopu. Ostrou ranou poslal balon k levé tyči, Marco Silvestri sice trefil stranu, na míč si ale nesáhl a ten tak končí v síti Udinese! Řím tak v poslední chvíli srovnává na 1:1!
    90+4. Penaltová situace.
     
    90+4
    Je to penalta pro AS Řím! Vysoký balon do šestnáctky Udinese si Eldor Šomurodov zpracovával hrudí, mičuda se od ní odrazila do ruky bránícího Marvina Zeegelaara a sudí Di Bello píská pokutový kop pro Vlky!
     
    90+3
    Rodrigo Becao vidí žlutou kartu poté, co ve středu hřiště povalil na zem Felixe Afenu-Gyana s za to vidí kartonek žluté barvy.
     
    90+2
    Mimochodem sudí nastavuje šest minut nad rámec základní hrací doby. Udinese zatím vychází tradiční strategie – držet balon u rohového praporku.
    90+1. Famózní zákrok Patrícia po střele Samardžiče!
     
    90+1
    A z druhé strany šel na klec Říma Lazar Samardžič, jenž měl ještě lepší pozici než Beto před chvílí. Ostře vypálil na levé straně šestnáctky k zadní tyči a Rui Patrício musel vytasit další skvělý zákrok, když nohou míč vykopl!
     
    90
    Skvělý zákrok Ruie Patrícia, jenž ještě drží Vlky ve hře o ligové body! Z pravé strany se na něj nyní hnal snad Beto, brankář Říma však jeho ránu vyráží.
     
    89
    Římani budou zahrávat volný přímý kop na půlící čáře, nedaří se jim však natlačit před klec soupeře, Lorenzo Pellegrini tak musí dát přihrávku jen na krátko ke svým bekům.
     
    88
    Žlutou kartuvidí Roger Ibañez, jenž na kraji trávníku ostrým skluzem zastavil pronikajícího Beta, kterému podkopl nohu z boku.
     
    87
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Gerard Deulofeu, přichází Ignacio Pussetto.
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Jean-Victor Makengo, přichází Lazar Samardžič.
     
    86
    Žlutá karta pro Jeana-Victora Makenga, jenž v rozvíjející se akci na půli Říma zezadu podkopl nohu Rogera Ibañeze.

    Petr Šatalík

    Branky: 15. N. Molina – 90+4. Lorenzo Pellegrini (pen.)

    Karty:   26. Deulofeu (UDI), 86. Makengo (UDI), 90+3. Becao (UDI) – 70. Afena-Gyan (ASR), 88. Ibañez (ASR)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:12.
    Udinese Calcio: Silvestri – Becao (C), Marí, N. Pérez (82. Zeegelaar) – N. Molina, Pereyra, Jajalo, Makengo (87. Samardžič), Udogie – Beto, Deulofeu (87. Pussetto).
    Náhradníci: D. Padelli, Gasparini – Zeegelaar, Nuytinck, Benković, T. Arslan, Samardžič, Soppy, Pussetto, Nestorovski.

    Trenér: Gabriele Cioffi.

    AS Řím: Patrício – Mancini (85. C. Pérez), Smalling, Ibañez – Karsdorp (73. Veretout), S. Oliveira (46. El Shaarawy), Cristante, Lorenzo Pellegrini (C), Zalewski (65. Afena-Gyan) – Zaniolo, T. Abraham (65. Šomurodov).
    Náhradníci: Boer, Fuzato – Keramitsis, Viña, Maitland-Niles, Veretout, Diawara, Bove, Šomurodov, C. Pérez, Afena-Gyan, El Shaarawy.

    Trenér: José Mourinho.

    Rozhodčí: Di Bello – Meli, Perreti.
    bahis siteleri