Lens – Clermont Foot 3:1 (kon.) | Nantes – Lille 0:1 (kon.)
konec
Racing Lens
3:1 (2:1)
Clermont Foot
Sobota 19.03.2022, 17:00 • Stade Bollaert-Delelis, Lens • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Racing Club potvrdil papírové předpoklady a zvítězil, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (19:00:21)
     
    Po závěrečném hvizdu propukla na Stade Bollaert-Delelis ještě větší radost a Lens zaslouženě připisuje do tabulky tři body. Domácí celek působil lepším dojmem, a i když prohrával, tak měl více ze hry. Troufám si říct, že Clermont Foot srazila obrovská minela brankáře v závěru prvního poločasu. Ve druhé části hostující mužstvo mohlo snížit, jenže vyloženou příležitost zahodil Sajfeddín Cháwí, a tak duel skončil za výsledku 3:1!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na levé straně se rozeběhl Deiver Machado, kterého čistým skluzem odzbrojil Cédric Hountondji. Útočící hráč sice avizuje, že inkasoval ránu, ale rozhodčí do kapsičky tentokrát sahat nebude.
     
    90+1
    K postranní lajně přistupuje čtvrtý rozhodčí, který avizuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty. Kamery si na střídačce vybírají Jonathana Clausse, který si leduje spánkovou kost.
     
    90
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Alidu Seidu, přichází Arial Mendy.
     
    90
    Deiver Machado si u postranní lajny obhodil soupeře, ale další ho už zastavil. Následně hra byla přerušená a bude se opět střídat.
     
    89
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Florian Sotoca, přichází Deiver Machado.
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Jonathan Clauss, přichází Wesley Saïd.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Jodel Dossou (Clermont Foot).
     
    87
    Racing Club už nikam za každou cenu spěchat nebude, fanoušci se baví každou úspěšnou přihrávkou. Lens po chvíli chtělo přenést hru nalevo, což nevyšlo.
     
    86
    Domácí fanoušci jsou ve varu a jejich dnešní výkon byl na výbornou. Už dobrých deset minut oslavují a je vidět, že výkon jejich hráčů je uspokojuje.
     
    84
    Nováček soutěže se znovu nacházel před brankou soupeře a zakončením se pomohl prezentovat Jodel Dossou. Jenomže balon v těžké pozici vůbec netrefil.
     
    83
    Střídání v týmu Clermont Foot: ze hřiště odchází Elba Rašani, přichází Pierre-Yves Hamel.
     
    82
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je až ve dvaaosmdesáté minutě Massadio Haidara (RC Lens), který se položil do skluzu a trefil do placírky soupeře.
     
    81
    Další nákop domácího celku mířil za obranu soupeře. Jenomže skvěle se vrátil Cédric Hountondji, který hlavou našel rukavice brankáře. Clermont Foot tak znovu otáčí kormidlem hry.
     
    80
    Lens se vykombinovalo na vlastní polovině a následně mířila kolmice za obranu, kam spěchal Gaël Kakuta. Jenomže z branky vystartoval Ouparine Djoco, který to měl k míči blíže.
     
    78
    Hráči ve světla modrých dresech kontrolují závěr zápasu a nutno říct, že ještě mají dvoubrankové vedení v zádech. Clermont Foot sice před malou chvíli mohl snížit, leč marná snaha.
     
    77
    Massadio Haidara vystoupil a za ním se v náběhu nacházel soupeř. Po jeho centru vrátil míč před branku Elba Rašani, avšak v jasné příležitosti selhal Sajfeddín Cháwí. Jeho pokus od země mířil do horní poloviny branky a Wuilker Faríñez se stihl vrátit do správné pozice a míč vyrazit!
     
    76
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází David Costa, přichází Gaël Kakuta.
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Seko Fofana, přichází Patrick Berg.

    Michal Luxa

    Branky: 39. Danso, 45+4. Sotoca, 58. M. Haidara – 9. Rašani (Bayo)

    Karty:   82. M. Haidara (LNS) – 89. Dossou (CFT)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:12.
    Racing Lens: Faríñez – Gradit, Danso, Frankowski – Clauss (89. Saïd), Ch. Doucouré, Fofana (C) (76. P. Berg), M. Haidara – Costa (76. G. Kakuta) – Sotoca (89. Machado), Ganago (65. Kalimuendo).
    Náhradníci: Leca – P. Berg, Cahuzac, G. Kakuta, Kalimuendo, Machado, Pereira, Saïd, Wooh.

    Trenér: Franck Haise

    Clermont Foot: Djoco – Zedadka, Hountondji, Ogier (C), Seidu (90. Mendy) – Gastien – Da Cunha (64. Dossou), Magnin (64. Kyei), Berthomier (64. Cháwí), Rašani (83. Hamel) – Bayo.
    Náhradníci: Desmas – Billong, O. Busquets, Dossou, Hamel, Cháwí, Kyei, Mendy, Phojo.

    Trenér: Pascal Gastien

    Rozhodčí: Jérémy Stinat – Chrustophe Mouysset, Erwan Finjean
    thejrc.org