Fürth – Freiburg 0:0 (kon.) | Hertha – Hoffenheim 3:0 (kon.) | Mohuč – Bielefeld 4:0 (kon.)
Stuttgart – Augsburg 3:2 (kon.) | Bayern – Union Berlín 4:0 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
4:0 (3:0)
1. FC Union Berlín
Sobota 19.03.2022, 18:30 • Allianz Arena, Mnichov • Německá Bundesliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Bayern Mnichov v rámci 27. kola německé Bundesligy potvrdil roli velkého favorita a na domácím stadiónu porazil Union Berlín vysoko 4:0.

    Mužstvo z Bavorska o svém vítězství rozhodlo už v prvním poločase, v němž vstřelilo tři góly. Skóre otevřel v 16. minutě parádní ránou z levé strany Kingsley Coman, o devět minut později náskok navýšil Tanguy Nianzou a v nastavení první půle proměnil nařízený pokutový kop Robert Lewandowski. Polský kanonýr skóroval i krátce po návratu z kabin, když přetavil v branku parádní pas Musialy před prázdnou bránu. Po zbytek střetnutí se domácí už domácí tolik netlačili do ofenzivy, ale spíše se soustředili na udržení čistého konta pro Neuera, tento cíl se jim nakonec podařilo splnit.

    Svěřenci kouče Nagelsmanna po dvou remízových výsledcích v domácí soutěži zabrali a bodovali naplno, díky čemuž se vzdálili druhé Borussii Dortmund na rozdíl sedmi bodů. Union Berlín zůstává na osmé příčce, avšak v průběhu nedělního programu mu hrozí pád až na chvost elitní desítky. (20:26:39)
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:7.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Bastian Oczipka chtěl hrát dopředu, jenže neměl na koho. Chtě nechtě musel balón zahrát směrem dozadu, před presujícím Gnabrym poslal míč stoperovi Knochemu.
     
    88
    Na čestný úspěch útočil András Schäfer. Od Ryersona obdržel parádní oblouček za obranu, jenže parádně hru přečetl Manuel Neuer. Hrudí si sklepl míč k pravé lajně, protihráče tím dokonale vyřadil ze hry.
     
    87
    Zajímavou příležitost měl také Serge Gnabry. Do pokutového území obdržel průnikovou nahrávku od Choupo-Motinga, z úhlu rozvlnil jenom boční síť.
     
    86
    Josip Stanišić zabojoval a balón ještě kouskem udržel na pravé lajně. Naslepo volil přetažený centr na zadní tyč, Marc Roca vystřelil levačkou o kus vedle levé tyče.
     
    85
    V defenzivě si Tanguy Nianzou poradil v rámci možností obstojně. Zažehnal hrozící rohový kop, nicméně nákopem po lajně neudržel míč ve hře, věnoval soupeři vhazování.
     
    84
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Genki Haraguči, přichází Anthony Ujah.
     
    83
    Volnějšího prostoru využil Corentin Tolisso k rozvinutí hry doleva na Lucase Hernándeze. Francouzský bek sáhl k centru, balón sebral ze vzduchu Andreas Luthe.
     
    82
    Tanguy Nianzou si dal na čas, aby se nakonec otočil čelem k vlastní bráně a zapojil do hry i Manuela Neuera, jenž v posledních minutách není tolik vidět.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Bayern potvrzuje roli velkého favorita a nad Unionem Berlín vede už čtyřbrankovým rozdílem, o vítězi není pochyb.
     
    80
    I zády k bráně si Serge Gnabry všiml nabíhajícího Erica Choupo-Motinga. Útočníkovi adresoval nahrávku, avšak skvěle před něj vložil tělo Paul Jaeckel a vybojoval na svou osobu útočný faul.
     
    79
    Středopolař Marcel Sabitzer napravil zaváhání z nevydařeného zpracování, špičkou pravé kopačky posunul míč k Nianzouovi těsně před Khedirou. Domácí pokračují na míči.
     
    78
    Timo Baumgartl si rozmyslel pokračování do ofenzivy, když zpozoroval, že proti němu stojí dvojice obránců. Hru zklidnil pasem k pravé lajně na Ryersona.
     
    77
    Domácí kotel začal skandovat jméno Roberta Lewandowského. Polský kanonýr si našel volnou chvilku a i v průběhu hry fanouškům sympaticky zatleskal.
     
    76
    Čerstvý Corentin Tolisso se neuvedl v příliš pozitivním světle. Hledal za obranou Gnabryho, ale pas vyslal příliš prudký, spoluhráč jej nedostihl na hrací ploše.
     
    75
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Leroy Sané, přichází Marc Roca.
     
    75
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Joshua Kimmich, přichází Corentin Tolisso.

    Milan Huppert

    Branky: 16. Coman (Lucas Hernández), 25. Nianzou (Kimmich), 45+1. Lewandowski (pen.), 47. Lewandowski (Musiala)

    Karty:   51. Musiala (BAY), 74. Nianzou (BAY) – 39. Baumgartl (UNB)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:7.
    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Stanišić, Nianzou, Upamecano, Lucas Hernández – Kimmich (75. Tolisso), Musiala (61. Sabitzer) – Coman (68. Gnabry), T. Müller (75. Choupo-Moting), Sané (75. Roca) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Gnabry, Goretzka, Choupo-Moting, O. Richards, Roca, Sabitzer, B. Sarr, Tolisso.

    Trenér: Julian Nagelsmann

    1. FC Union Berlín: Luthe – Jaeckel, Knoche, Baumgartl – Ryerson, Möhwald (62. Schäfer), R. Khedira (C), Haraguči (84. Ujah), Oczipka – Awoniyi (62. Voglsammer), Becker (73. Michel).
    Náhradníci: Rönnow – Abdullahi, Behrens, Dehl, Michel, Schäfer, Ujah, Voglsammer, Somnitz.

    Trenér: Urs Fischer

    Rozhodčí: Osmers – Kempter, Beitinger
    thejrc.org