Winnipeg – Detroit 1:3 (kon.) | Washington – Tampa 4:3 (kon.) | St. Louis – Seattle 4:1 (kon.)
Vegas – Vancouver 1:5 (kon.) | Anaheim – Calgary 2:4 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:3 (3:2, 1:0, 0:1)
Tampa Bay Lightning
Čtvrtek 07.04.2022, 01:50 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (T. J. Oshie – 2 min., hákování).
     
    59:05
    Ilja Samsonov své spoluhráče pořádně podržel. Tampa už hnala vše směrem dopředu a navíc i odvolala brankáře. Při hře pět na pět měl Palát šanci, ale gólmana Caps nepřekonal.
     
    58:33
    Alexandr Ovečkin mohl rozhodnout, ale v samostatném úniku neuspěl s kličkou do bekhendu.
     
    58:08
    Andrej Vasilevskij už byl někde v polovině cesty, ale Tom Wilson se rázem na něj řítil úplně sám. Ruský brankář svého protivníka podrazil, takže přesilovka čeká na Washington.
    57:10 Ross COLTON - 4:3
     
    57:10
    Tampa právě vstřelila branku!
    Přece jen se hosté dočkali branky, takže závěr třetí třetiny bude pořádně dramatický. Michail Sergačjov přihrál na pravou stranu ROSSI COLTONOVI, jehož tvrdá a přesná střela zapadla mimo dosah brankáře Samsonova. 4:3. Asistence: Michail Sergačjov a Patrick Maroon.
     
    55:37
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nic Dowd – 2 min., krosček).
     
    50:24
    Parádní akce Conora Shearyho! Útočník Washingtonu se nádherně dostal přes Černáka, načež hledal mezírku mezi betony. Andrej Vasilevskij ale zaklapl oba své betony rychle.
     
    48:35
    Hned po vhazování pálil Erik Černák. Slovenský obránce trefil tyč. Velká smůla pro Tampu, která mohla snížit na rozdíl jedné branky.
     
    45:20
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Jevgenij Kuzněcov – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Victor Hedman – 2 min., sekání).
     
    44:57
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nic Dowd – 2 min., hákování).
     
    41:54
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Ross Colton – 2 min., nedovolené bránění).
     
    Střely na branku po 2. třetině: 19 – 20
    36:35 John CARLSON - 4:2
     
    36:35
    Washington právě vstřelil branku!
    Obránce JOHN CARLSON dnes hraje velký zápas! Zaznamenal už svůj čtvrtý bod v dnešním utkání a druhou branku. T. J. Oshie jej uvolnil na vrcholu kruhů, odkud našel prostor vedle Vasilevského lapačky. 4:2. Asistence: T. J. Oshie a Alexandr Ovečkin.
     
    34:59
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Brayden Point – 2 min., sekání).
     
    33:14
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Lars Eller – 2 min., sekání).
     
    33:12
    Victor Hedman se z ničeho nic dostal do samostatného úniku. Sice byl faulován, ale mezitím stačil zakončit. Těsně přestřelil, takže hosté se budou muset spokojit jen s přesilovkou.
     
    30:59
    Connor McMichael měl před sebou úplně prázdnou klec, ale kotouč netrefil dobře. Teď si mohli hosté hlasitě oddechnout.
     
    27:12
    Na konci oslabení se hosté dostali do přečíslení. Velkou příležitost měl na hokejce Paul, který ale podruhé v utkání na Samsonova nevyzrál. Pravděpodobně orazítkoval horní tyč.
     
    25:18
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Cal Foote – 2 min., sekání).
     
    Střely na branku po 1. třetině: 13 – 11
     
    19:54
    Washington se už radoval z další trefy, ale trenérská výzva Jona Coopera byla úspěšná. Odhalila ofsajd, který akci předcházel. Velká škoda pro Carlsona, jenž mohl zapsat svůj čtvrtý kanadský bod v této třetině.
     
    19:01
    Zbytečná ztráta kotouče, po které se do obrovské šance dostal Connor McMichael. Tlačil kotouč k tyči až moc, o kousek minul. O pár sekund dříve Andrej Vasilevskij vůbec nedával pozor a málem jej domácí ze středního pásma nachytali.
    16:31 Nick PAUL - 3:2
     
    16:31
    Tampa právě vstřelila branku!
    První třetina zatím nabízí skvělou podívanou, už jsme viděli pátou branku! Stamkos na útočné modré čáře protečoval k holi NICKA PAULA, jenž prudce vypálil a nakonec našel prostor u bližší tyče. Paul vstřelil svou třináctou branku v sezoně. 3:2. Asistence: Steven Stamkos a Jan Rutta.
    15:10 Alexandr OVEČKIN - 3:1
     
    15:10
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí dávají třetí branku z osmé střely! Tentokrát se už trefil nejlepší střelec Capitals ALEXANDR OVEČKIN. Kapitán Washingtonu si akci sám založil a společně s Carlsonem pokračoval. Z pravé strany se pokusil nahrát před bránu, ale tam se puk odrazil od brusle Coltona. Odrazil se tak příhodně, že sám Ovečkin mohl doklepávat. 3:1. Asistence: John Carlson a Jevgenij Kuzněcov.
     
    10:52
    Tampa se už radovala z druhé branky, ale rozhodčí správně odpískali přihrávku rukou v podání Nikity Kučerova. Ten totiž rukavicí přistrčil kotouč před prázdnou klec k Ondřeji Palátovi.
    08:41 Nikita KUČEROV - 2:1
     
    08:41
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa však okamžitě odpovídá a znovu je to jen o gól! Victor Hedman posunul mezi kruhy ke spoluhráči. NIKITA KUČEROV se v tomto prostoru rychle obtočil a pohotovou střelou nedal Samsonovovi šanci. 2:1. Asistence: Victor Hedman.
    07:38 John CARLSON - 2:0
     
    07:38
    Washington právě vstřelil branku!
    Početní výhoda domácích nakonec je v úplném závěru využita! Jevgenij Kuzněcov nabil na modrou čáru, kde stál JOHN CARLSON, jehož dělovka zapadla nad vyrážečku Vasilevského. Snový start pro Capitals. 2:0. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Nicklas Bäckström.
     
    05:48
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Ross Colton – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
    05:10 Martin FEHÉRVÁRY - 1:0
     
    05:10
    Washington právě vstřelil branku!
    Po pěti minutách hry se domácí dostávají do vedení! Conor Sheary vybojoval v rohu kluziště kotouč, který předložil mezi kruhy Carlsonovi. Ten si ještě na levé straně všiml slovenského beka MARTINA FEHÉRVÁRYHO, jenž umístil kotouč nad vyrážečku brankáře Vasilevského. 1:0. Asistence: John Carlson a Conor Sheary.
     
    04:06
    Anthony Mantha se mezi obránci Tampy dostal do úniku. Těsně před brankářem pálil, ale zároveň o kousek přestřelil. Hosté měli velké štěstí.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 6. Fehérváry (Carlson, Sheary), 8. Carlson (Kuzněcov, Bäckström), 16. Ovečkin (Carlson, Kuzněcov), 37. Carlson (Oshie, Ovečkin) – 9. Kučerov (Hedman), 17. N. Paul (Stamkos, Rutta), 58. Colton (Sergačjov, Maroon)


    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – Sheary, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), Mantha – Oshie, McMichael, Marcus Johansson – Johan Larsson, N. Dowd, Eller.
    Trenér: Peter Laviolette

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Černák, Sergačjov, Bogosian, C. Foote – Kučerov, B. Point, Stamkos (C) – Palát, Cirelli, Killorn – Colton, N. Paul, Hagel – Perry (A), Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Chmielewski, Kozari – B. Gawryletz, Fournier

    Diváci: 18 573
    bahis siteleri