Finsko – Slovensko 5:1 (kon.) | Česko – Švédsko 3:4 (2:3 po s.n.)
po s.n. (2:3)
Česko
3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Švédsko
Pátek 15.04.2022, 18:00 • Zimní stadion Příbram • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Česká dvacítka jako by byla v současné chvíli prokleta, když v úvodním zápase na Turnaji čtyř (U20) v Příbrami nestačila na Finsko a prohrála celkově už osmé utkání za sebou. Dalším soupeřem našich mladíků bude v pátek večer Švédsko, které naopak vyhrálo celkově počtvrté a na úvod si snadno poradilo se Slovenskem.
     
    Česko

    Hokejisté českého týmu vstoupili do turnaje dobře a nad Finskem poměrně rychle vedli 1:0 zásluhou Iva Sedláčka, jenže poté inkasovali čtyři góly v řadě. Po přestávce přišlo vyrovnání Finů a třetí třetina už byla v jejich režii, když úvodnímu gólu přidali další tři góly. Utkání proti Finům odchytal brankář Marek Stuchlík.
     
    Švédsko

    Švédové si v úvodním zápase turnaje snadno poradili se Slovenskem a dnes si brousí zuby na Česko. Parádní zápas proti sousedům odehrála čtveřice hráčů. Gabriel Kangas, Anton Olsson a ještě také Liam Dower Nilsson zaznamenali dva body za dvě asistence, zatímco Ludwig Persson vstřelil dva góly a mohl zkompletovat hattrick.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Postava (Maláč) – Krutil, Moravec (C), Němec, Pinkas, Baláž, Srdínko, Jasečko, Křepelka – Urban (A), Herčík, Pajer – Marha, Altrichter, Chmelař (A) – Hauser, Vrhel, Sedláček – Krejsa, Vopat, Skuhrovec.
    Trenér: Karel Mlejnek

    Švédsko: Blomquist (Lindbom) – Forsmark, Wallberg, Olsson (A), Milosevic, Engström, Asplund, Myrenberg – Jacobsson, Stjernborg (C), Sjöberg (A) – Robertsson, Dower Nilsson, Persson – Kangas, Hasa, Jellvik – Johansson, Moberg, Forsell – Hofbauer.
    Trenér: Tomas Montén

    Rozhodčí: Roman Svoboda, Jan Hucl. Čároví: Milan Jindra, Ondřej Malý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Český národní tým před pár okamžiky nestačil na Německo a nyní je na řadě dvacítka, aby se pokusila na Velký pátek pozvednout český prapor. Začínáme.
     
    00:56
    Jakub Altrichter spěchal na levém křídle za nahozeným kotoučem, jenže souboj v rohu útočného pásma prohrál a hokejisté Tre Kronor mohli otočit hru a rozehrát.
     
    01:55
    Oskar Jellvik dobře zapracoval na útočné modré čáře a na levém křídle se pokusil vystřelit od hrazení, jeho střela zápěstím ale byla domácími hráči zablokována.
     
    02:21
    Čeští hokejisté vystřelili na ose útočného pásma od modré čáry a Ian Blomquist puk podržel v náručí.
     
    02:33
    Matěj Pinkas fauloval jednoho ze Švédů řítících se na bránu a dostal dvě minuty za podrážení. Přesilová hra.
     
    03:26
    Švédové dobře rozpohybovali puk v útočném pásmu a střela z vrcholu levého kruhu skončila na hrazení.
     
    04:08
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Oskar Jellvik zvedl hlavu v pravém kruhu pro vhazování a nádhernou přihrávkou přes osu pásma našel JONATHANA MYRENBERGA, který vypálil na bodu levého kruhu bez přípravy a zamířil do odkryté sítě! Švédsko tedy využilo přesilovku a vede 1:0. Asistence: Oskar Jellvik.
    04:08 Jonathan MYRENBERG - 0:1
     
    06:48
    Český tým se mohl během předchozího oslabení řítit sám na bránu během oslabení, jenže David Skuhrovec na puk nedosáhl a na opačné straně poté přišel gól.
     
    08:03
    Theo Wallberg se snažil prosadit na pravém křídle, jenže u hrazení byl rychle zdvojen a poté odzbrojen.
     
    09:02
    Noah Hasa dostal nádhernou přihrávku zpoza brány do mezikruží a bez přípravy chtěl vypálit, jenže kotouč v obrovské šanci minul! Klika.
     
    09:16
    Švédové vzápětí vypálili na levém křídle od modré čáry a puk mířil k přední tyči, Michal Postava šel ale rychle do kolen, aby sevřenými betony kotouč vyrazil mimo.
     
    10:55
    Švédové předvedli nádhernou kombinační akci a Albert Sjöberg se ocitl před bránou úplně sám, mezi betony ale Michala Postavu nenachytal!
     
    12:11
    Tre Kronor hýří pohybem a tentokrát se dostali k bekhendovému zakončení v blízkosti pravé tyče, zakončovali ale z úhlu a Michal Postava puk vyrazil.
     
    13:36
    Švédové se dostali ke střele na vrcholu mezikruží a mířili nad ledem k pravé tyči, Michal Postava ale vytáhl pěkný semafor a z hlediště zimního stadionu se ozval potlesk.
     
    14:13
    Hráči v žlutých dresech jsou velice nebezpeční a opět kroužili kolem brány národního týmu, Michal Postava ale puk zmrazil pod lapačkou a přerušil hru. Švédsko vede.
     
    14:25
    Stanislav Vrhel se dostal do zakončení na pravém křídle, střelou z velkého úhlu ale Iana Blomquista mezi betony nenachytal. Brankář Švédska je sevřel a střelu vyrazil.
     
    16:00
    Albert Sjöberg předvedl ve středovém kruhu ostrý hit, za který byl vyloučen. Dvě minuty nedovelené bránění.
     
    17:11
    Jaroslav Chmelař vystřelil na bodu levého kruhu pro vhazování a jeho střela zápěstím byla sražena těsně vedle přední levé tyče! Šance.
     
    18:00
    Vyloučený Albert Sjöberg je zpět na ledě a český tým na rozdíl od soupeře přesilovou hru nevyužil. Stav je 0:1.
     
    18:39
    Jaroslav Chmelař se ocitl před bránou ve slibné šanci, jenže zamířil mimo a následná střela českého týmu z levého kruhu skončila v náručí brankáře Iana Blomquista, který puk podržel!
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hokejisté Švédska byli během úvodní části utkání lepší a vytvořili si několik šancí, z nichž jednu hned v úvodu zápasu přetavil v gól Jonathan Myrenberg. Skóre po první třetině večerního utkání. Česko 0 Švédsko 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:46
    Ian Blomquist vyrazil střelu českého týmu z ostrého úhlu a na přední tyči se dostal k dorážce Šimon Marha, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    22:19
    Štěpán Němec dobře napadal rozehrávku švédského týmu na pravém křídle a způsobil mu velké problémy.
     
    23:22
    Josef Krejsa byl zřejmě hráčem, který se dostal v mezikruží k dorážce, Ian Blomquist každopádně předvedl v rychlém sledu dva skvělé zákroky!
     
    23:32
    Švédsku jako by dokázal dech a nyní vyhodili puk na zakázané uvolnění. Češi jsou aktuálně lepším celkem.
     
    24:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    LUKÁŠ PAJER nádherně zamíchal s pukem v levém kruhu pro vhazování a v blízkosti přední tyče napřáhl k parádní střele zápěstím, kterou vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Je to 1:1. Asistence: Tomáš Urban a Daniel Herčík.
    24:09 Lukáš PAJER - 1:1
     
    25:15
    Michal Postava si snadno poradil se střelou Švédů z pravého kruhu pro vhazování a z podobného místa mohl na opačné straně skórovat jeden z domácích hokejistů, brankář Ian Blomquist ale fantastický semafor – 1:1!
     
    25:35
    Oskar Jellvik se ocitl v mezikruží v obrovské šanci a z blízkosti mohl skórovat, jenže mezi betony brankáře Michala Postavu nenachytal!
     
    27:41
    Oliver Johansson vyrazil na levém křídle do přečíslení dva na jednoho, které se rozhodl zakončit sám a z blízkosti mířil ke vzdálenější pravé tyči, Michal Postava se ale roztáhl jako guma a vleže předvedl spektakulární zákrok lapačkou! Velká šance střídá nyní šanci – 1:1!
     
    28:04
    Tre Kronor vystřelili na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a tentokrát si Michal Postava připsal snadný zákrok, když jejich pokus bez clony ukryl v lapačce.
     
    28:53
    Jeden z českých hokejistů byl nepříjemně dohrán v rohu obranného pásma a Liam Dower Nilsson byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl. Přesilovka pro Česko.
     
    29:55
    Tomáš Urban pěkně vypálil na vrcholu pravého kruhu bez přípravy a jeho rána mířila do levého horního rohu brány, Ian Blomquist měl ale čistý výhled a předvedl pěkný semafor! Málem 2:1.
     
    30:34
    Jaroslav Chmelař to vzápětí zkoušel z opačné strany a jeho střela z vrcholu levého kruhu pro vhazování skončila taktéž v lapačce brankáře Iana Blomquista.
     
    31:41
    Anton Olsson vystřeli na ose útočného pásma od modré čáry a jeho střela byla Čechy zablokována. Puk se poté nebezpečně snesl před bránu, zakončení ale nepřišlo.
     
    32:09
    Michal Postava dobře zasáhl proti střele z mezikruží a sevřel kotouč ve své náruči. Švédové těsně předtím vystřelili na levém křídle z úhlu a brankář puk vyrazil.
     
    32:09
    Simon Robertsson dostal dvě minuty za hrubost, stejně jako Adam Srdínko, kromě něj byl vyloučen ale ještě za krosček Sebastian Jasečko. Přesilová hra pro Švédsko.
     
    34:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Kapitán VICTOR STJERNBORG vystřelil nikým neatakován z pravého kruhu pro vhazování a Michal Postava nedokázal druhému švédskému gólu zabránit – 1:2! Asistence: Theo Wallberg.
    34:17 Victor STJERNBORG - 1:2
     
    35:03
    Stefan Milosevic byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a Česko má příležitost vyrovnat.
     
    37:03
    Přesilová hra se českému týmu příliš nepovedla. Češi se dostali k jedné střele na vrcholu pravého kruhu pro vhazování, která byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    38:24
    Turnaj čtyř dnes čekal také tým do 16 let, který v současné chvíli prohrává po druhé části s Finskem 4:2.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:29
    Švédsko vystřelilo na vrcholu pravého kruhu a tečovaný puk prolétl těsně vedle vzdálenější levé tyče! Brankář Michal Postava nevěděl, kde je.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Český tým byl ve druhé třetině mnohem nebezpečnější a začal Švédy přehrávat, což přineslo vyrovnávací gól v podání Lukáše Pajera. Tre Kronor ale vrátil vedení kapitán Victor Stjernborg. Skóre po druhé třetině poměrně vyrovnaného zápasu. Česko 1 Švédsko 2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Třetí třetina začala náporem Švédska, jenže tuhý boj o puk v levém rohu útočného pásma vyhráli čeští hokejisté a podél střídaček ho dokázali vyhodit ven.
     
    40:54
    Oba týmy se dostaly ke střele a brankáři shodně sevřeli puk v náručí. Češi vystřelili v pravém kruhu pro vhazování, zatímco Švédové z prostoru mezikruží.
     
    41:05
    Gabriel Kangas vystřelil na vrcholu levého kruhu ihned po vhazování a mířil do předního rohu, Michal Postava ale puk vyrazil vyrážečkou do ochranné sítě. Přerušení.
     
    42:02
    Národní tým se ocitl pod obrovským tlakem a vyhodil puk na icing. Před českou bránu nyní létala jedna nebezpečná přihrávka za druhou, na střelu nedošlo.
     
    43:03
    Lucas Forsell si najížděl na pravém křídle, zatímco Oliver Moberg byl volný na opačné straně útočného pásma, přihrávku ale nakonec nedostal ani jeden z nich.
     
    43:39
    Zatímco po první třetině Češi na svého soupeře vlétli, tak na začátku třetí třetiny jsou pod velkým tlakem.
     
    44:47
    Noah Hasa na ose ledové plochy rychle zavezl puk do útočného pásma a rozdal ho doleva, Švédsko ale z jeho práce nedokázalo nic vytěžit a na střelu nedošlo.
     
    45:32
    Liam Dower Nilsson využil otevřeného prostoru v mezikruží a na jeho vrcholu napřáhl k střele zápěstím, která skončila v lapačce Michala Postavy. Stále 1:2.
     
    46:14
    Oliver Johansson na pravém křídle pohlédl ke stropu haly, protože věděl, že na prudkou kolmou přihrávku nedosáhne a bude se pískat zakázané uvolnění.
     
    46:44
    Švédsku se během posledních okamžiků příliš nedaří rozehrát. Kolmá přihrávka podél střídaček skončila na zakázaném uvolnění a hra byla tedy znovu přerušena.
     
    47:29
    Čeští hokejisté chybovali v rozehrávce a Albert Sjöberg vystřelil na pravé straně od modré čáry, jeho pokus byl ale zablokován a gólman Michal Postava zůstal v klidu.
     
    48:00
    Konečně něco kloudného ze strany českého týmu ve třetí třetině, když na levém křídle vystřelil z úhlu, Ian Blomquist byl ale na přední tyči připravený. Přerušení.
     
    48:52
    David Moravec vypálil na levém křídle z úhlu a Ian Blomquist nedokázal puk udržet, žádná z českých dorážek se ale bohužel neujala!
     
    49:18
    Tomáš Urban byl vyloučen na dvě minuty za hákování a český tým bude hrát vzápětí ve čtyřech. Přesilovka.
     
    49:42
    Stanislav Vrhel se řítil během oslabení z levého křídla sám na bránu a z blízkosti chtěl vymést bližší horní roh brány, Ian Blomquist ale skvěle zasáhl pravým ramenem! Mohlo to být 2:2.
     
    49:44
    Anton Olsson unikajícího Stanislava Vrhela fauloval a dostal dvě minuty za sekání. Následuje hra 4 na 4.
     
    51:18
    Vyloučený Tomáš Urban je zpět na ledě a čeští hokejisté mají nyní k dispozici zkrácenou přesilovku. Skóre je 1:2.
     
    51:22
    Albert Sjöberg zbytečně fauloval na útočné modré čáře a dostal dvě plus dvě minuty za vysokou hůl. Češi budou hrát 22 sekund přesilovou hru pět na tři!
     
    51:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    TOMÁŠ URBAN bleskově využívá dvojnásobnou početní převahu a po střele z levého kruhu vyrovnává na 2:2! Zimní stadion v Příbrami propukl obrovskou radostí. Češi navíc pokračují v běžné početní převaze. Asistence: Petr Hauser.
    51:31 Tomáš URBAN - 2:2
     
    52:56
    Češi mohli zápas otočit na svou stranu, když se dostali do zakončení v blízkosti pravé tyče, jenže první pokus byl zablokován a druhý skončil na brankářovi Švédů.
     
    53:53
    Domácí budou hrát ještě přes minutu v početní převaze a mají čas otočit skóre. Kombinace v předchozí početní převaze 5 na 3 byla úžasná. Gól do prázdné brány.
     
    54:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    ŠIMON MARHA se prosazuje z dorážky v blízkosti pravé tyče a otáčí vývoj střetnutí! Kotouč po obrovském závaru doklouzal do sítě a Češi vedou 3:2! Vyloučení vyšla Švédy draho. Bez asistence.
    54:53 Šimon MARHA - 3:2
     
    55:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Obrovskou radost v Příbrami vystřídalo zklamání, protože OSKAR JELLVIK se prosadil v blízkosti pravé tyče a vyrovnal na 3:3! Jeho střela z úhlu zapadla přesně. Asistence: Liam Dower Nilsson.
    55:55 Oskar JELLVIK - 3:3
     
    57:25
    Čeští hokejisté nepřesně rozehráli podél trestných lavic a vpředu navíc nebyl nikdo. Zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:32
    Jaroslav Chmelař se mohl stát hrdinou, když se po nádherné kolmé přihrávce řítil sám na bránu, jeho zakončení ale skončilo mimo! Neskutečné.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Česko dokázalo utkání zásluhou nedisciplinovanosti Švédska otočit, jenže obrovskou radost z vedení vzápětí vystřídalo zklamání a před námi je prodloužení. Skóre po třetí třetině velkého drama. Česko 3 Švédsko 3.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:44
    Češi se řítili sami na bránu a poté do přečíslení dva na jednoho, jenže Ian Blomquist dokázal v obou případech senzačně odolat! Je to možné?
     
    61:03
    Victor Stjernborg fauloval jednoho z českých hráčů v samostatném úniku a následuje tedy trestné střílení!
     
    61:03
    Jaroslav Chmelař obstaral trestné střílení a mohl rozhodnout, jeho střela z mezikruží ale minula vzdálenější pravý horní roh brány! Stále 3:3!
     
    61:30
    Šimon Marha vystřelil na vrcholu levého kruhu a mířil dobře do bližšího levého horního rohu brány, jenže Ian Blomquist předvedl semafor!
     
    62:45
    Český tým se dostal do zakončení v pravém kruhu, Ian Blomquist byl ale na přední tyči brány připravený.
     
    63:15
    Anton Olsson si najížděl u pravé tyče na kolmou přihrávku a byla velká klika, že na ni nedosáhl.
     
    64:00
    Do konce prodloužení zbývá odehrát 1 minuta.
     
    64:29
    Jaroslav Chmelař se řítil z pravé strany sám na bránu, jenže ani tentokrát se nedokázal v blízkosti pravé tyče prosadit! Ian Blomquist drží.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Drama v Příbrami pokračuje a vyvrcholí nájezdy, ke kterým dojde po krátké úpravě ledové plochy. Skóre po prodloužení nádherného utkání. Česko 3 Švédsko 3.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Simon Robertsson se rozjel na nájezd jako první a vymetl levý horní roh brány!
    Simon ROBERTSSON
     
    1. série
    1:1
    Šimon Marha se rozjel a krásnou střelou z pravého kruhu vymetl bližší horní roh brány!
    Šimon MARHA
     
    2. série
    1:1
    Lucas Forsell minul střelou zápěstím levou tyč!
    Lucas FORSELL
     
    2. série
    1:1
    Ivo Sedláček trefil pravý beton švédského brankáře.
    Ivo SEDLÁČEK
     
    3. série
    1:2
    Oskar Jellvik zvolil nádhernou střelu zápěstím a jeho prudký pokus z mezikruží vymetl levý roh!
    Oskar JELLVIK
     
    3. série
    1:2
    Daniel Herčík nenašel pátou díru mezi betony brankáře.
    Daniel HERČÍK
     
    4. série
    1:2
    Simon Forsmark zvolil rychlou střelu z mezikruží a jeho pokus zamířil nad ledem vedle levé tyče brány.
    Simon FORSMARK
     
    4. série
    2:2
    Lukáš Pajer nádherně vymíchal švédského brankáře a poté zasunul puk po ledě do prázdné sítě! Pajer, frajer!
    Lukáš PAJER
     
    5. série
    2:3
    Ludwig Persson proměňuje, když si z levého křídla rychle sjel před bránu a bekhendem zamířil k pravé tyči!
    Ludwig PERSSON
     
    5. série
    2:3
    Jakub Altrichter chtěl zamířit po ledě k levé tyči, jenže ztroskotal na pravém betonu brankáře a je konec!
    Jakub ALTRICHTER
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Švédsko.
    Autorem vítězné branky je LUDWIG PERSSON.
    Ludwig PERSSON - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Češi ukázali v závěrečné třetí třetině obrovskou touhu se zápasem něco udělat, protože po obrovském tlaku Švédska dostali dárek v podobě krátké dvojnásobné početní převahy a dvojnásobného vyloučení za vysokou hůl k tomu, čehož využili, a otočili zápas. Tre Kronor ale rychle vyrovnali a poslali utkání do prodloužení, po kterém přišly nájezdy a výhra týmu ze severu Evropy. Velká škoda. Konečný výsledek. Česko 3 Švédsko 4.
     
    Nejlepší hráči utkání

    Jaroslav Chmelař (CZE) 0+0
    Ian Blomquist (SWE) (20:36:59)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 25. Pajer (Urban, Herčík), 52. Urban (Hauser), 55. Marha – 5. Myrenberg (Jellvik), 35. Stjernborg (Wallberg), 56. Jellvik (Nilsson), rozh. náj. Persson

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Simon Robertsson (SWE)
    1:1   Šimon Marha (CZE)
    2. série:
    1:1   Lucas Forsell (SWE)
    1:1   Ivo Sedláček (CZE)
    3. série:
    1:2   Oskar Jellvik (SWE)
    1:2   Daniel Herčík (CZE)
    4. série:
    1:2   Simon Forsmark (SWE)
    2:2   Lukáš Pajer (CZE)
    5. série:
    2:3   Ludwig Persson (SWE)
    2:3   Jakub Altrichter (CZE)


    Česko: Postava (Maláč) – Krutil, Moravec (C), Němec, Pinkas, Baláž, Srdínko, Jasečko, Křepelka – Urban (A), Herčík, Pajer – Marha, Altrichter, Chmelař (A) – Hauser, Vrhel, Sedláček – Krejsa, Vopat, Skuhrovec.
    Trenér: Karel Mlejnek

    Švédsko: Blomquist (Lindbom) – Forsmark, Wallberg, Olsson (A), Milosevic, Engström, Asplund, Myrenberg – Jacobsson, Stjernborg (C), Sjöberg (A) – Robertsson, Dower Nilsson, Persson – Kangas, Hasa, Jellvik – Johansson, Moberg, Forsell – Hofbauer.
    Trenér: Tomas Montén

    Rozhodčí: Roman Svoboda, Jan Hucl. Čároví: Milan Jindra, Ondřej Malý

    Diváci: 532
    bahis siteleri