Columbus – Ottawa 1:2 (0:1 po s.n.) | Minnesota – Seattle 6:3 (kon.) | Edmonton – Colorado 6:3 (kon.)
Arizona – Washington 0:2 (kon.) | Buffalo – NY Islanders 5:3 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 2:7 (kon.)
New Jersey – Carolina 2:3 (po pr.) | Boston – NY Rangers 3:1 (kon.)
konec
Minnesota Wild
6:3 (1:2, 5:0, 0:1)
Seattle Kraken
Sobota 23.04.2022, 02:11 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    45:16 Matthew BENIERS - 6:3
     
    45:16
    Seattle právě vstřelil branku!
    Seattle využívá přesilovku a snižuje na 3:6! Vince Dunn vystřelil z osy hřiště od modré čáry, Jon Merrill před svou brankou jeho pokus srazil, jenže přímo na hůl MATTHEWA BENIERSE, jenž na pravé straně rychle zametl puk do brány Minnesoty! Krakeni tak ztrácí už jen tři zásahy! Asistence: Vince Dunn, Jared McCann.
    34:29 Nicolas DESLAURIERS - 6:2
     
    34:29
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A Minnesota přidává šestý zásah! NICOLAS DESLAURIERS se nyní jako kočka protáhl obrannou Seattleu. Jeho první ránu z blízkosti ještě Philipp Grubauer zvládl vykopnout betonem. Na dorážku však už byl i on krátký a Wild tak vedou již o čtyři zásahy! Asistence: Kevin Fiala, Tyson Jost.
    32:03 Mats ZUCCARELLO - 5:2
     
    32:03
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild přidávají další branku v početní výhodě a vedou o tři góly! Formace Minnesoty nyní naprosto rozebrala svou kombinací soupeře. Ve finále poslal Kevin Fiala kotouč z osy hřiště doprava, kde z poměrně ostrého úhlu vypálil MATS ZCCARELLO, jehož rána prošla mezi betony brankáře Krakenů Grubauera, který si puk i trochu vlastní vinou srazil nohou do sítě a Minnesota tak vede již 5:2! Asistence: Kevin Fiala, Kirill Kaprizov.
    30:22 Ryan HARTMAN - 4:2
     
    30:22
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild vedou již 4:2! Minnesota někdy ukazuje, jak je hokej jednoduchý. RYAN HARTMAN přihrál ve středním pásmu na pravé hrazení k útočné modré, kde mu z prvního doteku vrátil puk do jízdy Kirill Kaprizov a forvard Divokých pak rychlou ranou již z bezprostřední blízkosti propálil Grubauera na přední tyči! Domácí tak zdvojnásobují své vedení! Asistence: Kirill Kaprizov.
    26:52 Kirill KAPRIZOV - 3:2
     
    26:52
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Minnesota znovu využívá přesilovku a otáčí duel, poprvé v něm vede – 3:2! Kevin Fiala se krásně vytočil na vrcholu pravého kruhu a poslal střílenou přihrávku, do které KIRILL KAPRIZOV vedle svatyně Seattleu jen šikovně strčil hůl a touš se na přední tyči dostal do sítě Krakenů! Wild se tak ujímají nejtěsnějšího vedení! Asistece: Kevin Fiala, Joel Eriksson Ek.
    22:04 Joel Eriksson Ek - 2:2
     
    22:04
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Na startu druhého dějství Minnesota srovnává na 2:2! A znovu za to může dvojice Fiala – Eriksson Ek. Kevin Fiala dostal dlouhou přihrávku na útočnou modrou, natáhl na sebe beky Krakenů a z levého kruhu křižně přihrál doprava do předbrankového prostoru, kde JOEL ERIKSSON EK zakončil dřív, než se k němu Philipp Grubauer stihl řádně přesunout! Máme tedy vyrovnáno! Asistence: Kevin Fiala, Matthew Boldy.
    16:01 Joel Eriksson Ek - 1:2
     
    16:01
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild využívají početní výhodu a snižují na 1:2! Tohle byla krásná akce Minnesoty! Kevin Fiala přihrál na levé straně z vrcholu kruhu skoro až k bráně, kde Kirill Kaprizov z jedničky přiťukl puk do mezikruží a JOEL ERIKSSON EK se ranou z bezprostřední blízkosti nemýlil! Náskok Krakenů je tak už pouze jednobrankový! Asistence: Kirill Kaprizov, Kevin Fiala.
    10:20 Yanni GOURDE - 0:2
     
    10:20
    Seattle právě vstřelil branku!
    Krakeni krátce po půlce prvního dějství zdvojnásobují svůj náskok! YANNI GOURDE si narazil kotouč o Karsona Kuhlmana, jenž mu jej z levé strany vrátil na pravý kruh a forvard Seattleu už pohodlně skóroval střelou do středu klece Wild, protože Marc-Andre Fleury se nestihl proti jeho pokusu přemístit! Nováček soutěže vede nad Minnesotou 2:0! Asistence: Karson Kuhlman, Jared McCann.
    06:16 Daniel SPRONG - 0:1
     
    06:16
    Seattle právě vstřelil branku!
    Seattle jde na startu utkání z první střely do vedení! Minelu za svou klecí vyrobil gólman Marc-Andre Fleury, jenž namazal puk na zadním hrazení na hůl Joonase Donskoie, který předložil touš před prázdnou bránu a DANIEL SPRONG už jen z bezprostřední blízkosti trefil opuštěnou klec Wild! Velmi snadný zásah, po kterém Krakeni vedou 1:0! Asistence: Joonas Donskoi.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 17. J. Eriksson Ek (Kaprizov, K. Fiala), 23. J. Eriksson Ek (K. Fiala, Boldy), 27. Kaprizov (K. Fiala, J. Eriksson Ek), 31. Hartman (Kaprizov), 33. Zuccarello (K. Fiala, Kaprizov), 35. Deslauriers (K. Fiala, Jost) – 7. Sprong (Donskoi), 11. Gourde (Kuhlman, McCann), 46. Beniers (Vince Dunn, McCann)


    Minnesota Wild: M.-A. Fleury (C. Talbot) – Spurgeon (C), J. Middleton, J. Brodin, D. Kulikov, Merrill, Jordie Benn – Zuccarello (A), Hartman, Kaprizov – Boldy, F. Gaudreau, K. Fiala – Bjugstad, J. Eriksson Ek (A), Jost – Deslauriers, Dewar, Duhaime.
    Trenér: Dean Evason.

    Seattle Kraken: Grubauer (Driedger) – A. Larsson (A), Vince Dunn, C. Fleury, Soucy, Borgen, Oleksiak – Kuhlman, Gourde (A), McCann – Eberle (A), Beniers, Donato – Lind, Wennberg, V. Rask – Donskoi, Sheahan, Sprong.
    Trenér: David Hakstol.

    Rozhodčí: Syvret, Walsh – Pancich, Knorr.

    Diváci: 19 047
    bahis siteleri