Island – Mexiko 7:1 (kon.) | Gruzie – Mexiko 5:0 (kon.) | Belgie – Island 2:3 (kon.)
konec
Belgie
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Island
Sobota 23.04.2022, 22:00 • Skautahöllin í Laugardal, Reykjavík, Island • Mistrovství světa - II. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u závěrečného dne mistrovství světa divize 2B, které se po dvouleté odmlce konečně pořádá a hostí ho islandský Reykjavík. Právě domácí hokejisté hrají velmi dobře a mají na dosah návrat do divize 2B. K tomu potřebují jediné – nepohrát za nula bodů dnešní zápas s Belgií. Utkání startuje ve 22 hodin na zimním stadionu v Reykjavíku, jedné ze tří ledových ploch v hlavním městu Islandu.
     
    Belgie:
    Belgický národní tým skončil v roce 2019 na divizi 2A na šestém místě, šel tedy o patro níže. O návrat usiluje až nyní, jelikož dva roky se kvůli covid-19 nehrálo. Nyní se budou chtít Belgičani vrátit zpět o patro výše, jenže hned ve svém prvním vystoupení prohráli s Gruzií 3:4, což byla značná čára přes rozpočet. Belgie pak zapsala povinnou výhru 6:1 nad Mexikem a 11:0 nad Bulharskem. Její skóre je 20:5 a dnes musí porazit Island, aby si uchovala naději na postup.

    Nejproduktivnější hráč: Ben Coolen, 7 bodů (3+4)
    Nejlepší střeici: Ben Coolen, Alec James a Yoren de Smet , 3 góly
     
    Island:
    Domácí hokejisté mají našlápnuto k tomu, aby se vrátili zpět do divize 2A, ze které před čtyřmi lety spadli a návrat v roce 2019 se jim nepodařil, jelikož v Mexiku skončili na druhém místě. Tentokrát nemají Islanďáci prakticky žádného naturalizovaného hráče, jelikož Miloslav Račanský, Islanďan z Vlašimi, je zdravotně indisponován. Svěřenci českého trenéra Vladimíra Kolka, který je dvojnásobným mistrem české ligy s Duklou, zapsali ze tří zápasů tři výhry – porazili Bulharsko 10:2, proti Gruzii s několika hráči ruského původu vyhráli 5:2 a Mexiku naložili 7:1. Pokud dnes neprohrají za nula, jsou po čtyřech letech zpět!
    Nejproduktivnější hráč: Bjorn Sigurdarson, 8 bodů (3+5) a Johann Leifsson, 8 bodů (2+6)
    Nejlepší střelec: Andri Mikaelsson a Bjorn Sigurdarson, 3 góly.
    Něco málo že zákulisí
     
    Úvodní sestavy:

    Belgie: Waumans (van Looveren) – Neven (A), Paulus (C), Goris, Darquels, Cuylaerts, Bogaerts – de Ceuster, de Croock, Coolen – Verelst (A), de Smet, Henry – Versin, Blockx, James – Kolodziejczyk, Boni, van den Bosch
    Trenér: Jeffrey van Iersel (BEL)

    Island: Ragnarsson (J. Johannesson) – Skulason, Arason, B. Johannesson, Palsson (C), Sveinsson, Olafarson, Eggertsson – Mikaelsson, Leifsson (A), Sigrunarson – Kristveigarson, Arnarsson, Atlason – Orongan, Sigurdarson, Sigurdsson (A) – Magnusson, Johannsson, Runarsson
    Trenér: Vladimír Kolek (CZE)

    Rozhodčí: Andrew Dalton (GBR) – Andrew Cook (GBR), Herman Johansen (NOR).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Anndri Mikaelsson vyhrál úvodní buly a puk má na svých holích domácí reprezentace.
     
    00:43
    Nepřesná rozehrávka Bjarki Johannessona končí na zakázaném uvolnění a belgičtí hokejoví Rudí ďáblové budou mít buly po levici Ragnarssona. Brankář Islandu je velmi zajímavou postavou a pokud chcete zjistit, kde chytá, vězte, že je to město, kde se narodily dvě velmi dobré hokejistky.
     
    01:16
    Emiel Goris si nabruslil mezi kruhy, kde měl velmi dobrou střeleckou pozici. Ale dobrý blok Islanďanů ho k ohrožení branky Ragnarssona nepustil.
     
    01:51
    Markus Olafarson vyváží puk ven ze svého pásma, stejně tak podruhé ke spokojenosti domácích fanoušků. Ledový palác ve sportovním centru Laugardal je velmi dobře zaplněn.
     
    02:19
    Heidar Johannson nezískal puk po buly v útočném pásmu, hráči v bílém se musí hodně rychle vracet ke své brance.
     
    04:33
    Domácí se dopouštějí dalšího zakázaného uvolnění. Pokud jsou v problémech, vůbec si situaci nekomplikují.
     
    Velice zajímavé je také srovnání hokejových týmů v obou zemích. Vězte, že islandskou ligu hrají tři celky – Fjölnir se Skautafélagem (oba Reykjavík) a Skautafélag v Akureyri.

    Belgická liga od roku 2010 oficiálně neexistuje, místo toho hrají čtyři belgické celky v nizozemské BeNe League a jak už název vypovídá, je to soutěž složená z nizozemských a belgických týmů. Z osmi celků jsou čtyři nizozemské a čtyři belgické – Leuven, Herentals, Liege, Mechelen.
     
    06:08
    Utkání je nadále hodně opatrné. Oba celky jako by si uvědomovaly, o co jde, a nechtějí udělat žádnou chybu.
     
    08:05
    Alec James dostal dobrou přihrávku bekhendem před branku, kde se nakonec protlačil k zakončení. Johanna Ragnarssona ale zblízka překonat nedokázal.
     
    08:37
    O další zakázané uvolnění Islandu se nakonec jednat nebude, buly bude vhozeno ve středním pásmu. Belgie, která dnes musí zvítězit, má zatím mírně navrch, ale gólové šance jsme neviděli žádné.
     
    09:09
    Dvě obrovské šance Unnara Runarssona. Devatenáctiletá naděje islandského hokeje měla mezi kruhy spoustu času. Střela hokejisty, který letos zkoušel druhou nejvyšší juniorskou soutěž ve Švédsku za Sollentunu, však šla jen do Waumanse a stejně tak dorážka, po které byl před belgickou brankou pořádný provoz.
    09:09 Šance Runarssona zůstala nevyužitá
     
    10:11
    Belgičané si počkali na nedůraz v defenzívě Islandu a šli do protiútoku dva na jednoho, který ale nevyřešili dobře a Ragnarsson zasahovat vůbec nemusel.
     
    10:47
    Sam Verelst, zástupce kapitána, nedokázal dobře přejít přes útočnou modrou a pískán je ofsajd.
    Islandskou reprezentaci přišel podpořit i prezident Guðni Thorlacius Jóhannesson, který od kapitána Roberta Freyr PRobert Freyr Pålssona dostal dres
     
    11:55
    Islanďáci si začínají více věřit, brankář Waumans má poslední dobou více práce.
     
    12:58
    Stejně jako nyní, kdy se mezi jeho betony zastavila nepříjemná a skrytá střela od modré.
     
    13:03
    Po vyhraném buly se k puku na modré dostal Gunnar Arason, jenž zkusil nahodit puk na branku. Jeho pokus se neujal.
     
    13:28
    Na druhé straně ujel po pravé straně jeden z belgických hráčů, který se dostal na osu kluziště k zakončení, ovšem Johann Ragnarsson předvedl výborný zákrok betonem. Ve Vlašimi možná roste pro islandskou reprezentaci dlouholetá opora, a to díky Miloslavu Račanskému, českému rodákovi s islandským občanstvím, který již dlouhodobě žije na Islandu, nedávno ještě nastupoval za tamní reprezentaci a do Vlašimi tohoto šikovného gólmana přivedl.
     
    14:43
    Jak by řekl můj slovenský kolega – len sa trela! Nejprve předvedl Johann Ragnarsson výborný zákrok proti Aleci Jamesovi, jenž je hodně aktivní. Následná střela Bogaertse mířila vedle.
     
    15:26
    Islandský brankář opět zkrotil nahozený puk a následně bylo před jeho brankou rušno, ale to jej vůbec nemuselo zajímat. Kotouč měl bezpečně pod svým tělem.
     
    16:47
    Velkou šanci nyní přežili i belgičtí hokejisté. Axel Orongan, který sice nemá úplně islandské jméno, ale je rodákem z Reykjavíku, zkusil vystřelit na branku a kotouč orazítkoval tyčku. Největší šanci dosavadního průběhu zápasu měl hráč, který v sezoně 2018-2019 hrál na mistrovství za islandský A-tým (3+5), dvacítku (5+8) i osmnáctku (6+10). Mimo to nastupoval i v americké juniorské WSHL nebo ve švédských juniorských soutěžích. Letos se ale vrátil do Skautafélagu Reykjavíkur (loni hrál za Akureyri).
     
    18:25
    Z belgického protiútoku nic není, tady se Ragnarsson nemusí žádného zakončení obávat.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta zatím hodně vyrovnané první třetiny.
     
    19:40
    V situaci dva na dva přišla nepřesná přihrávka Roberta Sigurdssona a vzápětí se Belgie dostala do velké šance. Jeden z jejich hráčů se zjevil sám před Ragnarssonem, který máchl lapačkou a vytáhl puk směřující do levé šibenice!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. Stav je nerozhodný 0:0, ovšem více větších šancí měl tým, který je veden v zápisu jako domácí – Belgie. Na mladého osmnáctiletého brankáře Johanna Ragnarssona, který jinak chytá za Vlašim, si ale ani jeden z Rudých ďáblů nepřišel a také domácí slibné šance zůstaly nevyužity. Island je tak o dvacet minut blíže k opětovnému návratu do divize 2A, ze které v roce 2019 spadl o patro níže. Pro tým vedený českým trenérem Vladimírem Kolkem by se jednalo o velký úspěch a splnění cíle.
     
    Statistiky první třetiny:
    Góly: 0-0
    Střely na branku: 9-9
    Zásahy gólmanů: 9-9
    Vyhraná buly: 8-12
    Bez vyloučení.
     
    Další třetina začne přibližně v 22:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:51
    Belgičani od začátku druhé části operují před brankou Ragnarssona, který zatím drží. Až nyní se Islanďané dostávají ven z obranného pásma.
     
    23:27
    Další akce Belgičanů končí střelu z pravé strany, kterou opět likviduje jistý Ragnarsson. Opět bylo po jeho zákroku před brankou trošku vzruchu, ovšem nic vážného. Inu, tady se asi nesetkáme s pokusem o rozhození brankáře, jako při včerejším čtvrtém barážovém utkání Dukla – Kladno.
    Islandu chybí útočná opora Miloslav Račanský
     
    24:51
    Island se poprvé vážněji dostává před branku Waumanse. Domácí by mohli využít toho, že belgický brankář je ve druhé třetině poměrně studený a nerozchytaný.
     
    25:18
    Střela Hafþór Sigrúnarsona, čtyřiadvacetiletého útočníka, který zkoušel hokej i v Norsku nebo ve Švédsku, končí vedle třech tyčí.
     
    Island zatím velmi drží brankář Johann Ragnarsson. Asi by vás nenapadlo, že tento osmnáctiletý šikula je jediným legionářem v islandské reprezentaci. Je tomu tak, chytá totiž za Vlašim. K angažmá mu pomohl právě Miloslav Račanský, který již dlouhé roky dělá v Islandu do hokeje spolu s Danielem Kolářem a Vladimírem Kolkem.

    "Byl tady pode mnou šest let a vycepoval jsem si ho. Ročník 2003 a poslouchá. Když někoho vidí na chodbě, tak ho pozdraví, což by mělo být normální. Domluvil jsem mu ve Vlašimi angažmá. Viktor Kucharčík je tam předseda klubu, jeho mladší bratr David trénuje. Oba jsou mí strejdové. Ptal jsem se jich, zda by vzali na zkoušku islandského gólmana. Bydlí u mých rodičů a ti se o něj starají jako o vlastního. Je to přínos pro obě strany. Pro Vlašim, protože jen tak někdo nemá v Česku islandského hráče. I pro děti tam. Ptají se ho, kde je Island, jestli přijel na lodi (směje se). Děti s ním mluví anglicky, on pomáhá trénovat," řekl nedávno pro hokej.cz Miloslav Račanský o islandském brankářském talentu.
     
    27:34
    Belgičani vyhráli před svou brankou buly a puk se hned dostává na jejich hole. Ale nepřešli ani do útočného pásma.
     
    27:55
    Belgie právě vstřelila branku!
    Nepříjemnost pro islandskou reprezentaci. V situaci dva na jednoho naznačil Coolen střelu a přihrál na volného JACQUESE DE CEUSTERA. Křídelník první belgické lajny si potáhl puk, vylákal Ragnarssona trošku do úhlu a poté zakončil na vzdálenější tyč. Asistence: Ben Coolen.
    27:55 Jacques de CEUSTER - 1:0
     
    29:00
    Inkasovaný gól probudil domácí hokejisty k větší aktivitě. Dostali se k brance Waumanse, ale z kombinace nakonec nebylo žádné zakončení.
     
    29:35
    Belgičani naopak mohli jít do situace tří proti jednomu, ale po přejetí útočné modré ztratili puk.
     
    30:26
    Další šance Belgie! Ze střídačky naskočil rovnou do hry Emiel Goris, který ránou z první prověřil Ragnarssona. Následně se puk vrátil na jeho hokejku a ke střele z kruhů vyzval kapitána Jordana Pauluse. Ani on si ale na gólmana nepřišel.
     
    30:51
    Island právě vstřelil branku!
    Parádní akce AXELA ORONGANA. Domácí štírek, který má zkušenosti z amerických i švédských juniorských soutěží, zakončil akci, která započala u brankáře Johanna Ragnarssona. Ten ztlumil puk pro Arasona, jenž dlouhou přihrávkou na modré našel Orongana. Jednadvacetiletý hokejista se prosmýkl mezi Darquesem a Gorisem, načež si před brankou povodil Waumanse, kterému nedal žádnou šanci. Asistence: Gunnar Arason, Johann Ragnarsson.
    30:51 Axel ORONGAN - 1:1
     
    31:48
    Krátce po polovině zápasu se tak začíná opět znova a ve výhodě budou nyní hokejisté Islandu, kteří rychle reagovali na belgické vedení.
     
    32:56
    Nepříjemnost pro domácí. Dvě minuty za podrážení dostává Hakon Magnusson.
     
    34:08
    Ačkoliv hrči v bílém před malou chvíli vyhodili, belgičtí Rudí ďáblové už jsou opět před brankou Ragnarssona, který nyní nadvakrát dobrým zákrokem zachránil svůj tým od další inkasované branky. Zejména střela Sama Verelsta po hezké kombinaci z kruhů byla hodně nebezpečná.
     
    34:41
    Pokus od modré kryje Ragnarsson, ze kterého puk nevypadl, a dává svým spoluhráčům čas na odpočinek.
     
    34:56
    Islanďané kritický moment zvládli a hrají v plném počtu.
     
    36:02
    Sam Verelst vyhrál buly po levé straně a hned poslal puk na Bryana Henryho. Jeho rána ale nezaskočila velmi pozorného Ragnarssona.
    Radost domácích fanoušků ze srovnání na 1:1
     
    37:03
    Island právě vstřelil branku!
    Obránce HALLDOR SKULASON zřejmě velmi často navštěvuje vyhlášené lyžařské centrum Bláfjöll a tamní sjezdovku. Protože nyní si ze tří hráčů Belgie udělal regulérní slalomové tyče. Pojď sem, kam jdeš! Kapitán Paulus, jeho parťák z obrany a zástupce kapitána Neven i křídelník de Smet totiž jen přihlíželi, jak se jednadvacetiletý bek dostal před branku a bez problémů poslal Island poprvé v utkání do vedení. Bez asistence.
    37:03 Halldor SKULASON - 1:2
     
    38:45
    Nálada na stadionu v Laugardalu je nyní velmi dobrá, domácí fanoušci ženou své oblíbence dopředu a neustále zní pokřik Ísland, Ísland.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny, ve které Island zvrátil nepříznivý stav.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    Menší diskuze s rozhodčím Andrewem Daltonem. Island vede 2:1
     
    Druhá třetina je minulostí. Belgie do ní vstoupila lépe a ve 28. minutě šla do vedení díky akci dva na jednoho, kterou zakončil Jacques de Ceuster. Jenže Belgičané poté nevyužili přesilovou hru a mohli litovat. Brankář Johann Ragnarsson ztlumil puk pro beka Arasona, který dlouhou přihrávkou našel Axela Orongana, jenž si fešáckým zakončením poradil s Waumansem. Tři minuty před koncem si pak bek Halldor Skulason udělal ze tří hráčů slalomové tyče a tváří v tvář Waumansovi vystřelil svému týmu důležité vedení 2:1.
    Atmosféra na stadionu po gólu Islandu na 2:1
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 1-2
    Střely na branku: 28:20
    Zásahy gólmanů: 18-27
    Vyhraná buly: 24-21
    Vyloučení: 0-1.
    Bez využití.
     
    Další třetina začne přibližně v 23:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Třetí třetina, která dělí Island od návratu do divize 2A a naopak Belgie má možnost na vykřesání naděje, právě začala.
     
    41:30
    Další dobrý zákrok Johanna Ragnarssona, který je aktuálně největší přítěží Belgie ke skórování. Po propadu Islanďanů na útočné modré se Belgie dostávala do přečíslení dokonce tři na jednoho, ve kterém na sebe vzal odpovědnost Bryan Henry. Jenže tváří v tvář si na gólmana Vlašimi nepřišel.
     
    42:20
    A další dobrý zákrok islandského brankáře po belgické šanci. Tentokrát Ragnarsson zamezil puku v cestě do sítě u své levé tyče.
     
    43:30
    Zdá se, že Belgie začíná hrát hodně vabank. Toho by samozřejmě domácí mohli využít.
     
    44:33
    Axel Orongan na útočné modré nepřešel přes obránce a dobrá šance Islandu vychází do ztracena.
    Islandští fanoušci
     
    45:51
    Ragnarsson chytá další střelu protivníka a drží puk bezpečně ve své moci. Pokud dnes Island vyhraje, rozhodně bude mít na postupovém vítězství velkou zásluhu.
     
    47:31
    Po nepřesné rozehrávce a ztrátě puku na obranné modré se mohli Belgičané dostáva do nebezpečné pozice, jenže dva hráči v červeném si neporadili s kombinací před Ragnarssonem.
     
    47:50
    Johann opět dokázal zakročit. Po buly ve středním pásmu se do zakončení mezi kruhy dostal Dries Blockx, na jehož střelu ale brankář viděl a při své formě bylo jasné, že jí i bezpečně pokryje.
     
    48:55
    Emiel Goris byl na své obranné modré zcela sám a nepřesně přihrál. Štěstí pro něj, že se puk odrazil k jeho spoluhráči z obrany Darquesovi.
     
    49:54
    Deset minut chybí Islandu k postupu do vyšší divize.
     
    50:07
    Hned po buly si Johann Ragnarsson připsal další dobrý zákrok.
     
    50:44
    Islanďané vyhazují puk na druhou stranu k belgickému brankáři tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    51:05
    Vzápětí se hráči v bílém usídlili před brankou Waumanse a snaží se zde udržet puk co nejdéle.
     
    52:15
    První pětka Belgie se nyní nedokáže dostat do útočného pásma, celá pětice islandských hokejistů si zodpovědně plní defenzívní práci.
     
    52:46
    Na straně Islandu zatím nebyla žádná přesilová hra a nebude tomu ani nyní po hraničním zákroku na Andriho Mikaelssona před vlastní brankou.
     
    53:11
    Na střelu od modré si Ragnarsson počkal, dobře jí viděl a proto ho nepřekvapila.
     
    53:15
    Další vyhrané buly Belgičanů. Hosté se snaží o vyrovnání, ovšem nyní budou mít problém, jelikož půjdou do oslabení.
     
    53:27
    Alec James si jde odsedět dvě minuty za podrážení.
     
    54:03
    Island právě vstřelil branku!
    Řekl bych, že je rozhodnuto. Björn Sigurðarson, který hrál švédské juniorské soutěže, druhou ligu v Dánsku, americké soutěže či druhou finskou ligu za Ketterä, viděl, jak mu na modrou sjíždí AXEL ORONGAN. Poslal mu dobrou přihrávku a jeden z nejlepších islandských hráčů na mistrovství napřáhl ke tvrdé střele, která končí až za Waumansem, jenž nestihl zareagovat. Asistence: Björn Sigurðarsson, Kari Arnarsson.
    54:03 Axel ORONGAN - 1:3
     
    55:40
    Dvě minuty na obou stranách. Dvougólový střelec Axel Orongan jde ven za sekání, na druhé straně je vyloučen Bryan Henry za hrubost.
     
    56:14
    V posledních minutách přituhuje, nyní se strhla menší potyčka před brankou Islandu.
     
    Další vyloučení ale nepřijde, britský sudí se tentokrát rozhodl netrestat hráče. Přichází menší prodleva hry při úpravě branky za Ragnarssonem, která je vychýlena ze svého obvyklého postavení.
     
    56:32
    Kapitán Islandu, který má za národní tým odehráno přes padesát zápasů, Robert Pålsson, jde ven za držení.
     
    56:32
    A Belgičani ihned zkouší hru šesti proti čtyřem bez brankáře Waumanse.
     
    57:26
    Belgie právě vstřelila branku!
    Hezká kombinace Belgie vede ke snížení hráčů v červeném. Verelst naše pasem podél modré FRANKA NEVENA, jehož rána z první zaplula přesně k levé tyčce Johanna Ragnarssona, který už nestačil zareagovat. Asistence: Sam Verelst, Alec James.
    57:26 Frank NEVEN - 2:3
     
    57:52
    Belgie se ihned dostala před branku Islandu a opět zkouší hru v šesti proti pěti bez brankáře.
     
    58:10
    Ragnarsson zachránil svůj tým dobrým zákrokem proti střele Yorena de Smeta z kruhů.
     
    58:27
    Domácí hráči, byť v zápasu vedeni jako hosté, se osvobozují, posílají puk do středního pásma a další útok Belgičanů končí ofsajdem.
     
    58:44
    Rána Emiela Gorise z první od modré končí někde na hrudi Ragnarssona, který zapisuje další zákrok.
     
    58:54
    Island vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Minuta chybí Islanďanům k postupu do divize 2A, kterou naposled hráli v roce 2019.
     
    59:21
    Halldor Skulason posílá puk do středního pásma a Belgie musí znova začít od středního pásma.
     
    59:40
    A nyní od své klece.
     
    59:49
    Tvrdá rána od modré šla mimo tři tyče Ragnarssona.
     
    Konec zápasu.
     
    Islanďani dokázali postoupit a v Skautahöllin í Laugardal propuká jejich obrovská radost. Svěřenci českého trenéra Vladimíra Kolka totiž nepoznali na domácím mistrovství světa 2B divize hořkost porážky a v klíčovém utkání proti Belgii i díky skvělému brankáři Johannu Birkiru Ragnarssonovi, který chytá za Vlašim, vyhráli 3:2 a postupují do divize 2A, kterou hráli naposled v sezoně 2019!
     
    Je dobojováno. Po bezbrankové první třetině se Belgie dostala ve 28. minutě do vedení zásluhou Jacquese De Ceustera, ovšem poté nevyužila přesilovou hru a Island za tři minuty po dobré rozehrávce brankáře Ragnarssona a pasu Arasona vyrovnal, když skvěle zakončil Axel Orongan. Tři minuty před koncem druhé části pak Halldor Skulason z pozice beka předvedl hezkou individuální akci, kterou zakončil ještě lépe. Axel Orongan pak Island přiblížil vítězství, když v 55. minutě tvrdou ránou využil přesilovou hru. Belgie už pak jen v čase 57:26 snížila při hře šest na čtyři na konečných 2:3, když se trefil Frank Neven. To ale Islandu bohatě stačilo k postupu!
     
    Nejlepší hráči zápasu:
    Belgie: Ben Coolen (útočník, 0+1)
    Island: Johann Ragnarsson (gólman, 44 zákroků).

    Nejlepší hráči celého turnaje:
    Belgie: Jordan Paulus
    Island: Johann Leifsson

    Nejlepší brankář turnaje:
    Johann Ragnarsson (Island

    Nejlepší obránce turnaje:
    Frank Neven (Belgie)

    Nejlepší útočník turnaje:
    Johann Leifsson (Island)
     
    Konečné pořadí MS divize 2B 2022:
    1. Island – 12 bodů, skóre 25:7
    2. Gruzie – 9 bodů, skóre 21:11
    3. Belgie – 6 bodů, skóre 22:8
    4. Bulharsko – 3 body, skóre 11:33
    5. Mexiko – 0 bodů, skóre 4:24.

    Ceny pro první tři týmy bude předávat islandský prezident Guðni Thorlacius Jóhannesson
     
    S konstatováním, že Island pod vedením českého trenéra Vladimíra Kolka zvládl stanovený cíl, vyhrál domácí mistrovství světa divize 2B a vrátil se zpět do divize 2A, kterou hrál naposled v roce 2019, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (13:37:51)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 28. de Ceuster (Coolen), 58. Neven (Verelst, James) – 31. Orongan (Arason, Ragnarsson), 38. Skulason, 55. Orongan (Sigurðarson, Arnarsson)


    Belgie: Waumans (van Looveren) – Neven (A), Paulus (C), Goris, Darquels, Cuylaerts, Bogaerts – de Ceuster, de Croock, Coolen – Verelst (A), de Smet, Henry – Versin, Blockx, James – Kolodziejczyk, Boni, van den Bosch
    Trenér: Jeffrey van Iersel (BEL)

    Island: Ragnarsson (J. Johannesson) – Skulason, Arason, B. Johannesson, Pålsson (C), Sveinsson, Olafarson, Eggertsson – Mikaelsson, Leifsson (A), Sigrunarson – Kristveigarson, Arnarsson, Atlason – Orongan, Sigurðarson, Sigurdsson (A) – Magnusson, Johannsson, Runarsson
    Trenér: Vladimír Kolek (CZE)

    Rozhodčí: Andrew Dalton (GBR) – Andrew Cook (GBR), Herman Johansen (NOR)
    bahis siteleri