Island – Mexiko 7:1 (kon.) | Gruzie – Mexiko 5:0 (kon.) | Belgie – Island 2:3 (kon.)
konec
Belgie
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Island
Sobota 23.04.2022, 22:00 • Skautahöllin í Laugardal, Reykjavík, Island • Mistrovství světa - II. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:26 Frank NEVEN - 2:3
     
    57:26
    Belgie právě vstřelila branku!
    Hezká kombinace Belgie vede ke snížení hráčů v červeném. Verelst naše pasem podél modré FRANKA NEVENA, jehož rána z první zaplula přesně k levé tyčce Johanna Ragnarssona, který už nestačil zareagovat. Asistence: Sam Verelst, Alec James.
    54:03 Axel ORONGAN - 1:3
     
    54:03
    Island právě vstřelil branku!
    Řekl bych, že je rozhodnuto. Björn Sigurðarson, který hrál švédské juniorské soutěže, druhou ligu v Dánsku, americké soutěže či druhou finskou ligu za Ketterä, viděl, jak mu na modrou sjíždí AXEL ORONGAN. Poslal mu dobrou přihrávku a jeden z nejlepších islandských hráčů na mistrovství napřáhl ke tvrdé střele, která končí až za Waumansem, jenž nestihl zareagovat. Asistence: Björn Sigurðarsson, Kari Arnarsson.
    37:03 Halldor SKULASON - 1:2
     
    37:03
    Island právě vstřelil branku!
    Obránce HALLDOR SKULASON zřejmě velmi často navštěvuje vyhlášené lyžařské centrum Bláfjöll a tamní sjezdovku. Protože nyní si ze tří hráčů Belgie udělal regulérní slalomové tyče. Pojď sem, kam jdeš! Kapitán Paulus, jeho parťák z obrany a zástupce kapitána Neven i křídelník de Smet totiž jen přihlíželi, jak se jednadvacetiletý bek dostal před branku a bez problémů poslal Island poprvé v utkání do vedení. Bez asistence.
    30:51 Axel ORONGAN - 1:1
     
    30:51
    Island právě vstřelil branku!
    Parádní akce AXELA ORONGANA. Domácí štírek, který má zkušenosti z amerických i švédských juniorských soutěží, zakončil akci, která započala u brankáře Johanna Ragnarssona. Ten ztlumil puk pro Arasona, jenž dlouhou přihrávkou na modré našel Orongana. Jednadvacetiletý hokejista se prosmýkl mezi Darquesem a Gorisem, načež si před brankou povodil Waumanse, kterému nedal žádnou šanci. Asistence: Gunnar Arason, Johann Ragnarsson.
    27:55 Jacques de CEUSTER - 1:0
     
    27:55
    Belgie právě vstřelila branku!
    Nepříjemnost pro islandskou reprezentaci. V situaci dva na jednoho naznačil Coolen střelu a přihrál na volného JACQUESE DE CEUSTERA. Křídelník první belgické lajny si potáhl puk, vylákal Ragnarssona trošku do úhlu a poté zakončil na vzdálenější tyč. Asistence: Ben Coolen.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 28. de Ceuster (Coolen), 58. Neven (Verelst, James) – 31. Orongan (Arason, Ragnarsson), 38. Skulason, 55. Orongan (Sigurðarson, Arnarsson)


    Belgie: Waumans (van Looveren) – Neven (A), Paulus (C), Goris, Darquels, Cuylaerts, Bogaerts – de Ceuster, de Croock, Coolen – Verelst (A), de Smet, Henry – Versin, Blockx, James – Kolodziejczyk, Boni, van den Bosch
    Trenér: Jeffrey van Iersel (BEL)

    Island: Ragnarsson (J. Johannesson) – Skulason, Arason, B. Johannesson, Pålsson (C), Sveinsson, Olafarson, Eggertsson – Mikaelsson, Leifsson (A), Sigrunarson – Kristveigarson, Arnarsson, Atlason – Orongan, Sigurðarson, Sigurdsson (A) – Magnusson, Johannsson, Runarsson
    Trenér: Vladimír Kolek (CZE)

    Rozhodčí: Andrew Dalton (GBR) – Andrew Cook (GBR), Herman Johansen (NOR)
    thejrc.org