Island – Mexiko 7:1 (kon.) | Gruzie – Mexiko 5:0 (kon.) | Belgie – Island 2:3 (kon.)
konec
Belgie
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Island
Sobota 23.04.2022, 22:00 • Skautahöllin í Laugardal, Reykjavík, Island • Mistrovství světa - II. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:26 Frank NEVEN - 2:3
     
    57:26
    Belgie právě vstřelila branku!
    Hezká kombinace Belgie vede ke snížení hráčů v červeném. Verelst naše pasem podél modré FRANKA NEVENA, jehož rána z první zaplula přesně k levé tyčce Johanna Ragnarssona, který už nestačil zareagovat. Asistence: Sam Verelst, Alec James.
     
    56:32
    A Belgičani ihned zkouší hru šesti proti čtyřem bez brankáře Waumanse.
     
    56:32
    Kapitán Islandu, který má za národní tým odehráno přes padesát zápasů, Robert Pålsson, jde ven za držení.
     
    55:40
    Dvě minuty na obou stranách. Dvougólový střelec Axel Orongan jde ven za sekání, na druhé straně je vyloučen Bryan Henry za hrubost.
    54:03 Axel ORONGAN - 1:3
     
    54:03
    Island právě vstřelil branku!
    Řekl bych, že je rozhodnuto. Björn Sigurðarson, který hrál švédské juniorské soutěže, druhou ligu v Dánsku, americké soutěže či druhou finskou ligu za Ketterä, viděl, jak mu na modrou sjíždí AXEL ORONGAN. Poslal mu dobrou přihrávku a jeden z nejlepších islandských hráčů na mistrovství napřáhl ke tvrdé střele, která končí až za Waumansem, jenž nestihl zareagovat. Asistence: Björn Sigurðarsson, Kari Arnarsson.
     
    53:27
    Alec James si jde odsedět dvě minuty za podrážení.
     
    41:30
    Další dobrý zákrok Johanna Ragnarssona, který je aktuálně největší přítěží Belgie ke skórování. Po propadu Islanďanů na útočné modré se Belgie dostávala do přečíslení dokonce tři na jednoho, ve kterém na sebe vzal odpovědnost Bryan Henry. Jenže tváří v tvář si na gólmana Vlašimi nepřišel.
    37:03 Halldor SKULASON - 1:2
     
    37:03
    Island právě vstřelil branku!
    Obránce HALLDOR SKULASON zřejmě velmi často navštěvuje vyhlášené lyžařské centrum Bláfjöll a tamní sjezdovku. Protože nyní si ze tří hráčů Belgie udělal regulérní slalomové tyče. Pojď sem, kam jdeš! Kapitán Paulus, jeho parťák z obrany a zástupce kapitána Neven i křídelník de Smet totiž jen přihlíželi, jak se jednadvacetiletý bek dostal před branku a bez problémů poslal Island poprvé v utkání do vedení. Bez asistence.
     
    34:08
    Ačkoliv hrči v bílém před malou chvíli vyhodili, belgičtí Rudí ďáblové už jsou opět před brankou Ragnarssona, který nyní nadvakrát dobrým zákrokem zachránil svůj tým od další inkasované branky. Zejména střela Sama Verelsta po hezké kombinaci z kruhů byla hodně nebezpečná.
     
    32:56
    Nepříjemnost pro domácí. Dvě minuty za podrážení dostává Hakon Magnusson.
    30:51 Axel ORONGAN - 1:1
     
    30:51
    Island právě vstřelil branku!
    Parádní akce AXELA ORONGANA. Domácí štírek, který má zkušenosti z amerických i švédských juniorských soutěží, zakončil akci, která započala u brankáře Johanna Ragnarssona. Ten ztlumil puk pro Arasona, jenž dlouhou přihrávkou na modré našel Orongana. Jednadvacetiletý hokejista se prosmýkl mezi Darquesem a Gorisem, načež si před brankou povodil Waumanse, kterému nedal žádnou šanci. Asistence: Gunnar Arason, Johann Ragnarsson.
     
    30:26
    Další šance Belgie! Ze střídačky naskočil rovnou do hry Emiel Goris, který ránou z první prověřil Ragnarssona. Následně se puk vrátil na jeho hokejku a ke střele z kruhů vyzval kapitána Jordana Pauluse. Ani on si ale na gólmana nepřišel.
    27:55 Jacques de CEUSTER - 1:0
     
    27:55
    Belgie právě vstřelila branku!
    Nepříjemnost pro islandskou reprezentaci. V situaci dva na jednoho naznačil Coolen střelu a přihrál na volného JACQUESE DE CEUSTERA. Křídelník první belgické lajny si potáhl puk, vylákal Ragnarssona trošku do úhlu a poté zakončil na vzdálenější tyč. Asistence: Ben Coolen.
     
    19:40
    V situaci dva na dva přišla nepřesná přihrávka Roberta Sigurdssona a vzápětí se Belgie dostala do velké šance. Jeden z jejich hráčů se zjevil sám před Ragnarssonem, který máchl lapačkou a vytáhl puk směřující do levé šibenice!
     
    16:47
    Velkou šanci nyní přežili i belgičtí hokejisté. Axel Orongan, který sice nemá úplně islandské jméno, ale je rodákem z Reykjavíku, zkusil vystřelit na branku a kotouč orazítkoval tyčku. Největší šanci dosavadního průběhu zápasu měl hráč, který v sezoně 2018-2019 hrál na mistrovství za islandský A-tým (3+5), dvacítku (5+8) i osmnáctku (6+10). Mimo to nastupoval i v americké juniorské WSHL nebo ve švédských juniorských soutěžích. Letos se ale vrátil do Skautafélagu Reykjavíkur (loni hrál za Akureyri).
     
    14:43
    Jak by řekl můj slovenský kolega – len sa trela! Nejprve předvedl Johann Ragnarsson výborný zákrok proti Aleci Jamesovi, jenž je hodně aktivní. Následná střela Bogaertse mířila vedle.
     
    13:28
    Na druhé straně ujel po pravé straně jeden z belgických hráčů, který se dostal na osu kluziště k zakončení, ovšem Johann Ragnarsson předvedl výborný zákrok betonem. Ve Vlašimi možná roste pro islandskou reprezentaci dlouholetá opora, a to díky Miloslavu Račanskému, českému rodákovi s islandským občanstvím, který již dlouhodobě žije na Islandu, nedávno ještě nastupoval za tamní reprezentaci a do Vlašimi tohoto šikovného gólmana přivedl.
    09:09 Šance Runarssona zůstala nevyužitá
     
    09:09
    Dvě obrovské šance Unnara Runarssona. Devatenáctiletá naděje islandského hokeje měla mezi kruhy spoustu času. Střela hokejisty, který letos zkoušel druhou nejvyšší juniorskou soutěž ve Švédsku za Sollentunu, však šla jen do Waumanse a stejně tak dorážka, po které byl před belgickou brankou pořádný provoz.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 28. de Ceuster (Coolen), 58. Neven (Verelst, James) – 31. Orongan (Arason, Ragnarsson), 38. Skulason, 55. Orongan (Sigurðarson, Arnarsson)


    Belgie: Waumans (van Looveren) – Neven (A), Paulus (C), Goris, Darquels, Cuylaerts, Bogaerts – de Ceuster, de Croock, Coolen – Verelst (A), de Smet, Henry – Versin, Blockx, James – Kolodziejczyk, Boni, van den Bosch
    Trenér: Jeffrey van Iersel (BEL)

    Island: Ragnarsson (J. Johannesson) – Skulason, Arason, B. Johannesson, Pålsson (C), Sveinsson, Olafarson, Eggertsson – Mikaelsson, Leifsson (A), Sigrunarson – Kristveigarson, Arnarsson, Atlason – Orongan, Sigurðarson, Sigurdsson (A) – Magnusson, Johannsson, Runarsson
    Trenér: Vladimír Kolek (CZE)

    Rozhodčí: Andrew Dalton (GBR) – Andrew Cook (GBR), Herman Johansen (NOR)
    bahis siteleri