Slovensko – USA United 3:2 (kon.) | Česko – USA 0:3 (kon.) | Kanada – Velká Británie 5:0 (kon.)
Česko – Slovensko 2:1 (1:0 po s.s.) | Kanada – USA United 5:0 (kon.) | USA – Velká Británie 5:0 (kon.)
konec
Česko
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
USA
Středa 07.09.2022, 14:00 • Nové Strašecí • Mistrovství světa Masters žen
     
    České hokejbalistky vstoupily do mistrovství světa Masters utkáním proti silnému výběru USA, jemuž podlehly 0:3. Američanky dominovaly od úvodních minut, ale dlouho marně hledaly recept na skvěle chytající Hůlkovou. Kouzlo české gólmanky prolomila až bekhendovou střelou z 21. minuty Elizabeth Marhefkaová. Zbylé dvě branky přidaly hokejbalistky ze zámoří v třetí dvanáctiminutovce, o obě dvě trefy se postarala Cherie Stewartová. (15:15:10)
     
    Konec zápasu.
     
    35:46
    A zaútočily si ještě i Američanky. Courtney Southgateová našla v pravém kruhu Kara Reevesové, jejíž rána nepostrádala razanci, nýbrž přesnost.
     
    35:13
    V probíhající poslední minuta utkání se Češky pokusily alespoň o čestný zásah. Zuzana Pavlíčková pálila forhendem příliš vysoko.
    34:10 Cherie STEWARTOVÁ - 0:3
     
    34:10
    USA právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto. Nepovedenou českou rozehrávku potrestala CHERIE STEWARTOVÁ, jež si počkala na odraz míčku od mantinelu a z levé strany bezpečně zacílila do odryté české brány. Bez asistence.
     
    33:49
    Edita Musilová zkusila mezi dvěma protihráčkami uvolnit Lenku Kobylákovou, k níž se však výborně stáhla Elizabeth Marhefkaová a ukázkově provedeným obranným zákrokem ji o míček připravila.
     
    33:11
    Nervozita je na hokejkách Češek patrná. Příliš prudkou nahrávku vyslala i Petra Herzigová, výsledkem je další zakázané uvolnění a vhazování po pravé ruce Hůlkové.
     
    32:44
    Hokejbalistky v bílých dresech se připravily o tlak vlastní chybou. Lucie Kalistová nedosáhla na přihrávku Lenky Cejnarové, rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.
     
    32:15
    Češky si jsou vědomy, že nemají co ztratit, proto zkouší powerplay! Martina Součková zdárně přenesla hru na Zuzanu Pavlíčkovou, té bohužel střela z první nesedla.
     
    31:49
    Ihned po buly vyslala ostrou ránu z forhendu Petra Holoubková. Sarah Schneiderová reagovala v poslední chvíli, nicméně stihla ucpat prostor u pravé tyče.
     
    31:27
    Na vrcholu pravého kruhu si našla prostor ke střele Kara Reevesová. Ostré forhendové zakončení z první prolétlo o kousek vedle levé šibenice.
     
    30:58
    Míček opustil hrací plochu poté, co Iva Sevaldové nasměrovala nahození Pam Bilgerové po levém mantinelu mezi vlastní spoluhráčky.
     
    30:30
    Od modré čáry vypálila svižný projektil Kateřina Kandrová. Balónek až k Sarah Schneiderové nedoputoval, obětavě míček zblokovala Smithová.
     
    29:47
    Veronia Hůlková předvádí výborný výkon. Nejprve pravým betonem vyrazila pokus Girtzové, vzápětí si věděla rady i s dorážkou Geldnerové.
     
    29:16
    Další americký útok táhla středem Karen Levinová. Ještě mohla nahrávat, leč volila zakončení, forhendem zvedla míček příliš vysoko.
     
    28:37
    Elizabeth Marhefkaová na sebe natáhla dvě sokyně, posléze přenesla hru na Michelle Feairhelllerovou. Forhendová rána z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    28:13
    Zatím to nevypadá, že by Spojené státy americké chtěly polevovat. Na Veroniku Hůlkovou dorážela Sarah Burkeová, balónek však z brankářky nevypadl.
     
    27:30
    Snaha o rychlou českou odpověď skončila zakázaným uvolněním. Martina Topičová přecenila rychlostní schopnosti Kamily Kantoříkové.
    26:46 Cherie STEWARTOVÁ - 0:2
     
    26:46
    USA právě vstřelily branku!
    Hokejbalistky ze zámoří využívají přesilovou hru a odskakují do dvoubrankového náskoku. Po nástřelu Girtzové ztratila Hůlková pojem o míčku, za její záda ho posléze nasměrovala CHERIE STEWARTOVÁ. Asistence: Anne Girtzová.
     
    26:30
    Netrvalo dlouho a Američanky znovu úřadují v útočné třetině. Pam Bilgerová pálil po pobídce od Cookové do boční síťky.
     
    26:12
    Na teč nahazovala Lauren Braccová. Před brankou úřadovala Jana Baloušová Fričová, ta odrazem o mantinel odpálila balónek až za bránu USA.
     
    25:35
    Komplikace pro český výběr. Na trestnou lavici usedla Lenka Cejnarová, jež zastavila Courtney Southgateovou pouze za cenu hákování.
     
    25:23
    Dvě protihráčky na sebe natáhla Petra Herzigová. Posléze chtěla uvolnit Zuzany Pavlíčkovou, do nahrávky v poslední chvíli sáhla Ryann Gedlnerová.
     
    24:39
    Snaha o rychlý český protiútok skončila zakázaným uvolněním. Jaroslava Siantová ještě zabojovala, ale ztrátu na Martinu Topičovou již nesmazala.
     
    24:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Američanky v ní budou hájit těsný jednobrankový náskok, lze očekávat, že ze své aktivity příliš nepoleví.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední část už přinesla změnu stavu a gól bohužel vstřelily Američanky. Jmenovitě Elizabeth Marhefkaová, jež na Veroniku Hůlkovou vyzrála bekhendovým zakončením. Nadále platí, že hráčky ze zámoří jsou výrazně aktivnějším týmem, Češky musí ve třetí dvanáctiminutovce výrazně zabrat, pokud chtějí pomýšlet alespoň na bod.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    23:45
    Češky vysunuly forčekink a dostaly Michelle Feairhellerovou pod tlak. Americký obránkyně si pomohla šikovně provedeným obloučkem do středního pásma.
     
    23:12
    Tlak hokejbalistek ze zámoří pokračuje. Katharina Hellingová vyzkoušela pozornost Hůlkové z dálky, česká brankářka zaváhání nepřipustila.
     
    22:58
    Rychle na druhou stranu. Američanky nevyřešily přečíslení tří proti dvěma vůbec dobře, Braccová vyslala nepřesný pas na Geldnerovou.
     
    22:23
    Na modré si vytvořila prostor pro zakončení Zuzana Pavlíčková. Nachystala si puk na forhend, míček napálila vysoko nad horní tyč.
     
    21:30
    Češky se pokusily o rychlou odpověď. Jmenovitě Martina Součková, která vypálila forhendem od pravého mantinelu. Trefila ovšem pouze bránící hráčku.
    20:55 Elizabeth MARHEFKAOVÁ - 0:1
     
    20:55
    USA právě vstřelily branku!
    Američanky se ujímají vedení a nutno podotknout, že zaslouženého. ELIZABETH MARHEFKAOVÁ nejprve přetlačila Kantoříkovou, načež plácla do míčku bekhendem a překvapená Hůlková vůbec nereagovala. Asistence: Courtney Southgateová a Kara Reevesová.
     
    20:35
    Katharina Hellingová skvěle načasovala nahrávku na Ryann Geldnerovou, která si ale zpracovala balónek příliš před sebe.
     
    20:18
    Ihned po vhazování vypálila ostrou ránu forhendem Pam Bilgerová. Veronika Hůlková na míček nedosáhla, ale měla štěstí, skončil totiž v boční síťce.
     
    19:57
    Od pravého mantinelu se až před bránu natlačila Kara Reevesová. Musela zakončovat bekhendem, jímž nezvládla zvednout míček nad pravý beton gólmanky.
     
    19:20
    Zuzana Pavlíčková střílela téměř z poloviny hřiště. Brankářka Sarah Schneiderová zasahovat nemusela, rána byla hodně nepřesná.
     
    18:58
    Se zakončením od modré čáry si Veronika Hůlková věděla rady. Využila i pomoci spoluhráček, které jí výborně otevřely prostor.
     
    18:26
    Souboj za brankou Veroniky Hůlkové dopadl vítězně pro početnější českou skupinku hráček, Nikki Gnoziová neustála nátlak Součkové.
     
    17:57
    Tlak hokejbalistek ze zámoří nebere konce. Martina Topičová neuspěla proti Cherie Stewartové, ta posléze střílela z levé strany křižně a nepřesně.
     
    17:24
    Zakázané uvolnění odpískáno českému týmu. Martina Mazancová hledala Jaroslavu Siantovou, ta se za míčkem natahovala marně.
     
    16:55
    Iva Sevaldová vyzkoušela proniknutí mezi dvěma protihráčkami. Sice mezi nimi proskočila, ale už bez balónku na hokejce.
     
    16:17
    Od pravého mantinelu střílela Melissa Smithová. Veronika Hůlková alespoň na chvíli otupila americký tlak, postarala se o přerušení hry.
     
    15:51
    Lauren Braccová si našla prostor mezi kruhy, nicméně střílela ve velkém záklonu, forhendem zamířila poměrně výrazně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    15:12
    Zmatky v předbrankovém prostoru českého týmu mají šťastný konec. Cherie Stewartová střílela z nebezpečného prostoru, ale přímo do výstroje brankářky.
     
    14:45
    Petra Herzigová vyzkoušela žabičku za obranu na Lucii Kalistovou. Té vůbec nevyšlo zpracování, takže hrací předmět přenechala Anne Girtzové.
     
    14:23
    O pozornost si hlasitě řekla Katharina Hellingová. Zbavila se dvou protihráček, aby vzápětí vystřelila zápěstím o kousek vedle pravé tyčky.
     
    13:59
    Lenka Kobyláková v situaci dvou proti dvěma nabila na pravý kruh Martině Mazancové. Rána z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    13:12
    Za brankářku nyní odvedla veškerou práci Liane Dixonová. Nahazovala cíleně na teč, Radka Kvasničková ale byla tou, kdo míček odpálila do bezpečí.
     
    12:48
    Před brankou zůstala úplně zapomenutá Courtney Southgateová. Naštěstí jí zakončení vyšlo na bekhend, zakončení po zemi Hůlková s přehledem pokryla.
     
    12:10
    Druhá třetina začíná českým oslabením, které by mělo trvat ještě minuta. Nikki Gnoziová vyslala z poloviny hřiště nahození na bránu, které Hůlková pokryla.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina zápasu mezi Českem a USA gól nepřinesla. Více ze hry mají jednoznačně Američanky, které ovšem během úvodních dvanácti minut vedoucí gól vstřelit nedokázaly, a to hlavně díky výborně chytající Veronice Hůlkové.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:38
    Teď už česká gólmanka musela do akce. Všimla si ve změti hokejek volného hracího předmětu na hraně brankoviště, rozhodla se ho přikrýt lapačkou.
     
    11:11
    Tvrdou dělovku vyslala od modré čáry Jess Buschová. Veronika Hůlková na míček viděla velmi dobře, s klidem jej nechala proletět vedle pravé tyče.
     
    11:05
    První přesilovou hru si zahrají Američanky. Na trestnou lavici míří česká obránkyně Edita Musilová, která se provinila podražením.
     
    10:49
    Konečně zaútočily i Češky! Po rychlé kombinaci střílela od levého mantinelu Martina Součková, Sarah Schneiderová připsala na konto úspěšný zákrok.
     
    10:25
    O obtočení brány se pokusila Courtney Southgateová. Veronika Hůlková ovšem s tímto řešením počítala a beton měla u levé tyčky včas.
     
    09:51
    Z velké dálky vyzkoušela pozornost české gólmanky Cherie Stewartová. Veronika Hůlková byla v pozoru a zapsala snadný zákrok.
     
    09:13
    Napadání Češek skončilo hvizdem rozhodčího, který odpískal postavení mimo hru. Vhazování tak proběhne ve středním pásmu.
     
    08:49
    Tvrdý nástřel schytala do nechráněných míst Petra Holoubková. Zatnula ale zuby a pokračovala ve hře, aby nakonec obrala Karu Reevesovou.
     
    08:13
    Zakázané uvolnění českého týmu, který může alespoň na pár vteřin vydechnout. Sara Burkeová si na zádech hlídala Lenku Kobylákovou.
     
    07:49
    Mezi kruhy zůstala nikým nehlídaná Melissa Smithová. Bez rozmýšlení střílela forhendem z první, balónek odpálila nad břevno.
     
    07:23
    Když už české hráčky získají míček, následuje ve většině případů obranný vyhození. Americký tlak se stupňuje s každou vteřinou.
     
    06:57
    Hraje se ve vysokém tempu, přerušuje se jen minimálně. Zuzana Pavlíčková zkusila přenést hru na Radku Kvasničkovou, tu si pohlídala Lauren Braccová.
     
    06:22
    Dlouho si hráčky v bílých dresech míčku neužily. Cherie Stewartová vyslala vysoký oblouček za obranu, Kara Reevesová pak pálila nad bránu.
     
    05:55
    Lucie Kalistová si počkala na Meghan Laveryovou, kterou tvrdě, ale v duchu pravidel poslala na mantinel. Hrají Češky.
     
    05:21
    Krásná individuální akce Melissy Smithové, jež se proháčkovala mezi třemi protihráčkami, bekhendem pak zakončovala jen těsně vedle pravé tyče.
     
    04:44
    Skvěle zapracovala Edita Musilová. Přečetla nahrávku za obranu a ze vzduchu získala hrací předmět pod vlastní kontrolu.
     
    04:20
    Američanky po zisku balónku mířily do přečíslení tří proti dvěma. Pam Bilgerová ovšem převzala nahrávku v ofsajdovém postavení.
     
    03:58
    Z velkého úhlu vyzkoušela pozornost gólmanky Kamila Kantoříková. Sarah Schneiderová pravým betonem odrazil hrací předmět do bezpečí.
     
    03:33
    Za bránou Česka se strhla velká bitva o míček. Vítězně z něj vzešla Jaroslava Siantová, jež vyhodila alespoň do střední třetiny.
     
    02:55
    Rychlý protiútok hokejbalistkám v bílých dresech nevyšel. Zuzana Pavlíčková nedosáhla na nahrávku Musilové, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    02:23
    Češky se marně chtějí dostat z defenzivy. Mezi kruhy si prostor pro zakončení vytvořila Liane Dixonová, ovšem na Hůlkovou nevyzrála.
     
    01:55
    Opět sledujeme tlak amerických hokejbalistek. Od levého mantinelu nahazovala před bránu Cherie Stewartová, Nikki Gnozziová promáchla naprázdno.
     
    01:23
    Hráčkám v černých dresech nevyšla rozehrávka. Martina Mazancová pak vyvinula velký tlak na Michelle Feairhellerovou, ta si poradil křižným pasem.
     
    00:42
    Aktivněji začali Američanky. Od modré čáry pálila z levé strany kapitánka Pam Bilgerová, Veronika Hůlková udržela míček ve výstroji.
     
    00:10
    Zápas mezi Češkami a Američankami odstartoval! Můžeme se podle všeho těžit na vyrovnané střetnutí, v němž si hráčky nenechají ani centimetr volného hříště.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Hůlková – Kandrová, Cejnarová, Musilová, Baloušová Fričová, Kalistová, Siantová, Součková, Herzigová – Řepková, Kantoříková, Holoubková, Sevaldová, Němcová, Kvasničková, Mazancová, Kobyláková, Pavlíčková, Topičová (C).

    USA: Schneiderová (Connerová) – Feairhellerová, Laveryová, Gnozziová, Bilgerová (C), Hellingová, Marhefkaová (A) – Girtzová, Dixonová, Buschová, O'Halloranová, Stewartová, Smithová, Reevesová, Southgateová, Braccová, Burkeová, Cooková, Geldnerová, Griffinová, Levinová (A).

    Rozhodčí: Šimbera, Krist.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Marhefkaová (Southgateová, Reevesová), 27. Stewartová (Girtzová), 35. Stewartová


    Česko: Hůlková – Kandrová, Cejnarová, Musilová, Baloušová Fričová, Kalistová, Siantová, Součková, Herzigová – Řepková, Kantoříková, Holoubková, Sevaldová, Němcová, Kvasničková, Mazancová, Kobyláková, Pavlíčková, Topičová (C).
    USA: Schneiderová (Connerová) – Feairhellerová, Laveryová, Gnozziová, Bilgerová (C), Hellingová, Marhefkaová (A) – Girtzová, Dixonová, Buschová, O'Halloranová, Stewartová, Smithová, Reevesová, Southgateová, Braccová, Burkeová, Cooková, Geldnerová, Griffinová, Levinová (A).

    Rozhodčí: Šimbera, Krist