Slovensko – USA United 3:2 (kon.) | Česko – USA 0:3 (kon.) | Kanada – Velká Británie 5:0 (kon.)
Česko – Slovensko 2:1 (1:0 po s.s.) | Kanada – USA United 5:0 (kon.) | USA – Velká Británie 5:0 (kon.)
konec
Česko
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
USA
Středa 07.09.2022, 14:00 • Nové Strašecí • Mistrovství světa Masters žen
     
    České hokejbalistky vstoupily do mistrovství světa Masters utkáním proti silnému výběru USA, jemuž podlehly 0:3. Američanky dominovaly od úvodních minut, ale dlouho marně hledaly recept na skvěle chytající Hůlkovou. Kouzlo české gólmanky prolomila až bekhendovou střelou z 21. minuty Elizabeth Marhefkaová. Zbylé dvě branky přidaly hokejbalistky ze zámoří v třetí dvanáctiminutovce, o obě dvě trefy se postarala Cherie Stewartová. (15:15:10)
     
    Konec zápasu.
     
    35:46
    A zaútočily si ještě i Američanky. Courtney Southgateová našla v pravém kruhu Kara Reevesové, jejíž rána nepostrádala razanci, nýbrž přesnost.
     
    35:13
    V probíhající poslední minuta utkání se Češky pokusily alespoň o čestný zásah. Zuzana Pavlíčková pálila forhendem příliš vysoko.
    34:10 Cherie STEWARTOVÁ - 0:3
     
    34:10
    USA právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto. Nepovedenou českou rozehrávku potrestala CHERIE STEWARTOVÁ, jež si počkala na odraz míčku od mantinelu a z levé strany bezpečně zacílila do odryté české brány. Bez asistence.
     
    33:49
    Edita Musilová zkusila mezi dvěma protihráčkami uvolnit Lenku Kobylákovou, k níž se však výborně stáhla Elizabeth Marhefkaová a ukázkově provedeným obranným zákrokem ji o míček připravila.
     
    33:11
    Nervozita je na hokejkách Češek patrná. Příliš prudkou nahrávku vyslala i Petra Herzigová, výsledkem je další zakázané uvolnění a vhazování po pravé ruce Hůlkové.
     
    32:44
    Hokejbalistky v bílých dresech se připravily o tlak vlastní chybou. Lucie Kalistová nedosáhla na přihrávku Lenky Cejnarové, rozhodčí odpískal zakázané uvolnění.
     
    32:15
    Češky si jsou vědomy, že nemají co ztratit, proto zkouší powerplay! Martina Součková zdárně přenesla hru na Zuzanu Pavlíčkovou, té bohužel střela z první nesedla.
     
    31:49
    Ihned po buly vyslala ostrou ránu z forhendu Petra Holoubková. Sarah Schneiderová reagovala v poslední chvíli, nicméně stihla ucpat prostor u pravé tyče.
     
    31:27
    Na vrcholu pravého kruhu si našla prostor ke střele Kara Reevesová. Ostré forhendové zakončení z první prolétlo o kousek vedle levé šibenice.
     
    30:58
    Míček opustil hrací plochu poté, co Iva Sevaldové nasměrovala nahození Pam Bilgerové po levém mantinelu mezi vlastní spoluhráčky.
     
    30:30
    Od modré čáry vypálila svižný projektil Kateřina Kandrová. Balónek až k Sarah Schneiderové nedoputoval, obětavě míček zblokovala Smithová.
     
    29:47
    Veronia Hůlková předvádí výborný výkon. Nejprve pravým betonem vyrazila pokus Girtzové, vzápětí si věděla rady i s dorážkou Geldnerové.
     
    29:16
    Další americký útok táhla středem Karen Levinová. Ještě mohla nahrávat, leč volila zakončení, forhendem zvedla míček příliš vysoko.
     
    28:37
    Elizabeth Marhefkaová na sebe natáhla dvě sokyně, posléze přenesla hru na Michelle Feairhelllerovou. Forhendová rána z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    28:13
    Zatím to nevypadá, že by Spojené státy americké chtěly polevovat. Na Veroniku Hůlkovou dorážela Sarah Burkeová, balónek však z brankářky nevypadl.
     
    27:30
    Snaha o rychlou českou odpověď skončila zakázaným uvolněním. Martina Topičová přecenila rychlostní schopnosti Kamily Kantoříkové.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Marhefkaová (Southgateová, Reevesová), 27. Stewartová (Girtzová), 35. Stewartová


    Česko: Hůlková – Kandrová, Cejnarová, Musilová, Baloušová Fričová, Kalistová, Siantová, Součková, Herzigová – Řepková, Kantoříková, Holoubková, Sevaldová, Němcová, Kvasničková, Mazancová, Kobyláková, Pavlíčková, Topičová (C).
    USA: Schneiderová (Connerová) – Feairhellerová, Laveryová, Gnozziová, Bilgerová (C), Hellingová, Marhefkaová (A) – Girtzová, Dixonová, Buschová, O'Halloranová, Stewartová, Smithová, Reevesová, Southgateová, Braccová, Burkeová, Cooková, Geldnerová, Griffinová, Levinová (A).

    Rozhodčí: Šimbera, Krist