Mountfield HK – Grenoble cz 3:2 (kon.) | Tappara – HC Slovan 2:0 (kon.) | Rögle BK – Fehérvár 7:1 (kon.)
Mnichov – Rapperswil 5:4 (po pr.) | Lublaň – TPS 2:4 (kon.) | Zürich – Katowice 5:1 (kon.)
Zug – Wolfsburg 4:3 (po pr.) | Eisbären – Frölunda 2:3 (kon.)
konec
Rögle BK
7:1 (3:1, 2:0, 2:0)
Fehérvár AV19
Čtvrtek 08.09.2022, 18:05 • Catena Arena, Ängelholm • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí hokejisté si ještě užívají děkovačku se svými skalními příznivci, zatímco hráči Fehérváru se už ztratili v útrobách stadionu. To byla ode mě poslední informace z tohoto utkání, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:24:00)
     
    Utkání je úspěšně za námi! Domácí hráči Rögle se v průběhu třetí třetiny prosadili ještě dvakrát, načež vyhráli nad svým soupeřem vysoko 7:1. Znamená to jediné, hokejisté ze švédského Ängelholmu si připsali na své konto další tři body a aktuálně vévodí tabulce skupiny D s devíti získanými body. Už v sobotu budou hráči Rögle bojovat o čtvrté vítězství v letošním ročníku Ligy mistrů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Poslední akce. Strömgren ještě kombinoval se svými spoluhráči u mantinelu v prostoru útočné modré čáry, ale domácí se nakonec už ke střele nedostali.
     
    59:10
    Kim Rosdahl vyzkoušel svou střelou pozornost hostujícího brankáře, ale ten nakonec zřejmě ani nemusel zasahovat. Základní hrací doba se blíží ke konci.
     
    58:28
    Tony Sund si sebral vyhozený kotouč ve svém obranném pásmu a domácí hokejisté založili jeden z posledních útoků v tomto utkání. Vítězství je zcela zasloužené.
     
    58:08
    Poslední dvě minuty, troufám si říct zápasu. Hosté se teď osvobodili vyhozením kotouče až na druhou stranu kluziště k brankáři Clangovi.
     
    57:29
    A co teprve teď. Na trestnou lavici usedl Adrew Sarauer (FEH), jenž obdržel menší dvouminutový trest podrážení a domácí si ještě zahrají přesilovou hru.
     
    57:18
    William Strömgren dojel kotouč u mantinelu, rozhlédl se a poslal puk do do středního pásma. Trenér Fehérváru se už drží za hlavu a nevěřícně kouká na ledovou plochu.
     
    56:22
    Magosi ještě bojoval o kotouč před brankářem Clangem, nicméně domácí obrana byla pozorná a poslala puk včas do bezpečí. Třetí třetina se chýlí ke konci
     
    56:11
    Ben Betker se protáhl podél mantinelu do dobré akce, ale brankář Clang schoval kotouč pod svou lapačku a přerušil hru.
     
    55:50
    Kuralt počkal na najetého spoluhráče, nicméně domácí hokejisté jsou dnes téměř bezchybní. Rögle se znovu osvobodilo a poslalo kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    54:56
    Velká možnost pro domácí ve vlastním oslabení. Lesund ujel do přečíslení dvou proti jednomu, kdy se snažil nahrávat spoluhráči, ale hosté přihrávku zablokovali.
     
    54:40
    Petan posunul puk na svého spoluhráče do pravé strany, kde však domácí byli úspěšnější a berou si kotouč zpátky na své hokejky. Hra rychle plyne dál.
     
    54:08
    Domácí hokejisté půjde ještě pykat na trestnou lavici, kam usedá obránce Adam Engström (RGL). Domácí bek vyfasoval menší dvouminutový trest za hákování.
    53:56 Oscar STÅL-LYRENÄS - 7:1
     
    53:56
    Tým Rögle BK právě vstřelil branku! Nedáš – dostaneš. Rögle podniklo rychlý výpad po pravé straně kluziště a Oscar Stål Lyrenäs svou střelou ze strany nedal hostujícímu brankáři šanci zasáhnout. Domácí se prosadili už posedmé v utkání. Bez asistence.
     
    53:48
    Kuralt vybojoval díky svému dobrému napadání kotouč na svou hokejku a následně vybízel svého spoluhráče na druhé straně. Slovinský útočník nebyl úspěšný.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 6. Rosdahl (Sheen), 8. Sund (Kasper), 12. Kasper (Lyrenäs, Mozík), 32. Lesund (Tambellini, Zaar), 39. Edström (Kapla, Rosdahl), 48. Sheen (Tambellini, Wallinder), 54. Lyrenäs – 16. Sarauer (Nemeth, Magosi)


    Rögle BK: Clang (Rifalk) – Sund, Jonsson, Mozík, Wallinder, Kapla, Lesund, Engström – Everberg, Tambellini, Zaar – Larsson, Kasper, Stål Lyrenäs – Sheen, Ferguson, Rosdahl – Edström, Sjödin, Niederbach – Strömgren.
    Trenér: Cam Abbott

    Fehérvár AV19: Roy (D. Horvath) – Stipsicz, Nilsson, Fournier, M. Horvath, Betker, Szabo, Dobmayer – Newell, Hari, Kuralt – Erderly, Findlay, Petan – Vertes, Bartalis, Terbocs – Magosi, Sarauer, Nemeth.
    Trenér: Kevin Constantine

    Rozhodčí: Hebeisen, Sjöqvist – Svensson, Persson
    ocianews.com