Osasuna – Getafe 0:2 (kon.) | Villarreal – Sevilla 1:1 (kon.) | Real Betis – Girona 2:1 (kon.)
Real Sociedad – Espanyol 2:1 (kon.) | Atlético – Real Madrid 1:2 (kon.)
konec
Villarreal CF
1:1 (0:1)
Sevilla FC
Neděle 18.09.2022, 16:15 • Cituat de Valéncia • Španělská LaLiga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Villarrealu remizovali v utkání 6. kola La Ligy 1:1 se Sevillou. Lépe do utkání vstoupili hosté, kteří díky rychlé brance Torrese z 8. minuty dlouho živili naději na druhý letošní triumf. Na přízemní trefu k levé tyči ale "žlutá ponorka" krátce po změně stran dokázala zareagovat. Coquelin přihrál do běhu za obranu Baenovi, který nadvakrát propasíroval balon za Dmitrovičova záda. Srbský gólman nahradil ve druhém dějství mezi tyčemi zraněného Búnúa. Oba týmy zůstaly v neúplné tabulce La Ligy na svých pozicích. Villarreal je s 11 body šestý, Sevilla s 5 body patnáctá. V dalším kole pojede Villarreal po reprezentační přestávce bojovat o body na hřiště předposledního Cádizu. Sevilla bude v domácím prostředí hostit sedmé Atlético Madrid.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 8:7. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 15:12.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Teď pro změnu blesková akce Villarrealu. Hostující obrana se nestačila včas zformovat, čehož mohl využít José Luis Morales. Po přistrčení na pravou stranu šestnáctky ale nechal ranou po zemi vyniknout Dmitroviće, jenž ji zastavil na malém vápně.
     
    90+4
    Po dalším rohovém kopu vyrazila Sevilla do protiútoku. Po pravé straně ho vedl Suso, v závěru akce ale o balon přišel.
     
    90+3
    José Luis Morales mohl být hrdinou. Marko Dmitrović proti němu vyběhl až na okraj pokutového území. Někdejší kapitán Levante dloubl balon za lehkého přispění gólmana vedle pravé tyče.
     
    90+3
    Villarreal zahrával rohový kop. Parejův centr z pravé strany hřiště doplachtil do náruče Marka Dmitroviće.
     
    90+2
    Po centru z pravé strany se uvnitř šestnáctky natahoval střídající Arnaut Danjuma. Balon zasáhl ve vzduchu špičkou kopačky, avšak zdaleka ne tak, jak by chtěl.
     
    90+1
    Sevilla měla k dispozici standardní situaci. Střílený centr dolétl z pravého okraje hřiště do rukavic Gerónima Rulliho. Nastavovat se bude pět minut.
     
    90
    Již se rozběhla poslední minuta řádné hrací doby. Už za malý okamžik zjistíme, kolik se sudí Hernández rozhodl nastavit.
     
    88
    A platí to i po nepovedeném zakončení z voleje, o které se zpoza šestnáctky pokoušel Alejandro Gómez. Balon poslal daleko mimo branku.
     
    87
    Sevilla je v závěru zápasu aktivnějším týmem. Přesto to vypadá, že si oba celky body nakonec rozdělí. Svědky žádných vyložených příležitostí nejsme.
     
    85
    Po centru z pravé strany se zpoza obrany vynořil Rafa Mir. Střelou do pravé části branky ale nechal vyniknout Gerónima Rulliho. Zakončení navíc přišlo z ofsajdu, takže se nebude kopat ani roh.
     
    84
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Óliver Torres, přichází Alejandro Gómez.
     
    83
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Alfonso Pedraza, přichází José Luis Morales.
     
    83
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Nicolas Jackson, přichází Johan Mojica.
     
    82
    Verdikt je na světě! VAR skutečně odhalil těsný ofsajd, a tak na pokutový kop nedojde. Unai Emery je teď pořádně rozčílen.
     
    81
    Nebo ne? Faul to byl jasný, zdá se ale, že celé situaci předcházel těsný ofsajd! Hlavní arbitr se na dálku radí s kolegou u videa.
     
    80
    Alex Telles skolil na pravém okraji pokutového území skluzem k zemi rozběhnutého Yeremiho Pina. Rozhodčí ukázal po chvíli váhání na penaltový puntík. Bude se kopat penalta!
     
    78
    Sevilla operuje s balonem, dopředu se ale přes pozorně bránící žlutý val dostává těžce.
     
    77
    Hra pokračuje, a to i s Gudeljem. Uvidíme, zda se některému z mužstev podaří v závěru strhnout vítězství na svou stranu.
     
    75
    Na trávníku sedí Nemanja Gudelj, jehož zřejmě postihly křeče. Rozhodčí dopřává čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby oběma týmům možnost krátkého občerstvení u laviček.
     
    74
    Tentokrát roh na straně Villarrealu. Centr zleva na bližší tyč se rovněž neujal.
     
    73
    Alex Telles zvolil rozehrávku nakrátko, což se neukázalo být ideální volbou. Po chvíli byl stejnému hráči navíc odpískán útočný faul.
     
    72
    Pau Francisco Torres odvrátil přihrávku z pravé strany na rohový kop. Ten rozehraje Alex Telles.
     
    71
    Dani Parejo zakroutil balon přes zeď, avšak pouze do míst, v nichž operoval připravený Marko Dmitrović. Ten si tak připsal proti přímému kopu úspěšný zákrok.
     
    70
    Alex Telles si jen po několikavteřinovém pobytu na hřišti okamžitě vysloužil žlutou kartu za svůj skluz na Nicolase Jacksona. Následovat bude přímý kop Villarrealu.
     
    69
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Marcos Acuňa, přichází Alex Telles.
     
    69
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází José Ángel Carmona, přichází Suso.
     
    69
    Jesús Navas vypálil levačkou těsně zpoza hranice velkého vápna. Svou prudkou ránu nasměroval zhruba půl metru nad břevno.
     
    68
    Zakrátko se dočkáme dalšího dvojitého střídání – tentokrát na straně Sevilly. Ta je aktuálně u balonu.
     
    67
    Nicolas Jackson se na pravé straně vápna vřítil mezi dva protihráče a vykoledoval si svou aktivitou rohový kop. Ten byl obranou Sevilly odvrácen.
     
    65
    Dobrá akce Villarrealu. Álex Baena si navedl míč do šestnáctky a zasekl si ho na střelu z levé strany, kterou zastavil jeden z hostů až na brankové čáře. Z dorážky následně přestřelil zařízení Étienne Capoue. Jak se posléze ukázalo, nepřesná muška domácí celek mrzet nemusí. Baena byl v počátku celé situace v ofsajdu.
     
    63
    Marcos Acuňa si počínal nedovoleně v souboji s nově příchozím Yeremim Pinem. Míč pro Villarreal.
     
    62
    Sevilla se připravila o balon hodně nepřesným nákopem z levé strany. Dopředu mohou jít žlutí.
     
    60
    José Ángel Carmona přidržel u postranní čáry protihráče za dres a vidí za své počínání žlutou kartu. Dle grimas si o ní myslí své.
     
    59
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Francis Coquelin, přichází Arnaut Danjuma.
     
    59
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Samuel Chukwueze, přichází Yeremi Pino.
     
    58
    Sevilla momentálně drží míč na svých kopečkách, avšak jen v okolí středového kruhu. Dle ruchu u postranní čáry sáhne domácí kouč Unai Emery velmi brzy ke střídání.
     
    56
    Po dlouhém Acuňově centru z levé strany hlavičkoval Isco zpoza Alfonsa Pedrazy zhruba metr vedle bližší tyče. V ochozech to jen zahučelo...
     
    55
    Pau Francisco Torres vletěl do souboje s Josém Ángelem Carmonem. Druhý jmenovaný skončil na zádech a drží se za břicho.
     
    53
    Villarreal je při chuti a znovu již operuje s hracím předmětem na polovině soupeře. Tomu se plány na druhé sezonní vítězství výrazně zkomplikovaly.
     
    51
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Domácímu celku se hned zkraje druhé části daří srovnat stav! Francis Coquelin oslovil přihrávkou do běhu za obranu ke skórování ÁLEXE BAENU, který měl před sebou rázem jen Marka Dmitroviće. A skutečně nejprve střílel do něj, míč se ale odrazil od Baenova kolena na druhý pokus do sítě.
     
    50
    Samuel Chukwueze se protancoval s balonem do prostoru pro zakončení. Jeho rána zpoza pokutového území byla zblokována.
     
    48
    A srbský třicátník má za sebou první seznámení s míčem. Samuel Chukwueze se uvolnil na pravé straně, poté ale poslal merunu na bližší tyč přímo do rukavic Dmitroviće.
     
    47
    Jásína Búnúa se přes pauzu nepodařilo dát dohromady. Do branky se tak skutečně postavil od úvodu druhé půle jeho náhradník Marko Dmitrović.
     
    46
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Fernando, přichází Tanguy Nianzou.
     
    46
    Střídání v týmu Sevilla FC:
    ze hřiště odchází Jásín Búnú, přichází Marko Dmitrović.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:20.
     
    Úvodní poločas zápasu mezi Villarrealem a Sevillou nabídl jedinou přesnou trefu. Skóre otevřel už v 8. minutě Óliver Torres, jenž těžil z přihrávky Isca a bez přípravy poslal míč ze středu vápna do levé části branky. V další fázi zápasu byli domácí nebezpečnějším týmem. Lo Celsoa střílel z dobré pozice vedle levé tyče. Parejo po zpětné přihrávce Chukwuezeho zakroutil balon do břevna. Daleko od gólu nebyl ani v závěru poločasu Jackson, jenž mířil z hranice pokutového území křižmo zhruba metr za vzdálenější tyčku.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Domácí ochozy si po Jordánově skluzu ve vápně žádaly penaltu. K zemi se skácel Francis Coquelin, gesto rozhodčího bylo ale rezolutní – hrajte dál!
     
    45+3
    U střídačky se začal chystat do hry Marko Dmitrović, Jásín Búnú dal ale gestem najevo, že minimálně tento poločas bude schopen dochytat.
     
    45+2
    Jásín Búnú sedí ve vápně a avizuje nějaký zdravotní problém. Ze zdržování ho jistě podezírat nelze, neboť už má žlutou kartu.
     
    45+1
    Úvodní dějství bude nastaveno minimálně o dvě minuty. Villarreal je v závěru aktivnější, hrát nicméně bude po Chukwuezeho přistrčení Acuňi Sevilla.
     
    45
    Nemanja Gudelj dohrál u postranní čáry rozběhnutého Nicolase Jacksona. Rozhodčí Hernández očividně přestal šetřit s karetními tresty. Je z toho další žlutá.
     
    43
    Dobrá možnost Villarrealu. Étienne Capoue posunul míč nalevo, kde operoval Nicolas Jackson. Ten si ho navedl až k hranici šestnáctky, odkud nasměroval svůj křižný pokus zhruba metr za vzdálenější pravou tyčku.
     
    41
    Ruce hrály klíčovou roli i v souboji mezi Álexem Baenou a Iscem. Prvně jmenovaný vyfasoval za svůj "zápasnický" chvat žlutou kartu.
     
    40
    Rozhodčí usoudil, že si Alfonso Pedraza v běžeckém souboji o balon vypomohl proti Jesúsi Navasovi rukama. Je opět pískáno.
     
    40
    Villarreal zahrával rohový kop z pravé strany hřiště. Do vzduchu se nejvýše vyšponoval jeden z hráčů v bílém a odhlavičkoval Parejův centr daleko ven z vápna.
     
    39
    Druhý adresátem žlutého napomenutí je Marcos Acuňa. Znovu poslal zezadu k zemi Samuela Chukwuezeho, a tak mu to sudí Hernández dost možná sečetl za všechny zákroky.
     
    38
    Náznak rychlého protiútoku Sevilly ukončil hned v zárodku zdvižený praporek pomezního sudího. V ofsajdu načapal Rafu Mira.
     
    37
    Nicolas Jackson přihrával z levé strany prudce na bližší tyč. Jeho záměr skončil blokem a rohovým kopem, který obrana Sevilly bleskurychle odvrátila.
     
    36
    Po dlouhém odkopu Sevilly musí domácí skvadra zakládat nový útok z vlastní poloviny.
     
    35
    Villarreal si aktuálně počíná aktivně a operuje s míčem na polovině soupeře. Do střeleckých pozic se fotbalisté ve žlutých dresech zatím nedostávají.
     
    33
    Marcos Acuňa udeřil v souboji o padající míč do zad Samuela Chukwuezeho, který se ochotně poroučel k zemi.
     
    31
    Střídání v týmu Villarreal CF:
    ze hřiště odchází Giovani Lo Celso, přichází Álex Baena.
     
    30
    Sevilla měla v krátkém sledu rohy dokonce tři, ani po jednom ale udeřit nedokázala. Na straně Villarrealu se chystá první střídání.
     
    29
    Na protějším konci hřiště musel vyrážet míč na rohový kop tygřím skokem Gerónimo Rulli. Solidním pokusem zpoza šestnáctky ho zaměstnal autor zatím jediné branky Óliver Torres.
     
    27
    A další velká možnost Villarrealu na srovnání stavu! Tentokrát to bylo doslova o centimetry, neboť Dani Parejo orazítkoval po zpětné pobídce od Chukwuezeho dělovkou břevno!
     
    26
    Jásín Búnú dostává za řeči směrem k hlavnímu rozhodčímu první žlutou kartu tohoto utkání.
     
    26
    Samuel Chukwueze dostal na levé straně vápna přihrávku do běhu. Jásín Búnú mu vyběhnutím zmenšil střelecký úhel, nigérijský záložník ale stačil zpětnou přihrávkou oslovit Giovaniho Lo Celsoa. Tomu sjel míč po noze a poslal ho levačkou nepovedeně vedle bližší tyče.
     
    24
    Giovani Lo Celso šel v souboji o balon kopačkou napřed proti noze Marcose Acuňi, jenž skončil na trávníku. Hra je teď hodně rozkouskovaná fauly.
     
    23
    Étienne Capoue se trochu zbytečně ohnal po odehrání balonu po protihráči, a tak bylo pískáno.
     
    22
    Marcos Acuňa nabral zezadu "na vidle" nic netušícího Samuela Chukwuezeho, který se na polovině hřiště skácel s výkřikem k zemi. První karetní napomenutí z toho ovšem není.
     
    20
    Na konci akce Sevilly byla zblokovaná střela zhruba z hranice pokutového území, o kterou se postaral Marcos Acuňa. Hosté se zmocnili odraženého balonu a kombinují na útočné polovině.
     
    19
    José Ángel Carmona se prezentoval na vlastní polovině šlapákem na Coquelina. Villarreal ale nenaložil s bleskově rozehranou standardkou ideálně. Po prudkém pasu na levou stranu může Sevilla vyrazit do protiútoku.
     
    18
    Žlutá ponorka drží balon neustále na svých kopačkách. Aktuálně však nějakou dobu jen poblíž půlící čáry.
     
    16
    Samuel Chukwueze se na pravé straně zbavil kličkou protihráče a přihrál do běhu Nicolasi Jacksonovi. Ten při svém zakončení z pravé strany pokutového území podklouzl, a tak zamířil míč daleko vedle bližší tyče.
     
    15
    Villarreal se po inkasované brance nesesypal. Domácí naopak přeřadili na vyšší výkonnostní stupeň. Nyní jsou to právě oni, kdo určuje tempo hry.
     
    13
    Nicolas Jackson si nabíhal na přihrávku za obranu, u míče byl ale o chvíli dříve brankář Jásín Búnú. Vzrušení v ochozech tak bylo předčasné.
     
    12
    Faul rovněž na druhé straně. Počínání Joana Jordána ocenili domácí příznivci ohlušujícím pískotem.
     
    10
    Pau Francisco Torres se provinil proti pravidlům. Hlavní arbitr Hernández to postřehl a přerušil hru.
     
    8
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Z další akce už jde ale Sevilla do vedení! Jesús Navas prostrčil na pravém křídle balon do běhu úplně volnému Iscovi, jenž našel ve vápně přihrávkou pod sebe ÓLIVERA TORRESE a ten střelou po zemi zamířil bez přípravy mimo Rulliho dosah do levé části branky.
     
    7
    Náznak první větší příležitosti. Po zpětné přihrávce z levé strany se ke střele z dobré pozice dostal Joan Jordán. Do cesty se mu ale vrhl obětavý Dani Parejo, jenž jeho zakončení zblokoval.
     
    6
    Ten skutečně přišel, domácí defenziva ho ale odvrátila za postranní čáru. Krátce po autovém vhazování si stáhl do rukavic centrovaný míč z pravé strany Gerónimo Rulli, do něhož lehce naskočil dotírající Isco.
     
    5
    Sevilla získala standardní situaci na útočné polovině. Na přímou střelu to není. Čekat lze centr do pokutového území.
     
    4
    Ze střední vzdálenosti vyzkoušel štěstí Giovani Lo Celso. Jeho střela zamířila poměrně dost nalevo od branky. Jásín Búnú zasahovat nemusel.
     
    3
    Alfonso Pedraza nepřešel na levé straně v souboji jeden na jednoho přes dobře bránícího Josého Ángela Carmonu. Je z toho alespoň autové vhazování poblíž rohového praporku.
     
    2
    Sevilla v úvodu drží častěji míč. Hosté přenesli hru z pravé strany na levé křídlo. Pak ale nepřesně přihrál Marcos Acuňa, čímž byl prostor pro premiérový průnik do šestnáctky zhacen.
     
    1
    Domácí fotbalisté nastoupili do zápasu v tradičních žlutých dresech. Hosté ze Sevilly hrají v bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Villarreal CF: Rulli – Femenía, Albiol (C), P. Torres, Pedraza – Coquelin, Capoue, Parejo, Lo Celso – Chukwueze, Jackson.
    Náhradníci: I. Álvarez, Jörgensen – Baena, Cuenca, Danjuma, Mándí, Mojica, Morales, Morlanes, Pino.
    Trenér: Unai Emery

    Sevilla FC: Búnú – Carmona, Gudelj, Salas, Acuňa – Jordán, Fernando – Navas, Isco, Ó. Torres – Mir.
    Náhradníci: Dmitrović, Flores – Dolberg, Nasírí, Januzaj, Montiel, Nianzou, Al. Gómez, Rakitić, Rekik, Suso, Telles.
    Trenér: Julen Lopetegui

    Rozhodčí: A. J. Hernández – X. Estrada, I. De Francisco.
     
    Poslední vzájemné utkání obou celků se datuje k 8. květnu letošního roku. Na stadionu Villarrealu se tehdy zrodila remíza 1:1. Předešlá tři střetnutí pak vyhrál shodně tým, jenž hrál doma. Dvakrát jím byla Sevilla (1:0, 2:0), jednou Villarreal (4:0). Dnes se bude netradičně hrát na Cituat de Valéncia, v domovském stánku exligového Levante, který je pro Villarreal dočasným azylem.
     
    Sevilla prožívá mimořádně nepovedený začátek sezony. Z úvodních čtyř kol vytěžili "Rojiblancos" pouhý bod za domácí remízu 1:1 s Valladolidem. Premiérová výhra se zrodila až v minulém kole, v němž svěřenci trenéra Julena Lopeteguiho zvítězili 3:2 na hřišti Espanyolu. V Barceloně si vytvořili v první půli třígólový náskok, který nakonec těsně uhájili. I tak je pozice pětašedesátiletého kouče velice nejistá a spekuluje se o jeho možném vyhazovu. Sevilla se s pouhými čtyřmi body totiž nachází až na patnácté pozici. Ve skupině G Ligy mistrů je pak po dvou odehraných zápasech s pouhým bodem dokonce o skóre poslední za dánskou Kodaní. Jediným hráčem Sevilly, jenž v domácí soutěži zaznamenal od začátku sezony dvě branky, je Jose Angel Carmona.
     
    Villarreal má po pěti odehraných zápasech na kontě 10 bodů za tři výhry, jednu remízu a jednu porážku. Tu schytala "žlutá ponorka" v minulém kole, v němž prohrála nejtěsnějším možným rozdílem 0:1 na hřišti Realu Betis. Svěřenci zkušeného kouče Unaie Emeryho těží v úvodu sezony zejména z precizní defenzivy, která dosud inkasovala jedinou branku. V tomto směru je na tom Villarreal stejně jako vedoucí Barcelona. Nutno podotknout, že v domácím prostředí odehrál Villarreal dosud jediné střetnutí. V neúplné tabulce La Ligy mu aktuálně patří šestá pozice. Klubu se daří rovněž v Evropské konferenční lize, kde díky dvěma výhrám vede tabulku skupiny C. Poslední tří body přivezli Španělé ve čtvrtek z Izraele, na půdě Hapoelu Beer Ševa triumfovali 2:1. Střelecky zatím v domácí soutěži nikdo výrazně nevyčnívá. Více než jednou se dosud dokázali prosadit Álex Baena a momentálně zraněný Gerard Moreno. Oba mají na kontě dvě vstřelené ligové branky.
     
    Hezké nedělní odpoledne. Španělská La Liga má dnes na programu pět zápasů 6. kola. V tomto textovém přenosu se podrobněji zaměříme na atraktivní souboj mezi týmy Villarreal CF a Sevilla FC. Roli papírových favoritů v něm budou zastávat fotbalisté domácího celku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Filip Lefenda

    Branky: 51. Baena – 8. Ó. Torres (Isco)

    Karty:   41. Baena (VLR) – 26. Búnú (SEV), 39. Acuňa (SEV), 45. Gudelj (SEV), 60. Carmona (SEV), 70. Telles (SEV)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 8:7. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 15:12.
    Villarreal CF: Rulli – Femenía, Albiol (C), P. Torres, Pedraza (83. Morales) – Coquelin (59. Danjuma), Capoue, Parejo, Lo Celso (31. Baena) – Chukwueze (59. Pino), Jackson (83. Mojica).
    Náhradníci: I. Álvarez, Jörgensen – Cuenca, Mándí, Morlanes.

    Trenér: Unai Emery

    Sevilla FC: Búnú (46. Dmitrović) – Carmona (69. Suso), Gudelj, Salas, Acuňa (69. Telles) – Jordán, Fernando (46. Nianzou) – Navas, Isco, Ó. Torres (84. Al. Gómez) – Mir.
    Náhradníci: Flores – Dolberg, Nasírí, Januzaj, Montiel, Rakitić, Rekik.

    Trenér: Julen Lopetegui

    Rozhodčí: A. J. Hernández – X. Estrada, I. De Francisco
    thejrc.org