Boston – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Carolina – Tampa 5:1 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 2:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 2:6 (kon.) | Dallas – Arizona 4:3 (po pr.)
Winnipeg – Ottawa 5:3 (kon.) | Chicago – St. Louis 1:4 (kon.) | Colorado – Minnesota 2:5 (kon.)
Seattle – Calgary 3:0 (kon.) | San Jose – Anaheim 5:4 (kon.)
konec
Seattle Kraken
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Calgary Flames
Středa 28.09.2022, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Příjemné sváteční ráno u hokejového utkání z přípravy na novou sezonu NHL. Od 04:00 na sebe narazí celky Seattle Kraken a Calgary Flames.
     
    SEATTLE KRAKEN
    Seattle si na domácím ledě v noci z pondělí na úterý v jednom z kvalitnějších klání předsezonní přípravy pohlídal vítězství 3:0 nad Edmontonem.

    Jeho základy položil na startu první třetiny exkluzivním zakončením Matty Beniers. Edmonton se snažil o srovnání, ale v čase 34:15 následovala další facka z hole Ryana Donata, který vytěžil asistenci brankáře Joeyho Daccorda. Střelecký účet v utkání uzavřel na startu poslední části Morgan Geekie tvrdou ranou při přečíslení dva na jednoho s kolegou Brendanem Tanevem.

    Oba gólmani Krakenů uhájili čisté konto. Hlavně Daccord už měl ve třetí periodě poměrně snadnou pozici, Oilers nedrželi disciplinovanost a závěr utkání až na výjimku v podobě odvolání brankáře vypustili. Domácí si zaslouženě odnesli první skalp v přípravě a po krátké pauze naskočí do hry znovu proti Calgary.
     
    CALGARY FLAMES
    Flames mají za sebou už dva mače, oba však zvládli během jediné noci, když nastoupili doma proti Vancouveru. Dobré entreé do nové sezony zaznamenal brankář Dan Vladař. Čech nepustil jedinou z 15 střel soupeře a stal se třetí hvězdou utkání.

    Premiérový gól v novém dresu stihl vsítit Jonathan Huberdeau. Zvučná posila dorazila do Calgary z Floridy během léta v rámci jedné z nejatraktivnějších výměn posledních let. Flames získali i skvělého obránce MacKenzieho Weegara, na druhou stranu se museli rozloučit s Matthewem Tkachukem.

    Jako volný hráč navíc zamířil do Columbusu Johnny Gaudreau a tvář Calgary se tak velmi změnila. Uvidíme, jak se Flames poperou s novými pořádky.
     
    Úvodní sestavy:

    Seattle Kraken: Grubauer (Hellberg) – Dunn, Borgen, Oleksiak, Fleury, Olofsson, Soucy – Schwartz, Wright, Eberle – McCann, Gourde, Kuhlman – Lind, True, Hayden – Firkus, Poturalski, Sprong
    Trenér: Dave Hakstol

    Calgary Flames: Vladař (Dansk) – Mackey, Meloche, Gilbert, DeSimone, Välimäki, Kuzněcov – Dube, Eakin, Duehr – Růžička, Zary, Milano – Pelletier, Jones, Philips – Gallant, Schwindt, Klapka
    Trenér: Darryl Sutter.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Hned po úvodní návštěvě domácích v útočném pásmu se kotouč odráží do hlediště a vhazovat se bude po levé ruce Dana Vladaře.
     
    00:24
    Dobrá práce Adama Růžičky, který nachystal pro Zaryho pozici na pravém křídle. Rychlou střelu dokázal Grubauer vyřešit a blokem mu následně pomohla obrana proti Välimäkimu.
     
    01:31
    Za brankou bojuje Carson Soucy, stále se Seattle drží v útočném pásmu, nakonec ovšem Jones zvládne vytlačit hru do bezpečí.
     
    02:10
    Hayden a True si předávají přihrávky, zatím domácí strana zachytila úvod utkání rozhodně v lepším tempu. Vladař přesto zasahovat nemusel.
     
    02:57
    Nepřehlédnutelný Adam Klapka se navalil do útočného pásma jako lavina a sáhnul k hitu. K zisku kotouče ovšem nepřispěl.
     
    03:28
    Před Vladaře se natlačil Firkus, těsně nedosáhnul na plánovanou teč a nabídka tak skončí u mantinelu, kde probíhá další souboj.
     
    04:06
    První zajímavější šance. Přihrávku dostal do mezikruží Dunn, jeho ostrá rána zápěstím pozlobila Vladaře, který musel kotouč přikrýt až napodruhé. Přesto si poradil.
     
    04:16
    Další nahození, tentokrát už žádný problém pro českého dlouhána ve službách Calgary, který svého času působil v Bostonu.
     
    04:21
    Vladař začíná s počítáním zákroků pěkně zhurta. Navštívenka od modré čáry znovu skončila bezpečně v jeho lapačce.
     
    04:37
    Poprvé nastupující čtyřka posledního draftu Shane Wright chtěla zanechat jistou stopu. Forhendová klička do brankoviště ovšem útočníkovi Krakena neprochází.
     
    05:19
    Välimäki rázně odmítnul atak Trueho, takže Calgary se na chviličku osvobodilo. Jenže s přechodem do útoku má zatím potíže.
     
    05:59
    Obránce Jamie Oleksiak pokazil přihrávku. Flames se v útočném pásmu neohřáli dlouho, a tak aspoň Adam Klapka přidává fyzický důraz.
     
    06:43
    V rohu kluziště ztroskotal Sonny Milano, skvěle ho sestřelil Poturalski. Jenže Flames si stejně našli cestu k zakončení a zřejmě budou hrát přesilovku.
     
    06:58
    Právě aktivita Andrewa Poturalského byla nakonec vyhodnocena jako podrážení, tím pádem jsou z toho pro útočníka Krakenů dvě trestné minuty.
     
    07:02
    Hned po buly se černé pryže zmocnili domácí a pochopitelně ji odhodí co nejdál.
     
    07:42
    Pochvalu zaslouží Slovák Adam Růžička. Křižnou přihrávkou skvěle našel DeSimoneho, který ovšem nedokázal překlenout beton Philippa Grubauera. To by ho mohlo mrzet, Flames do této chvíle tolik příležitostí neměli.
    07:42 Růžičkův pas nevytěžil DeSimone.
     
    08:12
    Protiútok podpořil McCann a málem bylo veselo. Dan Vladař zbavil domácí oslavy, když vyčapal příležitost v oslabení Seattlu.
     
    08:58
    Nahození Mackeyho pod tlakem už nemá šanci projít. Přesilová hra Flames končí bez gólové tečky.
     
    09:28
    Kraken aplikuje hluboké napadání, nyní se o něj pokoušel Jordan Eberle a poměrně úspěšně. Až Mackey, který už měl hodně dlouhé střídání, musel vyhodit do bezpečí neutrální zóny.
     
    10:22
    Fleury předává na Oleksiaka po další povedené krádeži. Domácí strana extrémně těží z celoplošného pohybu a odebírá jednu přihrávku za druhou.
     
    10:54
    Hru přerušil Philipp Grubauer. Po komerční přestávce by se mělo vhazovat v jeho blízkosti.
     
    11:15
    Za brankou ztratil kontrolu nad kotoučem Dillon Dube. Přesto ho ještě podpořil Mackey a právě od něj pak přilétla do brankoviště nebezpečná rána od mantinelu, Grubauer vyráží.
     
    12:10
    Při ofenzivním napadání si příliš aktivně počínal Ben Jones. Musí si odsedět dvě minuty za hákování.
     
    12:18
    Dva velmi dobré zásahy Dana Vladaře! Wrightovu střelu sice pouze vyrazil, ale poradil si i s následnou snahou Jordana Eberleho, který se do brankoviště vrhnul po hlavě a hrozil bezprostřední dorážkou.
    12:18 Dvojzákrok Dana Vladaře. Nejprve zastavil střelu z dálky, pak i dorážku Eberleho.
     
    13:03
    Další pokus má na svědomí McCann, jenže narazil na Codyho Eakina, který bojuje u Flames o smlouvu a nyní si řekl o bonusovou pozornost.
     
    13:28
    Nepovedená přihrávka a Seattle se sám vyhání z útočného pásma. Z přesilovky zbývá asi půlminuta.
     
    14:05
    Daniel Sprong přešlapoval na místě, nakonec si vybral nejjednodušší řešení v podobě přímého ohrožení branky. Vladař s tím ovšem počítal.
     
    14:26
    Hned po buly nezabalil boj o kotouč Adam Klapka, z čehož málem těžil Ben Jones. Střela se ovšem nezdařila a Flames vyrážejí do kontru.
     
    14:58
    Příliš prostoru neměl Duehr, i tak ovšem dokázal nadělat v útočném pásmu solidní paseku. Grubauer má další zákrok betonem.
     
    15:38
    Po nepovedeném přechodu přes modrou čáru půjde hostující Milano raději střídat. Na druhé straně si s nepříjemnou tečí Dunnovy nabídky musel poradit Vladař, ale český brankář to znovu dokázal.
     
    16:25
    Ze středu útočného pásma vypálil Jordan Eberle, ovšem pouze rozduněl zadní mantinel.
     
    17:18
    Do ofsajdu se přimotal Ben Jones. Mrzí to i Adama Klapku, který už stihl naskočit a podporoval akci.
     
    17:54
    Dobrou rychlost nabral Sprong. Jeho pokus ještě prosvištěl kolem přední tyče, nicméně Oleksiak, bratr několikanásobné olympijské vítězky v plavání, už Vladaře zaměstnal ostrou ranou od modré linie.
     
    18:49
    Závěr úvodní periody se blíží, Välimäki ještě musel odolat důraznému nárazu u mantinelu, z problémů Flames definitivně vyvede Eakin.
     
    19:17
    Seattle měl kus štěstí, že se kotouč odrazil přesně do jízdy Yanniho Gourdeho. Kolem Grubauera už se stahovali tři hladoví vlčáci z řad Flames.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Končí první část přípravného utkání mezi Seattlem a Calgary, branky jsme se nedočkali a tak platí stav 0:0. Kraken začal stejným způsobem i včerejší domácí klání proti Edmontonu, přičemž následně se rozjel k solidnímu představení.

    I dnes už mohl do vedení, ale Dan Vladař předvádí maximum. Pohlídal si už 13 přesných zakončení a navazuje na skvělý výkon z úvodního představení proti Canucks. Největší šanci sebral Jordanu Eberlemu, který dorážel Wrightovu střelu, ale tvrdě narazil na českého strážce klece.

    Ještě předtím hráli hosté přesilovou hru, v níž parádní pas narýsoval Slovák Adam Růžička. Asistenci nemá vinou kolegy DeSimoneho, jenž nedokázal svou střelu dostatečně přizvednout a trefil jen beton Philippa Grubauera.
     
    Prostřední třetina by se měla rozběhnout asi v 05:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:45
    Dillon Dube se snažil natlačit do zakončení, zakřižoval ho Jamie Oleksiak a odebírá i kotouč. Dobrá defenzivní vsuvka.
     
    22:13
    Nahození na Carsona Soucyho, který má tak dost času se zorientovat a rozehrát. Přesto se mu to nepovedlo a Vladař vypomůže Välimäkimu.
     
    23:13
    Velmi hezký hit v podání Mackeyho, který si našel Linda a nedaroval mu kličku u modré čáry. Útočník Seattlu se ovšem rychle vzpamatoval a je zpět na nohou.
     
    23:33
    Už druhý faul má na svědomí Andrew Poturalski, znovu se při defenzivní snaze dopustil podrážení. Měl by si dávat větší pozor.
     
    24:08
    V oslabení ujel Karson Kuhlman, a přestože byl v závěru své individuální akce atakován, dokázal bekhendem nasunout puk k betonu Vladaře. Český brankář situaci ustál.
     
    24:37
    Adam Růžička zase dostává prostor na přesilovce. Přehrál po mantinelu až na Milana, to už probíhá trpělivá kombinace.
     
    25:08
    Se střelou z pravého křídla se vytasil Olofsson, ale Vladař odpověděl jasně. Vysoký brankář chytá skvěle i ve druhém přípravném klání.
     
    25:16
    Hosté propadli a Adam Růžička při naháněné o puk rovněž podrážel. Bude se hrát chvilku čtyři na čtyři.
     
    25:33
    Vyloučený Poturalski se vrací na led a umožní svým ofenzivněji smýšlejícím kolegům pobyt v přesilové hře.
     
    26:05
    Další dobrou práci v oslabení na sebe nabalil Cody Eakin. Pak přišla střela z pravého křídla, ale Vladař udržuje klid.
     
    26:45
    Přesně 32 sekund před návratem Adam Růžičky se kotouč od klubka hráčů odráží do ochranné sítě.
     
    26:54
    O Shanea Wrighta se postaral Meloche a vyhnal ho až za modrou čáru. Rychle se vrátil útok Krakena, ovšem Calgary odolalo.
     
    27:16
    Růžička naskočil z trestné lavice rovnou do protiakce, jeho zakončení prosvištělo kolem klece Grubauera, který se začíná v modrém půlkruhu nudit. To neplatí o Vladařovi, jenž by měl čelit dalšímu oslabení.
     
    28:03
    Dvě minuty na trestné lavici si odsedí Jan Kuzněcov. Uvidíme, jestli komerční přestávka přinese změny v brankovišti jednoho či druhého týmu.
     
    28:37
    Shane Wright si užívá velké pole působnosti, jeho prvním soupeřem v NHL se ovšem stává Meloche. Znovu byl při tom, když mladičký talent zpackal zakončení.
     
    29:19
    Za svatyni Calgary přihrál Yanni Gourde. Vladař má další starosti po příklepu Daniela Spronga, ten však mířil více méně do středu branky.
     
    29:51
    Pochybil Schwartz a Kraken přichází o ofenzivní zónu. Přesilovky se dnes ani jednomu z celků nedaří ideálně. Na druhé straně zahrozil Jones, scházela přesnější koncovka.
     
    30:29
    Balvan jménem Adam Klapka už se zase rozkutálel do útočného pásma, kde ničí obránce u mantinelu. Škoda jen, že se urostlý Čech nedočkal větší podpory spoluhráčů.
     
    30:37
    Na střídačku usedne Philipp Grubauer, který své nejlepší zákroky předváděl v první třetině. Po pauze už ho Calgary tolik nezaměstnalo. Magnus Hellberg by tak mohl mít klidnější úvod své směny.
     
    31:18
    U mantinelu ještě zapojil šikovnost Dillon Dube. Hosté se ovšem k zakončení nepropracovali a na druhé straně vystrkuje růžky Kuhlman.
     
    31:58
    Nyní přece jen rychlopalba v podání Calgary. Hellberg musel tasit jeden zákrok, nejatraktivnější pozici měl DeSimone, ale znovu mu není přáno, když neseřídil mířidla a minul prostor u levé tyčky.
     
    32:30
    Seattle právě vstřelil branku!
    Přichází nečekaný úder. Ve chvíli, kdy se Flames konečně nadechli k ofenzivní aktivitě, dokázal si DANIEL SPRONG vyměnit přihrávku s Vincem Dunnem a luxusní střelou z první nedal Vladařovi žádnou šanci reagovat. Český brankář inkasuje poprvé v přípravě na nový ročník, čisté konto držel více než 60 minut hracího času. Vyzdvihnout je třeba předchozí blok Firkuse, který v obranném pásmu položil základy úspěšné akce. Asistence: Vince Dunn.
    32:30 Daniel SPRONG - 1:0
     
    33:34
    Na dvířka Hellbergovy branky klepal Zary, Milano ještě zkoušel dorážet, ale švédský muž s maskou si poradil. To byla asi nejzajímavější pozice pro Flames v této periodě.
     
    33:40
    Bezprostředně po buly to zkusil Walker Duehr, jeho nahození zapadlo přesně do nastaveného koše v náruči Magnuse Hellberga.
     
    34:38
    Do zakončení už se tlačil Ben Jones, jenže v poslední chvíli ztratil kontrolu nad toušem. Protiútok zosnoval Poturalski, jenže Sprong si netroufnul na ránu.
     
    35:03
    Nenápadný souboj s Benem Jonesem vynáší dvě minuty Vinci Dunnovi. Provinil se držením a dává Flames šanci na vyrovnání v přesilové hře.
     
    35:46
    Vladař nepoděkuje krajanovi Klapkovi, který při snaze o střelu vůbec netrefil puk čistě. Protiútok nabídl šanci Trueovi, ovšem dánský útočník si s blafákem neporadil.
     
    36:30
    Na střídačce si pochvalná slova vyslechne Schwartz, který odvedl cenné služby ve středním pásmu.
     
    37:01
    Seattle právě vstřelil branku!
    Wow! Domácím se podařila fantastická akce, v oslabení udeřil JADEN SCHWARTZ. Velmi dobře vyřešené přečíslení dva na jednoho zcela vyšachovalo brankáře Dana Vladaře, který se stal nevinným divákem. Před Schwartzem se po dvou rychlých pasech objevila prázdná klec, tady už nebylo o čem. A zase Krakeni mohou vděčit svému defenzivnímu odhodlání, kdy Olofsson předvedl dobrý blok a ještě konstruktivně přihrál. Asistence: Jared McCann a Gustav Olofsson.
    37:01 Jaden SCHWARTZ - 2:0
     
    38:32
    Menší trest čeká na Yanniho Gourdeho, který si nešikovně počínal u hrazení. Kraken si opět komplikuje život, teď krosčekem.
     
    39:07
    Další Růžičkův parádní pas, jenže Sonny Milano se i přes střeleckou aktivitu nemůže trefit. Hellberg se obešel bez zákroku.
     
    39:36
    Teď se mohl Slovák Adam Růžička nachomýtnout v pozici střelce, když přijal pas Zaryho, jenže kotouč mu sjel z čepele.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čas vypršel, ani závěrečný nápor nepřinesl Flames přesné zakončení a po dvou inkasovaných gólech je stav 2:0. Skóre načal v polovině 33. minuty Daniel Sprong, když zůstal zcela osamocený na středu a tvrdou ranou příklepem konečně pokořil Dana Vladaře v brankovišti Flames.

    Domácí pak vedení znásobili před koncem druhé části, kdy český gólman nedostal čichnout proti dvojici McCann – Schwartz. Zakončoval druhý jmenovaný, skvěle vyřešené přečíslení dva na jednoho mu odemklo cestu k prázdné kleci.

    Calgary se v prostřední fázi zápasu vcelku trápilo, trefou nejvíce zaváněla dorážka Sonnyho Milana, ale nově příchozí Magnus Hellberg nedopustil inkasovaný gól. To zároveň znamená, že Seattle ještě v přípravě neinkasoval. Na stominutové šňůře bez klopýtnutí se přitom podílela hned čtveřice maskovaných mužů.
     
    Poslední třetina by měla startovat zhruba v 05:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Flames sice začali třetinu v početní převaze, jenže se ani nestihli nastěhovat do útočného pásma. Po návratu vyloučeného Gourdeho se o icing hlásí Vladař.
     
    40:42
    Nick Meloche si našel rychle odražený kotouč a zaměstnal Hellbergův beton. K dalšímu zakončení už se hosté neprocpali.
     
    41:22
    Nahození za branku Seattle neukořistil. Ještě jeden pokus má Vince Dunn, jenže to zase pro změnu do defenzivy zabral Ben Jones.
     
    42:04
    U mantinelu s pukem nenaložil ideálně Philips a Flames se brání dalšímu tlaku. Střela neprošla až k brance.
     
    43:17
    Adam Klapka zatlačil na soupeře, což vedlo k zisku puku. Mackey snesl do brankoviště svůj padající list, Hellberg raději vyráží na jistotu.
     
    44:08
    Za hru vysokou holí půjde na trestnou lavici Dán Alex True.
     
    44:47
    Distributor Růžička zásobuje Philipse, pak přichází svižná rána, kterou Hellberg vyřešil i s notnou dávkou štěstí na své straně.
     
    45:37
    Přihrávku Schwindta nezachytil u modré čáry Meloche a vypadá to, že Calgary se neprosadí ani v této početní výhodě.
     
    46:06
    Závěrečné zakončení Schwindta si přece jen musel Hellberg pohlídat, ale měl připravenou vyrážečku, navíc za ním stála horní tyčka, o kterou se otřel letící kotouč.
     
    46:40
    Sprong vydřel kotouč pro Soucyho, ten konstruktivně zkouší rozehrát, ale daří se mu až napodruhé. Flames se v třetí části znovu stávají rovnocenným sokem, i když jim v tom pomohly přesilovky.
     
    47:13
    Další komerční přestávka poté, co puk opustil hrací plochu.
     
    48:27
    Skákavý touš si našel Růžička, vyhledal Pelletiera, skvělý střelec ovšem zaváhal. Tento zápas rozhodně není jeho nejlepším, do této chvíle nebyl pořádně vidět.
     
    49:23
    Hodně naslepo přihrával Milano, čehož využil Poturalski, jenže nebyl dostatečně agresivní při vyhození a nabídl hostům ještě jedno zakončení. Calgary je jeden gól od dramatické zápletky.
     
    50:02
    McCann a spol. si vůbec nepomohou zakázaným uvolněním. Tlak Flames si začíná vybírat svou daň.
     
    50:19
    Dan Vladař zvedá lapačku, což v tomto případě znamená další icing. Krakeni tahají nohy z medu a čelí nejsložitější situaci v zápase.
     
    50:32
    Nyní už se Seattle konečně osvobodil bez technického přestupku, McCann dokonce našel chuť zaútočit, ale narazil na připravený blok.
     
    51:23
    Po delší době Seattle přitlačil na pilu, krátká předávka mezi Truem a Lindem vyšla a křídelní útočník bekhendem těsně minul Vladařovu svatyni, který už, zdá se, dochytá zápas sám.
     
    52:29
    Do rozhozené defenzivy hostů vlétnul Jaden Schwartz a málem připravil podobné překvapení jako u druhé branky. Tentokrát neměl s kým kombinovat, což se ukázalo být hlavním kamenem úrazu.
     
    53:30
    Dan Vladař připíše další zákrok, když vystihnul zakončení Gustava Olofssona, asistenta u předchozí trefy Krakenů. Hezká podpora útoku od tohoto obránce.
     
    54:08
    Pelletier se zase zasekl, ale než ztratil kotouč, ještě si všiml najíždějícího Růžičky. Flames pak měli dvě nadějná zakončení, ani jedno se ovšem nesetkalo s gólovým efektem. Blízko byl Philips, jenže bekhendovou dorážkou z hrany brankoviště zasáhl jen beton pohyblivého Hellberga.
     
    54:52
    Při snaze o rychlou rozehrávku se hosté dopustili icingu. Přesto je nařízena komerční přestávka.
     
    55:33
    Aby Vladař náhodou neměl málo práce, dostal na levém křídle hodně místa Jordan Eberle. Dan Vladař nejenže vyrazil, ale ještě skvěle shrábnul puk pod sebe před hrozící dorážkou.
    55:33 Jordan Eberle znovu narazil na připraveného Vladaře.
     
    55:35
    Dvě vteřiny po dalším vhazování se Vladař dostává už na 30. zákrok. V tomto utkání předvedl znovu velkou show, která však zřejmě na výhru stačit nebude. Flames mají od závěrečného tlaku daleko.
     
    56:07
    Nápor hostů ovšem může přijít nyní, kdy Jamie Oleksiak provedl nešikovný obrat v jízdě a dopustil se nedovoleného bránění ve zcela zbytečné situaci.
     
    56:55
    Až nyní zaváží Růžička kotouč po mantinelu do pásma. Flames zřejmě neměli dost času natrénovat přesilovku v tomto složení.
     
    57:18
    Vladař mílovými kroky upaluje na střídačku, Calgary se pokusí o zázrak.
     
    57:44
    Ani Meloche, ani Välimäki neprocpali své střely přes dobře zaparkovaný obranný val. Přesilovka se chýlí ke konci.
     
    58:07
    Domácí jsou v plném počtu a bez kontroly puku. Jenže ani Calgary se netlačí do zakončení tak, jak by potřebovalo.
     
    58:39
    Välimäki si neví rady při rozehrávce, akcie Flames prudce klesají. Na srovnání to zdaleka nevypadá.
     
    59:06
    Seattle právě vstřelil branku!
    Za výkon v tomto přípravném zápase si ANDREW POTURALSKI zcela jistě zasloužil trefit prázdnou klec. Jeho sebevědomí je třeba ocenit, rána to nebyla vůbec snadná. Kotouč však bezpečně zaplul do prázdné klece a Kraken slaví jasné vítězství. Asistence: Jamie Oleksiak a Carson Soucy.
    59:06 Andrew POTURALSKI - 3:0
     
    Konec zápasu.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    Philipp Grubauer (SEA) – 10 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100 %, odchytal 30:37
    Magnus Hellberg (SEA) – 15 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100 %, odchytal 29:23
    Dan Vladař (CGY) – 32 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,1 %, odchytal 57:18

    Česká a slovenská stopa
    Dan Vladař (CGY) – viz výše
    Adam Klapka (CGY) – 0+0, -2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 11:45
    Adam Růžička* (CGY) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 19:23

    Tři hvězdy utkání

    1. Jaden Schwartz (SEA) 1+0
    2. Daniel Sprong (SEA) 1+0
    3. Jared McCann (SEA) 0+1
     
    Nový den, zato staronová výhra 3:0. Zatímco včera Kraken tímto stavem pokořil Edmonton, nyní přidává zcela identický výsledek proti Calgary. V přípravě neinkasoval už 120 minut, dnes se o to zasadili brankáři Grubauer a Hellberg, kteří tak úspěšně navázali na kolegy Jonese s Daccordem.

    Skvěle chytal i hostující Dan Vladař, ale góly za své spoluhráče dávat nemůže. I na konci zápasu čelil šanci Eberleho, kterou schopně vyčapal. Jeho kolega Schwindt v závěrečné části prozvonil horní tyčku a Philips byl blízko úspěšné dorážce, jenže snaha Calgary ke gólové oslavě nevedla.

    A tak se radují domácí. Skóre Seattlu načal až za polovinou utkání ostrým příklepem Daniel Sprong, který těžil z dobré přihrávky Vince Dunna. Ve chvíli, kdy se Flames zvedali, přišel úder od Jadena Schwartze, jenž vykombinoval nádherné přečíslení s Jaredem McCannem. Stvrzení konečného stavu obstaral dalekonosnou ranou do prázdné klece Andrew Poturalski.

    Na Seattle nyní čeká denní přestávka a další soupeř v podobě Vancouveru. Flames po první porážce v přípravě vyrukují na Edmonton, bitva o Albertu se hraje v noci ze středy na čtvrtek od 03:00 středoevropského času.

    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (06:37:42)

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 33. Sprong (Dunn), 38. Schwartz (McCann, Olofsson), 60. Poturalski (Oleksiak, Soucy)


    Seattle Kraken: Grubauer (31. Hellberg) – Dunn, Borgen, Oleksiak, Fleury, Olofsson, Soucy – Schwartz, Wright, Eberle – McCann, Gourde, Kuhlman – Lind, True, Hayden – Firkus, Poturalski, Sprong
    Trenér: Dave Hakstol

    Calgary Flames: Vladař (Dansk) – Mackey, Meloche, Gilbert, DeSimone, Välimäki, Kuzněcov – Dube, Eakin, Duehr – Růžička, Zary, Milano – Pelletier, Jones, Philips – Gallant, Schwindt, Klapka
    Trenér: Darryl Sutter
    bahis siteleri