Boston – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Carolina – Tampa 5:1 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 2:1 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 2:6 (kon.) | Dallas – Arizona 4:3 (po pr.)
Winnipeg – Ottawa 5:3 (kon.) | Chicago – St. Louis 1:4 (kon.) | Colorado – Minnesota 2:5 (kon.)
Seattle – Calgary 3:0 (kon.) | San Jose – Anaheim 5:4 (kon.)
konec
Seattle Kraken
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Calgary Flames
Středa 28.09.2022, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:06 Andrew POTURALSKI - 3:0
     
    59:06
    Seattle právě vstřelil branku!
    Za výkon v tomto přípravném zápase si ANDREW POTURALSKI zcela jistě zasloužil trefit prázdnou klec. Jeho sebevědomí je třeba ocenit, rána to nebyla vůbec snadná. Kotouč však bezpečně zaplul do prázdné klece a Kraken slaví jasné vítězství. Asistence: Jamie Oleksiak a Carson Soucy.
     
    56:07
    Nápor hostů ovšem může přijít nyní, kdy Jamie Oleksiak provedl nešikovný obrat v jízdě a dopustil se nedovoleného bránění ve zcela zbytečné situaci.
    55:33 Jordan Eberle znovu narazil na připraveného Vladaře.
     
    55:33
    Aby Vladař náhodou neměl málo práce, dostal na levém křídle hodně místa Jordan Eberle. Dan Vladař nejenže vyrazil, ale ještě skvěle shrábnul puk pod sebe před hrozící dorážkou.
     
    54:08
    Pelletier se zase zasekl, ale než ztratil kotouč, ještě si všiml najíždějícího Růžičky. Flames pak měli dvě nadějná zakončení, ani jedno se ovšem nesetkalo s gólovým efektem. Blízko byl Philips, jenže bekhendovou dorážkou z hrany brankoviště zasáhl jen beton pohyblivého Hellberga.
     
    50:19
    Dan Vladař zvedá lapačku, což v tomto případě znamená další icing. Krakeni tahají nohy z medu a čelí nejsložitější situaci v zápase.
     
    46:06
    Závěrečné zakončení Schwindta si přece jen musel Hellberg pohlídat, ale měl připravenou vyrážečku, navíc za ním stála horní tyčka, o kterou se otřel letící kotouč.
     
    44:08
    Za hru vysokou holí půjde na trestnou lavici Dán Alex True.
     
    38:32
    Menší trest čeká na Yanniho Gourdeho, který si nešikovně počínal u hrazení. Kraken si opět komplikuje život, teď krosčekem.
    37:01 Jaden SCHWARTZ - 2:0
     
    37:01
    Seattle právě vstřelil branku!
    Wow! Domácím se podařila fantastická akce, v oslabení udeřil JADEN SCHWARTZ. Velmi dobře vyřešené přečíslení dva na jednoho zcela vyšachovalo brankáře Dana Vladaře, který se stal nevinným divákem. Před Schwartzem se po dvou rychlých pasech objevila prázdná klec, tady už nebylo o čem. A zase Krakeni mohou vděčit svému defenzivnímu odhodlání, kdy Olofsson předvedl dobrý blok a ještě konstruktivně přihrál. Asistence: Jared McCann a Gustav Olofsson.
     
    35:03
    Nenápadný souboj s Benem Jonesem vynáší dvě minuty Vinci Dunnovi. Provinil se držením a dává Flames šanci na vyrovnání v přesilové hře.
     
    33:34
    Na dvířka Hellbergovy branky klepal Zary, Milano ještě zkoušel dorážet, ale švédský muž s maskou si poradil. To byla asi nejzajímavější pozice pro Flames v této periodě.
    32:30 Daniel SPRONG - 1:0
     
    32:30
    Seattle právě vstřelil branku!
    Přichází nečekaný úder. Ve chvíli, kdy se Flames konečně nadechli k ofenzivní aktivitě, dokázal si DANIEL SPRONG vyměnit přihrávku s Vincem Dunnem a luxusní střelou z první nedal Vladařovi žádnou šanci reagovat. Český brankář inkasuje poprvé v přípravě na nový ročník, čisté konto držel více než 60 minut hracího času. Vyzdvihnout je třeba předchozí blok Firkuse, který v obranném pásmu položil základy úspěšné akce. Asistence: Vince Dunn.
     
    30:37
    Na střídačku usedne Philipp Grubauer, který své nejlepší zákroky předváděl v první třetině. Po pauze už ho Calgary tolik nezaměstnalo. Magnus Hellberg by tak mohl mít klidnější úvod své směny.
     
    28:03
    Dvě minuty na trestné lavici si odsedí Jan Kuzněcov. Uvidíme, jestli komerční přestávka přinese změny v brankovišti jednoho či druhého týmu.
     
    25:16
    Hosté propadli a Adam Růžička při naháněné o puk rovněž podrážel. Bude se hrát chvilku čtyři na čtyři.
     
    23:33
    Už druhý faul má na svědomí Andrew Poturalski, znovu se při defenzivní snaze dopustil podrážení. Měl by si dávat větší pozor.
    12:18 Dvojzákrok Dana Vladaře. Nejprve zastavil střelu z dálky, pak i dorážku Eberleho.
     
    12:18
    Dva velmi dobré zásahy Dana Vladaře! Wrightovu střelu sice pouze vyrazil, ale poradil si i s následnou snahou Jordana Eberleho, který se do brankoviště vrhnul po hlavě a hrozil bezprostřední dorážkou.
     
    12:10
    Při ofenzivním napadání si příliš aktivně počínal Ben Jones. Musí si odsedět dvě minuty za hákování.
    07:42 Růžičkův pas nevytěžil DeSimone.
     
    07:42
    Pochvalu zaslouží Slovák Adam Růžička. Křižnou přihrávkou skvěle našel DeSimoneho, který ovšem nedokázal překlenout beton Philippa Grubauera. To by ho mohlo mrzet, Flames do této chvíle tolik příležitostí neměli.
     
    06:58
    Právě aktivita Andrewa Poturalského byla nakonec vyhodnocena jako podrážení, tím pádem jsou z toho pro útočníka Krakenů dvě trestné minuty.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 33. Sprong (Dunn), 38. Schwartz (McCann, Olofsson), 60. Poturalski (Oleksiak, Soucy)


    Seattle Kraken: Grubauer (31. Hellberg) – Dunn, Borgen, Oleksiak, Fleury, Olofsson, Soucy – Schwartz, Wright, Eberle – McCann, Gourde, Kuhlman – Lind, True, Hayden – Firkus, Poturalski, Sprong
    Trenér: Dave Hakstol

    Calgary Flames: Vladař (Dansk) – Mackey, Meloche, Gilbert, DeSimone, Välimäki, Kuzněcov – Dube, Eakin, Duehr – Růžička, Zary, Milano – Pelletier, Jones, Philips – Gallant, Schwindt, Klapka
    Trenér: Darryl Sutter
    bahis siteleri