Mladá Boleslav – Mountfield HK 0:2 (kon.) | Plzeň – Litvínov 4:3 (kon.) | Třinec – Sparta 4:2 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Pardubice – Liberec 1:0 (po pr.) | K. Vary – Motor ČB 4:3 (kon.)
Vítkovice – Kladno 2:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (0:0, 2:2, 2:0)
HC Sparta Praha
Neděle 16.10.2022, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400 diváků) • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:49
    Hosté si nepohlídali počet svých hráčů na ledě a hráli v šesti. Pro Spartu to je obrovská komplikace, Třinec má dvě minuty a jedenáct vteřin před koncem výhodu přesilové hry. Trest pro hráčskou lavici odpyká Martin Jandus.
     
    54:45
    Oceláři teď mohou mluvit o velkém štěstí. Marku Mazancovi totiž vypadla z lapačky střela od modré a kotouč skončil na horní síťce třinecké branky!
    50:10 Martin RŮŽIČKA - 4:2
     
    50:10
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovku a jdou do dvoubrankového trháku! Nestrašil poslal kotouč mezi kruhy, kde hlídkoval Marko Daňo. Slovenský útočník však měl velké problémy se zpracováním, hostům se ale ani natřikrát nepovedlo dostat kotouč do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky. Daňo s Voženílkem nakonec posunuli puk na MARTINA RŮŽIČKU, který golfákem propálil Kořenáře mezi betony! Asistence: Daniel Voženílek, Marko Daňo.
     
    49:46
    Růžička dostal nabito na levou stranu, třinecký útočník ale trefil jen prvního bránícího hráče, od kterého se kotouč odrazil přímo ke Kořenářovi. S dorážkou na brankovišti neuspěl Tomáš Marcinko, kterému pak sundal helmu z hlavy Milan Jurčina. Sudí ale vylučuje oba hráče, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    49:08
    Hrňa posílal pas na Hudáčka, který následně vracel kotouč do předbrankového prostoru. Josef Kořenář při přesunu posunul branku, což sudí posoudili jako úmysl. Hostující brankář dostává menší trest za zdržování hry, ten odpyká Gustaf Thorell. Třinec má k dispozici 24 vteřin přesilovky pět na tři.
     
    47:32
    Signalizovaná výhoda neměla dlouhého trvání, po komerční přestávce budou domácí hrát svou třetí přesilovku. Na trestnou lavici usedá hostující Martin Jandus, který se provinil vysokou holí.
    45:33 Tomáš MARCINKO - 3:2
     
    45:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři otáčejí skóre dnešního utkání! Ve středním pásmu vyplaval kotouč před Martinem Růžičkou, třinecký útočník jej zavezl do hloubi hostujícího pásma a zpoza Kořenářovy branky vyzval zpětným pasem ke skórování TOMÁŠE MARCINKA! Urostlý útočník sice musel zakončovat nadvakrát, bekhendem ale poslal puk pod ležícím Kořenářem! Asistence: Martin Růžička.
     
    41:41
    Svačina se po vyhraném buly natlačil do předbrankového prostoru, ani nadvakrát ale nedokázal zasunout kotouč za Kořenáře. Po odpískání se u hostující branky strhla šarvátka mezi Aronem Chmielewskim a Ondřejem Miklišem, oba kohouti vyfasovali dvouminutové tresty za hrubost. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
    37:41 Libor HUDÁČEK - 2:2
     
    37:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Máme opět srovnáno! Oceláři se ve čtyřech vydali do útočného pásma, Milan Doudera středem kluziště zatáhl hru do pásma Sparty, kousek za modrou pak přenechal puk LIBORU HUDÁČKOVI, který si srovnal mířidla a poslal puk přesně k levé tyči Kořenářovy klece! Asistence: Milan Doudera, Andrej Nestrašil.
     
    33:04
    Třinec byl opět aktivní v útočném pásmu, Zahradníčkovu střelu od modré ale Kořenář vyrazil a pak ukryl kotouč pod svou lapačku. Před hostující brankou při odpískání ale Martin Jandus poslal k ledu Marcinka, za což od sudích vyfasoval dvě trestné minuty. Třinec bude po komerční přestávce hrát přesilovku.
    31:19 Roman HORÁK - 1:2
     
    31:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hostům se sice dlouho nedařilo dostat do útočného pásma, nakonec ale Sparťané předvedli pohlednou kombinaci na jeden dotek, po které slaví druhou branku. Michal Řepík posunul kotouč z modré na Davida Tomáška, který z jedničky namazal do mezikruží ROMANU HORÁKOVI. Mazanec byl zcela bez šance. Asistence: David Tomáše, Michal Řepík.
     
    30:08
    Marko Daňo to při další útočné akci trochu přehnal s důrazem a od sudích dostává dvě minuty za držení. Za hostující brankou ale na ledě zůstal ležet David Němeček, ke kterému již přispěchal lékař Sparty.
     
    29:09
    Obrovská šance první třinecké formace nekončí gólem. Kořenář pouze vyrazil střelu Martina Růžičky z pravé strany, Daniel Voženílek tak mohl dorážet do odkryté branky, Kořenář ale reflexivně vykopl beton a odrazil puk do bezpečí.
    27:01 Patrik HREHORČÁK - 1:1
     
    27:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Sparta nezačala přesilovku vůbec dobře a Oceláři se prosazují při vlastním oslabení! Domácí nejprve vyhodili kotouč do hostujícího pásma, u mantinelu pak rozehrávku sebral Andrej Nestrašil, poslal do akce PATRIKA HREHORČÁKA, který se prosmýkl mezi dvojicí bránících hráčů a zavěsil kotouč pod horní tyč Kořenářovy branky! Asistence: Andrej Nestrašil.
     
    26:34
    Hosté budou mít šanci k navýšení svého vedení, Třinec si totiž nepohlídal počet hráčů na ledě a hrál v šesti. Sparta tak po komerční přestávce bude hrát přesilovku.
     
    22:36
    Oceláři se pokusili na první branku hostí odpovědět aktivní hrou v útočném pásmu, Marinčin ale napálil jen prvního bránícího hráče, Růžičku pak při pokusu z mezikruží nedovoleným způsobem zastavil Daniel Přibyl. Třinec bude hrát přesilovku.
    21:16 Erik THORELL - 0:1
     
    21:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Branka platí, Sparta otevírá skóre zápasu! Pražané vtrhli do rozhozené obrany Třince, ERIK THORELL pak dostal na mezikruží dostatek času a prostoru, aby si nejprve položil Mazance na led a pak nadvakrát zasunul kotouč do třinecké klece. Nic tomu nezabránila ani snaha Marinčina, který se položil na brankovou čáru. Asistence: Roman Horák, David Tomášek.
     
    21:16
    Hosté se radují z branky, sudí ale celou situaci ještě jednou zkoumat k videu.
     
    15:15
    Hra se přesunula do pásma Sparty, kde se o kotouč bojovalo u hrazení. Daniel Voženílek pak ale na hrazení přišpendlil jednoho z protihráčů, což sudí posoudili jako nedovolený zákrok. Přesilovka pro Spartu.
     
    14:13
    Oceláři se drželi v útočném pásmu, Hudáček s Nestrašilem připravili dobrou střeleckou pozici pro Daňa, ten ale z první napálil jen Kořenářovu vyrážečku. Hra pokračovala a z druhé strany z voleje střílel Hudáček, Kořenář tentokráte nemusel zasahovat. Komerční přestávka.
     
    13:15
    Obrovská šance také na druhé straně! Růžička ve středním pásmu poslal do jízdy Voženílka, ten objel hostující klec a vracel puk do mezikruží, kde číhal právě Růžička. Třinecký snajpr pálil z voleje, Kořenář předvedl skvělý zákrok betonem!
     
    12:17
    Sobotka dlouho držel kotouč v rohu třineckého pásma, hostující útočník pak zvedl hlavu a namazal zcela volnému Řepíkovi. Kapitán Sparty pálil z první na vzdálenější tyč, Mazanec se musel hodně natahovat, aby kotouč vytěsnil z branky!
     
    06:56
    Uvidíme první přesilovou hru zápasu, hrát ji budou Oceláři. Jakub Krejčík dle sudích v rohu vlastního pásma zašlápl kotouč, čímž zdržoval hru.
     
    03:38
    Ve středním pásmu se o kotouč dlouho bojovalo u hrazení, sudí ale nakonec rozhodli, že Daniel Voženílek a David Tomášek úmyslně zašlapovali kotouč, za zdržování hry tak jsou oba vyloučení na dvě minuty. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 28. Hrehorčák (Nestrašil), 38. Hudáček (M. Doudera, Nestrašil), 46. Marcinko (M. Růžička), 51. M. Růžička (Voženílek, Daňo) – 22. E. Thorell (Horák, Tomášek), 32. Horák (Tomášek, Řepík)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Hrehorčák, Svačina – Buček, Lyszczarczyk, Kurovský – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Sparta Praha: Kořenář (J. Kovář) – Krejčík, Krutil, Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Safin, G. Thorell, D. Simon – Konečný, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Kika, Stano – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 4 224
    bahis siteleri