Nottingham – Liverpool 1:0 (kon.) | Everton – Crystal Palace 3:0 (kon.) | Manchester City – Brighton 3:1 (kon.)
Chelsea – Manchester Utd. 1:1 (kon.)
konec
Nottingham Forest
1:0 (0:0)
Liverpool FC
Sobota 22.10.2022, 13:30 • City Ground, Nottingham • Anglická Premier League • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu 13. kola anglické Premier League. Od třinácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Nottinghamem a Liverpoolem!
     
    Liverpool FC

    V sedmé sezoně pod vedením Jürgena Kloppa se „The Reds“ velmi brzy odpojili od čela tabulky. V úvodních osmi kolech posbírali jen dvě výhry. Během uplynulého týdne toto číslo zdvojnásobili, když ve velkém šlágru s Manchesterem City vydřeli vítězství 1:0 a ve vloženém kole stejným poměrem zdolali West Ham. S šestnácti body je Liverpool sedmý. K pohárovým příčkám to nemá daleko, leč na vedoucí Arsenal mu chybí jedenáct bodů. Nejproduktivnějším hráčem je s šesti góly a třemi asistencemi Roberto Firmino. Kvůli zraněním si dnes nezahrají Matip, Arthur, Díaz, Núñez, Thiago a Jota. Teprve nedávno se do plného tréninku vrátili Keïta s Konatém.
     
    Nottingham Forest FC

    Vedení ligového nováčka přivedlo přes léto na dvě desítky nových hráčů. Řada z nich je zvučných jmen, ale dohromady si to zatím vůbec nesedlo. V jedenácti kolech Nottignham vstřelil pouhých sedm gólů a s jedinou výhrou nad West Hamem se krčí na samém dně tabulky. V beznadějné situaci Forest ale nejsou, na první nesestupovou pozici jim chybí hratelné tři body. V úterý svěřenci Stevea Coopera uhráli bezbrankovou remízu na hřišti osmého Brightonu. Střeleckou tabulku vedou s pouhými dvěma zásahy Awoniyi a Johnson. Zdravotní potíže mají Colback, Niakhaté, O´Brien, Richards, Lodi a Toffolo.
     
    Vzájemné zápasy

    Kvůli neúčasti Nottinghamu v nejvyšší soutěži se oba týmy potkávají v ligovém zápase poprvé od roku 1999. V pohárech se za tu dobu potkali jednou. Stalo se tak právě letos ve čtvrtfinále FA Cupu. Liverpool zvítězil 1:0 gólem Dioga Joty.
     
    Úvodní sestavy:

    Nottingham Forest FC: D. Henderson – Aurier, S. Cook, McKenna, N. Williams – Yates (C), Freuler, Kouyaté – Gibbs-White, Awoniyi, Lingard.
    Náhradníci: Hennessey – Biancone, Worrall, Boly, Lodi, Mangala, Surridge, Br. Johnson, E. Dennis.
    Trenér: Steve Cooper

    Liverpool FC: Alisson – Milner (C), Gomez, van Dijk, Robertson – Elliott, Fabinho, C. Jones – Salah, Firmino, Carvalho.
    Náhradníci: Adrián, Kelleher – Tsimikas, Bajcetic, Na. Phillips, Alexander-Arnold, J. Henderson, Oxlade-Chamberlain, Clark.
    Trenér: Jürgen Klopp

    Rozhodčí: Tierney – Hatzidakis, Wood.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zahajovací výkop dostali na starost domácí, kteří nastupují v červených dresech. Hráči Liverpoolu jsem celí v bílém.
     
    2
    Přihrávce Elliotta na Salaha se postavil do cesty Freuler. Na druhé straně se bez hvizdu obešel pád Lingarda.
     
    3
    Van Dijk přečetl průnikovku z dílny Gibbse-Whitea. Forest se musí spokojit s vhazováním Serge Auriera.
     
    4
    Serge Aurier neprošel kolem Curtise Jonese. Ten ho ale fauloval a Tierney nařídil standardní situaci. Zjevně se bude centrovat.
     
    5
    Morgan Gibbs-White našel jen hlavu van Dijka. Milner vysvobodil hosty dalekonosným odkopem, Salah zatlačil na Auriera a vybojoval aut.
     
    6
    Firminův centr měl být určen pro Mohameda Salaha. McKenan s tím nebyl srozuměn a odpálil balon pryč z pokutového území.
     
    7
    Awoniyi vystartoval za nákopem z vlastní poloviny. Proti sobě ale měl oba stopery a van Dijk dal komfortní malou domů Alissonovi.
     
    8
    Robertsonn mezi střídačkami naboural do Auriera. Po autovém vhazování Liverpool začal od Gomeze, jenže nákop byl pro Carvalha dlouhý.
     
    9
    Scott McKenna překazil finální přihrávku Salaha. Lesníci u míče dlouho nevydrželi a už jsou zpátky v kompaktním bloku.
     
    10
    Carvalho si v náběhu výborně zpracoval oblouček Elliotta. Z druhého doteku už zakončoval, ale Henderson ho v hokejovém rozkleku vychytal.
     
    11
    Na Milnerův roh si naskočil Roberto Firmino. Hlavičkový pokus ale nezkalibroval, míč prolétl z jeho pohledu vedle levé tyče.
     
    12
    Domácí vyrazili ve třech do rychlého protiútoku. Vypadal slibně, jenže Lingard v důležitém momentu nezpracoval nahrávku Gibbse-Whitea.
     
    13
    Gomezova hrubka v rozehrávce neměla žádné následky. Domácí se opět zbavili balonu nepřesným přenesením na Gibbse-Whitea. Aut pro Robertsona.
     
    14
    Milner zavařil Alissonovi těžkou malou domů. Brazilský gólman z problémů vybruslil. Vzápětí se Harvey Elliott stal obětí dalšího faulu Kouyatého.
     
    15
    Van Dijk zjednodušil přechodovou fázi. Elliott si přebral dlouhý pas na pravou stranu, ale pak nezvládl kombinovat se Salahem.
     
    16
    Elliott skončil na zemi kvůli střetu se svým bývalým spoluhráčem Williamsem. Liverpool podle očekávání diktuje tempo.
     
    17
    Fabinho měl na lajně Elliotta. Tomu se náběhem nabízel Firmino, jenže rychlá přihrávka do křídla opustila hrací plochu.
     
    17
    Náznak protiútoku ztroskotal na pasu Lingarda. Rychlík Awoniyi potřeboval dostat míč do trochu jiného prostranství.
     
    18
    Firmino nebyl připraven na patičku od Milnera. Míč znovu vyletěl za zadní čáru a do hry ho bude vracet Dean Henderson.
     
    19
    Kostrbatá rozehrávka Liverpoolu dopadla lacinou ztrátou. Gibbs-White a Awoniyi vytvořili první šanci pro Kouyatého. Přízemní pokus z osmnácti metrů ale Alissona příliš nezaměstnal.
     
    20
    Jones cpal míč před malé vápno. McKenna ho odkopl na roh, kterého se ujal Robertson. Nic ošemetného obrana Forest neřešila.
     
    21
    Cooperova obrana se zbytečně nezatajuje. Drží se dobrých dvacet metrů před pokutovým územím a komplikuje přípravnou fázi Liverpoolu.
     
    23
    Elliott obdržel míč od Milnera. Z pravé části vápna centroval, ovšem Carvalo v souboji s Kouyatém nevyrobil přesnou hlavičku.
     
    24
    Kapitán Yates výborně presoval. Získal míč na útočné třetině, ale Gibbs-White ho pak neudržel v konfrontaci s Carvalhem.
     
    25
    Ani tento pád Williamse pan rozhodčí Paul Tierney jako faul neviděl. Milnerovi důraz na lajně prošel.
     
    26
    McKenna vystoupil proti přihrávce Elliotta na Salaha. Přímočarý výpad Forest finišoval Awoniyi nedůraznou střelou, Alisson reagoval rutinním zákrokem.
     
    27
    Firmino si z větší hloubky naběhl do červené zdi. Henderson si nechtěl dělat problémy a odpálil míč na opačný konec hřiště.
     
    28
    Lingard byl Yatesem zahnán až k lajně. Centrovat tam nechal Auriera, ale hlavičkáři Nottinghamu v předbrankovém prostoru neuspěli.
     
    29
    Obraz hry je od prvních minut ustálený. Liverpool bez úspěchu buší do plných. Forest poměrně často startují do rychlých brejků.
     
    30
    Držení míče: 25 % – 75 %.
     
    31
    Milner s Elliottem jsou zapojováni do všech útočných akcí. Společně doručili míč k Salahovi, který ho měl na levačku. Z nestabilního postavení pozdravil Hendersona velice slabě.
     
    32
    Domácí ve sprintu zase fofrovali vstříc Alissonovi. Nezdržovali se velkým počtem přihrávek, Lingard při první příležitosti střílel, ovšem také teď mířil příhodně pro brazilského gólmana.
     
    33
    V bolestech už několik desítek sekund leží Mohamed Salah. Zabrat dostala spodní část zad, nejspíše ho kolenem zasáhl McKenna.
     
    34
    Jürgen Klopp s nervózní grimasou sledoval proces ošetřování. Egypťan se pomalu zvedl a kulhá za postranní čáru. Standardka po faulu na Milnera se uskuteční bez něj.
     
    35
    Sám faulovaný Milner nenacentroval z pravé strany vůbec dobře. Liverpool setrval u míče jen v klidném středu pole.
     
    36
    Firmino chtěl překvapivým manévrem uvolnit Elliotta. Přihrávka byla o hodně metrů přetažená, což kvitovali jen domácí fanoušci.
     
    37
    Kouyaté se obětavě vrhl pod nohy Milnera, který se s duhovou kapitánskou páskou postaral o distribuci nařízeného rohu. Ve vzduchu kraloval Yates.
     
    38
    Ještě jeden nákop z dílny Milnera. Van Dijk si skvěle odskočil od Kouyatého, ale místo střely jenom sklepával míč na druhou tyč, kde Firmino nebyl.
     
    39
    Awoniyi se ocitl u lajny, kde zpackal předávku na Williamse. Hosté znovu trpělivě kombinovali, jenže doplatili na Firminův faul na Freulera.
     
    40
    Dean Henderson ani trochu nespěchá s odkopem. Je jasné, že Nottinghamu současný stav vyhovuje.
     
    41
    Cheikhou Kouyaté si opakovaně říká o žlutou kartu. Vedle středového kruhu nepěkně zajel do Elliotta. Tierney si také nyní vystačil se slovní domluvou.
     
    42
    Firmino narazil Elliottovi. Nakonec centroval první z nich, ale Freulerova hlava vrátila míč o kus dál na Jonese.
     
    43
    Robertson ve hře moc není. Teď z jedničky sklepával na okraj vápna, jenže Carvalho tam byl obsazen Ryanem Yatesem.
     
    44
    V souboji dvou sedmiček na křídle na sebe narazila rychlost Williamse a zkušenost Milnera. Úspěšnější byl pravý bek Liveroolu.
     
    45
    Taiwo Awoniyi přisunul balon Lingardovi v době, kdy se nacházel v postavení mimo hru. Kloppův tým začne asi poslední akci první půle.
     
    45+1
    Kvůli ošetřování Mohameda Salaha se nastavuje 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Liverpool přetavil dominantní držení míče pouze v jedinou větší šanci. Podepsal se pod ni Fabio Carvalho, ale Hendersona z bezprostřední blízkosti neprostřelil. Jinak obrana v čele s McKennou jistě odolávala a snažila se tvořit rychlé protiútoky. Těch měli Forest docela dost, jenže špatná kvalita zakončení posun ve skóre znemožnila.
     
    Statistiky po 1. půli:
    Střely celkem: 3 – 5
    Střely na branku: 3 – 2
    Držení míče: 27 % – 73 %
    Rohové kopy: 0 – 4
    Ofsajdy: 1 – 0
    Fauly: 8 – 3
    Žluté karty: 0 – 0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Snad poprvé mohl Liverpool vyrazit do otevřené obrany. Nezkompletované přenesení od Firmina však znamenalo stopku.
     
    48
    Williams měl volný střed. Zhruba ze sedmadvaceti metrů se pokusil vystřelit, jenže se mu povedlo vytlouct bloky Gomeze.
     
    49
    Opět dobrý obranný zákrok Gomeze. Přikryl nahrávku na Awoniyiho a ještě na něm získal nedovolený zákrok.
     
    50
    Milnerův centr odmítl famózně hrající McKenna. Kapitán Liverpoolu to po nahrávce od Gomeze zkoušel znovu, Firmino však potřeboval trochu nižší míč.
     
    51
    Williams má v úvodu druhé části co dělat s houževnatým Milnerem a jeho výpady po křídle. Forest se nemohou vymanit z tlaku, nyní kvůli ruce Yatese.
     
    52
    Milner a další standardka. Obrana Nottinghamu tentokrát nezafungovala, přes Salaha propadl míč na Carvalha, leč Portugalec zleva vypálil mimo tyče.
     
    54
    Joe Gomez podcenil rozehrávku na půlce. Přepadl ho Taiwo Awoniyi, kterého musel nutně faulovat za žlutou kartu.
     
    55
    Nottingham právě vstřelil branku!
    Poslední tým Premier League jde do vedení! Standardku z poloviny hřiště rozehrál Gibbs-White na pravou stranu. Centrovaný míč poslal Yates do tyče, ale na dorážku dobře postaveného TAIWA AWONIYIHO byl Alisson krátký.
    55. Taiwo AWONIYI - 1:0
     
    57
    Vrátit úder mohl Elliott. Milner mu přihrál mezi rozestoupené obránce, nicméně Henderson střelu na přední tyč bravurně vytěsnil.
     
    58
    Forest s jistotou ubránili roh a ve čtyřech spěchali do dalšího protiútoku. Awoniyi nahrál na Gibbse-Whitea, kterému do nebezpečné střely na poslední chvíli skočil Milner.
     
    59
    Morgan Gibbs-White navázal prvním rohovým kopem. Během letu centru už byl míč za zadní čarou, takže žádné vzrušení nenastalo.
     
    60
    O další plusové body si řekl domácí kapitán Ryan Yates. Suverénně vyhrál hlavičku v reakci na rohový kop Liverpoolu.
     
    62
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází James Milner, přichází Trent Alexander-Arnold.
     
    62
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Fabio Carvalho, přichází Jordan Henderson.
     
    63
    Gibbs-White zahrál před Curtisem Jonesem na další roh. Vzal si ho na starost Alexander-Arnold, jenže nepřipravený Firminův koníček prostor branky minul.
     
    64
    Střídání v týmu Nottingham Forest FC:
    ze hřiště odchází Jesse Lingard, přichází Brennan Johnson.
     
    64
    Střídání v týmu Nottingham Forest FC:
    ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Joseph Worrall.
     
    65
    Salah ještě nedostal jediný kvalitní míč do gólové šance. Teď si hledal místo před brankou, ale s Firminovou přihrávkou se o nějaký ten metr nepotkal.
     
    66
    Gibbs-White nedal míč dostatečně rychle od nohy, když se do náběhu za obranu pouštěl Johnson. Muži v bílém ho u středového kruhu odzbrojili.
     
    67
    Roh Alexandera-Arnolda se ani v 67. minutě do historie nezapsal. Van Dijk se ve vzduchu neprosadil, ve snaze získat odražený míč zase fauloval Gomez.
     
    68
    Kouyaté vyvezl míč od pokutového území do klidnějších vod a ještě našel síly na ofenzivní výpad. Na jeho konci přihrál Johnsonovi. Ten neměl čas na lepší míření a prvním dotekem přinutil Alissona k poměrně snadnému zákroku.
    68. Kouyaté vytvořil šanci Johnsona
     
    69
    Všudypřítomný Kouyaté se patrně vydal ze všech sil. Dvacet minut před koncem se vleže zbavuje křečí.
     
    71
    Hosty nevytrhl z letargie ani Jones. Tečovaný centr mu na hranici vápna přistál na hrudi. Pohotový halfvolej doskákal přímo k rukám Hendersona.
     
    73
    Střídání v týmu Nottingham Forest FC:
    ze hřiště odchází Neco Williams, přichází Renan Lodi.
     
    74
    Alexander-Arnold si narazil s Elliottem. Pak už centroval, ale na zadní tyči si své defenzivní povinnosti splnil Aurier.
     
    75
    Firmino se snažil vyzrát na Yatese, kterému byl zapískán docela přísný faul. Liverpool může zahrozit ze standardky, kopat se bude z levé části hřiště.
     
    76
    Salah byl úplně sám, ovšem Robertsonův centr k němu nedoletěl. Klopp už má připraveného dalšího náhradníka.
     
    77
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    78
    Kouyaté zleva proplul do pokutového území. Zleva nahrál do druhé vlny a Alisson měl až nečekané starosti s koncovkou kapitána Yatese.
     
    79
    Robertson využil Auriera k zisku rohového kopu. Van Dijk podnikl další cestu k Hendersonově pracovišti, ale požadovaný efekt to zase nepřineslo.
     
    80
    Domácí se pěkně vykombinovali u pravé lajny. Aurierův centr do místa určení nedorazil, po faulu na Jonese se hra rychle otáčí.
     
    80
    Střídání v týmu Nottingham Forest FC:
    ze hřiště odchází Cheikhou Kouyaté, přichází Orel Mangala.
     
    81
    Curtis Jones se v šestnáctce pral s obří přesilou. V bezvýchodné situaci pouze fauloval Auriera.
     
    82
    Ve vzájemném souboji utrpěli ujmu Johnson i van Dijk. Práci mají oba realizační týmy.
     
    83
    Klopp věří, že nizozemský stoper bude v pořádku. Už tak se potýká s obří marodkou, mimo jsou Matip, Arthur, Díaz, Núñez, Thiago a Jota, Keïta a Konaté.
     
    84
    Teprve druhá lepší šance Liverpoolu! Centrem od zadní čáry se prezentoval Robertson. Z pozice pravého beka doběhl do vápna Alexander-Arnold, jehož hlavičku Henderson zlikvidoval.
    84. Alexander-Arnold šanci na vyrovnání neproměnil
     
    85
    Skóre se mohlo měnit i na druhé straně! Gibbs-White vhodně posouval balon nahoru k Yatesovi, který střílel levačkou. Vybíhající Alisson rukou vyrážel na roh.
     
    86
    Diváci jsou na nohou. Nottingham je velmi blízko druhému vítězství v sezóně, se kterým dnes moc lidí nepočítalo.
     
    87
    Rychlý přechod po ubráněném rohu hostům profit nezajistil. Alex Oxlade-Chamberlain umístil centr do náruče Hendersona.
     
    88
    Joseph Worrall trochu zdržoval a nechal si dát žlutou kartu.
     
    89
    Po delší době se angažoval Elliott. Potkal se s Lodim a zařídil Liverpoolu standardku. Vyloučena není ani přímá střela.
     
    89
    Žlutá karta pro tým Nottingham Forest FC (Remo Freuler).
     
    90
    Jeden z nejdůležitějších kopů celého zápasu si vzal na starost Alexander-Arnold. Zakroutil centr k noze van Dijka, který nejspíše vracel míč na druhou tyč. Zavřít ji nestihl Salah.
     
    90+1
    Nastavuje se 5 minut.
     
    90+2
    Robertson vytloukl bloky Yatese. Na rohový kop přišel i brankář Alisson, který zblízka sledoval jedovatou hlavičku van Dijka. Henderson šel k zemi a zazářil zákrokem levou rukou.
    90+2. Ani van Dijk si na Hendersona nepřišel
     
    90+4
    Dobrou minutu Nottingham držel hru dostatečně daleko od Hendersona. Pár sekund pošetří i ležící Aurier.
     
    90+5
    Gomez házel dlouhý aut. Robertson prodlužoval míč na zadní tyč. V záklonu hlavičkoval Salah a Henderson vyrážel na poslední roh, který pomohl ubránit McKenna.
     
    90+6
    Brennan Johnson útočil na prázdnou kasu. Trefil jenom tyč, později se navíc dozvěděl, že mu Gibbs-White dal míč do ofsajdu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    V Nottinghamu propukla euforie, neboť ligový nováček a poslední tým tabulky obral zraněními zdecimovaný Liverpool o všechny body. Jediný gól zápasu vstřelil v 55. minutě jeho bývalý útočník Awoniyi, když dorážel Yatesovu střelu do tyče. Hosté drželi míč tři čtvrtiny celkového času. Do šancí se začali pravidelně dostávat až po změně stran, ovšem Henderson všech sedm střel na branku vychytal. Obrovsky mu pomáhali také kolegové z obrany, McKenna a další kompletně vymazali ze hřiště Salaha.
     
    Liverpool bude po skončení tohoto kola nejlépe sedmý. Nottingham se alespoň do zítřka odlepil ze dna a nahradil Leicester na 19. místě.
     
    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 1:8. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:8.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (15:28:31)

    Michal Břuchanský

    Branky: 55. Awoniyi

    Karty:   88. Worrall (NOT), 89. Freuler (NOT) – 54. Gomez (LIV)


    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 1:8. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:8.
    Nottingham Forest: D. Henderson – Aurier, S. Cook, McKenna, N. Williams (73. Lodi) – Yates (C), Freuler, Kouyaté (80. Mangala) – Gibbs-White, Awoniyi (64. Worrall), Lingard (64. Br. Johnson).
    Náhradníci: Hennessey – Biancone, Boly, Surridge, E. Dennis.

    Trenér: Steve Cooper

    Liverpool FC: Alisson – Milner (C) (62. Alexander-Arnold), Gomez, van Dijk, Robertson – Elliott, Fabinho, C. Jones – Salah, Firmino (77. Oxlade-Chamberlain), Carvalho (62. J. Henderson).
    Náhradníci: Adrián, Kelleher – Tsimikas, Bajcetic, Na. Phillips, Clark.

    Trenér: Jürgen Klopp

    Rozhodčí: Tierney – Hatzidakis, Wood

    Diváci: 29 245
    bahis siteleri