Rayo Vallecano – Cádiz 5:1 (kon.) | Valladolid – Real Sociedad 1:0 (kon.) | Valencia – Mallorca 1:2 (kon.)
Real Madrid – Sevilla 3:1 (kon.)
konec
Rayo Vallecano
5:1 (2:0)
Cádiz CF
Sobota 22.10.2022, 14:00 • Estadio de Vallecas (Madrid) • Španělská LaLiga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Bránu 11. kola španělské LaLigy otevře sobotní duel Vallecano – Cádiz. Domácí uzavírají horní polovinu tabulky a v ní budou chtít setrvat i po nadcházejícím víkendu. Hosté jsou sice až předposlední, ale v minulých týdnech ukázali houževnatost. Jejich série bez prohry trvá už víc jak měsíc.
     
    Cádiz naposledy ukopal bezbrankovou remízu s Betisem, který je v tabulce pátý. Předtím plichtil v Gironě i doma s Espanyolem a Villarrealem. K této remízové šňůře ho v polovině září nastartovala vydřená výhra ve Valladolidu. Cádiz se tak malými krůčky přibližuje k záchranářským pozicím a soupeři před ním už se začínají klepat.
     
    To zatím není případ Vallecana, které si hoví v klidném středu tabulky. Už i Rayo však začíná sbírat remízy, za sebou má teď dvě. Malé madridské derby s Getafe skončilo bez branek, zatímco na půdě Atlética Madrid uhrálo Vallecano výsledek 1:1. Domácí favorit vedl od 20. minuty, ale v nastaveném čase svůj bývalý klub potrestal z penalty Falcao.
     
    Dobrý den, dovolte mi vás ještě jednou přivítat u zápasu Vallecano – Cádiz, který se odehraje v rámci 11. kola LaLigy. Jak už bylo řečeno, domácí tým uzavírá horní polovinu tabulky, zatímco hosté jsou až předposlední.
    První nedočkavci dorazili na stadion už hodinu před výkopem
     
    V Madridu už začala rozcvička. V dalším příspěvku se podívejte na to, kteří hráči ji absolvují.
    Rozcvička je v plném proudu
     
    Úvodní sestavy:

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Balliu, Lejeune, Catena, Fran García – Palazón, Valentín, Comesaña, Álvaro García – Trejo (C), Camello.
    Náhradníci: López – Ciss, Bébé, M. Hernández, Chavarria, López, Mumin, Nteka, Salvi, J. Pozo, Ma. Suárez, Saveljich.
    Trenér: Andoni Iraola.

    Cádiz CF: Ledesma – Carcelén, L. Hernández, Chust, Espino (C) – Sobrino, San Emeterio, Alcaraz, Ocampo – Ále. Fernández, Negredo.
    Náhradníci: Aznar Ussen – Arzamendia, Alarcón, Bongonda, Blanco, Fali, Cala, Á. Giménez, A. Lozano, Mari, Lucas Pérez, Mabil.
    Trenér: Sergio Soriano.

    Rozhodčí: Ruiz – Alonso, Blanco.
     
    A je to tady! Základní jedenáctky se objevily v hledáčku kamer, před něž je přivedl Alejandro Ruiz. Domácí oblékli bílé dresy, hosté zápas odehrají ve žluto-modrých barvách a provedou výkop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávka dozadu vystřídala dlouhý nákop. Před Álvarem Negredem odkopával Lejeune a hra pokračuje u středového kruhu.
     
    2
    Tam získali míč domácí. Isi Palazón pak dostal přihrávku do vápna, na jeho pravé straně předal balon Trejovi a jeho centr srazil Víctor Chust na roh.
     
    3
    Centrovaný balon mířil někam na penaltu, kde nejvýše vyskočil stoper Hernández. Hosté se tak první standardce v utkání snadno ubránili.
     
    4
    V přerušené hře je Sergio Soriano upozorňován, aby nevycházel z vymezeného území. Z něj trenér Cádiz vykročil už podruhé.
     
    5
    Po Espinově faulu následuje standardka z pravé strany. Tu si bere na starost Isi Palazón.
     
    6
    Jeho centr odhlavičkoval Víctor Chust, ale domácí míč do šestnáctky vrátili. Z boku pak na Ledesmu střílel Sergio Camello, uvízl však v ofsajdu.
     
    8
    Územní převahou disponující Vallecano trpělivě hledá novou cestu vedoucí hlouběji do pole.
     
    9
    A domácí tým ji našel. Sergio Camello si troufl na souboj s dvojnásobnou přesilou a vybojoval roh. Hrozící nebezpečí z něj odvrátil Víctor Chust.
     
    10
    Z nějakých dvaceti metrů napřáhl levačkou Fran García a nebyla to vůbec špatná střela i proto, že těsně před brankářem skočila! Jeremías Ledesma měl s jejím vyražením plné ruce práce a potom si i oddychl, když dorážející Isi Palazón jeho bránu přestřelil.
     
    11
    Po Valentinově faulu na Álexe Fernándeze už hraje s míčem Cádiz.
     
    13
    Hosté získali na útočné půlce aut. Luis Hernández vhodil balon do vápna a houf hráčů ve žluto-modrých dresech čekal na nějaký zajímavý odraz. Toho se však nedočkal.
     
    14
    Odražený balon před vápnem sebral Rubén Alcaraz a lobem hledal Negreda. Álvaro však tento záměr nepochopil a zůstal nečinně stát na místě.
     
    15
    Držení míče: 65% : 35%.
     
    16
    Isi Palazón si levačkou navedl míč na střelu a ze střední vzdálenosti mířil kolem pravé tyče! Jeremías Ledesma si nebyl vůbec jistý, a proto raději za balonem skočil.
     
    18
    Ne úplně dobré chvíle teď prožívá Ivan Balliu. Po jednom ze zákroků zůstal ležet na zemi a s bolestivou grimasou v obličeji se ne a ne zvednout.
     
    19
    Jak se později ukázalo, naštěstí nešlo o nic vážného a pravý bek Vallecana je schopen hrát dál.
     
    21
    A byl to právě Ivan Balliu, jenž sraženou přihrávkou zajistil svému celku roh. Přetažený centr vrátil Álvaro García před branku, kde zakončujícímu Trejovi míč jen rozcuchal účes.
     
    22
    Výborný první dotek s míčem předvedl Rubén Alcaraz a došel si pro faul, když ho ve středu hřiště nedovoleně atakoval Isi Palazón.
     
    24
    Óscar Trejo zatarasil cestu Ocampovi a domácí šli do brejku. Na pravé straně hřiště převzal balon Palazón, ale souboj jeden na jednoho nezvládl.
     
    25
    Další útok Vallecana táhl Sergio Camello, rychle se k němu stahoval Rubén Sobrino a v zakončení ho rozhodil natolik, že z toho byl jen pokus mimo.
     
    27
    Dva rohy pro Vallecano v krátkém čase. Ten druhý zakroutil Óscar Trejo přímo na branku, kde Jeremías Ledesma ukázal něco ze svého boxerského umění.
     
    28
    Hosté se daleko nedostali a po ztrátě míče museli spěchat nazpátek. Od levého rohu vápna centroval Fran García pouze k připravenému stoperovi.
     
    30
    Santi Comesaña se drží za hlavu poté, co promarnil dvě tutovky!! Po odvráceném centru ze standardky Ledesma vyrazil míč právě k noze Comesani, který levačkou zblízka brankáře neprostřelil, a nevyužil ani druhou možnost, když z dorážky přehlavičkoval branku. To se jen tak nevidí.
     
    30
    Držení míče: 64% : 36%.
     
    31
    Žlutá karta pro tým Rayo Vallecano (Óscar Trejo).

    Domácí útočník pyká za podržení.
     
    33
    Standardka pro Vallecano z pozice na střelu. Nebylo tak překvapením, že to Florian Lejeune zkusil. Ledesmou postavenou zeď však neprorazil.
     
    35
    Teď už se hraje v okolí středového kruhu.
     
    37
    Žlutá karta pro tým Cádiz CF (Rubén Sobrino).

    Pravý křídelník atakoval Álvara Garcíu bolestivým šlapákem.
     
    38
    Centr z nařízené standardky hosté prodloužili na roh a ten potom ubránili. V navazující akci získal prostor na střelu Fran García a z dvaceti metrů donutil brankáře Ledesmu padnout na zem.
     
    39
    Tohle Óscar Valentín nechtěl. Ve středovém kruhu se prezentoval naprosto ležérní nákopem, kterým vlastně jen odevzdal míč soupeři.
     
    41
    Domácí ho nicméně získali zpět, Álvaro García na levé straně vápna podstoupil souboj s Carcelénem a po kontaktu s ním upadl. Co na to rozhodčí? Půjde kouknout na video! Jak rozhodne?
     
    42
    Už je to jasné! Opakované záběry odhalily, že Isaac Carcelén nechtěně přišlápl Garcíovi kotník. Okamžitě následuje dvojí trest: kromě penalty i červená karta!
     
    44
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Gól! Penaltovým katem se stal ISI PALAZÓN. Při exekuci pokutového kopu si počínal naprosto přesvědčivě, na opačnou stranu skákající Ledesma neměl žádnou šanci.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavil 2 minuty.
     
    45+2
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Vallecano v závěru poločasu ničí oslabený Cádiz! Alejandro Catena prokázal výborný přehled ve hře, když chirurgicky přesným pasem našel z hrany ofsajdu nabíhajícího ÁLVARA GARCÍU. Ten v plném běhu celou dobu koukal na míč, vyšel mu už první dotek, druhým si ho posun na levou stranu vápna a nechytatelně zavěsil pod břevno. Dobíhající obránci jen nevěřícně zírali a klečící Ledesma s pravačkou nataženou k nebi jakbysmet.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Dlouho bezgólový poločas ovlivnil penaltový faul, za který byl vyloučený Carcelén. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Izi Palazón a v nastaveném čase zvýšil Álvaro García už na 2:0. Oslabený Cádiz to bude mít po přestávce setsakra obtížné.
     
    Držení míče: 65% : 35%.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 4:1.
    Rohy: 6:0. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:7.
    Vallecano má nakročeno za výhrou
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Álex Fernández, přichází Fali.
     
    47
    Cádiz kombinoval na malém prostoru uvnitř středového kruhu, do populární hry zvané "bego" byl nechtěně zatažen Santi Comesaña.
     
    48
    Ještě lepší souhrou se prezentovalo domácí Vallecano! Álvaro García přihrál přes Ocampa pod sebe a z penalty střílející Palazón utaženou levačkou chytře tlačil míč do protipohybu Ledesmy. Bohužel pro Rayo až moc, levou tyč jen těsně minul.
     
    50
    Střídající Fali usiloval o kontaktní gól, jeho hlavička se však mezi tyče nevešla.
     
    52
    Žlutá karta pro tým Cádiz CF (Rubén Alcaraz).

    Tento středopolař je potrestán za hrubost.
     
    53
    Nařízenou standardku Cádiz spolehlivě ubránil poté, co proti centrovanému míči vyšel Víctor Chust a odhlavičkoval ho do bezpečných míst.
     
    55
    Útočící Alfonso Espino okamžitě zdvojen, i tak získal pro Cádiz aut. Před jeho rozehráním proběhne v hostujícím týmu střídání. A to hned dvojnásobné.
     
    56
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Álvaro Negredo, přichází Lucas Pérez.
     
    56
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Brian Ocampo, přichází Anthony Lozano.
     
    58
    Vallecano ubránilo roh a zamířilo do kontru. Přihrávku proti noze dostal Óscar Trejo a ve střední vzdálenosti od brány se rozhodl to zkusit. Z hlubokého záklonu mířil vysoko nad.
     
    60
    Příliš pozdě přišel Álvaro García do souboje se Sobrinem a povalil ho na zem. Jedná se už o jeho druhý faul v krátkém časovém úseku.
     
    60
    Držení míče: 63% : 37%.
     
    61
    Druhá žlutá a následně červená karta pro tým Cádiz CF (Rubén Alcaraz).

    Rubén Alcaraz zezadu brnknul o nohu rozběhnutého Frana Garcíi a stal se druhým vyloučeným hráčem Cádizu v dnešním zápase!
     
    63
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    FLORIAN LEJEUNE ukázal svou vytříbenou kopací techniku. Z nařízené standardky vyslal takovou bombu, kterou Jeremías Ledesma nebyl schopen zneškodnit. Na míč si jen sáhl a pak už jen smutně koukal na jeho třepot v síti. Cádiz prohrává o tři góly, hraje ve dvojnásobném oslabení a já se nebojím říct, že hodinu před koncem je odsouzen k porážce.
     
    64
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Óscar Trejo, přichází Randy Nteka.
     
    65
    Střídání má v merku i Sergio Soriano. Koho trenér Cádizu pošle do hry, a koho z ní naopak stáhne? To se dozvíme při nejbližším přerušení hry.
     
    66
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Rubén Sobrino, přichází Antonio Blanco.
     
    68
    Cádiz brání v osmi lidech a očekává se, že ještě nějaký gól propustí.
     
    69
    Tím spíš, když i Andoni Iraola pošle na trávník čerstvé síly. U lavičky už netrpělivě přešlapávají Unai López a Pep Chavarria.
     
    70
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Óscar Valentín, přichází Unai López.
     
    70
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Álvaro García, přichází Pep Chavarria.
     
    71
    Držení míče: 61% : 39%.
     
    74
    Žlutá karta pro tým Cádiz CF (Lucas Pérez).

    Další hrozba vyloučení visí nad Lucasem Pérezem, který skluzem atakoval Alejandra Catenu. Cádiz dnes hraje velmi nedisciplinovaně. což samozřejmě vyplývá z vývoje zápasu.
     
    75
    Sergio Camello v souboji tělo na tělo s Hernándezem vytěžil pro Vallecano roh.
     
    76
    Ten hosté odvrátili na další roh a i napodruhé se ubránili.
     
    77
    Jenže Vallecano se vrátilo rychle zpět a Unai López pálil z dobré pozice jen těsně vedle tyče!
     
    79
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Vallecano pokračuje v demolici Cádizu. Palazón si před šestnáctkou narazil s Unaiem Lópezem a potom chytře prostrči míč na SERGIA CAMELLA. Ten tváří v tvář brankářovi neselhal, střelou kolem jeho levé nohy zvýšil už na 4:0.
     
    80
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Isi Palazón, přichází Salvi.
     
    81
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Santi Comesaña, přichází Pathé Ciss.
     
    81
    Střídání v týmu Cádiz CF:
    ze hřiště odchází Fede San Emeterio, přichází Awer Mabil.
     
    82
    Cádiz právě vstřelil branku!
    Ve dvojnásobném oslabení hrající Cádiz dosáhl alespoň na čestný gól! Awer Mabil dostal úžasný lob za obranu, z boku přehodil brankáře a čekal, co se stane. Padající míč doběhl na brankové čáře Lejeune a odkopl jej pryč, k jeho smůle však trefil dobíhajícího spoluhráče Ballia, od jehož hlavy se balon odrazil rovnou do sítě. Nešťastný vlastenec.
     
    84
    Sergio Camello se pokoušel probít přes Victora Chusta, ten ho však do vápna nepustil.
     
    87
    Červená karta pro tým Rayo Vallecano (Randy Nteka).

    Nteka se v přerušené hře dostal do křížku s Falim, toho po vzoru Zinedina Zidana atakoval hlavou a byl nekompromisně vyloučen!
     
    89
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Poslední slovo má přeci jen Rayo! Z rohového čtvrtkruhu mířil do vápna polovysoký centr, Camello míč skloněnou hlavou prodloužil na zadní tyč, kam doběhl FLORIAN LEJEUNE a francouzský obránce už měl snadnou úlohu.
     
    90
    Rozhodčí nastavil 3 minuty.
     
    90+2
    Vallecano v závěru nepůjčuje soupeři míč, vítězný zápas dohraje na své polovině.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 62% : 38%.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 12:3.
    Rohy: 10:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:12.
     
    Fotbalisté Vallecana v 11. kole LaLigy přesvědčivě porazili předposlední Cádiz. K vysoké výhře 5:1 jim výrazně pomohla nedisciplinovanost soupeře. Domácí hráli od začátku prim, šance měli Fran García, Isi Palazón nebo Santi Comesaña. Pocitu uvolnění se však dočkali až chvíli před pauzou, kdy byl po faulu na Álvara Garcíu vyloučen Carcelén a navíc se kopala penalta. Tu s přehledem proměnil Isi Palazón a oslabenému soupeři pak ještě do přestávky přidal druhou branku Álvaro García.

    Po hodině hry se po druhé žluté kartě nechal vyloučit i Rubén Alcaraz a v tu chvíli se nad Cádizem stahovala mračna ještě víc. Dvojnásobnou početní převahu rychle využil brilantním kopem ze standardky Florian Lejenune a o čtvrt hodiny později zvýšil Sergio Carmello. Hosté navzdory všemu zlému dosáhli alespoň na čestný úspěch, který jim nechtěným vlastencem zařídil Iván Balliu. Poslední slovo ale mělo přeci jenom Rayo, za něhož podruhé v utkání skóroval Florian Lejeune. Jedinou kaňkou na výkonu Vallecana bylo zbytečné vyloučení Randyho Nteky ze závěru utkání. (16:13:31)
    Vallecano uštědřilo Cádizu debakl 5:1

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 44. Palazón (pen.), 45+2. Álvaro García (Catena), 63. Lejeune, 79. Camello (Palazón), 89. Lejeune (Camello) – 82. Balliu (vla.)

    Karty:   31. Trejo (VLL) – 37. Sobrino (CAD), 52. Alcaraz (CAD), 74. Lucas Pérez (CAD)   61. Alcaraz (CAD)   87. Nteka (VLL) – 42. Carcelén (CAD)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 12:3. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:12.
    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Balliu, Lejeune, Catena, Fran García – Palazón (80. Salvi), Valentín (70. López), Comesaña (81. Ciss), Álvaro García (70. Chavarria) – Trejo (C) (64. Nteka), Camello.
    Náhradníci: López – Bébé, M. Hernández, Mumin, J. Pozo, Ma. Suárez, Saveljich.

    Trenér: Andoni Iraola.

    Cádiz CF: Ledesma – Carcelén, L. Hernández, Chust, Espino (C) – Sobrino (66. Blanco), San Emeterio (81. Mabil), Alcaraz, Ocampo (56. A. Lozano) – Ále. Fernández (46. Fali), Negredo (56. Lucas Pérez).
    Náhradníci: Aznar Ussen – Arzamendia, Alarcón, Bongonda, Cala, Á. Giménez, Mari.

    Trenér: Sergio Soriano.

    Rozhodčí: Ruiz – Alonso, Blanco.
    bahis siteleri