Sokolov – Písek 3:4 (kon.) | Vltavín – Motorlet 1:0 (kon.) | Zbuzany – Přeštice 5:1 (kon.)
Č. Budějovice B – Karlovy Vary 2:0 (kon.)
konec
Dynamo České Budějovice B
2:0 (1:0)
Slavia Karlovy Vary
Sobota 22.10.2022, 11:00Česká fotbalová liga (A) • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci české fotbalové ligy! Spolu se podíváme na duel mezi domácími Českými Budějovicemi a Karlovými Vary. Výkop je naplánován na 11:00 a my budeme u toho.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo České Budějovice B: Šípoš – Bartizal, Böhm, Bečvář, Šimoník, Krch, Brabec, Hák, Malecha (C), Prášek, Mršič.
    Náhradníci: Luksch, Pravda, Polanský, Matoušek, Kladrubský, Vítovec, Pineau.
    Trenér: Dušan Žmolík.

    Slavia Karlovy Vary: Vaněček – Skala, Pěkný (C), Prágl, Červený, Matoušek, Tůma, Geňo, Krčma, Horník, Dubnička.
    Náhradníci: Psohlavec, Brož, Mašata, Šaláta, Gabriel.
    Trenér: Marian Geňo.

    Rozhodčí: Štípek – Vojáček, Hrivík.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A utkání mezi Českými Budějovicemi a Karlovými Vary právě začalo! Domácí nastupují v černobílých dresech, zatímco hosté v červenobílých.
     
    2
    Domácí se provinili faulem na polovině hřiště. Martin Pěkný následně nakopnul míč skoro až k bráně a hostující celek vybojoval první rohový kop duelu.
     
    3
    Z něj ale žádné větší nebezpečí k vidění nebylo. Dopředu se tak mohou poprvé podívat hráči Dynama.
     
    4
    Nepřesná přihrávka do strany ovšem celou snahu Jihočechů zhatila. Míče se tak ale poprvé dotkl Vaněček, který vykopával od brány až na útočnou polovinu.
     
    5
    Je za námi úvodních pět minut hry a přesně po jejich skončení měli velkou šanci domácí! Jeden z nich pelášil ze strany na gólmana, ovšem ten si vyběhl až na hranici vápna a jeho pokus zastavil!
     
    6
    Následovala rychlá akce Slavie, kdy po dlouhém centru bylo hodně rušno před Šípošem. I on se ovšem zaskvěl, a tak si na první branku zatím musíme počkat.
     
    7
    No, každopádně bychom dnes mohli sledovat dobrou podívanou. Oba týmy se snaží o rychlé útočné akce.
     
    9
    Jiří Prágr musel použít všechny své síly, aby udržel míč ještě na hrací ploše. To se mu však povedlo a hostující fotbalisté mohou jít dopředu středem.
     
    10
    Právě Prágr se o několik sekund později znovu objevil u míče a přízemním pasem našel spoluhráče na straně vápna. Ten ale o míč zase záhy přišel.
     
    11
    Hra se nám nyní přece jen trochu uklidnila. Hraje se hlavně okolo poloviny hřiště s častými ztátami.
     
    12
    I když tohle zajímavě už vypadalo! Jan Malecha běžel za dlouhou přihrávkou, ovšem Vaněček ukázal dobrý odhad na míč a sebral mu ho před nohou.
     
    13
    Pěkný si vzal na starosti rozehrání autového vhazování, když se domácí při napadání provinili faulem.
     
    14
    Žlutá karta pro tým SK Dynamo České Budějovice B (Jan Malecha).
     
    15
    Po faulu za žlutou kartu měli fotbalisté hostujícího celku k dispozici standardní situaci. Tu však trestuhodně zahodili, když napálil jeden z hráčů jen zeď.
     
    17
    Hodně tvrdý souboj jsme viděli na polovině hřiště a lépe dopadl pro domácí hráče, kteří vybojovali autové vhazování a mohou po delší době zase zaútočit.
     
    18
    Karlovy Vary vybojovaly další standardní situaci. Tentokrát to nebylo myšleno špatně, jenže přihrávku do náběhu na levé straně hráče hostí přelétla.
     
    19
    No. tentokrát k vidění není příliš zajímavá pasáž hry. Hra se často přerušuje, navíc je to bez šancí.
     
    20
    O něco aktivněji působí hostující fotbalisté, ovšem na jejich velkou šanci stále čekáme.
     
    21
    Jihočeši se naopak směrem dopředu nemohou vůbec prosadit. Většina jejich útoků končí už na polovině hřiště, Vaněček zatím moc práce neměl.
     
    22
    Žlutá karta pro tým Slavia Karlovy Vary (Zdeněk Skala).
     
    23
    K vidění byl další žlutý faul, tentokrát na hostující straně. Standardní situace z pravé strany k úspěchu nevedla, centr totiž chytá gólman Slavie.
     
    24
    Jan Malecha chtěl rychle rozehrát, ovšem hráč hostí mu v tom evidentně zabránil. Následně centroval Milan Šimoník, jenže zamířil přesně do rukavic Vaněčka.
     
    25
    Už je za námi více jak polovina prvního poločasu, ve které jsme se zatím úvodního zásahu nedočkali. Dočkáme se jej do písknutí konce první půle?
     
    27
    Hráči v černobílých pruhovaných dresech vybojovali autové vhazování na obranné polovině.
     
    28
    Následovala rychlá akce po pravé straně, jenže finální fáze nebyla vůbec dobrá. Jeden z hráčů chtěl najít někoho z druhé strany, avšak tam si nikdo nenabíhal.
     
    29
    Přesto se Dynamo dostalo ke střele. Ta přišla ze střední vzdálenosti, jenže šla vedle levé tyče.
     
    30
    Je za námi přesně třicet minut hry a České Budějovice vybojovaly velmi zajímavou možnost přímého kopu. Faul totiž přišel těsně před vápnem.
     
    31
    Dynamo právě vstřelilo branku! Dynamo této možnosti využívá a dostává se v tomto zápase do vedení! SEBASTIEN BÖHM si vzal přímý kop na starost, přestřelil zeď a trefuje se přesně k tyči! Moc pěkná standardka, Vaněček se sice natahoval, na míč ale nedosáhl.
    31. BÖHM - 1:0
     
    33
    Jihočeši jsou úvodní brankou nabuzení a hned přispěchali s další akcí. S centrem do vápna si obrana hostů ale poradila a Karlovy Vary míří dopředu.
     
    34
    Hráči v červenobílém ovšem byli dosud lepším celkem, takže bez šance rozhodně nejsou. Nyní jsou navíc s balónem na útočné polovině, kde mají volný kop.
     
    35
    A k vidění byl znovu hodně dlouhý centr, po kterém vznikla hodně nepřehledná situace před Šípošem. Hosté se však znovu nemohou z branky radovat.
     
    36
    Tohle už byla gólová možnost na straně Slavie! Zakončujícím hráčem byl nejspíše Zdeněk Skala, kterého ovšem domácí gólman vychytal včasným vyběhnutím.
     
    37
    První poločas se nám pomalu ale jistě začíná blížit ke svému konci a domácí fotbalisté vedou o jednu branku. Karlovy Vary se však snaží o vyrovnání.
     
    38
    Vaněček už dnes asi potřetí předvedl velmi dobré čtení hry a včasným výběhem sebral dobrou možnost Dynamu. Jinak tu mohl být větší gólový rozdíl.
     
    39
    Uvidíme další přímý kop, tentokrát na straně hostů. Taktéž hodně zajímavá pozice nějaké čtyři pět metrů před vápnem, avšak přesně na středu hřiště.
     
    40
    Z přímého kopu byla ovšem napálena znovu jen zeď, to se hostům dnes stalo již poněkolikáté. Následně se musel rychle zorientovat Šípoš, ale to zvládl.
     
    41
    Rozhodně můžeme říct, že domácí gólman je zatím tím zaměstnanějším, ale zatím to zvládá velmi dobře.
     
    43
    Dynamo klidně mohlo vést těsně před koncem poločasu o dvě branky! K odraženému míči se na hranici vápna dostal jeden z domácích hráčů, jehož střela byla tečována těsně vedle brány!
     
    44
    Po následném rohovém kopu, který nebezpečný nebyl, a dalším centru se ocitl na zemi jeden z Jihočechů, ale hlavní rozhodčí naznačuje, že pískat nebude.
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta!
     
    45+1
    Už nám běží nastavený čas, kterého mnoho nebude. Karlovy Vary sice měly možnost rozehrání akce z obranné poloviny, ovšem míč vlastně jen odevzdaly.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, po kterém budou spokojenější domácí fotbalisté, kteří vyhrávají o jednu branku po pěkném přímém kopu, ze kterého se prosadil Sebastien Böhm. Karlovy Vary sice působily aktivněji, ovšem se Šípošem si poradit nedokázaly.

    Další poločas začne přibližně v 12:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Tak už je tu i druhý poločas! Povede se hostům srovnat? Nebo domácím navýšit vedení? Jako první se rychlým reflexem musel předvést Vaněček.
     
    48
    A nyní chybělo už jen opravdu trochu domácím k navýšení skóre! Matěj Mršič se objevil za obranou, jenže jeho křižná střela projela těsně vedle tyče.
     
    49
    Tomáš Hák se snažil ze všech sil zastavit míč ještě na hrací ploše, ovšem Šípošovi se odkop opravdu hodně nepovedl. K míči se tak zadarmo dostává Slavia.
     
    50
    Jenže Budějovice se s tím moc nemazaly a během chvilky byl zpět u balónu. Dokonce se dostaly ke střele, ale ta šla přesně doprostřed brány.
     
    51
    Jaroslav Červený chtěl jít s míčem dopředu středem hřiště, jenže tam prostor nebyl, takže se musel vrátit.
     
    52
    Západočeši vybojovali standardní situaci. Míč se sice chvilku poskakoval okolo penalty, ale defenziva Jihočechů si s tím poradila a poslala míč do bezpečí.
     
    54
    Nyní se hraje na polovině hřiště, případně na domácí obranné polovině. U míče je ale právě Dynamo, zatímco hostující hráči se snaží nahánět soupeře.
     
    55
    Martin Matoušek si došel pro míč, aby mohl vhazovat. Míč je ale na polovině hřiště, daleko do brány Šípoše, který tak nyní může zůstat v klidu.
     
    56
    Slavia se navíc dostala až ke svému gólmanovi. Zatím se jí směrem dopředu nedaří úplně ideálně.
     
    57
    Tentokrát se hostům povedlo vybojovat standardní situaci, na kterou šli snad všichni hráči. Na rozehrávku zatím stále čekáme...
     
    58
    Následný centr navíc žádné nebezpečí do vápna Dynama nepřinesl. Šípoš míč vyboxoval, následně se navíc hostující fotbalisté provinili jen faulem.
     
    59
    Dynamo předvedlo další ze svých hodně rychlých akcí, jenže střela z velké dálky nebyla vůbec přesná.
     
    60
    Už je za námi hodina hry a Dynamo nadále vede o jednu branku! Ve druhém poločase sledujeme hodně vyrovnanou podívanou, a to bez šancí na gól.
     
    62
    Tomáš Hák si poradil s napadajícím soupeře bez nejmenších problémů, když poslal nahrávku Šípočovi. Ten se s tím také nepáral a míč odpálil na půlku.
     
    63
    Žlutá karta pro tým Slavia Karlovy Vary (Jiří Prágr).
     
    64
    Prágr viděl žlutou za zastavení slibně se rozvíjející akce Dynama na polovině hřiště. Jihočeši následně poslali míč dopředu, jenže o něj hned přišli.
     
    65
    Tohle bude hodně zajímavá možnost pro domácí, kteří mají přímý kop k dispozici, a to z pozice, ze které se dnes povedlo Böhmovi skórovat!
     
    67
    Dynamo právě vstřelilo branku! A Budějovice se opravdu znovu prosazují! Böhm tentokrát jen přeběhl míč, načeř pálil MATĚJ MRŠIČ, kerý se parádním obstřelem trefuje ke vzdálenější tyči.
    67. MRŠIČ - 2:0
     
    68
    Střídání v týmu SK Dynamo České Budějovice B:
    ze hřiště odchází Prášek, přichází Jakub Matoušek,
    ze hřiště odchází Bečvář, přichází Robin Polanský.
     
    70
    Do konce utkání už nám chybí jenom dvacet minut a vypadá to, že tři body zůstanou na českobudějovickém složišti, jelikož Dynamo vede o dvě branky.
     
    71
    Navíc Jihočeši nechtějí připustit žádné drama, a tak se snaží nadále útočit. Nyní vybojovali rohový kop.
     
    72
    Centr možná trochu překvapivě propadl až na penaltu, kde byl agilní Sebastien Böhm. Ten ovšem nemohl střílet, jelikož byl doslova v obležení.
     
    73
    Žlutá karta pro tým Slavia Karlovy Vary (Marian Geňo).
     
    74
    Jihočeši nadále drží míč na svých kopačkách, když po standardní situaci z pravé strany vybojovali rohový kop.
     
    75
    Jenže ani tentokrát nepřinesl centr z rohového kopu žádné větší nebezpečí. Slavia se snaží něco vymyslet vepředu, ale moc se jí to nedaří.
     
    76
    Přesto dokázaly Karlovy Vary vybojovat rohový kop. Přetažený centr vracel do hry hráč hostí, jenže s tím si obrana domácího celku poradila bez problémů.
     
    77
    Přesto si Západočeši o chvilku později připsali další roh, tentokrát z druhé strany. Nejvýše se vyšponoval Vojtěch Bartizal, jenž míč odklidil daleko od brány.
     
    78
    Střídání v týmu Slavia Karlovy Vary:
    ze hřiště odchází Horník, přichází Jakub Gabriel.
     
    78
    Žlutá karta pro tým SK Dynamo České Budějovice B (David Krch).
     
    80
    A už zde máme jen posledních deset minut do konce základní hrací doby! Určitě se něco málo bude nastavovat, ale žádné závratné nastavení se čekat nedá.
     
    81
    Dynamo vybojovalo standardu na levé straně útočné poloviny. Na přetažený centr si nabíhal Böhm, ale v těžké pozici nedokázal vrátit míč před bránu.
     
    81
    Střídání v týmu Slavia Karlovy Vary:
    ze hřiště odchází Ludvík Tůma, přichází Kryštof Brož.
     
    82
    Slavia se v posledních minutách nemůže dostat s míčem ani na útočnou polovinu...
     
    83
    Střídání v týmu SK Dynamo České Budějovice B:
    ze hřiště odchází David Krch, přichází Jiří Kladrubský.
     
    84
    Robin Polanský sice měl hodně prostoru na pravé straně, jenže sudí těsně předtím písknul. Velká škoda pro domácí, to by jinak byla jasná gólová možnost.
     
    85
    Jakub Matoušek se snažil prosadit individuálně a už to vypadalo, že se probije k zakončení. Balón mu ovšem na poslední chvíli odskočil od nohy.
     
    86
    S rozehrávkou rohového kopu domácí nespěchali. Přesto ale měli dvě obrovské možnosti! Nejprve vychytal Polanského Vaněček. K odraženému míči se ještě dostal Jan Brabec, jenže jeho pokus zastavil na brankové čáře jeden z hostí!
     
    87
    Nebudeme si lhát, že Karlovy Vary mají nějaké šance na obrat. Budějovice naprosto kontrolují hru.
     
    88
    Na straně hostů uvidíme ještě jedno střídání, ale ještě předtím si domácí rozehrají další rohový kop.
     
    89
    Ondřej Šaláta už je sice připravený za postranní lajnou, ale Dynamo ještě rozehrávali jeden rohový kop. Zakončení po zemi odvrátila obrana Karlových Varů.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty!
     
    90+1
    Střídání v týmu Slavia Karlovy Vary:
    ze hřiště odchází Skala, přichází Ondřej Šaláta.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Dynamo České Budějovice B:
    ze hřiště odchází Mršič, přichází Štěpán Pineau,
    ze hřiště odchází Malecha, přichází David Pravda.
     
    90+2
    Snad po dobrých patnácti minutách se hosté konečně dostali alespoň k centru před bránu. Ten nebezpečný nebyl a domácí míč odpálili mimo hrací plochu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec, dva body zůstávají na českobudějovickém složišti! Dynamo dnes udeřilo dvakrát, zatímco soupeři ani jednou. Jihočeši se trefili dvakrát z přímých kopů, jednou Sebastien Böhm, podruhé Matěj Mršič. V druhém poločase předvedli Jihočeši velmi dobrý výkon a nedali svému soupeři mnoho šancí. Slavia tak pojede zpět do Karlových Varů bez bodového zisku.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (12:58:34)

    Denisa Józsová

    Branky: 31. Böhm, 67. Mršič

    Karty:   14. Malecha (CBB), 78. Krch (CBB) – 22. Skala (KVA), 63. Prágr (KVA), 73. Geňo (KVA)


    Dynamo České Budějovice B: Šípoš – Bartizal, Böhm, Bečvář (68. Matoušek), Šimoník, Krch (83. Kladrubský), Brabec, Hák, Malecha (C) (90+1. Pravda), Prášek (68. Polanský), Mršič (90+1. Pineau).
    Náhradníci: Luksch, Pravda, Polanský, Matoušek, Kladrubský, Vítovec, Pineau.

    Trenér: Dušan Žmolík.

    Slavia Karlovy Vary: Vaněček – Skala (90+1. Šláta), Pěkný (C), Prágl, Červený, Matoušek, Tůma (81. Brož), Geňo, Krčma, Horník (78. Gabriel), Dubnička.
    Náhradníci: Psohlavec, Brož, Mašata, Šaláta, Gabriel.

    Trenér: Marian Geňo.

    Rozhodčí: Štípek – Vojáček, Hrivík
    bahis siteleri