Hlučín – Kroměříž 4:3 (kon.) | Vrchovina – Rosice 0:3 (kon.) | Frýdek-Místek – Znojmo 1:1 (kon.)
Uh. Brod – Frýdlant n/O 2:2 (kon.) | Hranice – Vítkovice 1:1 (kon.) | Blansko – Ostrava B 3:3 (kon.)
konec
FK Frýdek-Místek
1:1 (1:1)
1. SC Znojmo FK
Sobota 22.10.2022, 14:30 • Stadion Stovky, Frýdek-Místek • Moravskoslezská fotbalová liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Poslední vzájemné zápasy patří Lipině

    25. 5. 2022 | MSFL | Frýdek-Místek – Znojmo 3:0 (15. Barkov, 53. Konečný, 90. Burgo)

    8. 9. 2021 | MSFL | Znojmo – Frýdek-Místek 2:3 (20. Okleštěk, 28. Kirschner P. – 45. a 47. Kovařík, 82. Raab)

    2. 9. 2020 | MSFL | Znojmo – Frýdek-Místek 3:4 (14. a 65. Okleštěk, 40. Štrombach – 54. a 84. (pk) Teplý, 27. Žondra, 71. Zapalač)

    12. 9. 2019 | MSFL | Znojmo – Frýdek-Místek 2:1 (51. St. Hillaire, 66. Serra – 31. Bialek)

    17. 4. 2018 | FNL | Frýdek-Místek – Znojmo 2:2 (32. Willwéber, 39. Mozol (pk) – 52. Štrombach, 54. Vašíček)
     
    Znojmo obsazuje předposlední příčku

    Až na 17. místě se momentálně nachází svěřenci Michala Pacholíka. Vstup do sezóny se Znojmu vůbec nepovedl, neboť už v předkole MOL Cupu vypadlo s divizním Start Brno na penalty. Posléze přišla řada proher a remíz. Na první vítězství si museli hráči počkat do 25. září, kdy zvítězili na půdě rezervy Zlína poměrem 4:2. Posléze ale přišel debakl 1:5 s Hlučínem a následně prohra 1:2 v Novém Městě na Moravě. Naposled ale Znojmo přivítalo Hranice.

    Už ve 20. minutě se hostující brankář Spurný dopustil faulu uvnitř pokutového území, za což uviděl červenou kartu a následný pokutový kop proměnil Matheus Goncalves. Více se toho ovšem v první půli nestalo a Znojmo vedlo 1:0. Hranice v oslabení dlouho držely jednogólovou ztrátu, ale v 73. a 77. minutě se znovu trefil Brazilec Matheus Goncalves, jenž tak zkompletoval hattrick. Znojmo porazilo Hranice poměrem 3:0.

    1. SC Znojmo – SK Hranice 3:0 (1:0)
    Branky: 24. (pen.), 73. a 77. Goncalves

    Sestava Znojma: Chmiel – Russmann, Mrkva, Goncalves (82. Špalek), Kartišovs, Komínek, Lukčo, Kilibarda (42. Pálfi (62. Březina), Krakovčík (K), Baikoro (82. Synek), Čtvrtníček
     
    Válcovny remizovaly v Hodoníně

    Frýdeckomístečtí po čtyřech venkovních prohrách vezou bod z Hodonína. První půle žádnou branku nepřinesla, ovšem velice blízko gólu byl před přestávkou Kovařík. Ve druhé půli poslal domácí do vedení Holek, ale v 79. minutě dokázal srovnat Massaniec. Válcovny tak zůstávají na 9. pozici.

    Na skvělou jarní jízdu v minulé sezóně zatím frýdeckomístečtí hráči nedokázali navázat. Po prohraném derby s rezervou Baníkem Ostrava a následné remíze s Frýdlantem chtěla Lipina získat tři body na půdě Hodonína, který postoupil z divize D. Do sestavy se po krátkodobém zranění vrátil také jeden z hlavních tahounů Válcoven Patrik Rubý.

    Domácí se jako první dostali k nějaké vážnější střele na bránu, o kterou se v 18. minutě postaral David Helísek, ale Michael Gergala si s jeho pokusem na přední tyč poradil. O sedm minut později měl Hodonín obrovskou šanci na vedení, neboť se k odraženému míči uvnitř vápna dostal Libor Bobčík, ale jeho rána orazítkovala horní tyč válcovenské svatyně. Po půl hodině zápasu se ke střele dostal také Patrik Švantner, ale Gergela byl znovu připraven.

    Následně zkoušel Patrik Rubý překvapit brankáře přízemní střelou z dálky, ale minul domácí svatyni. V nastavení první půle získal balón Michal Velner, který jej posunul na levou stranu Dominiku Konečnému, jenž našel na hranici malého vápna Mariána Kovaříka, ale nejlepší střelec Lipiny v obrovské příležitosti trestuhodně přestřelil bránu Martina Petráše. První poločas tak branku nepřinesl.

    Do druhé části zápasu vstoupil Frýdek-Místek aktivně, ale pokus Massaniece zpoza vápna nebyl nebezpečný. V 58. minutě právě válcovenský stoper nezachytil přihrávku Bobčíka na Tomáše Langera, který uvnitř šestnáctky hledal před bránou Martina Holka, jenž hlavou zakončil za brankovou čáru, kde balón sice odkopl Jakub Blejchař, ale pozdě – 1:0. Posléze se v další akci dostal do zakončení Bobčík, ale jeho pokus na dlouhou nohu letěl vedle.

    V 75. minutě to Rubý opět zkusil z dálky, ale tentokrát jeho zakončení letělo pouze nad svatyni Hodonína. O čtyři minuty později si rohový kop vzal na starost právě Patrik Rubý a svým centrem našel hlavu Jakuba Massaniece, jenž zakončil do levé části brány – 1:1. Před koncem se Tibor Jáger dostal ke střele z hranice vápna, ale Gergela jeho plavající pokus dokázal vyrazit. Utkání tak skončilo remízou 1:1 a obě mužstva si rozdělila po bodu.

    Robert Pištěk (FK Frýdek-Místek): „Dnešní bod musíme brát všemi deseti, protože náš výkon nebyl dobrý. Absolutně nám chybí touha a herní odvaha."

    FK Hodonín – FK Frýdek-Místek 1:1 (0:0)
    Branky: 58. Holek – 79. Massaniec

    Sestava Frýdku-Místku: Gergela – Blehchař, Massaniec, Velner (K), Konečný (69. Kostka), Zupko (69. Martiník), Dadak, Vlachovský, Kovařík, Hykel, Rubý
    Sestava Frýdku-Místku.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Frýdek-Místek: Gergela – Velner, Massaniec, Blejchař, Nevřela – Zupko, Rubý, Martiník – Konečný, Kovařík (K), Hykel
    Náhradníci: Prokel – Burgo, Kirschner, Kostka, Dadak, Šponer, Němec D.
    Trenér: Robert Pištěk

    1. SC Znojmo FK: Chmiel – Russmann, Mrkva, Goncalves, Kartišovs, Komínek, Lukčo, Kilibarda, Krakovčík (K), Baikoro, Čtvrtníček
    Náhradníci: Hamza – Bartůněk, Březina, Pálfi, Synek, Špalek
    Trenér: Michal Pacholík

    Rozhodčí: Macrineanu – Habermann, Šafrán.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop utkání se postaral domácí celek, který přenesl hru na pravou stranu.
     
    1
    Marko Kilibarda málem využil chyby domácí obrany, ale při pokusu o brejk se zranil a zůstává ležet na hrací ploše.
     
    2
    Nakonec to ale s hostujícím hráčem vypadá relativně dobře a nebude potřebovat ani ošetření.
     
    3
    Rubý skvělou přihrávkou našel Martiníka, jenž posunul míč Kovaříkovi, ale jeho pokus z velkého úhlu byl zblokován.
     
    3
    Následný rohový kop Válcoven přinesl jen útočný faul ve výskoku. O rozehrávku se postará brankář Chmiel.
     
    4
    Patrik Rubý poslal křížný pas na rozeběhnutého Velnera, ale toho zradilo zpracování.
     
    5
    Následně se o podobnou akci pokusilo také Znojmo, ale balón skončil v rukou gólmana. Po chvíli se Kovařík, jenž je dnes kapitánem, dopustil faulu.
     
    7
    Hykel zkoušel přenést hru na pravou stranu, ale míč našel místo Konečného jen plot za hrací plochou.
     
    8
    Nevřela minul balón při odkopu a Baikoro posunul míč na pravé straně Kilibardovi, jenž poslal centr před bránu, ale Gergela zasahovat nemusel.
     
    9
    Zupko vysunul Velnera, ale jeho zpětná přihrávka skončila v moci defenzívy Znojma. Frýdeckomístečtí jsou zatím aktivnější a více na balónu, ovšem zatím jsme nebyli svědky ničeho nebezpečného.
     
    10
    Hosté předvedli svižnou akci dopředu, ale centr Kilibardy z pravé strany skončil jen na hrudi Velnera, jenž sklepnul balón pro Gergelu.
     
    11
    Dominik Konečný skvěle vystihl přihrávku hostů a z pravé strany dával balón na hranici vápna, ovšem Hykel s Martiníkem si překáželi a nakonec střelu domácího hráče zblokoval jeho kolega.
     
    12
    Hned dvakrát po sobě se Znojemští dopustili zbytečné chyby při rozehrávce, ale Válcovny nedokázaly této možnosti využít.
     
    13
    Hostující mužstvo nebezpečně číhá na chybu domácích, ale Frýdeckomístečtí si zatím vedou v defenzívě na jedničku.
     
    14
    Matheus Goncalves měl před sebou otevřený prostor a celou akci tak zakončil střelou, ale jeho přízemní pokus byl zblokován a skončil v rukou frýdeckomísteckého gólmana.
     
    15
    Nevřela si nerozuměl s Hyklem, ale přihrávka hostujícího Komínka skončila jen u brankáře Gergely.
     
    16
    Rubý skvělou přihrávkou do vápna našel Konečného, ovšem jeho zakončení skluzem zastavil Martin Krakovčík.
     
    16
    Patrik Rubý se ocitl v nesnázích, neboť se jako poslední hráč točil s míčem okolo dvou protihráčů, ale nakonec vše dokázal vyřešit a mnoho fanoušků si mohlo oddechnout.
     
    16
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí celek se ujímá vedení! Dominik Konečný z pravé strany poslal centr do vápna, kde se k míči dostal PATRIK RUBÝ a z bezprostřední blízkosti zakončil kolem brankáře do levé části svatyně.
    16. Patrik RUBÝ - 1:0
     
    18
    Příliš dlouhý nákop přišel ze strany Znojma a Gergela si opět přišel pro balón.
     
    19
    Obrovská šance Válcoven na druhou branku! O volný kop se postaral Rubý, jenž skvělým centrem na zadní tyč našel Massaniece, který dostal balón do vápna a následně vypálil Jan Nevřela, ovšem jeho pokus orazítkoval pouze tyč! Další pokus frýdeckomísteckého hráče letěl vedle.
     
    20
    Bakaramoko Baikoro chtěl pláchnout po pravém křídle, ale tam jej nedovoleným bráněním zastavil Jen Nevřela. Znojmo tak má k dispozici standardní situaci.
     
    21
    Russmann svým centrem našel Čtvrtníčka, ale jeho zakončení vyrazil Gergela.
     
    22
    Hosté pokračovali v útočném tažení, ale nakonec míč skončil pouze v zámezí. Následuje autové vhazování Lipiny.
     
    23
    Martiník se dopustil faulu ve středu hrací plochy, ale další útok Znojma opět nic nepřinesl a Gergela se postará o další odkop od své brány.
     
    24
    Rubý chtěl nákopem na hranici vápna najít Hykela, ale ten si balón nezpracoval.
     
    25
    Znojmo velmi dobře kombinuje po pravém křídle přes nejistého Nevřelu, ale zatím si nevytvořilo žádnou velkou příležitost.
     
    26
    Dominik Konečný skvěle vytáhl míč po pravém křídle, následně se kličkou dostal přes obránce, ale druhý už byl nad jeho síly.
     
    27
    Zupko si katastrofálně zpracoval balón, ke kterému se tak dostal Matheus Goncalves a následně vybojoval rohový kop.
     
    28
    Nátlak Znojma sice pokračoval, ale nakonec přišel jen faul Goncalvese, který podkopl Martiníka, jenž mu ukradl míč.
     
    29
    Kapitán hostů Martin Krakovčík měl problémy s centrem soupeře, ale napodruhé už odkopl balón ze svého vápna.
     
    30
    Půl hodina utkání je za námi a Frýdek-Místek vede nad Znojmem 1:0. Domácí měli následně ještě jednu velkou šanci. Hosté ovšem jsou poslední minuty více na míči a kombinují nebezpečně blízko šestnáctky Válcoven.
     
    31
    Aleksandr Kartišovs dostal velmi dobrou křížnou přihrávku na pravou stranu, ale jeho centr opět vyrazil Gergela. Znojmo zvyšuje svůj tlak.
     
    32
    Tentokrát Jakub Mrkva získal balón ve středu hrací plochy, ale další útočná akce hostů končí jen v zámezí.
     
    33
    Zupko vystihl přihrávku a z první vyslal Kovaříka, ale brankář František Chmiel skvěle vyběhl a získal balón jako první.
     
    34
    Znovu zkoušel centrovat z pravé strany Velner, ale balóny zatím nacházejí pouze hostující obranu.
     
    35
    Nyní přišel faul znojemského hráče a Frýdek-Místek má k dispozici volný kop. Míč už si samozřejmě opět bere Patrik Rubý.
     
    36
    Volný kop se ovšem frýdeckomísteckému záložníkovi vůbec nepovedl a míč skoro přeletěl síť za brankou.
     
    37
    Robert Russmann dostal míč od Baikora, ale jeho centr odhlavičkoval Jakub Blejchař. Znojmo ale pokračuje autovým vhazováním.
     
    38
    Jan Martiník byl zfaulován ve středu hrací plochy, když se snažil dostat do brejku.
     
    39
    Russmann sice vystihl přihrávku Konečného, ale míč nedokázal udržet.
     
    40
    Znojmo právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno na 1:1! Jakub Blejchař předvedl katastrofální minelu, když jako poslední hráč přišel o balón, který mu vzal Bakaramoko Baikoro. Ten následně našel před bránou osamoceného JOSEFA ČTVRTNÍČKA, jenž zakončil do prázdné svatyně.
    40. Josef ČTVRTNÍČEK - 1:1
     
    42
    Hosty srovnávací branka ještě více nakopla a nyní získali také rohový kop.
     
    43
    Martiník hledal za obranou Hykela, ale ten se nacházel pouze v ofsajdovém postavení.
     
    44
    Na hrací ploše se nám před přestávkou opět rozpršelo a druhá půle se bude hrát na těžkém terénu.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje 1 minutu navíc.
     
    45+1
    Hosté se snaží něco vymyslet u rohového praporku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    Poločas skončil smírně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Od začátku druhé půle velmi hustě prší, což fotbalu příliš nepřidá.
     
    48
    Rubý se snažil vysunout po levé straně Konečného, ale míč skončil jen u gólmana Chmiela.
     
    49
    Následně na druhé straně chtěl Kartišovs prostrčit balón Goncalvesovi, ale Gergela opět skvěle vyběhl.
     
    51
    Nedovolený zákrok domácích ve středu hrací plochy a u míče bude Znojmo. Zatím toho k vidění ve druhé půli příliš není.
     
    52
    Nyní je hra přerušená, neboť domácí hráč zůstal ležet na hrací ploše.
     
    53
    Čtvrtníček v souboji s Hykelem zasáhl soupeře loktem, což sudí viděl a odpískal.
     
    54
    Dominik Konečný dnes opět hraje velmi dobře a nyní vybojoval rohový kop z levé strany. Déšť ovšem neustává, naopak ještě zesiluje.
     
    55
    Standardní situace Frýdku-Místku ale nepřinesla ani tentokrát nic nebezpečného a obrana Znojma odkopla balón.
     
    56
    Patrik Rubý se dostal k míči po chybě soupeře, ale jeho pokus ze střední vzdálenosti letěl jen vedle pravé tyče.
     
    57
    Rubý chtěl vyslat po levém křídle Konečného, ale gólman Chmiel skvěle vyběhl a odkopl balón.
     
    58
    Lipina začíná mít tlak na polovině soupeře a bude zahrávat další volný kop po faulu Baikora.
     
    59
    Centr Rubého odhlavičkoval Martin Krakovčík. Frýdek-Místek bude pokračovat rohovým kopem.
     
    59
    Tentokrát centr Rubého po teči přilétl na zadní tyč Velnerovi, ale jeho přízemní zakončení vyrazil skvělým zákrokem Chmiel! První vážnější šance druhé půle.
     
    60
    Hodina utkání je za námi a zatím byla k vidění branka na každé straně.
     
    62
    Russmann nyní dohrál Velnera a sudí Macrineanu tak odpískal faul.
     
    63
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK:
    ze hřiště odchází Kilibarda, přichází Pálfi.
     
    64
    Robert Russmann tentokrát v souboji s Konečným čistě vybojoval balón.
     
    66
    Tomáš Hykel se sice procpal po pravém křídle, ale jeho přihrávka na Kovaříka mířila do ofsajdového postavení.
     
    67
    Velner si neporadil s míčem dvakrát dobře a Goncalves se vydal dopředu, ovšem balón jen posunul spoluhráči, jehož centr byl zblokován.
     
    68
    David Komínek si viditelně pomohl rukama v souboji s Kovaříkem a opět se tak ozvala píšťalka sudího.
     
    69
    Velner dostal míč na Kovaříka dovnitř šestnáctky, ale jeho pokus byl zblokován hostujícím obráncem.
     
    70
    Z trávníku se už stává bramboračka a terén je velmi těžký.
     
    Dnešní utkání sleduje 208 diváků.
     
    71
    Filip Pálfi přerušil Martiníka, který šel do rychlého útoku, ale sudí ani tentokrát žlutou kartu nevytáhl.
     
    72
    Střídání v týmu FK Frýdek-Místek:
    ze hřiště odchází Zupko, přichází Kostka.
     
    73
    Nyní se Filip Pálfi dostal k míči po nepřesném odkopu Velnera, ale jeho tvrdá rána zpoza vápna byla zblokována na rohový kop.
     
    74
    Standardní situace nakonec byla zakončena pokus Martina Krakovčíka vysoce nad svatyni Gergely.
     
    75
    Jan Martiník excelentně prošel přes tři hráče soupeře, ale následně jej tvrdě zastavil znojemský kapitán Martin Krakovčík, jenž viděl kartu žluté barvy.
     
    76
    Domácí hráč je navíc ošetřovaný a velmi těžce se zvedá po ataku soupeře, který může být velmi rád, že uviděl pouze žluté varování.
     
    77
    Patrik Rubý se znovu ujal standardní situace, ale jeho tvrdá rána letěla nad bránu, ovšem na míč si sáhl brankář Chmiel.
     
    78
    Následný rohový kop se ovšem Frýdku vůbec nepovedl a Baikoro šel dopředu, ale následně jej zastavil faulem Martiník. Žlutá karta ale udělena nebyla.
     
    79
    Matheus Goncalves se postaral o volný kop, na který si vyběhl Gergela, ale ještě před ním dokázal hlavičkovat Josef Čtvrtníček, ovšem jeho zakončení skončilo vedle prázdné brány!
     
    80
    Nyní je to opravdu velká bramboračka a oba celky to zkouší především nákopy za obranu, které jsou na mokrém trávníku pro brankáře velmi nebezpečné.
     
    81
    Filip Pálfi přinesl do utkání život v útočné fázi Znojma a opět se opřel do míče, ovšem jeho pokus letěl přímo do připraveného Gergely.
     
    82
    Dominik Konečný se hned dvakrát dostal ke střele, ale jeho první pokus byl zblokován a druhý skončil v náručí Chmiela.
     
    82
    Střídání v týmu FK Frýdek-Místek:
    ze hřiště odchází Jan Martiník, přichází Tomáš Kirschner.
     
    83
    Gergelův odkop skončil jen u druhého brankáře Chmiela.
     
    84
    Marek Kostka sice skvěle vybojoval balón, ale následně mu jej ukradl Kovařík, který se nacházel v ofsajdu.
     
    85
    Patrik Rubý tvrdým skluzem sejmul soupeře, ale rozhodčí dnes karty moc často nevytahuje. Znojmo bude zahrávat volný kop z levé strany.
     
    86
    Centr Goncalvese skončil jen v moci Gergely, ale posléze sudí odpískal ofsajd.
     
    87
    Nyní přišlo ošetřování hostujícího hráče a Frýdeckomístečtí budou zahrávat volný kop.
     
    87
    Baikoro Bakaramoko podrazil Hykela a uviděl kartu žluté barvy.
     
    89
    A právě Baikoro Bakaramoko je už dobré dvě minuty ošetřován na hrací ploše, což se domácím příznivcům příliš nelíbí.
     
    90
    Michal Velner se tentokrát ujal přímého kopu, ale jeho tvrdá rána letěla pouze nad znojemskou svatyni!
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty navíc.
     
    90+1
    Hostující celek získal autové vhazování na polovině soupeře.
     
    90+2
    Matheus Goncalves se následně dostal ke střele z dálky, ale jeho pokus neměl gólové parametry.
     
    90+3
    Kovařík se opět nedostal k míči po přihrávce Rubého, neboť jej odstavil obránce Znojma.
     
    90+4
    Střídání v týmu 1. SC Znojmo FK:
    ze hřiště odchází Baikoro, přichází Bartůněk.
     
    90+5
    Robert Russmann chtěl využít podklouznutí soupeře a následně se dostal do vápna kde po souboji s domácím obráncem upadl, ale k nelibosti hostů rozhodčí penaltu neodpískal.
     
    90+5
    Po závěrečném hvizdu uviděl od sudího žlutou kartu za řeči Dominik Konečný.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas vítěze nenabídl. Frýdek-Místek remizoval se Znojmem 1:1. O úvodní branku se postaral v 16. minutě Rubý, ale ve 40. minutě srovnal Čtvrtníček. Druhou půli poznamenal hustý déšť a velmi těžký terén. (16:27:21)

    Michal Raška

    Branky: 16. Rubý – 40. Čtvrtníček

    Karty:   90+5. Konečný (FRM) – 75. Krakovčík (ZNO), 87. Bakaramoko (ZNO)


    FK Frýdek-Místek: Gergela – Velner, Massaniec, Blejchař, Nevřela – Zupko (72. Kostka), Rubý, Martiník (82. Kirschner) – Konečný, Kovařík (K), Hykel
    Náhradníci: Prokel – Burgo, Kirschner, Kostka, Dadak, Šponer, Němec D.

    Trenér: Robert Pištěk

    1. SC Znojmo FK: Chmiel – Russmann, Mrkva, Goncalves, Kartišovs, Komínek, Lukčo, Kilibarda (63. Pálfi), Krakovčík (K), Baikoro (90+4. Bartůněk), Čtvrtníček
    Náhradníci: Hamza – Bartůněk, Březina, Pálfi, Synek, Špalek

    Trenér: Michal Pacholík

    Rozhodčí: Macrineanu – Habermann, Šafrán

    Diváci: 208
    bahis siteleri