Třinec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Liberec – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Olomouc 5:3 (kon.)
Kladno – K. Vary 4:1 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Sparta 2:6 (kon.)
Mountfield HK – Pardubice 4:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 04.12.2022, 15:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Vítejte, vážení přátelé extraligového hokeje! Hlásíme se opět po čase z třinecké WERK ARENY s textovým online přenosem z extraligového hokeje. Domácí tým této haly, tedy třinečtí Oceláři, se na svou domácí půdu vracejí po dvanácti dnech, protože v mezičase hráli čtyři zápasy Tipsport extraligy na soupeřových kluzištích. Soupeřem třineckým hokejistům v rámci kola, které uzavírá polovinu základní části, budou bruslaři z Mladé Boleslavi. Utkání bude mít úvodní vhazování v neděli 4. prosince 2022 v 15 hodin.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Poslední vzájemný zápas obou soupeřů se hrál v říjnu v Mladé Boleslavi. Oceláři se dostali v první desetiminutovce díky dvěma využitým přesilovkám do pohodlného vedení. To ale ve druhé třetině, v níž byli ve značné defenzivě, zase rychle ztratili. Jelikož třetí třetina, v níž zase měli ohromnou převahu hosté, o ničem nerozhodla, šlo se do prodloužení, kde Třinečtí udeřili potřetí a potřetí z početní převahy. Zajímavostí je, že využili všechny tři své přesilovky v zápase na ledě nejlepšího týmu v oslabení (kterým Mladá Boleslav stále je). Do zápasu s Třincem bruslaři inkasovali v oslabení šestkrát a od zápasu s Třincem do dneška pouze dvakrát!

    21. října 2022: BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 2:3 po prodl. (0:2, 2:0, 0:0/0:1)
    Branky a nahrávky: 26. Kotala (Åberg), 39. J. Stránský (Kotala, P. Kousal) – 7. J. Jeřábek (Marcinko), 9. Martin Růžička (A. Nestrašil, J. Jeřábek), 62. Martin Růžička (Hrňa).
     
    Z mladoboleslavské kabiny

    Poslední vzájemný zápas s Třince odstartoval sérii šesti porážek Mladé Boleslavi v řadě, v níž bruslaři získali jen tři body. Aktuálně však Boleslavští zhruba dva týdny intenzivně prací na sérii, která by měla znivelizovat ztráty z neúspěšné šňůry porážek. Mladá Boleslav bodovala v pěti zápasech v řadě, ve čtyřech vyhrála (včetně velkého obratu s Litvínovem doma minulou neděli), neuspěla až v posledním hraném utkání ve čtvrtek doma s Plzní. Utkání se Západočechy bylo už šestým zápasem této sezóny, v němž Boleslav neskórovala. „My jsme to utkání nezvládli z jednoho prostého důvodu, kterým byla naše přesilovka. Vůbec jsme si s ní nepomohli, a naopak jsme si tím zápas zkomplikovali. Teď po zápase můžeme říct, že jsme si ho tím zabili,“ viděl poměrně jasně důvod neúspěchu lodivod Středočechů Ladislav Čihák.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – V – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 3-1-2-4, skóre 20:24, 13 bodů
    Pozice v tabulce: 7.
    Bilance: 24 zápasů, 8-4-4-8, skóre 52:51, 36 bodů
    Bilance venku: 12 zápasů, 3-3-2-4, skóre 24:30, 17 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Pavel Kousal 20 (9+11)
    Nejlepší střelec: Pavel Kousal 9

    Poslední zápas Mladé Boleslavi:

    1. prosince 2022: BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
    Branky a nahrávky: 22. Budík (Mertl, Zámorský).
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři v posledním domácím utkání s Olomoucí ukončili úspěšnou sérii čtyř vítězství v řadě a vydali se na čtyřzápasový venkovní trip. V něm ani jednou nevyhráli za tři body, aspoň v prodloužení uspěli v Litvínově, ale pak třikrát v řadě prohráli za nula bodů s pouhými třemi vstřelenými góly na kontě. Značně bolely ztráty zápasů v Praze se Spartou a v Olomouci, v nichž přišla vítězná branka soupeře vždy v předposlední minutě normální hrací doby. „Máme s konci zápasů v poslední době problém, budeme muset na tom dělat a pracovat. Tohle nejde, jsme těžce potrestáni, stalo se nám to i nedávno na Spartě, takže je něco špatně,“ dělají závěry zápasů vrásky trenéru Motákovi stejně jako výrazná marodka. Do zápasu v Olomouci vstupovali Třinečtí se čtyřmi hráči základní sestavy mimo hru ze zdravotních důvodů a po zápase na Hané přibyli další dva.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – P – P – P
    Forma v posledních 10 zápasech (od začátku sezóny): 4-1-1-4, skóre 26:16, 15 bodů
    Pozice v tabulce: 4.
    Bilance: 24 zápasů, 10-2-4-8, skóre 66:51, 38 bodů
    Bilance doma: 13 zápasů, 6-0-2-5, skóre 37:28, 20 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 26 (12+14)
    Nejlepší střelec: Martin Růžička 12

    Poslední zápas Třince:

    2. prosince 2022: HC Olomouc – HC Oceláři Třinec 4:2 (0:1, 0:0, 4:1)
    Branky a nahrávky: 44. Kusko (Škůrek), 56. Karel Plášek ml. (P. Musil, Škůrek), 59. J. Navrátil (J. Káňa, J. Knotek), 60. Kusko (J. Knotek) – 5. Buček (Voženílek, Čukste), 58. Kurovský (Čukste, Martin Růžička).
     
    Nedělní utkání v Třinci bude také hodně o dětech. Oceláři totiž na utkání kromě hráčů a fanoušků Mladé Boleslavi přivítají také Mikuláše s anděly a čertem. Odpolední utkání s mikulášskými atrakcemi a dárky pro děti začíná už v 15 hodin!
    Zachytá si Krošelj v Třinci?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera (A), Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský – M. Růžička (C), Voženílek, Daňo – Kurovský, Hudáček, Buček – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Hrňa, Haas, Svačina – Lyszczarczyk.
    Trenér: Zdeněk Moták

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Bernad, Štich – Lantoši, O. Najman (A), Åberg – Lunter, Fořt, J. Stránský (C) – Kantner, Závora, M. Beránek – Kotala, Bičevskis, Šťastný.
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Lederer, Rožánek.
     
    Domácí trenér Zdeněk Moták mohl v sestavě na postu náhradního brankáře přivítat Kacetla, který z osobních důvodů vynechal zápas v Olomouci. Jedničkou je opět Marek Mazanec. V obraně Oceláři složili tři páry, po zápase v Olomouci vypadl Marian Adámek. V útoku Třinec trápí podstatně větší marodka. Chybí Vrána, Nestrašil, Marcinko a Dravecký. Oproti předpokladům se seznam zraněných nerozrostl o Marka Daňa, který na Hané odehrál jen první střídání a po něm musel do nemocnice. Hostující hlavní kouč Ladislav Čihák v sestavě dnes nemá nejproduktivnějšího hráče svého týmu Pavla Kousala, chybí i Jan Eberle, který nastoupil naposledy 18. listopadu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní vhazování dnešního utkání mezi hole Daniela Voženílka a Ondřeje Najmana vyhrál nakonec po přetahované domácí první centr.
     
    00:18
    První střelu na bránu si připsal po vjetí do útočného pásma hostující Åberg. Mazanec máchl lapačkou a poprvé přerušil hru.
     
    00:34
    Oceláři se po vyhraném buly dostali rychle do útočného pásma. Daňo rozehrál první akci, při které Voženílek zpoza brány hledal volného Růžičku na ose třetiny, ale ten nezpracoval dobře puk.
     
    01:07
    Krátká mezihra hostů v útočném pásmu, ale do zakončení se nedostali. Nyní začínají další akci zpoza Novotného brány.
     
    01:37
    Hosté opět v útočném pásmu. Nahození Radka Jeřábka ale zblokoval Jakub Jeřábek a Hudáček vyveze hru.
     
    02:02
    Teďka tlačí domácí. Zahradníček střílel z první od modré, Novotný toho moc neviděl, puk ale proskákal mimo. Domácí ale drží pásmo.
     
    02:25
    To už neplatí, do dalšího zakončení se Oceláři nedostali. Naopak Kotala se Šťastným vyvezli hru zase k Mazancovi.
     
    02:55
    Pláněk nahodil z vlastní třetiny na Mazance. Ten rychle rozehrál a podobně svižně se snažili dostat hru do třetiny Oceláři. Hrňa se ale zabrzdil na modré a Haas už vjel do třetiny, což znamená ofsajd.
     
    03:12
    Åberg dostal puk do předbrankového prostoru, ale neměl prostor na nebezpečné zakončení. Zkusil z otočky po zemi ohrozit třineckou branku, ale Mazanec betonem puk vykopl.
     
    03:28
    Voženílek táhl akci domácích a ve středním pásmu chtěl předat puk na volného Daňa na ose kluziště. Trochu se mu zašmodrchal puk pod nohama a přihrávka přišla do ofsajdu.
     
    04:00
    Domácí teď dvakrát neúspěšně pokoušeli založit akci. Nejprve se Bučkovi nepodařilo ideálně vysunout Kurovského, následně Čukste neměl komu nahrát, a tak jen posunul puk z vlastního pásma.
     
    04:45
    Jánošík hledal komu z vlastního pásma nahrát, nakonec zvolil Závoru, který měl dost prostoru před sebou na rychlou protiakci, nepřešel ale dobře modrou čáru.
     
    05:16
    Kotala dostal puk v situaci dva na jednoho na osu útočného pásma, ale puk šel vzduchem a než se mu podařilo jej zpracovat, pokryl jej Doudera. Následuje ofsajd hostujícího týmu.
     
    05:56
    Hra se teď dvakrát přesunula rychle z jednoho koncového pásma do druhého. Nakonec je hra přerušená po spíše nahození od Lintuniemiho od modré čáry. Hostující obránce spíš posílal puk na teč před branku, tam ale žádný jeho spoluhráč takto nezasáhl.
     
    06:16
    Fořtova střela z levého křídla byla nepřesná. Následně puk dobře netrefil na modré čáře Stránský a hrozil z toho rychlý protiútok Ocelářů. Ten ale zmařila nepřesná přihrávka na Kurovského.
     
    06:29
    Bez vážnějšího vzrušení na jedné nebo druhé straně je vyhlášená první komerční pauza zápasu. Ta následně po Hudáčkově zblokované střele, po níž puk skončil v ochranné síti.
     
    06:29
    Hra pokračovala po prvním vhazování po komerční přestávce, na časomíře se ale zasekl čas. Nedokážu tedy přesně určit, kolik máme odehráno. Hra je přerušená po zakázaném uvolnění Mladé Boleslavi.
     
    07:30
    Časomíra se úspěšně rozjela, stejně tak ocelářský útok. Dvakrát bylo vzrušení po střele Marinčina od modré čáry. Nejprve po odrazu od zadního mantinelu zkoušel dorazit u tyče pokrytý Daňo, následně slovenský bek trefil boční síť.
     
    08:01
    Voženílek střílel z jízdy z levého křídla a Novotným vyraženou střelu zkoušel slajdem do brankoviště dorazit do odkryté klece Svačina. Novotný skočil do svého brankoviště, ale puk stejně mířil mimo.
     
    08:45
    Šťastný šikovně nastavoval hůl na střílenou pobídku od svého spoluhráče od pravého mantinelu. Puk mířil do Mazancova protipohybu, ale zároveň ne mezi tři tyče.
     
    09:52
    Hosté teď poslední zhruba minutu a půl drží častěji puk, domácí si je ale v útočném pásmu bez problémů pokrývají.
     
    10:23
    Hrehorčák ztratil na útočné modré čáře puk a byla z toho první velká šance pro Boleslav. Najman zatáhl kotouč do útočné třetiny a po výměně kotouče se hrací náčiní dostalo na levý kruh na úplně volného Pýchu. Mazanec se proti němu stačil včas přesunout a zůstalo u toho, že to byla velká šance.
     
    11:16
    Hra teď plyne velice dynamicky a rychle. Stránský teď protáhl z jízdy z pravého křídla Mazance střelou na delší tyč.
     
    11:21
    Po dlouhé pasáži bez přerušení teď následuje vhazování po levé Novotného ruce po zakázaném uvolnění bruslařů.
     
    11:28
    Domácí vyhráli buly v útočném pásmu, Marinčin posunul puk Hudáčkovi, který si odstoupil na vrchol kruhu. Jeho rána z první trefila před brankou clonícího Bučka, následně zkoušel přes shluk těl před Novotným zakončit Roman, ale Novotný si jeho pokus našel.
     
    12:12
    Oceláři mají útočné pásmo a Hudáčkova formace se snaží tlačit.
     
    12:44
    Domácí stále drží útočné pásmo a dokázali i vystřídat. Chybí však střelba. Teď to zkoušel Svačina, pokus byl ale zablokován.
     
    13:07
    Nakonec se Oceláři vyhostili sami nepřesnou přihrávkou a při přechodů bruslařů do útočného pásma byl Šťastný v ofsajdu.
     
    13:55
    Šťastný teď obral v obranném pásmu o puk Čuksteho a hosté rychle dostali puk do útočné třetiny. Tam Kotala přes Lintuniemiho rozehrál útočnou akci. Kotouč se následně po sérii odrazů včetně odrazu od zadního mantinelu a s přičiněním Bičevskise dostal do brankoviště Marka Mazance. Domácí brankář netušil, kde je puk a málem si jej bruslí nasměroval do branky. Naštěstí pro domácí a ke smůle hostů puk odklouzal mimo.
     
    15:02
    Hosté v útočném pásmu, ale je to tuhý boj Luntera s Jeřábkem o puk s Marinčinem a Svačinou.
     
    15:34
    Hrňa úspěšně napadal za brankou Bernada, získal puk pro Hudáčka, který ale nedokázal přes posledního beka nahrát zcela volnému Kurovskému.
     
    16:15
    Buček získal u mantinelu puk pro Hudáčka, ale ten se nezbavil za brankou Pýchy.
     
    16:39
    Krátký pobyt hostů v útočném pásmu ale končí po nepřesné přihrávce Šťastného na Pláňka na modré čáře.
     
    17:06
    Šťastný dostal šanci ke střele z pravého křídla po nepřesné rozehrávce domácích. Na druhé straně se rýsovala akce dva na jednoho pro Hrehorčáka a Chmielewského, ale domácí útočníci nezkrotili puk.
     
    17:30
    Hra přerušená po přihrávce rukou. Vhazuje se ve střední třetině.
     
    18:07
    Domácí Voženílek získal puk v útočném pásmu, zachytil jej na modré čáře a byla z toho krátká útočná aktivita domácích. Pouze jsme viděli nepřesnou Douderovu střelu a následnou ztrátu puku Markem Daněm.
     
    18:42
    Hostující Åberg na chvíli zatáhl puk do útočné třetiny, ale také z toho nic nebylo. Oba týmy střídají.
     
    19:04
    Roman vytáhl puk z rohu a nabil jej na pravý puntík Chmielewskému. Jeho střelu bez přípravy Novotný betonem vykopl do strany. Následně z velkého úhlu střílel z první z voleje Jaroměřský a tato střela nadělala Novotnému trochu vrásek na čele.
     
    19:19
    Voženílek vyhrál buly, Růžička jej posunul na modrou Marinčinovi a ten tvrdě vypálil. Novotný puk ale viděl a spíš kontroloval jeho pohyb. Na druhé straně však větší šance poté, co Lunter zatáhl puk do třetiny a ihned po vstupu vypálil tvrdě z osy. Mazance trefil někam na spodní část masky a puk spadl pod něj. Třinecký gól ale dřív přikryl kotouč lapačkou, než Lunter stačil dojet.
     
    20:00
    Přesně v čase dvacet nula nula se ve středním pásmu srazil Marko Daňo (TRI) s Lunterem. Zcela běžný střet se ale třineckému útočníkovi nezdál, a tak se po hostujícím hráči ohnal holí. Od rozhodčího si za to vysloužil spolu s první sirénou dvouminutový trest. Hostující hráči tedy druhou část hry začnou v početní převaze.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme přehnaně mnoho hokejové krásy neviděli. Šancí spíše poskrovnu a pokud se už objevily, hráči neseřídili mušku přesně. Na domácí straně zmiňme neúspěšnou dorážku Voženílkovy střely Svačinou nebo dorážku Romana přes clonu před Novotného brankou. Hosté měli šance na holích Pýchy nebo v závěru střílel nebezpečně Lunter. Hostující hráče čeká se začátkem druhé třetiny přesilovka po vyloučení Daňa.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 7:7
    Střely mimo 5:2
    Zblokované střely 9:5
    Hity 1:3
    Vhazování 12:4
    Trestné minuty 2:0
     
    Druhá třetina začne cca v 15:50.
     
    Na led se vrací kvarteto rozhodčích, které budou za moment následovat hráči obou týmů. Druhá třetina za půldruhé minuty bude zahájena. Jen připomínám, že hosté mají hned od počátku dvouminutovou početní převahu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní vhazování druhé části hry vyhrál domácí Roman.
     
    20:38
    Domácím se zatím daří držet hru mimo své obranné pásmo. Teď dokonce vyjel Novotný za branku pro puk a ten mu přeskočil hůl. Hosté byli ale u kotouče dřív než dojíždějící Hrehorčák.
     
    21:12
    Hosté se nakonec do pásma dostali a z levého kruhu zakončoval Stránský. Následně domácí opět vyhodili.
     
    21:47
    Lantoši teď nebezpečně střílel z pravého kruhu, ale následně ztratil Åberg puk v rohu a Roman s Hrehorčákem pošetřili trochu času.
     
    22:17
    Domácí už jsou kompletní, ale hosté se stále drželi v útočné třetině. Hrehorčák zablokoval střelu hostů z levého kruhu.
     
    22:39
    Navrátívší se Daňo se tlačil z levé strany před Novotného, ale ztratil puk. Na druhé straně Kotala zkusil Mazancovu pozornost po vstupu do útočné třetiny. Mazanec přerušil hru.
     
    23:29
    Aktuálně sledujeme pasáž s nepřesnostmi a také několika zákroky na hraně na obou stranách. Ani jeden z týmů se nedokáže udržet v útočné třetině s pukem na holi.
     
    24:00
    Aktuální pasáž končí přerušením poté, co Pláněk ztečoval letící puk na vlastní střídačku. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    24:53
    Teď sledujeme část, v níž jsou aktivnější domácí. Ti dvakrát neúspěšně vjeli do útočné třetiny. A potřetí z toho byla šikovná teč mladíka Haase ze slotu střely od modré čáry, která těsně minula hostující branku.
     
    25:25
    Přesilovku si zahrají i domácí. Třinečtí pokračovali v útočné aktivitě a za brankou Pavel Pýcha (MBL) zašlápl kotouč a dle rozhodčího tím zdržoval hru.
     
    26:31
    Třinečtí se více než minutu drželi v útočném pásmu a jejich aktivitu v přesilové hře režíroval z levého kruhu Růžička. Dvakrát zkoušel svou ránu z první Hrňa, Růžička se snažil najít ideální centr před brankoviště, ale neúspěšně.
     
    27:10
    Hrozící brejk Bičevskise s Jeřábkem uhasil v zárodku ve středním pásmu Svačina, domácí mají ještě naději v této přesilovce něco vymyslet.
     
    27:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Když hlasatel ohlásil návrat Pýchy na led, putoval puk z rohu útočného pásma na Svačinu, který nacentroval střílenou přihrávku do předbrankového prostoru, kde šikovně vložil do trajektorie puku hůl ARON CHMIELEWSKI. Asistence: Vladimír Svačina, Libor Hudáček. Stav utkání 1:0.
    27:31 Aron CHMIELEWSKI - 1:0
     
    27:47
    Ohlášená první komerční přestávka druhé třetiny poté, co Novotný sebral puk před dvojicí Roman – Lintuniemi.
     
    28:20
    Teď drželi puk delší čas hosté. Nakonec Lintuniemi překvapivě snadno najel do útočného pásma a centroval na slot, kam najížděl Lunter. Na poslední chvíli domácí zachránil Roman, který do přihrávky vložil hůl.
     
    29:00
    Čukste křížně v útočném pásmu nahrál Voženílkovi, který si ale následně nepředal dobře puk s Hrehorčákem. Domácí ale mají pásmo.
     
    29:34
    Nakonec Oceláři osnovali útočné aktivity dobrou půlminutu, ale byla z toho jen střela Daňa z velkého úhlu, která ale Novotného nepřekvapila.
     
    30:07
    Kantner zatáhl hru do útočné třetiny, na mantinelu ale narazil na Bučka. Domácí vytáhli puk aspoň do neutrální zóny.
     
    30:43
    Bernadovo nahození ze středního pásma nadělalo Mazancovi hodně starostí, protože se velmi nepředpokládaně těsně před ním odrazilo. Třinecký brankář pouze vyrazil puk před sebe, naneštěstí pro hosty byl první u kotouče Čukste.
     
    31:30
    Krátký pobyt hostů v útočném pásmu končí v obranném rohu, kam Pláňka dojížděl Kurovský.
     
    31:56
    Roman vyvezl puk z rohu a do jeho přihrávky na modré se opřel Zahradníček. Ohrožení branky z toho není, domácí ale mají pásmo.
     
    32:26
    Po aktivitě Mladé Boleslavi v obranném pásmu Třince se puku zmocnil Martin Růžička a šikovně projel celým kluzištěm i kolem hostujících beků a vyzkoušel zhruba z vrcholu kruhů pozornost Novotného. Hostující brankář puk odrazil nad sebe do ochranné sítě.
     
    32:36
    Jeřábek ihned po vyhraném buly v útočném pásmu centroval před branku podobně jako Svačina před prvním gólem. Daňo ale nenaplnil roli Chmielewského, Novotný puk vyrazil.
     
    33:08
    Po krátké aktivitě Ocelářů v útočném pásmu se snažil kontrovat Šťastný. Zavezl puk do útočné třetiny, u pravého mantinelu ho předal Kotalovi a jeho svižnou střelu z pravého kruhu kryje na svém těle Mazanec. Je vyhlášená druhá komerční pauza druhé třetiny.
     
    33:30
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu a tlačí Oceláře. Po Bernadově nahození od modré, které domácí obrana zblokovala, pálil z otočky těsně vedle třinecké tyče Radek Jeřábek.
     
    34:07
    Aktivita bruslařů v útočném pásmu trvala ještě další půlminutu, nakonec se podařilo hru vyvézt Douderovi.
     
    34:36
    Velmi zmatečná pasáž Ocelářů v obranné třetině. Zase se rychle dostali pod tlak a Fořt zkoušel vyvézt puk zpoza branky do brankoviště. Když už se zdálo, že jej Aron Chmielewski (TRI) zaveze až do útočné třetiny, ve střední zóně jej ztratil a nakonec fauloval Fořta. Druhá přesilovka pro Boleslav.
     
    35:01
    Hosté drží puk i třetinu. Lantoši si vyměňuje po pravém křídle puk s Luntiniemim. Nakonec prvně jmenovaný pálí z pravého kruhu a přestože před brankovištěm cloní Fořt, Mazanec vytáhl zákrok lapačkou.
     
    35:23
    Marinčin s Voženílkem teď pozdrželi rozehrávku hostů a ti musejí začínat zpoza branky.
     
    36:02
    Hosté teď předvádějí dobrý kolotoč. Zejména výměna puku po ose Lantoši – Lintuniemi – Pláněk byla ukázková, ale hráči Boleslavi asi prováhali ideální okamžik na střelu, když se Mazanec přesouval.
     
    36:50
    Domácí jsou kompletní a Chmielewski s Romanem se snažili vymyslet něco na útočném konci kluziště.
     
    36:59
    Stránský na druhé straně zkoušel z velkého úhlu pozornost Mazance. Třineckému brankáři puk spadl pod sebe, ale Mazanec si dokázal brankoviště včas vyčistit.
     
    37:16
    Lunter při Růžičkově vyhození zaváhal na útočné modré a zdálo se, že Kurovský bude moct zaútočit. Třinecký obránce se ale nedostal přes Bernada a hostující obránce vyčistil obranné pásmo.
     
    38:06
    Asi půlminutová pasáž hostů, kdy mačkali Třinecké před Mazancem jako citron, končí po střele Pýchy, kterou Mazanec kryje na výstroji. Obrovská šance vznikla před tím po přihrávce Pláňka před brankoviště, odkud ale kličkou do bekhendu nedokázal Mazance překonat Lunter.
     
    38:21
    Hostům se teď daří vyhrávat buly v útočném pásmu a z toho vznikají nebezpečné situace pro domácí branku. Po další takové situace střílel do chumlu těl před Mazancem Jánošík. Domácí brankář vyrazil do rohu.
     
    39:20
    Domácím se teď podařilo rychle dostat puk z vlastní třetiny až za branku hostů, ale tam nikdo z domácích nedojížděl. Puku se tak opět mohou chopit bruslaři.
     
    39:57
    Asi patnáct sekund před druhou sirénou kotouč doputoval do útočného rohu z třineckého pohledu, ale zde při souboji asi šesti hráčů bude třetina nejspíš dohrána.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla jediný gól, a tak po čtyřiceti minutách jsou blíž úspěchu v zápase domácí. Hosté na začátku druhé třetiny nevyužili přesilovku, stejně tak domácí hráči poté, co byl v šesté minutě vyloučen Pýcha. Hostující obránce se ale po úspěšně odpykaném trestu nestačil vrátit na místo do třetiny a viděl, jak Aron Chmielewski úspěšně tečuje Svačinovu přihrávku. Pak jsme viděli ještě jednu velkou šanci po individuální akci Růžičky a několik dobrých situací i závarů v režii Mladé Boleslavi. Například Kotalovu střelu, pokus Radka Jeřábka z předbrankového prostoru nebo kličku Luntera. Žádná z těchto situací se ale neujala.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 15:19
    Střely mimo 6:5
    Zblokované střely 18:13
    Hity 2:4
    Vhazování 17:13
    Trestné minuty 4:2
     
    Třetí třetina začne cca v 16:40.
     
    Na ledě končí přestávkový program a vracejí se na něj jako první aktéři dnešního zápasu rozhodčí. Utkání bude za minutu a půl pokračovat poslední dvacetiminutovkou normální hrací doby.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny mezi hole Najmana a Voženílka skončilo tak, že hostující Lantoši najel přímo do útočné třetiny. Nakonec sám upadl a skončil u mantinelu.
     
    40:33
    Třinečtí se posléze dostali do útočné třetiny, rozehráli tam útočné rozestavení a po nahození Růžičky od modré tečoval Daňo letící puk tak, že lehce lízl levou Novotného tyč.
     
    41:20
    Buček odzbrojil Luntera a přihrál Kurovskému. Jenže ten s Hudáčkem v útočné třetině nic moc nevymysleli a zase mohla hrát Boleslav.
     
    42:31
    Hosté se rychle dostali do pásma po dalekonosném nahození zpoza vlastní modré čáry a dojetém hybridním icingu. Šťastný se následně snažil dostat puk do brankoviště, kde jej ale hbitě přikryl Mazanec.
     
    42:53
    Domácí se taky po vyhraném buly ve vlastní třetině snažili rychle dostat kotouč do útoku, ale po Růžičkově nahození se Voženílek s Daněm marně snažili. Šikovně s pukem na holi vybruslil ven z třetiny Šťastný.
     
    43:29
    Lantoši svým rychlým bruslením založil pasáž hry, kdy tlačili zase domácí. Åberg potom nahrával do dobré pozice ke střele Jánošíkovi, ale tomu se zamotal puk pod nohama a nejlepší moment pro střelu prováhal.
     
    44:09
    Bernad sbírá puk v rohu před Chmielewskim a hosté zakládají další akci.
     
    44:35
    Hosté teď jsou aktivnější. Stránský nadzvedl v rohu hůl Jaroměřskému, k puku se dostal Fořt a po objetí branky střílel na Mazance, který puk přikryl a hru přerušil.
     
    44:48
    Velká šance domácích! Růžička s Daněm si vyměnili puk ve střední třetině, pak Růžička vyzval ke skórování druhého jmenovaného tím, že mu lehkou žabkou poslal puk na osu útočného pásma, ale Daňo bekhendem z předbrankového prostoru přestřelil Novotného branku.
     
    45:13
    Daňo vedl akci s Růžičkou a Douderou, kteří navázali protihráče v útočném pásmu a Daňovi vzniklo trochu víc prostoru v útočné třetině. Jeho střela ale byla lehce nadzvednuta a skončila nad Novotného brankou.
     
    45:31
    Novotný teď přikryl puk před Łyszczarczykem a po čase se bude vhazovat před mladoboleslavskou brankou.
     
    45:48
    Lantoši zase šikovně projel až do útočného pásma, ale tam jej poměrně snadno zpacifikovali Čukste s Łyszczarczykem. Hostujícímu útočníkovi chyběla podpora spoluhráčů.
     
    46:27
    Po čase útočná aktivita domácích končí v rohu, kde Hudáček ztratil puk na Pýchovi. Ten ale zase nerozehrál dál než do střední třetiny na Kurovského, který zase otáčí.
     
    46:59
    Třinečtí tam nic nevymysleli, hosté ale následně vyhodili jen na icing. Jaroměřský byl u zadních prken dřív než dojíždějící Stránský.
     
    47:03
    Šikovná akce domácích. Roman vyhrál buly, Chmielewski ihned poslal přihrávku po zemi k Hrehorčákovi, který najížděl před Novotného, třinecký útočník ale neudržel rovnováhu a v pádu nepřekonal mladoboleslavského brankáře. Probíhá předposlední komerční pauza zápasu.
     
    47:41
    Oceláři teď dokázali dvakrát rychle vyčistit obranné pásmo, ale sami se v útoku moc daleko nedostali.
     
    48:24
    Hosté jsou aktivní, ale sami se nedokážou udržet v útočném pásmu. Nemají uspořádanou hru zde a vyhánějí se nepřesnými přihrávkami. Šťastný měl Kotalu u levé třinecké tyče, ale přihrávku mu poslal velmi nepřesnou.
     
    48:59
    Po čase náznak šance na třinecké straně. Hudáček vystřelil, jeho střela byla zblokována a odrazila se do jízdy Hrňovi, který do puku plácl. Novotný byl na místě.
     
    49:10
    Velkou šanci hned vzápětí spálil na druhé straně Najman, který zblízka neprostřelil Mazance a následnou dorážku Oceláři pokryli.
     
    49:20
    Další protiútok a domácí hala zahučela poté, co byl v dobré šanci Kurovský.
     
    49:35
    Další rychlý transport puku na druhou stranu a vhazování poté, co Mazanec přikryl puk.
     
    50:00
    Stránský udržel puk v těsném souboji se Zahradníčkem kolem hrazení, ale následně jeho centr po zemi z otočky před branku na Fořta sebral Hudáček.
     
    50:38
    Hosté zase šikovně drželi pásmo, měli náznaky šancí i dobré střelecké pozice, ale třinecká obrana vše pokryla a následně Chmielewski posunul puk aspoň do střední třetiny.
     
    50:55
    Přerušení a vhazování před brankářem Mazancem poté, co zakončoval Kantner z levé strany.
     
    51:16
    Voženílek napadal rozehrávku hostů, ale Pýcha dokázal dostat puk na Kantnera a ten zase rychle do útočné třetiny. Hosté pak ale narazili, když Závora nedokázal dostat puk od modré čáry před branku.
     
    52:02
    Hudáček vybojoval puk ve středním pásmu na Bičevskisovi, ale Hrňa nedokázal proskočit do útoku. Následně opět získal puk Hudáček, ale posunul jej příliš prudce dopředu a je z toho icing.
     
    52:20
    Åberg se teď vydal na okružní jízdu útočným pásmem, ale na modré čáře si jej vzal do parády Jaroměřský a doslova jej vytlačil do střední třetiny.
     
    52:27
    Roman vjel do útočné třetiny a následně od levého hrazení centroval před branku, kam najížděl Hrehorčák. Puk ještě trochu zpomalil hostující bránící hráč, takže jej Hrehorčák měl ideálně na střelu z první, Novotný byl ale na místě.
     
    53:12
    Stránský vjel po levém křídle do útočné třetiny a následně nabil na modrou Radkovi Jeřábkovi. Jeho střelu z první Mazanec viděl, vyrazil před sebe a prostor následně vyčistil Chmielewski.
     
    54:00
    Hosté dál pokračují v útočné aktivitě, Najman za brankou hledal cestu do předbrankového prostoru. Už se zdálo, že to Třinec ve spolupráci Jakuba Jeřábka, Daňa a Čuksteho vyřeší, ale poslali puk jen na icing.
     
    54:07
    Poté, co se Kantner ocitl v ofsajdu, je vyhlášená poslední komerční přestávka utkání.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 442 diváků.
     
    54:32
    Čukste teď zastavil akci hostů, vysunul do střední třetiny Hrňu, domácí jeli tři na dva. Hrňa poslal puk před branku Hudáčkovi, který by byl sám tváří v tvář Novotnému nebýt zákroku Alexe Lintuniemiho (MBL). Hostující bek třineckého útočníka sekl a dostal menší trest.
     
    55:00
    Domácí začali přesilovku stejně jako tu první. Růžička režíruje a Hrňa střílí. Už má na kontě dvě střely, hlavně ta druhá, která přišla po rychlé křížné přihrávce, nadělala Novotnému starosti.
     
    55:48
    Třinec pokračoval v tlaku. Střílel Růžička, Voženílek dorážel z předbrankového prostoru a následně i Hrňa bekhendem.
     
    56:10
    Další Hrňova střela z první po rychlém přesunu puku z druhé strany od Růžičky. Novotný vyrazil a hosté se po sto sekundách oslabení osvobodili.
     
    56:45
    Puk je v mladoboleslavské síti, rozhodčí ukázal do branky a následně ukázal gestem, že gólovou situaci ještě prozkoumá brankový videorozhodčí. Zřejmě se bude řešit postavení třineckého hráče v brankovišti při dorážce, případně také možná posunutí branky.
     
    Situace vznikla tak, že Doudera dostal puk na modrou, potáhl si obránce do strany a následně nahodil na Novotného. Kotouč sice přeskočil hostující branku, zpoza branky jej ale Třinečtí dostali do brankoviště a s největší pravděpodobností následně i za brankovou čáru. Počkejme ale na vyhodnocení rozhodčích a případné určení střelců a asistentů.
     
    56:45
    Třinec právě vstřelil branku!
    Branka platí a nakonec se vyhodnocovalo to, zda gólu nebylo dosaženo zjevným kopnutím do puku útočícím hráčem. Rozhodčí vyhodnotili, že ne a gól tedy tři a čtvrt minuty před koncem normální hrací doby může platit. Jako střelec je označen LIBOR HUDÁČEK. Bez asistence. Stav utkání 2:0.
    56:45 Libor HUDÁČEK - 2:0
     
    56:45
    Hosté si ve stejném čase vybrali oddechový čas.
     
    56:57
    Hosté jsou v útočném pásmu a Novotný je na střídačce.
     
    57:16
    Hrehorčák nahodil aspoň do útočného pásma a Roman poté, co vyhodnotil, že u puku nebude dřív, jel se spoluhráči vystřídat.
     
    57:46
    Hosté kombinují v útočném pásmu v "přesilovce" šest na pět. Lantoši šikovně hledal skrz útočnou třetinu Najmana, ale ten nedokázal zakončit. Mazanec byl na místě.
     
    58:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté dál pokračovali v útočné aktivitě a měli pozice v útočném pásmu. Nakonec puk nahozený do útočného pásma dojel jako první Růžička. Z velkého úhlu nedal, následně zpoza branky přihrál Daňovi, který také netrefil. Z Růžičkovy přihrávky se do prázdné branky prosadil až o chvíli později MILOŠ ROMAN. Asistence: Martin Růžička, Marko Daňo. Stav utkání 3:0.
    58:36 Miloš ROMAN - 3:0
     
    58:55
    Pětašedesát sekund před třetí sirénou vhazování před Mazancem.
     
    59:09
    Domácí dostali puk za hostující branku a to jim bude zatím stačit. Vypadá to, že se hraje už pouze o Mazancovo čisté konto.
     
    59:30
    Hrňa s Daněm teď šetří čas a vypadá to, že konečné skóre utkání je už stanoveno.
     
    59:57
    Åberg ještě vyzkoušel Mazance z jízdy z pravého křídla, ale třinecký gólman tento pokus vyrazil a čisté konto si zaslouží.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec tuhého zápasu, který byl hlavně o bojovnosti. Spíš než o technických parádách a pěkných akcích. Mladá Boleslav ve třetí třetině se snažila o vyrovnání, které momenty viselo na vlásku. To se hostům ale nepodařilo, naopak nejprve Libor Hudáček a následně Miloš Roman do prázdné branky stanovili konečné skóre zápasu. Třinečtí tak protrhli sérii tří zápasů po sobě bez bodu a v dalším zápase na malý počet branek tentokrát dokázali vyhrát. Naopak Mladá Boleslav druhý zápas po sobě a celkově už posedmé v sezóně neskórovala a odjíždí do středních Čech s prázdnou.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 30:26
    Střely mimo 12:7
    Zblokované střely 21:20
    Hity 4:4
    Vhazování 29:21
    Trestné minuty 4:4
     
    Pokud jste si pro sledování utkání vybrali náš textový online přenos, děkuji vám za pozornost. Třinecká redakce se z extraligového hokeje přihlásí opět v dalším 27. kole. V rámci tohoto hracího kola se v pátek 9. prosince 2022 od 17 hodin ve třinecké WERK ARENĚ odehraje utkání HC Oceláři Třinec – Motor České Budějovice. Třinečtí mají Motoru co vracet, protože v této sezóně s Jihočechy získali zatím pouze bod. Jak to bude ve třetím zápase uvidíme až na konci dalšího pracovního týdne. Do té doby se mějte hezky! (17:25:09)
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 28. Chmielewski (Svačina, Hudáček), 57. Hudáček, 59. Roman (M. Růžička, Daňo)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera (A), Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Zahradníček, Jaroměřský – M. Růžička (C), Voženílek, Daňo – Kurovský, Hudáček, Buček – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Hrňa, Haas, Svačina – Lyszczarczyk.
    Trenér: Zdeněk Moták

    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Bernad, Štich – Lantoši, O. Najman (A), Åberg – Lunter, Fořt, J. Stránský (C) – Kantner, Závora, M. Beránek – Kotala, Bičevskis, Šťastný.
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Šír, Kubičík – Lederer, Rožánek

    Diváci: 3 442
    bahis siteleri