Příbram – Řisuty 7:4 (kon.) | Cheb – Letňany 1:6 (kon.) | SHKM Hodonín – Val. Meziříčí 4:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Kopřivnice 7:3 (kon.) | Písek – Vrchlabí 4:2 (kon.) | Znojmo – Nový Jičín 6:2 (kon.)
Žďár n/S – Opava 2:3 (po pr.) | Vel. Meziříčí – Havířov 3:4 (kon.) | Chomutov – Ústí n/L 6:3 (kon.)
Klatovy – Děčín 3:4 (kon.) | Mostečtí Lvi – Hronov 11:1 (kon.) | Kobra – Benátky n/J 5:2 (kon.)
Tábor – Jablonec n/N 11:0 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
7:3 (1:2, 4:1, 2:0)
HC ISMM Kopřivnice
Sobota 17.12.2022, 17:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • 2. liga skupina Východ • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dobrý sobotní podvečer z havlíčkobrodské Kotliny. Vítám všechny hokejové fanoušky u sledování druhé hokejové ligy. Dnešní klání nabídne poslední zápas roku 2022, kdy se o body poperou BK Havlíčkův Brod a HC ISMM Kopřivnice. Utkání začíná v 17:00, přeji krásnou sportovní podívanou.
     
    BK Havlíčkův Brod
    Celek z Vysočiny měl špatnou formu, když prohrál šest utkání za sebou, ovšem karta se obrátila, svěřenci Aleše Kraučuka stejný počet dokázali urvat pro sebe. Jenže.... od té doby přišel výsledkový propad, který se drží na čtyřek porážkách za sebou. Bruslaři by tedy rádi vyhráli poslední zápas kalendářního roku 2022, aby přerušili kvarteto porážek. Naposledy se celek z Kotliny popasoval se Znojmem, kterému podlehl 2:6.
     
    HC ISMM Kopřivnice
    Druhý tým tabulky neměl takový herní propad jako jeho dnešní vyzyvatel. Kopřivnice v průběhu sezony hraje velice stabilně, což se ukazuje na postavení v tabulce. Slezané mají výbornou formu, když vyhráli čtyři zápasy za sebou, nutno podotknout, že dva až v prodloužení nebo samostatných nájezdech. Kopřivnice v posledním utkání vyhrála 6:5 po nájezdech.
     
    Vzájemné zápasy
    Oba celky se v letošní sezoně utkaly dvakrát a bilance je vyrovnaná. Nutno podotknout, že ani jeden tým neuhájil domácí prostředí, takže teď se na třetí pokus ukáže, jak se bude minisérie vyvíjet. V prvním případě se z vítězství radovala Kopřivnice, ve druhé byl šťastnější Havlíčkův Brod.

    Výsledky v sezoně
    Havlíčkův Brod – Kopřivnice 3:5
    Kopřivnice – Havlíčkův Brod 2:3 po samostatných nájezdech
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Mičán (M. Novák) – Benák, Vašíček (A), Kliment, Vala, Krejčí, Čermák, Kerber – Tecl, Kuchta (C), Dušek – Voříšek (A), Kopic – Petržilka, Křehlík, Pártl – Eklund.
    Trenér: Aleš Kraučuk

    HC ISMM Kopřivnice: Kubáň (Baldik) – Dluhoš, Bartošák, Bail, Marek – Pargáč, Suchý (A), Pindel (A), Urban, Brodek, Velecký, Indrst, Fojtík, Barčák, Mach, O. Sluštík (C).
    Trenér: Ladislav Majkus

    Rozhodčí: Libor Veinfurter – Jakub Všetečka, Tomáš Jiruška.
     
    Kapitán Havlíčkova Brodu předá speciální dres pro manželé Gregorovi, kteří jsou spolu 45 let.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní vhazování vyhráli Bruslaři, kteří okamžitě nahodili puk do pásma. Obrana Kopřivnice byla pozorná.
     
    00:33
    První zákrok utkání si připisuje Jan Mičán, který vykopl levým betonem pokus Marka Baila. okus obránce nebyl vůbec špatný, neboť k odraženému puku se jen o několik centimetrů nedostal spoluhráč.
     
    01:20
    Nepříjemný pokus z hranice brankoviště, kterým se prezentoval Jan Dluhoš, Mičán vyrazil puk před sebe, zbytek obstarala obrana.
     
    02:05
    Hosté jsou aktivní, rychle rozehrávají puky a jsou nepříjemní v předbrankovém prostoru.
     
    02:10
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Pártl – 2 min., držení.
     
    02:40
    Kopřivnice právě vstřelila branku! Hosté bleskurychle využívají přesilovou hru a ujímají se vedení! Puk měl na holi DOMINIK SUCHÝ, který napoprvé nesupěl, ale následný pokus byl přesný. Puk projel pod pravým betonem gólmana! Asistence: Jiří Pargáč a Michal Velecký.
    02:40 SUCHÝ - 0:1
     
    03:45
    Jan Mičán teď uhájil levou tyč, když to dobře zkoušel Jiří Pargáč. Puk neprošel dál, výborný zákrok brankáře prvoligové Třebíče.
     
    04:43
    Marek Tecl ujel po pravé straně, zvolil střelu, kterou vyrazil Kubáň před sebe, následný kotouč do ohně netrefil najíždějící spoluhráč!
     
    05:05
    Vyloučení v týmu HC ISMM Kopřivnice:
    Suchý – 2 min., držení hole.
     
    05:32
    Dominik Dušek vypálil od modré čáry, ale jeho pokus byl tečovaný mimo tři tyče, Kubáň byl bez práce.
     
    06:19
    Kopřivnice teď ve vlastním oslabení drží puk za brankou Jana Mičána, který musí dávat pozor, aby nečelil protiútoku hostů.
     
    07:30
    Ondřej Sluštík si s Michal Klimentem vyměnili několik vět, vše utnul hlavní rozhodčí, který danou dvojici roztrhl od sebe. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    07:41
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! V Kotlině máme vyrovnáno! David Vala nahodil puk od modré, který tečoval před brankářem Kubáněm FILIP PÁRTL, který si připisuje první gól za Havlíčkův Brod. Asistence: David Vala.
    07:41 PÁRTL - 1:1
     
    08:38
    Petr Kuchta si najel mezi čárky, kam dostal kotouč. Puk nasměroval na branku Kopřivnice, kde se o něj postaral gólman Andreas Kubáň.
     
    09:54
    Hra se odehrává za brankou hostů, kde hokejisté bojují o kotouč. Navrch mají hosté, kteří drží puk daleko od domácích Bruslařů.
     
    10:26
    Hlavní arbitr přerušil hru, neboť na ledové ploše zůstal ležet Filip Fojtík. Útočník Kopřivnice se zvedá z ledu a odjíždí po svých na střídačku.
     
    11:02
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Vašíček – 2 min., podrážení.
     
    11:14
    Roman Čermák vyvezl puk z pásma, tím pádem šetří cenné sekundy z oslabení.
     
    12:01
    Po výměně několik nahrávek střílel od modré Marek Bail, ovšem kotouč končí ve výstroji Jana Mičána, který stihl reagovat na danou situaci.
     
    13:00
    Vojtěch Pindel si nabruslil na pravý kruh, odkud vyzkoušel pozornost domácího gólmana. Mičán vytěsnil puk levým ramene, obtížný zákrok a krásná střela hostujícího útočníka.
     
    14:12
    Marek Kopic obkroužil branku s kotoučem na holi, kde před brankou hledal Jakuba Petržilku. Na druhého jmenovaného se nedostalo, jelikož jeden z obránců vypíchl nahrávku před branku.
     
    14:50
    Kopřivnice právě vstřelila branku! Rychlý kontr, který končí druhou brankou. Dvojice Michal Velecký s DOMINIKEM SUCHÝM využila špatné práce defenzivy Havlíčkova Brodu, když druhý jmenovaný bekhendovým blafákem nedal Mičánovi šanci! Asistence: Michal Velecký a Vojtěch Pindel.
    14:50 Dominik SUCHÝ - 1:2
     
    15:52
    Milan Valášek nabral rychlost, zamířil a vypálil na levou šibenici. Kubáň vyrazil puk vyrážečkou.
     
    16:35
    Jakub Petržilka byl vyslán Davidem Valou do úniku, ale Kubáň přečetl bekhendový pokus, který zneškodnil vyrážečkou! Krásný zákrok zkušeného brankáře.
     
    17:46
    Bruslaři si vytvořili tlak, ale ani další pokus Petržilky neskončil v síti. Kubáň byl opět pozorný a je jedním z lídru týmu.
     
    18:21
    Krásnou šikovnost ukázal Marek Kopic, který na malém prostoru se zbavil dvou protihráčů, avšak pokus na levou tyč nebyl přesný.
     
    19:00
    Bruslaři nadále dobývají pásmo Kopřivnice, ale defenziva hostů hraje velice dobře a koncentrovaně.
     
    19:15
    Vyloučení v týmu HC ISMM Kopřivnice:
    Pindel – 2 min., sevření puku rukou.
     
    19:43
    Bruslaři vyslali několik nepříjemných pokusů, ale obrana před Andeaesem Kubáňěm pracuje na výbornou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní třetinu, kde jsme viděli tři branky, z těsného vedení se radují hosté z Kopřivnice. Druhý celek tabulky se ujal vedení, Bruslaři reagovali tečí Filipa Pártla. Kopřivnice udeřila z přečíslení, nutno říci, že vedení je zasloužené, neboť se hosté prezentují výbornou hrou. Havlíčkův Brod měl tlak, ale nedokázal navázat na první trefu zápasu. Prostřední dějství začne přibližně v 17:51.
     
    Střely na branku v 1. třetině: 13:11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Petr Kuchta dostal nabito před levou tyč, odkud vypálil, ale Kubáň se stihl přemístit!
     
    20:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři využívají přesilovou hru na to, aby určili průběžný stav na 2:2. Luboš Voříšek z pravého rohu vystřihl křižnou nahrávku na PETRA KUCHTU, který byl na levém kruhu. Kapitán Havlíčkova Brodu vypálil nekompromisní ránu z první, proti které byl Kubáň bezmocný! Asistence: Luboš Voříšek a Roman Čermák.
    20:50 Petr KUCHTA - 2:2
     
    22:27
    Kopřivnice mohla udeřit z přečíslení, jenže hráč, který byl na ose hledal na levé straně spoluhráče. Kotouč nakonec skončil na boční síťce.
     
    23:45
    Jakub Petržilka neproměnil další ze svých šancí, Kubáň si poradil s pokusem na teploměr.
     
    24:30
    Oba celky se zatím nemohou na delší dobu usadit v útočné třetině. Nyní se o to snaží hosté, ale Mičán byl na místě.
     
    25:15
    Jiří Vašíček se ocitl v dobré střelecké pozici, jenže Andreas Kubáň ukázal rychlou reakci, když vykopl puk levým betonem.
     
    26:05
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! V zápase vidíme obrat, Havlíčkův Brod se dostává do vedení. Jakub Petržilka nahrával před pravou tyčí na TOMÁŠE KŘEHLÍKA, který si najel na kruh. Jeho rána z první skončila v protějším rohu Kubáňovy branky! Asistence: Jakub Petržilka a David Vala.
    26:05 KŘEHLÍK - 3:2
     
    27:46
    Luboš Voříšek nahrál na osu najetému Marku Kopicovi, který tečovanou ránou minul volné místo u pravé tyče!
     
    28:32
    Luboš Voříšek teď sám v roli střelce, ale opět měl navrch kopřivnický gólman, který vychytal zkušeného útočníka. K dorážce se dostal David Vala, ten ale místo volné branky trefil blok.
     
    29:10
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Vašíček – 2 min., držení.
     
    29:41
    Jií Brodek dlouho signalizoval střelu, která nakonec přišla, ale Jan Mičán nemusel zasahovat, neboť pokus byl zablokovaný.
     
    30:17
    Marek Kopic se proháčkoval do šance, jenže v poslední chvíli ho zastavil jeden z hostů, nicméně drahocenně ušetřený čas z oslabení.
     
    31:10
    Hosté se chybou v rozehrávce vyhnali z pásma, takže třetí přesilová hra, nepřinese branku celku Ladislava Majkuse.
     
    32:08
    Tomáš Křehlík využil rychlost s přehledem, ovšem nahrávka na Petržilku byla nepřesná.
     
    33:01
    Jakub Petržilka našel najetého Davida Valu, který se ukázal jako ukázkový útočník, jenže blafák zastavil v brankovišti hrdina posledních okamžiků – Andreas Kubáň.
     
    33:43
    Jan Mičán likviduje nadvakrát pokus od levého mantinelu, Kopřivnice odpovídá na šance Havlíčkova Brodu nejlépe možným způsobem.
     
    34:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři střelecky ožívají ve druhé části, když se ujímají dvougólového náskoku! Dominik Dušek vjel do pásma po levé, všiml si na ose najetého TOMÁŠE KŘEHLÍKA, jenž uklidil puk mezi Kubáňovy betony! Asistence: Dominik Dušek a Marek Kopic.
    34:53 Tomáš KŘEHLÍK - 4:2
     
    36:00
    Kopřivnice právě vstřelila branku! Hosté korigují stav zápasu po šedesáti sedmi sekundách, když se dostávají do kontaktu! Jan Mičán lítal v brankovišti ze strany na stranu, ovšem kotouč nedokázal uhlídat ve své moci. Z levé strany se prosadil nenápadnou střelou JIŘÍ BRODEK! Asistence: Matěj Mach a Jiří Pargáč.
    36:00 BRODEK - 4:3
     
    37:55
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Čermák – TS, hákování.
     
    37:55
    Dominik Suchý odmítl hattrick, ale především vyrovnání, když neproměnil nařízené trestné střílení! Útočník hostů nic nenaznačil a pokusem na lapačku neuspěl!
     
    38:58
    Milan Valášek dlouho váhal s nahrávkou, nakonec ji udělal na osu, kde si málem rukou srazil puk do sítě jeden z obránců.
     
    39:40
    Vyloučení v týmu HC ISMM Kopřivnice:
    Bartošák – TS, hákování.
     
    39:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři jdou opět do dvougólového náskoku! K trestnému střílení se postavil MILAN VALÁŠEK, který vykoupal Kubáně v brankovišti na jedničku! Zkušený gólman nestihl reagovat na dobře provedený nájezd.
    39:40 Milan VALÁŠEK - 5:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí a doslova v ní kralovali domácí hráči, kteří zatížili konto Kubáně čtyřmi góly. Kopřivnice dokázala reagovat a nepříznivý vývoj utkání, ale oproti první třetině ji došla energie. Hosté do třetí třetin vstoupí s dvoubrankovým mankem, které se pokusí stáhnout. Třetí část začne přibližně v 18:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:53
    Vojtěch Pindel mohl dát druhý gól a přiblížit tým na jeden gól. Pokus na levou tyč vytěsnil Mičán vyrážečkou!
     
    41:12
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Vala – 2 min., hrubost + 2 min., sekání, odpyká Eklund.

    Vyloučení v týmu HC ISMM Kopřivnice:
    Dluhoš – 2 min., hrubost.
     
    42:02
    Jan Mičán se přemístil proti střele z pravého kruhu, výborná bomba hostujícího útočníka, ale ještě lepší zákrok gólmana.
     
    42:56
    Miroslav Marek vypálil nepříjemnou ránu z pravého kruhu, kterou dokázal zkrotit Mičán na výstroji.
     
    43:16
    Adam Urban se proháčkoval přes obránce a zkusil zasunout puk k pravé tyči. Kotouč minul pravou tyč o pár čísel.
     
    44:01
    Kopřivnice přidává na obrátkách, nyní to zkoušel Matěj Mach, ale jeho pokus opět končí na Mičánovi.
     
    44:40
    Nepříjemný projektil Jakuba Petržilky který nadvakrát kontroluje Andreas Kubáň, jenž podává výborný výkon.
     
    45:21
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři přidávají šestý kousek do své skládačky. JIŘÍ BENÁK měl dost prostoru na modré čáře, využil clony před gólmanem a puk zapadl mezi tři tyče! Bez asistence.
    45:21 Jiří BENÁK - 6:3
     
    46:13
    Mohlo to být 7:3, ale proti byl Andreas Kubáň, který skočil k levé tyči, kde zastavil šanci jednoho z domácích hráčů! Výborný zákrok kopřivnického gólmana!
     
    46:40
    Vzplály emoce, když se Vašíček popral se Sluštíkem. Rozhodčí budou rozdávat tresty.
     
    46:40
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Vašíček – 2+2, hrubost, odpyká Eklund,
    2 min..

    Vyloučení v týmu HC ISMM Kopřivnice:
    Pargáč – 2 min., hrubost.
     
    48:11
    Vojtěch Pindel vystřelil, ale jeho pokus skončil na bloku, takže Mičán nemusel zasahovat.
     
    49:20
    Jakub Petržilka spálil další šanci, když jej vychytal Andreas Kubáň, který škrtl puk lapačkou.
     
    50:40
    Vojtěch Pindel se obtočil kolem levé tyče, zkusil zakončit nahoru, ale Mičán vytáhl pokus ramenem.
     
    51:25
    Kopřivnice se pokusila o rychlý brejk, ovšem čárový rozhodčí píská zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levé ruce Andrease Kubáně.
     
    51:59
    Dominik Suchý mohl snížit jenže nedokázal z první překonat levý beton Jana Mičána, který si připsal jeden z těch těžších zákroků.
     
    53:12
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Vala – 2 min., krosček.
     
    53:42
    Vojtěch Pindel si vzal moc velké sousto, když chtěl projet přes bránicí dvojicí, což se mu nepodařilo.
     
    54:41
    Michal Velecký napřáhl na levé kruhu, avšak gólman Bruslařů byl bez práce kotouč byl ztečován do ochranné sítě.
     
    56:02
    Kopřivnice to zkouší v šesti!
     
    56:26
    Matěj Mach přímo z buly ohrozil Jana Mičána, který byl pozorný a přikryl touš do lapačky.
     
    57:20
    Jiří Vašíček teď mimo hru poslal k ledu Jiřího Pargáče, který se ztěžka zvedá z ledu!
     
    57:20
    Oddechový čas pro tým HC ISMM Kopřivnice.
     
    57:20
    Andreas Kubáň se vrátil mezi tři tyče, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    57:46
    Kopřivnice opět v šesti.
     
    57:55
    Skórovat mohl Jan Dluhoš, ten ale trefil Mičána, jenž ztečoval puk na pravou tyč!
     
    58:39
    Pozorný Jan Mičán, který si pohlídal odražený puk od zadního mantinelu. Vše zkontrolovala dvojice hostů, ale nic z toho nebylo.
     
    58:59
    Trestuhodně teď netrefil prázdnou klec Jakub Petržilka, který nevyužil nabídky Křehlíka!
     
    59:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři potvrzují vítězství ránou do prázdné klece! Milan Valášek nahrál na MARKA TECLA, který měl jednoduchou úlohu, trefit prázdnou branku Kopřivnice! Asistence: Milan Valášek.
    59:48 Marek TECL - 7:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec utkání, ve kterém tři body bere Havlíčkův Brod. Poprvé v letošní sezoně uhájili Bruslaři domácí led při soubojích s Kopřivnicí. Svěřenci trenéra Aleše Kraučuka se ve třetí periodě prosadili dvakrát a zastavili sérii čtyř porážek za sebou. Kopřivnici ve hře držel gólman Andreas Kubáň, který odchytal solidní zápas, nakonec jeho výkon na body nestačil.
     
    Dnes je to ode mě všechno, děkuji vám moc za pozornost a uvidíme se v roce 2023. Přeji vám krásné prožití vánočních svátků a úspěšný vstup do nadcházejícího roku. (19:22:38)

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 8. Pártl (Vala), 21. Kuchta (Voříšek, Čermák), 27. Křehlík (Petržilka, Vala), 35. Křehlík (Dušek, Kopic), 40. Valášek (TS), 46. Benák, 60. Tecl (Valášek) – 3. Suchý (Pargáč, Velecký), 15. Suchý (Velecký, Pindel), 36. Brodek (Mach, Pargáč)


    BK Havlíčkův Brod: Mičán (M. Novák) – Benák, Vašíček (A), Kliment, Vala, Krejčí, Čermák, Kerber – Tecl, Kuchta (C), Valášek – Dušek, Voříšek (A), Kopic – Petržilka, Křehlík, Pártl – Eklund.
    Trenér: Aleš Kraučuk

    HC ISMM Kopřivnice: Kubáň (Baldik) – Dluhoš, Bartošák, Bail, Marek – Pargáč, Suchý (A), Pindel (A), Urban, Brodek, Velecký, Indrst, Fojtík, Barčák, Mach, O. Sluštík (C).
    Trenér: Ladislav Majkus

    Rozhodčí: Libor Veinfurter – Jakub Všetečka, Tomáš Jiruška

    Diváci: 222
    bahis siteleri