Finsko – Švédsko 3:4 (1:2 po s.n.) | Švýcarsko – Česko cz 1:2 (kon.)
konec
HC Tábor
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
HK Mladí Draci Šumperk
Sobota 17.12.2022, 14:30 • Zimní stadion Tábor • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 8. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne, společně dnes budeme sledovat zápas mezi dorostenci Tábora a Šumperka. Úvodní buly bude vhozeno ve 14:30.
     


    Hockey Club Tábor

    Táborští dorostenci odehráli ve skupině O účast v play off prozatím sedm zápasů. Z výhry za tři body se radovali dvakrát, ve zbylých případech na svého soupeře nestačili (z toho jednou v prodloužení). Tyto výsledky je tak v tabulce prozatím řadí na deváté místo se sedmibodovým ziskem. Příliš nelichotivé postavení se ale může každým zápasem změnit, při zisku tří bodů mohou Jihočeši poskočit až na šestou pozici a přiblížit se vedoucím týmům. Nejlepším celkem tabulky jsou prozatím dorostenci Českých Budějovic, ti mají na kontě bodů sedmnáct.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je útočník Roman Mohyla, na kontě má 10 bodů (3+7). Nejlepším střelcem je potom se 6 zásahy Filip Dohnal. Ty navíc stihl v šestnácti duelech.
     


    HK Mladí Draci Šumperk

    Dorostenci ze Šumperka se v tabulce O účast v play off nacházejí až na poslední příčce. Odehráli zatím šest zápasů, vyhrát se jim podařilo ve dvou případech (z toho jednou v prodloužení). I přesto, že jsou Draci momentálně poslední, jsou nejdisciplinovanějším týmem ve skupině, která bojuje o vyřazovací část. Na kontě mají pouhých 56 trestných minut, kdežto nejtrestanější Litvínov dokonce 93.

    Produktivitě Draků vévodí Kryštof Seidenglanz. Za dvacet zápasů sice vstřelil pouhé dvě branky, ale nasbíral hned třináct asistencí. Zajímavými výkony se prezentuje také Lukáš Plhal. Šumperský obránce za čtrnáct zápasů stihl 10 bodů (4+6).
     
    Úvodní sestavy:

    Hockey Club Tábor: Šrámek (Wajtr) – Šťastný, Bačo, Jirásek, Mrázek, Honzík – Mohyla, Pospíchal, Dohnal – Vlček, Kostka, Bouška – Němeček, Eremiáš, Hlavín – Pospíchal, Podzimek, Suchan.
    Trenér: Györi

    HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček (Habas) – Březina, Jarmara, Březina, Souček, Plhal, Cabadaj, Veselý – Seidenglanz, Mácha, Verner, Urban, Maurer, Hejátko, Škrabal, Záruba, Karas, Pazourek.
    Trenér: Kučera

    Rozhodčí: Raška – Hájková, Obr.
     
    Oba týmy už jsou nastoupeny na ledové ploše, za malý moment tak bude moci být vhozeno úvodní buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:34
    Jako první se s kotoučem na hokejkách dostali do pásma domácí hokejisté, u mantinelu o něj ale byli připraveni a neviděli jsme tak první střelecký pokus na hostující branku.
     
    01:32
    Jakub Pazourek se pokoušel z rohu ledové plochy v útočném pásmu vymotat až před branku do zakončení. Klička mu ale nevyšla a táborský obránce mu cestu ke střele překazil.
     
    02:11
    A o chvíli později už Šrámek drží kotouč bezpečně na své výstroji. Bude se poprvé vhazovat po jeho levé ruce.
     
    03:12
    Domácí hokejisté měli problém s rozehrávkou z vlastního obranného pásma. Po chvíli se jim podařilo přejít do útoku. Šumperk pak reaguje pouze vyhozením přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    03:20
    Po vhazování se dostal kotouč na modrou čáru. Odtud pak domácí bek Martin Šťastný nevyslal vůbec špatnou střelu. Ta skončila pouze na betonu připraveného gólmana.
     
    04:10
    A podobný střelecký pokusem jsme viděli také na opačné straně. Jeden z hostujících hráčů se ocitnul v poměrně dobré příležitosti a z nápřahu zkusil své štěstí. Bohužel pro něj ale pouze do připraveného Šrámka.
     
    04:43
    Filip Dohnal dostal přihrávku na pravé křídlo, kde nabral rychlost a natlačil se před branku. V rychlosti se pokusil také zakončit, ale Ondráček se včas pro kotouč natáhl a už ho drží pod svou rukavicí.
     
    05:05
    Antonín Karas dobruslil kotouč za soupeřovou brankou jako první. Poté zkoušel chytře nahrávat před táborskou svatyni, nicméně najíždějícího spoluhráče nenašel úplně přesně.
     
    05:24
    Kotouč skončil na střídačce Draků. Vhazovat se bude v neutrálním středním pásmu.
     
    06:48
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk:
    Pazourek – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    07:20
    Od modré čáry vyslal slabší střelu Daniel Mrázek. Jeho pokus neměl dostatečnou razanci a první obránce soupeře neměl problém jej zastavit a následně vyhodit do bezpečí.
     
    08:20
    A ani další střelecký pokus táborských hokejistů se neujal a Mladí Draci vyhazují přes všechny čáry. Zatím se přesilovka domácím hráčům nedaří podle představ.
     
    09:17
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Honzík – 2 min., držení.
     
    10:32
    Šumperk se prozatím nemohl dostat v početní převaze do pásma. Až nyní si vytvořil stabilnější tlak, který chtěl zužitkovat Filip Podzimek. Před brankou ale těsně nedosáhl na kotouč, který už Šrámek drží pod svou rukavicí.
     
    10:46
    Poměrně zajímavá akce hostů na jeden dotyk končí pouze střelou mimo levou tyč z brankářova pohledu. Tentokrát tedy může být Šrámek v klidu a zasahovat nemusí.
     
    11:34
    Táborský Honzík se vrací na ledovou plochu, opět se tak hraje ve vyrovnaném počtu hráčů na obou stranách. Zatím nesledujeme převahu ani jednoho z týmů.
     
    12:45
    Nejproduktivnější hráč domácích Roman Mohyla se snažil oslovit zadovkou jednoho z najíždějících spoluhráčů. Bohužel pro něj ale nepřihrál přesně a hostující brankář taktéž zasahovat nemusí.
     
    13:05
    Matěj Škrabal zůstal po střetu ležet na ledové ploše, po chvíli se ale zvedá a vypadá to, že bude v pořádku. Po svých odjíždí na střídačku.
     
    13:34
    Kryštof Seidenglanz si nabruslil do útočného pásma, kde chtěl vystřelit zpoza protihráče. Kotouč ale zavadil právě o posledního bránícího hráče a skončil výrazně mimo brankovou konstrukci.
     
    14:32
    Táborští se nyní přesunuli do útočného pásma, které zatím nechtějí pustit. Viděli jsme střelu od modré čáry, kterou vyslal Bačo. Jeho projektil nakonec končí těsně mimo pravou tyč z gólmanova pohledu.
     
    15:23
    S dalším střeleckým pokusem přispěchal z dorážky Filip Dohnal. Viděl příhodně odražený kotouč a poslal ho směrem na branku. Ondráček byl ovšem připraven a zasáhnul včas.
     
    16:34
    Viděli jsme zatím nejlepší šanci zápasu! Dominik Vlček si s kotoučem na hokejce nabruslil do velmi dobré pozice. Pálil z levého kruhu na vzdálenější tyč. Hostující gólman ale parádně nastavil lapačku a dobře směřující projektil v ní uschoval.
     
    17:34
    Aktivita domácího celku se stupňuje. Tábor se stále drží v útočném pásmu a snaží se o první vstřelenou branku. Uvidíme, zda se mu to ještě s blížícím se koncem úvodní dvacetiminutovky podaří.
     
    18:15
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk:
    Březina – 2 min., podrážení.
     
    19:00
    Jan Ondráček si připsal dobrý zákrok proti střele od mantinelu. Dobře ji viděl a neměl problém ji uschovat ve své výstroji.
     
    19:34
    A dobrá šance také na opačné straně v oslabení! David Záruba se dostal k odraženému kotouči, nicméně v rychlosti ho nedokázal usměrnit do branky, táborští hráči mohou být relativně v klidu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nabídla poměrně vyrovnanou podívanou. S blížícím se koncem ovšem přece jen byli o něco aktivnější domácí a měli dobrou příležitost vzít si vedení. Dominik Vlček si z ideálná pozice ale vylámal zuby pouze na připraveném Ondráčkovi, který skvěle zasáhl lapačkou.

    Další třetina začne přibližně v 15:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Dominik Vlček se pokusil dostat do dobré příležitosti, když si najel od mantinelu před branku. Poslední obránce mu ale nedovolil vystřelit podle představ.
     
    21:23
    Antonín Bačo se z obranných řad dostal až do těch útočných. Z úhlu zkusil zacílit na bližší tyč, ovšem kotouč nakonec míří mimo brankovou kostrukci.
     
    22:10
    Tábor je v začátku prostředního dějství velmi aktivní. Nyní se Jan Hlavín dostal se spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Právě Hlavín zkoušel přihrávat, ale jeho nahrávka nebyla přesná.
     
    22:34
    A další střelecký pokus, který končí ve výstroji připraveného Jana Ondráčka. Tentokrát pálil Bača, jehož pokus zachytil brakář u pravé tyče.
     
    23:43
    Lukáš Plhal chtěl využít zaváhání jednoho z táborských hráčů, který zakopl s kotoučem ve středním pásmu. Plhal si pak najel s pukem do střelecké pozice, ale trefli jen posledního clonícího obránce.
     
    24:10
    Filip Dohnal dostal přihrávku do jízdy, načež mířil do horního růžku. Jeho pokus mu ještě trochu ztížil poslední šumperský obránce, přesto mu umožnil vystřelit. Dohnalův pokus nicméně letí nad horní tyčku.
     
    25:43
    Šumperk se stále brání. Nyní se dostal do rychlého útočného výpadu Dominik Vlček. Jeho pokus ale Ondráček zastavil za pomoci svých betonů.
     
    26:32
    Po delší době vidíme v útočném pásmu také Šumperk. Oldřich Verner nebyl daleko od toho, aby se dostal do zakončení. Na modré čáře mu ale kotouč přeskočil hůl a jeho tým se tak musí stáhnout zpět do pásma středního.
     
    27:11
    Hostující hokejisté se snaží vymanit ze sevření domácíc hokejistů. Nyní to vypadá, že se jim to podaří, s kotoučem se dostávají do středního pásma a budou hledat cestu do toho útočného.
     
    28:49
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Bačo – 2 min., nedovolené bránění.
     
    29:10
    Ondřej Šrámek zastavil nebezpečnou střelu, která se odrazila od jeho masky. Je viditelně trochu otřesený, po chvíli je ale připraven pokračovat. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    29:43
    Máme tu neuznanou branku šumperského týmu! Draci v přesilovce dostali sice kotouč do branky, nicméně tomu předcházela posunutá branka soupeře. Právě díky posunutí a odkrytému střeleckému úhlu rozhodčí trefu Oldřicha Vernera neuznávají.
     
    30:11
    Máme za sebou polovinu dnešního zápasu. Mezitím je na kotouči hostující celek, který se snaží vsítit tentokrát regulérní branku. Šrámek je prozatím bez práce.
     
    30:43
    Antonín Urban se dostal do zakončení, když ujel poslednímu obránci a pak si to směřoval k pravé tyčce. V těchto místech se pokoušel zasunout puk, ale na připraveného táborského brankáře si nepřišel.
     
    31:54
    A znovu jsme viděli v zakončení šumperského Antonína Urbana. Jeho následný pokus šel od modré čáry. Odrazil se od zadního mantinelu před branku, ale Šrámek dával pozor a po kotouči skočil včas. Bude se znovu vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    32:10
    Uvidíme další táborskou přesilovku. Domácí již hrají ve výhodě, naopak hosté budou pykat za podrážení.
     
    33:36
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk:
    Maurer – 2 min., podrážení.
     
    34:23
    Domácí hokejisté se zatím v početní převaze nemohou usadit v pásmu a vytvořit si soustavný tlak. Soupeř se naopak osvobozuje a kotouč míří přes všechny čáry až k Šrámkovi.
     
    34:56
    Matěj Vrba se dostal do velmi dobré střelecké pozice! Dostal přihrávku do jízdy a následně se mu otevřel střelecký prostor. Vrbův pokus mířil nad beton, ale Ondráček opět zasahuje výborně svou lapačkou a drží Mladé Draky ve hře!
     
    35:10
    Nahození od útočné modré čáry kryje na opačné straně ledové plochy také připravený Šrámek. Zatím jsme tedy branku, alespoň tu regulérní, neviděli.
     
    35:45
    A ani tentokrát jsme od ní nebyli ale vůbec daleko! Jakub Pazourek po parání přihrávce unikl táborské defenzivě. Ve velké rychlosti zamíchal s kotoučem, brankáře už překonal, pak ale nedokázal usměrnit kotouč nad beton!
     
    36:31
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Honzík – 2 min., hrubost.
     
    36:56
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Jirášek – 2 min., podrážení.
     
    37:10
    Uplynulé okamžiky mohou stát Tábor draho! Domácí jdou do tří, dvojnásobná početní převaha Šumperku bude trvat zhruba minutu a půl! Samozřejmě pokud nedojde k dřívějšímu proměnění v branku.
     
    37:40
    Mladí Draci právě vstřelili branku! S blížícím se koncem druhé třetiny tu máme první branku! Na modrou čáru dostal kotouč LUKÁŠ PLHAL. Následně vystřelil z nápřahu a trefil na centimetr přesně pravý horní růžek z gólmanova pohledu! Nádherná střela! Asistence: Oldřich Verner, Matyáš Jarmara.
    37:40 Lukáš PLHAL - 0:1
     
    38:45
    Šumperk pokračuje v přesilové hře, nicméně k další dobré šanci se prozatím nedostává.
     
    39:32
    Druhé oslabení již domácí Tábor ustál bez úhony. Nicméně bude muset dotahovat soupeřův náskok. Uvidíme, jak první branka utkání zamíchá s jeho průběhem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, která nám nabídla hned dvě branky, ovšem pouze jedna z nich byla regulérní. Necelé dvě a půl minuty před odchodem do kabin na modré čáře napřáhl Oldřich Verner a poslal přesnou trefu do horního růžku soupeřovy branky. Mladí Draci jsou tak v jednobrankovém vedení a uvidíme, zda se jim ho podaří udržet, nebo dokonce navýšit.

    Další třetina začne přibližně v 16:02.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hned po úvodním vhazování se snažili šumperští hokejisté o rychlou rozehrávku, ta ale končí pouze na zakázaném uvolnění.
     
    41:02
    Nicméně hostující tým se znovu dokázal dostat do útočného pásma a snaží se o druhou vstřelenou branku. Dobrou střelou od modré čáry se prezentoval Jakub Veselý. Jeho pokus ale končí pouze na gólmanově výstroji.
     
    41:50
    Na dnešní utkání si našlo cestu 120 diváků.
     
    42:54
    Antonín Karas zavezl kotouč do útočného pásma, kde se snažil objeít protihráče a vystřelit. Právě poslední obránce ho ale vytlačil mimo střeleckou pozici.
     
    43:38
    Jakub Pazourek dával pozor a v útočném pásmu viděl šikovně najíždějícího si spoluhráče na vzdálenější tyč. Zkoušel na něj protlačit přihrávku, ale nakonec bez úspěchu.
     
    44:10
    V úvodních minutách posledních dvaceti minut je zatím aktivnější hostující celek. Nyní musel Šrámek znovu zasahovat, s nenápadnou střelou od mantinelu ale neměl výraznější problém.
     
    44:54
    Jakub Pazourek se snažil protlačit kotouč skrze posledního obránce, ten mu však v cestě nedovolil pokračovat.
     
    45:23
    Mohlo být srovnáno! Tábor se přemístil do útočného pásma a po poměrně nenápadné a především rychlé akci střílel Marek Eremiáš. Jeho střela mířila na vzdálenější tyč, ovšem Ondráček nastavil lapačku, jak bylo potřeba, a kotouč v ní bez problémů uschoval.
     
    46:23
    Pavel Jirášek nyní pálil z větší vzdálenosti, a to hned dvakrát. Ani jeden z jeho pokusů ale neměl potřebné parametry k tomu, aby zapadl do branky. V obou případech si se střelou poradili již obránci.
     
    47:54
    Petr Pospíchal přebral přihrávku těsně před brankou a následně zkoušel najít prostor mezi branářovým tělem a brankovou konstrukcí. Ondráček si nicméně poradil na výbornou a střelu za svá záda nepropustil.
     
    48:43
    Jan Hlavín si sjel blízko k brance, kde se pokusil o dorážku. Nedostal ale od šumperské obrany dostatek prostoru k zakončení, a tak nemohl soupeřovu branku výrazněji ohrozit.
     
    49:43
    O chvíli později přispěchal ale s velmi dobrou šancí Filip Podzimek! Dostal dobrou přihrávku do pásma a měl dostatek střeleckého prostoru. Z prostoru mezi oběma kruhy mířil do horní růžku, ale Ondráček i tentokrát zasáhl přesně, jak bylo potřeba a znovu podržel svůj tým!
     
    50:11
    A po delší době musí na opačné straně ledové plochy zasahovat také táborský brankář. Šrámek si nyní počíhal na střelu z pravého kruhu a bezpečně ji lapil.
     
    51:23
    Táborští hokejisté se snaží probojovat do útočného pásma a znovu si vytvořit dobrou střeleckou příležitost. Prozatím je ale šumperská obrana velmi dobře postavena.
     
    51:43
    Trma vrma před hostující svatyní! Jan Ondráček si nicméně poradil, když se tygřím skokem vrhl po kotouči, který bezpečně uschoval někam pod svou výstroj.
     
    52:32
    Třetí třetina se zatím hraje ve velkém tempu a ubíhá velmi rychle. Nyní se do útočného pásma přemístili hostující hráči. Ondřej Šrámek neměl s jejich následným pokusem do horních pater branky výraznější potíže a v klidu ho drží v lapačce.
     
    53:11
    Táborští cítí potřebu přidat v útočném pásmu a samozřejmě by rádi srovnali. V posledních okamžicích se o to střeleckým pokusem z bekhendové strany hole pokoušel Marek Bouška. Jeho dorážka ale končí mimo levou tyč z brankářova pohledu.
     
    54:11
    Pavel Jirášek vystoupil z obranných řad a zavezl kotouč do útočného pásma. Po přejetí modré pak nahazuje kotouč na vzdálenější tyč. Ondráček drží puk bezpečně v lapačce.
     
    56:36
    Tak to může být pro domácí pořádná komplikace. Daniel Mrázek míří s blížícím se koncem třetí třetiny na trestnou lavici, od rozhodčích inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    57:01
    Šumperší rozjeli v přesilové hře nacvičenou akci, kterou měl zakončovat střelou do prázdné Antonín Karas. Finální přihrávka právě na něj ale neprošla přes domácí defenzivu.
     
    57:54
    A další střelecký pokus letí od modré čáry. Hostující hráči se ani tentokrát nicméně neradují, neboť puk míří mimo brankovou konstrukci.
     
    58:00
    Právě byly ohlášeny poslední dvě minuty z třetí třetiny! Z přesilovky hostujícícho týmu zbývá odehrát něco kolem půl minuty.
     
    58:13
    Vyloučení v týmu HK Mladí Draci Šumperk:
    Maurer – 2 min., hákování.
     
    58:32
    Čekají nás ještě napínavé poslední okamžiky z této dvacetiminutovky! Také hostující celek inkasuje trest za hákování a bude hrát v oslabení.
     
    58:36
    Domácí jsou již v plném počtu a na střídačku také posílají Šrámka! Sledujeme tak hru v šesti proti čtyřem!
     
    59:01
    Zbývá odehrát něco málo kolem minuty. Tábor, byť s dvěma hráči v poli navíc oproti soupeři, se nemůže dostat do střelecké pozice. Hostující defenziva si zatím poradila výborně.
     
    59:15
    FIlip Dohnal se doslova cpal k zakončení z dorážky! Jeho snažení ale zastavuje až Ondráček, který se dokázal dostat ke kotouči včas a také ho ukryl někam do své výstroje. Bude se tedy vhazovat, to ale až po oddychovém čase, který si právě vyžádal domácí celek.
     
    Konec zápasu.
     
    Hotovo, dobojováno! Šumperskému celku nakonec stačila pouze jediná branka, která mu zajišťuje velmi cenné tři body do tabulky! Hosté se trefili celkem dvakrát, první střelu ale rozhodčí pro posunutí branky nemohli uznat. S koncem druhé třetiny se pak Lukáš Plhal trefil naprosto přesně od modré čáry a rozhodl dnešní utkání.

    Děkujeme za pozornost a budeme se těšit u dalších přenosů. (16:36:33)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 38. Plhal (Verner, Jarmara)


    HC Tábor: Šrámek (Wajtr) – Šťastný, Bačo, Jirásek, Mrázek, Honzík – Mohyla, Pospíchal, Dohnal – Vlček, Kostka, Bouška – Němeček, Eremiáš, Hlavín – Pospíchal, Podzimek, Suchan.
    Trenér: Györi

    HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček (Habas) – Březina, Jarmara, Březina, Souček, Plhal, Cabadaj, Veselý – Seidenglanz, Mácha, Verner, Urban, Maurer, Hejátko, Škrabal, Záruba, Karas, Pazourek.
    Trenér: Kučera

    Rozhodčí: Raška – Hájková, Obr

    Diváci: 120
    bahis siteleri