Česko – Švédsko cz 1:4 (kon.)
konec
Česko
1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Švédsko
Sobota 17.12.2022, 16:00 • Catena Arena, Ängelholm • Turnaj pěti zemí (ženy)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Před českými děvčaty je poslední zápas na Turnaji pěti zemí ve Švédsku. Právě proti domácím hokejistkám ze Švédska změří síly dnes v 16:00.
     
    Česko

    Lvice nevstoupily do turnaje příliš dobře. První dva zápasy prohrály i přesto, že v obou měly herní převahu. Smolné góly a zbytečné chyby nakonec české hokejistky stály cenné body. Náladu si spravily ve čtvrtek, kdy nedaly Němkám žádnou šanci. Své soupeřky po celý zápas přehrávaly a vyhrály s přehledem 4:0. Včera si český tým užil zaslouženou pauzu a je plně připraven na závěrečný duel.
     
    Švédsko

    Švédky se před domácím publikem zatím nepředstavily příliš slavně. Turnaj sice vykoply výhrou 4:1 nad Němkami, ovšem poté následovaly skoro až debakly. Proti Švýcarsku prohrály 5:2, Finky své sousedky rozmetaly dokonce 7:2! Na závěr turnaje si tak budou jistě spravit chuť.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Škodová (Švejdová) – Tejralová (A), Čajanová, Seroiszková, Jůzková, Trnková – Mlýnková, Pejzlová, Vanišová – Hymlárová, Přibylová (A), Neubauerová – Sarnovská, Pátková, Haasová – Kalová, Mills (C), Gruntová.
    Trenér: Carla MacLeod

    Švédsko: Söderberg (Holm) – Kjellbin, Holmgren, Andersson, Silén, Lidman, Forsgren, Gisler – Bouveng, Hjalmarsson, L. Johansson – T. Johansson, Olsson, Carlsson – Rask, Blom, Östlund – Wikner-Zienkiewicz, Antonsson, Thuvik.
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Kainberger, Henriksson – Classon, Lundgren.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Na úvodním vhazování byly úspěšnější domácí hokejistky, ovšem jejich vstup do útočného pásma zastavil hvizd sudího. Píská se postavení mimo hru.
     
    00:57
    Bouvengová spěchala kupředu podél levého mantinelu, ovšem Vanišová si na ni počkala a vypíchla kotouč.
     
    01:09
    První formace lvic teď připisuje první střelu na bránu. Čajanová napřáhla od modré a Södebergová schovala kotouč ve své náruči, hra se přerušuje.
     
    02:10
    Hymlárová si vzala příliš velké sousto a přes švédský val na modré čáře neprošla. Kupředu spěchají domácí hokejistky.
     
    02:34
    O kotouč se bojuje u zadního mantinelu za brankou Škodové.
     
    02:59
    Švédky sice vydolovaly kotouč, ovšem následná střela z vrcholu pravého kruhu byla zastavena jednou z bruslí Češek.
     
    03:25
    Z obou stran vidíme prozatím hodně opatrný herní projev. Oproti minulým zápasů není tempo ani zdaleka tak vysoké.
     
    03:47
    Čajanová dostala nabídku na modré čáře a té se okamžitě chopila. Její střela švihem však zasáhla jednu ze švédských hokejek a puk skončil v ochranné síti.
     
    04:26
    První nebezpečí pro Škodovou zažehnáno. Johanssonová nahrávala těsně před české brankoviště na najíždějící Olssonovou, ovšem česká brankářka puk vyrazila betonem ještě před tím, než Švédka dostala kotouč na svoji hůl.
     
    04:58
    Tejralová byla na modré čáře evidentně podražena, ale sudí Classonová zůstává ledově klidná. Hra pokračuje dál.
     
    05:33
    Češky velmi dobře napadají a nenechávají Švédkám žádný čas ke klidné rozehrávce. Teď na tom vydělala Kalová, která u pravého mantinelu vybojovala kotouč.
     
    06:30
    Kjellbinová vyzkoušela pozornost Škodové z pravé strany, ovšem česká brankářka vklidu vyrazila svým ramenem kotouč do bezpečí.
     
    07:02
    Pejzlová nahazovala kotouč od modré a na teč se natahovala ještě Vanišová, ovšem střela nakonec skončila na zadním mantinelu. Češky teď začínají svírat soupeřky před brankou Södebergové.
     
    07:31
    Dlouhého trvání to ale nemělo. Švédky vybojovaly kotouč zpět, vrhly se kupředu a Škodová snadným zákrokem pro jistotu přerušuje hru.
     
    08:15
    Nebezpečná střela Hymlárové, která nadělala Södebergové pořádné starosti, navíc posléze dorážela ještě od modré Seroiszková! Švédky však první velkou šanci dnešního zápasu přežily bez úhony.
     
    08:43
    Češky se dnes snaží obsazovat prostor před brankářkou soupeřek, která má úplně zakrytý výhled a se zákroky má výrazné potíže. Tohle by mohl být dobrý recept od trenérského týmu.
     
    09:40
    Škodová lehkým přiklepnutím kotouče pomohla Tejralové s rozehrávkou a Češky mohou rozjet další útočnou akci.
     
    10:37
    Švédky zatím nejdou příliš do kombinace a snaží se to hrát jednoduše. Dokonale to nyní ukázala Forsgrenová, která se chopila kotouče na pravém kruhu po vhazování a okamžitě jej nahazovala na Škodovou. Ta však se střelami Švédek nemá výraznější potíže.
     
    11:12
    Další lehké nahození od modré čáry, které Škodová s klidem vykopla připraveným levým betonem. Švédky pásmo neudržely, hraje se ve středu kluziště.
     
    11:45
    Jůzková poslala kotouč do hloučku těl před brankářkou Södebergovou, ta však nemusela zasahovat.
     
    11:54
    Střelu Trnkové trefila v pádu bruslí kapitánka Mills. Kotouč se tak dostal až do ochranné sítě a hra je přerušena. Vhazovat se bude po levé ruce Södebergové.
     
    12:14
    Švédky se hnali do přečíslení, ale opět nic moc nevymýšlely. Vystřelit se rozhodla Bouvengová kousek za modrou čárou. Škodová trajektorii puku dokonale viděla a schovala jej ve své mrštné lapačce.
     
    12:25
    Švédky prozatím určitě tahají za kratší konec provazu. Nyní vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    12:57
    Češky velmi dobře čtou hru a snadno odebírají kotouče z holí švédských hráček. Těm dělá velký problém se vůbec probojovat přes střední pásmo.
     
    13:11
    Mlýnková nabrala rychlost ve středním pásmu, sjela si za modrou čáru odkud vyslala schovanou střelu, avšak ta byla po zásahu švédské hokejky ztečována mimo.
     
    13:58
    Blomová vypíchla kotouč českým obránkyním, udělala si oblouček okolo pravého kruhu a vystřelila. Škodová opět připravena.
     
    14:26
    Gruntová hledala najíždějící spoluhráčku v mezikruží, ovšem vůbec neodhadla vzdálenost a puku se tak chopila švédská brankářka. Právě před jejím pracovištěm se nyní bude vhazovat.
     
    15:13
    Johanssonová tak dlouho čekala na pravé straně útočného pásma, až vůbec nevystřelila. Českým hráčkám pak v přesile nedělal problém Švédku od kotouče odstavit.
     
    15:58
    Antonssonová servírovala puk do mezikruží, kde byla volná Wiknerová, ovšem přízemní střelu vykopla Škodová svým betonem!
     
    16:39
    Velká šance Venduly Přibylové, která ale nekončí úvodní brankou! Hymlárová poslala puk na Södebergovou, která jej pouze vyrazila před sebe, ale Přibylové se nepodařilo skákavý kus gumy uklidit až do sítě.
     
    16:49
    Vyloučení v týmu Česko:
    Přibylová – 2 min., nedovolené bránění.
     
    17:01
    Češky se na úvod oslabení osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    17:39
    Švédsko právě vstřelilo branku! Domácí hokejistky jdou do vedení po využité přesilové hře. Dlouho Škodová neměla žádnou práci a Švédky pouze kombinovaly na modré čáře, nakonec se však přeci jen dokázaly prosadit. Z dorážky uklidila puk do sítě LISA JOHANSSONOVÁ. Asistence: Sara Hjamalrssonová, Josefin Bouvengová.
    17:39 Johansson L. - 0:1
     
    18:26
    Češky se snaží okamžitě reagovat a hýří aktivitou v útočném pásmu. Brankářka Södebergová se nyní nestačí otáčet.
     
    19:01
    Zbývá poslední minuta hry v první třetině.
     
    19:28
    Neubauerová posílala puk z pravého kruhu do horní části branky, ovšem Södebergová je připravena.
     
    19:37
    Další střela od modré čáry dorazila pouze k zadnímu mantinelu. Tlak českých hráček však pokračuje.
     
    19:42
    Tejralová trestuhodně ztratila puk poblíž své branky, ovšem skvěle ji zaskočila Vanišová, která Švédce kus černé gumy vypíchla.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Jako přes kopírák. Češky byly v první periodě aktivnějším týmem, vypracovaly si hned několik solidních šancí, ovšem do kabin odchází s jednobrankovým mankem. Přesilovku dokázala využít Švédka Lisa Johanssonová, která rozradostnila domácí fanoušky. Lvice však rozhodně mají na čem stavět, jejich výkon nebyl vůbec špatný, chyběla pouze branka.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 16:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Úvodní buly do druhé části zvládly lépe Češky.
     
    20:59
    Švédsko právě vstřelilo branku! Rána pro český tým, na úvod druhé třetiny prohrává už o dvě branky. Škodovou překonala přesnou střelou THEA JOHANSSONOVÁ a upevňuje tak vedení svého týmu. Asistence:
    20:59 Johansson T. - 0:2
     
    22:41
    Další práce pro českou brankářku! Lidmanová se snažila zasunout puk do prázdné branky, ale Škodová reflexivně vykopla pravý beton a kotouč dostala do bezpečí.
     
    23:17
    Švédky vlétly do druhé periody s obrovskou dávkou motivace a energie. Je jich najednou plný led.
     
    23:48
    Zvoní tyč! Forsgrenová trefila z vrcholu pravého kruhu brankovou konstrukci.
     
    24:01
    Další nápor domácích přerušuje Blanka Škodová, který přikryla kotouč lapačkou. Vhazovat se bude před její kanceláří.
     
    24:32
    Jeden puk za druhým teď létá okolo českého brankoviště. Tohle zavání dalším gólem, ovšem Škodová zatím odolává.
     
    25:12
    Přibylová z posledních sil zavezla puk do útočného pásma a kousek za modrou čárou vyslala schovanou přízemní střelu, která jen o pár centimetrů minula vzdálenější tyč!
     
    26:10
    Češky začínají tlačit, Trnková s Tejralovou kombinují na modré čáře.
     
    26:18
    Švédky kotouč vyhodily šikovně, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Trnková zakládá další akci od vlastní branky.
     
    26:26
    Švédsko právě vstřelilo branku! Už se zdálo, že Švédky tuto obrovskou šanci nevyužijí, ovšem gólová siréna nakonec přeci jenom zní Catena arenou. Domácí se hnaly do přečíslení, Wiknerová posunula kotouč na úplně volnou Hjalmarssonovou, která však narazila pouze na připravený beton Škodové! Kotouč se však následně dostal na hůl LINNÉA ANDERSSONOVÉ, která měla snadnou práci a volný kotouč dorazila až do sítě. Asistence: Sara Hjalmarssonová, Felízia Wikner-Zienkiewiczová.
    26:26 ANDERSSON - 0:3
     
    26:26
    Český tým si bere time-out, trenéři musí hráčkám naordinovat jiný přístup k dnešnímu zápasu. Tohle nevypadá pro lvice vůbec dobře. Ve druhé periodě je to opravdový švédský válec.
     
    27:30
    Češky jsou nastěhované v útočném pásmu, ovšem Södebergová zatím příliš práce nemá.
     
    28:39
    Švédky vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    29:09
    Česko právě vstřelilo branku! Nekompromisní zakončení KLÁRY HYMLÁROVÉ a český tým už ztrácí pouze dva góly! Česká útočnice najela po levém křídle do útočného pásma a trefila přesně horní růžek u bližší tyče Söderbergové. Asistence: Tereza Vanišová, Vendula Přibylová.
    29:09 HYMLÁROVÁ - 1:3
     
    29:09
    Švédky si berou oddechový čas.
     
    30:03
    Přibylová si za modrou čárou krásně obhodila puk mezi bruslemi své soupeřky a spěchá za švédskou branku.
     
    30:22
    Její akce však nakonec úspěchem neskončila a kupředu jdou domácí hokejistky.
     
    31:20
    Češkám se i nadále nedaří vyvinout na své soupeřky nějaký výraznější tlak.
     
    32:15
    Hra nahoru-dolů, tak se dají symbolizovat nedávné minuty tohoto zápasu. Nic zásadního se aktuálně na ledové ploše neděje.
     
    33:12
    Hymlárová se snažila píchnout do kotouče, jelikož před sebou měla úplně odkrytou část švédské branky, ovšem to se jí přes velkou snahu nakonec nepodařilo.
     
    33:35
    Krásný průnik Terezy Vanišové gólem taktéž nekončí. Česká útočnice zvolila bekhendové zakončení, ale narazila na připravený levý beton gólmanky Söderbergové.
     
    33:43
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Gisler – 2 min., nedovolené bránění.
     
    34:01
    První přesilová hra pro českým tým v dnešním zápase. Právě tohle je ten moment, který by mohl lvice nakopnout k případnému vyrovnání.
     
    34:41
    Tvrdá rána od modré čáry Neubauerová skončila na zadním mantinelu. Český zámek pokračuje.
     
    35:03
    Švédky vyhazují do středního pásma a Česky tak musí zpět před modrou čáru.
     
    35:22
    Pejzlová si klepala hokejkou na pravé straně, odkud chtěla střílet z první, ovšem přihrávku nezpracovala ideálně.
     
    35:39
    Znovu Pejzlová, který si s pukem najela mezi kruhy, ovšem její následné zakončení bylo tečováno mimo.
     
    35:43
    Domácí hokejistky jsou v plném počtu.
     
    37:42
    Velký zmatek v českém brankovišti! Škodová nejprve skvěle vychytala pokus Lisy Johanssonové, ovšem následně se hned několik Švédek snažilo dorážet. Škodová svůj tým podržela.
     
    38:17
    Kousíček! Rána Gruntové směřovala opravdu jen pár centimetrů od pravé tyče švédské svatyně.
     
    38:35
    Pejzlová si sjela s pukem na vrchol kruhů, vypálila a Söderbergová měla obrovské problémy zasáhnout! Přes skrumáž těl vůbec nic neviděla a nakonec puk z její výstroje vyplaval těsně vedle pravé tyče.
     
    38:58
    Češky mocně tlačí a Söderbergová si na nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat. Zatím však i s velkou dávkou štěstí odolává.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta hry ve druhé třetině.
     
    39:54
    Zákrok Škodové přerušuje hru. Po delší době se bude vhazovat před českým brankovištěm.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Švédky vstoupily do druhé periody mocně a přidaly na své konto další dvě branky. Češky reagovaly zásluhou nekompromisní rány Hymlárové a v dalších minutách si vytvořily hned několik solidních šancí ke skórování. Hráčky však odchází do kabin za stavu 1:3.
     
    Třetí dějství započně přibližně v 17:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Švédky vyhazují na zakázané uvolnění, vhazovat se bude před brankou Söderbergové.
     
    41:16
    Vanišová dotírala u švédské gólmanky a snažila se o okamžitou dorážku, ovšem Söderbergová puk přikryla a hra se opět přerušuje.
     
    41:58
    Český tým vstoupil do této periody rozhodně lépe a okupuje útočné pásmo.
     
    42:14
    Jůzková nahodila puk od modré čáry, ale švédská brankářka opět připravena. Na trajektorii puku velmi dobře viděla.
     
    42:31
    Švédský protiútok zastavuje hvizd rozhodčího – postavení mimo hru.
     
    42:46
    Tohle bylo na Hymlárovou příliš dlouhé. Píská se zakázané uvolnění, hra se vrací před Škodovou.
     
    43:23
    Výborný zákrok Blanky Škodové, která si s nebezpečným nahozením Anderssonové od modré čáry poradila.
     
    44:01
    Český tým se snaží dostat do útočného pásma, ovšem nyní hodně vázne kombinace. Lvice si nedokáží nahrát přímo do hokejky.
     
    44:13
    Zakázané uvolnění českého týmu, vhazovat se bude po pravici Škodové.
     
    44:40
    Holmgrenová krouží útočným pásmem a hledá vhodnou spoluhráčkou pro přihrávku. Zatím ale pokračuje sama.
     
    44:58
    Švédky se sami vyhnaly z útočného pásma, kotouč však drží v tom středním a čekají, až jejich spoluhráčky opustí prostor za modrou čarou.
     
    45:30
    Zakázané uvolnění na druhé straně, vhazovat se bude po delší době před Söderbergovou.
     
    46:20
    Hymlárová si na modré čáře krásně obhodila Kjellbinovou, ovšem dál se bohužel nedostala. Češky se však vrací na kotouč.
     
    47:08
    Hned několik střeleckých pokusů teď musela řešit Södebergová a i následné dorážky, dnes je však pro svůj tým velkou oporou a drží dvoubrankový náskok Švédek.
     
    47:30
    Södebergová pro jistotu přikryla kotouč svou lapačkou, jelikož moc dobře viděla dotírající Haasovou. Vhazovat se bude ve švédském obranném pásmu.
     
    48:11
    Češkám chybí klid na hokejkách, jsou viditelně nervózní a hře chybí lehkost. Skóre je zatím stále o dvě branky.
     
    48:46
    Do střeleckých pozicí se lvice sice dostávají, ovšem Södebergová na většinu ran dobře vidí.
     
    49:28
    Po delší odmlce se musí otáčet i Blanka Škodová. Rozruch v jejím brankovišti udělal tečovaný kotouč Olssonovou, naštěstí pro Češky puk skončil na zadním mantinelu.
     
    50:18
    Tejralová drží puk za vlastní brankou a nechává své spoluhráčky vystřídat. Na led míří elitní formace pod vedením Pejzlové na centru.
     
    51:04
    Neubauerová se snažila šikovným obhozením dostat do samostatného nájezdu na švédskou branku, ovšem Holmgrenová byla proti.
     
    51:07
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Olsson – 2 min., podrážení.
     
    51:20
    Švédky se na úvod oslabení osvobozují vyhozením až ke Škodové.
     
    51:59
    Nebezpečná střela Vanišové z vrcholu pravého kruhu pro vhazování byla sražena mimo.
     
    52:25
    Švédky šetří drahocenný čas, aktuálně drží kotouč v útočném pásmu u mantinelu.
     
    53:01
    Söderbergová sice vyrazila ránu Tejralové od modré čáry, avšak přímo na hůl Neubauerové! Ta však v tutové pozici trefila pouze připravenou náruč švédské gólmanky.
     
    53:07
    Domácí hokejistky jsou v plném počtu.
     
    53:58
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Gisler – 2 min., nedovolené bránění.
     
    54:14
    Češky dostávají další možnost upravit skóre zápasu, ovšem na úvod přesilovky musejí s kotoučem až za vlastní branku.
     
    54:47
    Teď už se Češkám podařilo naplno vniknout do útočného pásma. Střelu Čajanové od modré čáry si našlap Söderbergová svou lapačkou.
     
    55:35
    Neubauerová upadla s kotoučem na vlastní modré čáře, ovšem naštěstí i v pádu dokázala odpálit kotouč pryč. K české útočnici se totiž sjížděly hned dvě hladové Švédky, které by šly na Škodovou úplně osamocené.
     
    55:58
    Švédky jsou v plném počtu, i toto oslabení s klidem ustály.
     
    56:35
    Vanišová vrátila puk do druhé vlny na Hymlárovou, ovšem té střela z první příliš nesedla.
     
    57:37
    Obrovská šance Mlýnkové, která se objevila s pukem mezi kruhy, ovšem trefila opět přímo švédskou brankářku, které stačilo pouze zůstat na místě.
     
    58:01
    Do konce základní hrací doby zbývají dvě minuty.
     
    58:08
    Škodová je na střídačce, Češky to zkouší v šesti.
     
    58:26
    Mlýnková si elegantně obhodila švédskou hráčku na modré čáře, ovšem její následná střela byla přizvednuta hodně nad.
     
    58:32
    Švédsko právě vstřelilo branku! Výhra Švédek je zřejmě zpečetěna. Odkrytou branku českého týmu přesně trefila SARA HJALMARSSONOVÁ. Bez asistence.
    58:32 HJALMARSSON - 1:4
     
    58:50
    Češky to opět zkouší v šesti, Škodová na střídačce.
     
    59:04
    Lvice drží útočné pásmo, odkud pálí jednu střelu za druhou, ale Söderbergová i nadále odolává.
     
    Konec zápasu. (18:04:43)

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 30. Hymlárová (Vanišová, Přibylová) – 18. Johansson L. (Hjalmarsson, Bouveng), 21. Johansson T., 27. Andersson (Hjalmarsson, Wikner-Zienkiewicz), 59. Hjalmarsson


    Česko: Škodová (Švejdová) – Tejralová (A), Čajanová, Seroiszková, Jůzková, Trnková – Mlýnková, Pejzlová, Vanišová – Hymlárová, Přibylová (A), Neubauerová – Sarnovská, Pátková, Haasová – Kalová, Mills (C), Gruntová.
    Trenér: Carla MacLeod

    Švédsko: Söderberg (Holm) – Kjellbin, Holmgren, Andersson, Silén, Lidman, Forsgren, Gisler – Bouveng, Hjalmarsson, L. Johansson – T. Johansson, Olsson, Carlsson – Rask, Blom, Östlund – Wikner-Zienkiewicz, Antonsson, Thuvik.
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Kainberger, Henriksson – Classon, Lundgren
    bahis siteleri