Edmonton – Anaheim 3:4 (kon.) | Carolina – Dallas 5:4 (po pr.) | Philadelphia – NY Rangers 3:6 (kon.)
Montreal – Tampa 1:5 (kon.) | Washington – Toronto 5:2 (kon.) | New Jersey – Florida 2:4 (kon.)
Arizona – Buffalo 2:5 (kon.) | Colorado – Nashville 3:1 (kon.) | Vegas – NY Islanders 2:5 (kon.)
Vancouver – Winnipeg 1:5 (kon.) | Los Angeles – San Jose 3:2 (2:1 po s.n.) | Minnesota – Ottawa 4:2 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 3:2 (kon.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
5:4 (2:1, 1:1, 1:2 - 1:0)
Dallas Stars
Neděle 18.12.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:19 Martin NEČAS - 5:4
     
    62:19
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes se poprvé v prodloužení dostali k puku a hned je z toho rozhodují branka. MARTIN NEČAS nejprve adresoval přihrávku Svečnikovovi, kterého ještě vychytal Wedgewood, jenže se přitom dostal mimo svou klec a Svečnikov rychle poslal touš před bránu, kde ho už český útočník dopravil do opuštěné klece. Asistence: Andrej Svečnikov.
    50:50 Jani HAKANPÄÄ - 4:4
     
    50:50
    Dallas právě vstřelil branku!
    Rázem máme srovnáno! Tlak první formace Dallasu nakonec vedl k další šanci, když Robertson nahrál mezi kruhy volnému JANIMU HAKANPOVI, jehož okamžitá střela prošla Raantovi mezi jeho betony a kotouč se následně jen tak tak doklouzal do domácí klece. Asistence: Jason Robertson.
    49:05 Tyler SEGUIN - 4:3
     
    49:05
    Dallas právě vstřelil branku!
    A tak zde máme ještě drama. Stars vyhráli následné vhazování a kotouč se dostal na modrou k Millerovi, jehož následné nahození dokázal tečovat TYLER SEGUIN a i po třetí v utkání hosté překonávají domácího brankáře díky úspěšné teči. Asistence: Colin Miller.
    42:44 Seth JARVIS - 4:2
     
    42:44
    Carolina právě vstřelila branku!
    SETH JARVIS si ve středním pásmu sebral puk a následně se s ním po levé straně dostal před Wedgewooda, kterého sice napřímo nepřekonal, ale kotouč se poté odrazil od některého z hráčů Dallasu přímo mezi betony vlastního brankáře. Asistence: Brady Skjei.
     
    34:23
    Seth Jarvis (CAR) však svým trestem ukončuje početní výhodu domácích, jelikož si jede odsedět dvě minuty za hákování.
    33:54 Teuvo TERÄVÄINEN - 3:2
     
    33:54
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes využívají dvojnásobnou přesilovou hru! Burns nahrál na levou stranu Nečasovi, který místo střely křižně přihrál TEUVOVI TERÄVÄINENOVI, jenž se poté trefil pod břevno hostující brány. Asistence: Martin Nečas, Brett Burns.
     
    33:12
    Taktéž domácí hokejisté si zahrají dvouminutovou přesilovou hru, protože na dvě minuty za nedovolené bránění je vyloučen Jani Hakanpää (DAL).
     
    32:15
    Kotouč se pohyboval kolem střídačky Dallasu, kde si Stars nepohlídali své střídání, a tak si Carolina zahraje přesilovou hru, protože je hostující střídačka potrestána dvouminutovým trestem, který odsedí Wyatt Johnston (DAL).
     
    28:54
    Kotouč byl velmi dlouho zašlápnutý za bránou Dallasu, kde nakonec Jesperi Kotkaniemi (CAR) sundal helmu Janimu Hakanpovi (DAL), který mu to hned vrátil a oba dostávají dvě minuty za hrubost.
     
    28:12
    Miro Heiskanen (DAL) za bránou Stars přidržel hůl Nečasovi, takže za své počínání dostává dvě minuty. Podaří se domácím bleskově využít i svou druhou početní výhodu?
     
    26:35
    Domácí mohli jít znova do vedení, protože se Svečnikov po levé straně dokázal dostat až před Wedgewooda, na kterého si však se svou kličkou nepřišel.
    25:38 Jamie BENN - 2:2
     
    25:38
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají přesilovou hru a vyrovnávají stav utkání! Hosté se prosadili zcela totožným způsobem, jako u první branky, když Heiskanen od modré čáry nahodil kotouč na bránu Caroliny a JAMIE BENN ho dokázal skvěle tečovat mimo dosah domácího brankáře Raanty. Asistence: Miro Heiskanen, Jason Robertson.
     
    24:55
    Carolina jde do tří! Teuvo Teräväinen (CAR) ve středním pásmu podrazil Seguina, a Dallas tak bude hrát třicet vteřin proti třem.
     
    23:25
    Dallas bude hrát další přesilovou hru, protože na trestnou lavici míří Calvin de Haan (CAR), jenž si odsedí dvě minuty za podrážení.
    18:38 Joe PAVELSKI - 2:1
     
    18:38
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají přesilovou hru! Útok Dallasu však pokračoval dál a na modré čáře Heiskanen nahrál kotouč Robertsonovi, jehož rychlou střelu před Raantou tečoval JOE PAVELSKI, jenž se tak prosazuje při svém 1200. utkání v NHL! Asistence: Jason Robertson, Miro Heiskanen.
    18:16 Obrovská příležitost Hintze, který však trefil tyč!
     
    18:16
    Tak co nyní hosté zahodili. Stars předvedli parádní kombinaci na jejímž konci byl Hintz, který měl před sebou velkou část prázdné brány, ale trefil jen tyč!
     
    18:03
    Jordan Martinook (CAR) však oslabuje svůj tým na dvě minuty, protože trefil Seguina holí do obličeje.
    17:03 Andrej SVEČNIKOV - 2:0
     
    17:03
    Carolina právě vstřelila branku!
    ANDREJ SVEČNIKOV se z trestné lavice vrátil nejlepším možným způsobem. Domácí útočník si u své střídačky sebral kotouč a po pravé straně se dostal až do útoku, kde poté vyslal parádní střelu k vzdálenější tyči, na kterou už Wedgewood nedosáhl. Asistence: Jalen Chatfield, Calvin de Haan.
     
    14:47
    Andrej Svečnikov (CAR) si nyní může trochu podat ruce s Dellandreou, protože i útočník Caroliny nyní předvedl hodně zbytečný faul v rohu útočného pásma, kde podrazil Millera a za své počínání putuje na trestnou lavici.
     
    08:00
    Nyní nás čeká hra ve čtyřech, protože na trestnou lavici míří Joel Kiviranta (DAL) na dvě minuty za vysokou hůl a Calvin de Haan (CAR) za nedovolené bránění.
    06:20 Stefan NOESEN - 1:0
     
    06:20
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurricanes bleskově využívají přesilovou hru! Domácí hokejisté vyhráli následné vhazování a kotouč se dostal na levou stranu k Teräväinenovi, jehož následnou střelu skvěle tečoval STEPHAN NOESEN a Wedgewood byl proti změně směru bezmocný. Asistence: Teuvo Teräväinen, Brett Burns.
     
    06:15
    Tak tohle byl hodně zbytečný faul, který předvedl Ty Dellandrea (DAL), jenž v rohu útočného pásma podrazil Chatfiela, a nabídl tak domácím hokejistům jejich první přesilovou hru v zápase.
     
    01:58
    Hned po vyhraném vhazování letěl kotouč směrem na Wedgewooda, který ho vykopl vedle sebe a zde rychle přiletěl Jarvis, jenž ho křižně poslal před prázdnou bránu na Teravainena, který do kotouče práskl, ale ten jen těsně minul klec Dallasu.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 7. Noesen (Teräväinen, Burns), 18. A. Svečnikov (Chatfield, de Haan), 34. Teräväinen (Nečas, Burns), 43. Jarvis (Skjei), 63. Nečas (A. Svečnikov) – 19. Pavelski (J. Robertson, Heiskanen), 26. Ja. Benn (Heiskanen, J. Robertson), 50. Seguin (C. Miller), 51. Hakanpää (J. Robertson)


    Carolina Hurricanes: Raanta (Kočetkov) – Slavin (A), Burns, Skjei, Pesce, de Haan, Chatfield – A. Svečnikov, Stastny, Nečas – Teräväinen, Kotkaniemi, Jarvis – Martinook (A), J. Staal (C), Fast – Noesen, Drury, Stepan.
    Trenér: Rod Brind´Amour

    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – Heiskanen (A), Lundkvist, R. Suter, C. Miller, Lindell, Hakanpää – J. Robertson, Hintz, Pavelski (A) – Gurjanov, Faksa, Seguin – Ja. Benn (C), W. Johnston, Marchment – Kiviranta, Glendening, Dellandrea.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Beach, McIsaac – Flemington, Barton

    Diváci: 18 680
    bahis siteleri