Edmonton – Anaheim 3:4 (kon.) | Carolina – Dallas 5:4 (po pr.) | Philadelphia – NY Rangers 3:6 (kon.)
Montreal – Tampa 1:5 (kon.) | Washington – Toronto 5:2 (kon.) | New Jersey – Florida 2:4 (kon.)
Arizona – Buffalo 2:5 (kon.) | Colorado – Nashville 3:1 (kon.) | Vegas – NY Islanders 2:5 (kon.)
Vancouver – Winnipeg 1:5 (kon.) | Los Angeles – San Jose 3:2 (2:1 po s.n.) | Minnesota – Ottawa 4:2 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 3:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Toronto Maple Leafs
Neděle 18.12.2022, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Noc ze soboty na neděli nabídne pořádnou várku zápasů. Jedním z nich bude střetnutí mezi Washingtonem a Torontem, což bude jejich druhý vzájemný zápas v této sezoně. V tom prvním uspělo v polovině října na svém ledě Toronto, které zvítězilo 3:2.
     
    Domácí Washington předváděl v poslední době velmi dobrý hokej. Vyhrál pětkrát v řadě, avšak v posledním duelu podlehl Dallasu, jemuž na svém ledě podlehl 1:2 a přišel tím o velmi cennou vítěznou sérii, díky které se začal sunout tabulkou Metropolitní divizi alespoň trochu směrem nahoru. V předchozím průběhu sezony totiž předváděl spíš průměrný až podprůměrný hokej, kvůli kterému ani zdaleka neměl kontakt s nejlepší osmičkou Východní konference. Té se ale nyní přiblížil a proti Torontu by do ní mohl proniknout.
     
    Capitals ale nečeká nic snadného. Toronto je třetím nejlepším týmem Východní konference, když ze 31 zápasů vydolovalo už 44 bodů. Také bilance Toronta v posledních utkáních byla podobná jako u Washingtonu. Maple Leafs vyhráli čtyřikrát v řadě, načež v posledním střetnutí padli 1:3 na ledě Rangers. Hosté se v této sezoně prezentují velmi kvalitní defenzivou, která je druhá nejlepší v celé lize – lepší je už pouze Boston. I proto by hosté mohli na ledě Washingtonu v noci na sobotu uspět, ostatně v posledních čtyřech vzájemných zápasech Toronto dokázalo nad Capitals zvítězit.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: C. Lindgren (Fucale) – Carlson (A), E. Gustafsson, Jensen, Orlov, Irwin, T. van Riemsdyk – Sheary, D. Strome, Ovečkin (C) – Mantha, Kuzněcov, Milano – Oshie (A), Eller, Johansson – Hathaway, Protas, Aube-Kubel.
    Trenér: Peter Laviolette

    Toronto Maple Leafs: Samsonov (Murray) – Holl, Giordano, Liljegren, Sandin, Timmins, Brodie – Nylander, Bunting, Matthews (A) – Malgin, Tavares (C), Marner (A) – Kerfoot, Kämpf, Engvall – Joe. Anderson, Holmberg, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: Schlenker, St. Pierre – O'Quinn, Murray.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:50
    Nepřesná přihrávka domácího týmu na útočnou modrou. Icing.
     
    01:24
    Dělovka Orlova od modré čáry se odrazila od Marnerovy nohy a sestřelila útočníka Toronta. Marner zůstal poměrně dlouho ležet na ledě, pak se ale zapojil do hry.
     
    02:10
    A po odchodu na střídačku bylo vidět, že ho zásah od Orlova hodně bolí.
     
    02:21
    O první střelu v utkání se postaral David Kämpf. Český útočník v barvách Toronta se před brankovištěm soupeře před chytajícího Lindgrena neprosadil.
     
    04:10
    Hraje se hodně dlouhý úsek bez přerušení. Kromě toho ale také bez střel a jakýchkoliv nebezpečných akcí z jedné či druhé strany.
     
    04:55
    Toronto sice dlouho drží pozici v útočném pásmu, vůbec ale nedokáže dostat kotouč do prostoru. Pouze bojuje podél mantinelu.
     
    05:24
    Icing Washingtonu.
     
    06:02
    Strome se před brankovištěm snažil ještě vylepšit pozici přihrávkou na Shearyho, ten ale promáchl a nedokázal zajímavou útočnou akci domácích proměnit.
     
    06:27
    Capitals se při snaze o návrat do útoku dostali do ofsajdu. Komerční pauza.
     
    07:16
    Teprve druhá střela Washingtonu v utkání. Postaral se o ni Kuzněcov, který se prodral až před brankoviště. Samsonova ale nepřekonal.
     
    08:10
    Toronto se vypravilo do útočného pásma a zpoza kruhů pálil Denis Malgin! Možná trochu nenápadná střela ovšem voněla gólem! Chybělo pár centimetrů, puk se totiž odrazil od tyče zpět do hřiště!
     
    08:21
    Trochu práce pro Lindgrena během této útočné akce Toronta. Timmins s Tavaresem ovšem hledali recept na domácího gólmana marně.
     
    08:58
    Stejně jako marně hledal recept na druhé straně Oshie. Hokejista Capitals střílel z okraje pravého kruhu, Samsonov si připisuje zákrok a přerušuje hru.
     
    09:13
    Oshie zůstal na ledě a měl ještě větší příležitost než před malým okamžikem. Sám si totiž dorážel střelu z prostoru před brankovištěm, jenže Samsonov zakončení kryje.
     
    10:09
    Hra se přesunula na druhou stranu kluziště, Matthews střílel zpoza levého kruhu, pouze však do připraveného Lindgrena.
     
    11:12
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají skóre zápasu! Samsonov byl nalepen u své levé tyče, zastavil střelu z ostrého úhlu Milana, ale k brankovišti se dostal ještě ERIK GUSTAFSSON, kterému se povedlo procpat kotouč mezi tyčí a betonem přeci jen do sítě za Samsonovem. Asistence: Sonny Milano, John Carlson.
    11:12 Erik GUSTAFSSON - 1:0
     
    12:47
    Oba celky otevřely hru a hrají velmi ofenzivní hokej. Brankáři obou týmů mají nyní plné ruce práce. Lindgren kupříkladu čelil dvěma rychlým střelám v krátkém sledu.
     
    13:12
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Další střelu Toronta ale už zastavit nedokázal! WILLIAM NYLANDER se napřáhl od modré čáry, kotouč prošel kolem několika hráčů až na brankáře Lindgrena, který propustil kotouč za svá záda. Asistence: Auston Matthews, Alexander Kerfoot.
    13:12 William NYLANDER - 1:1
     
    13:40
    Hosté zůstávají velmi aktivní. Další útok Toronta končí ovšem střelou Nylandera pouze do zadního mantinelu.
     
    14:48
    Washington právě vstřelil branku!
    Přestřelka pokračuje! Washington se vrací do vedení, když TREVOR VAN RIEMSDYK zavezl kotouč do útočného pásma po levém křídle, vypálil zpoza levého kruhu a střelou na bližší tyč překonal Samsonova. Asistence: Anthony Mantha, Sonny Milano.
    14:48 Trevor van Riemsdyk - 2:1
     
    15:12
    Timmins zkoušel štěstí od modré čáry, kotouč ale zaduněl pouze o zadní hrazení za brankou Washingtonu.
     
    15:59
    Poprvé v utkání se ke střele prodral Alex Ovečkin! Před brankovištěm se marně snažil podstřelit Ilju Samsonova, který zakončení zlikvidoval a přerušuje hru. Komerční pauza.
     
    16:15
    Domácí poslali na branku Toronta už dvanáctý střelecký pokus. Gustafsson přinutil Samsonova k přerušení hry.
     
    16:57
    Toronto se usadilo v útočném pásmu. Engvall od pravého mantinelu nemířil přesně, jeho spoluhráče ale kotouč udrželi.
     
    17:35
    Lijegren a Nylander zkoušeli štěstí od modré čáry, avšak neúspěšně. Lindgren oba střelecké pokusy vyráží.
     
    18:09
    A ještě Nylander, tentokrát z mezikruží! Ani tentokrát se mu ale nepovedlo Lindgrena překonat. Rozhodně je však švédský útočník jedním z nejaktivnějších hráčů na kluzišti.
     
    18:33
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Nick Jensen – 2 min., vysoká hůl.
     
    18:33
    Komerční pauza.
     
    18:39
    Capitals bleskově vyhodili přes všechny čáry.
     
    19:20
    Znovu se povedlo Washingtonu poslat kotouč do bezpečí. Toroto zatím v této přesilové hře nic nevymyslelo.
     
    19:49
    Největší šanci měl paradoxně domácí Johansson, který v oslabení vyrazil do útoku, v pravém kruhu šikovně prudce zabrzdil a zbavil se tím jednoho bránícího protihráče, načež vymíchal i druhého. Akorát Samsonova nedokázal překonat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nabídla celkem tři branky, které napadaly v rozmezí tří a půl minuty. Ve 12. minutě otevřel skóre Erik Gustafsson a ve 14. minutě vyrovnal na 1:1 William Nylander. Washington následně vrátil do vedení v 15. minutě Trevor van Riemsdyk.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:06.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:53
    Lindgren byl v brankovišti dobře postaven, což je ukázalo jako velmi důležité. Kämpf totiž protečoval před brankovištěm střelu od modré čáry a puk trefil Lindgrena do vyrážečky.
     
    21:12
    Další střelu Toronta už Lindgren likviduje bez toho, aby měl pořádnou dávku štěstí. Engvallův pokus zpoza kruhů má pod kontrolou.
     
    22:51
    Washington právě vstřelil branku!
    ERIK GUSTAFSSON skóruje podruhé v utkání! Tentokrát si sjel k brance po levé straně, dostal křižnou přihrávku skrz mezikruží z pravého kruhu od Kuzněcova a překonal přesouvajícího se Samsonova. Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Sonny Milano.
    22:51 Erik GUSTAFSSON - 3:1
     
    23:32
    Domácí jsou dalším vstřeleným gólem hodně povzbuzeni a vytěžit z toho chtěl něco také Lars Eller. Zpoza pravého kruhu ale na Samsonova nevyzrál.
     
    23:53
    Sražená střela Kerfoota skončila v ochranné síti za zády Lindgrena.
     
    24:12
    Ovečkin si najel v pravém kruhu blíž k brance, dostal přihrávku od zadního mantinelu, ale jeho pohotové zakončení vytěsnil Samsonov svou lapačkou zpět za svou branku.
     
    24:53
    Capitals se snažili o rychlý návrat do útoku, ale jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    25:13
    Prudká rána od modré, kterou vyslal Lijegren, se stala kořistí Lindgrena. Domácí brankář přerušuje hru.
     
    26:15
    Oshie má nějaké zdravotní obtíže, s velkými problémy se doploužil na střídačku.
     
    26:25
    Toronto právě vstřelilo branku!
    AUSTON MATTHEWS se ničeho nebál, vrhnul se mezi čtyři bránící protihráče a i proti přesile dokázal střelou zpoza kruhů překonat Lindgrena, který tentokrát svůj tým příliš nepodržel. Asistence: Conor Timmins, TJ Brodie.
    26:25 Auston MATTHEWS - 3:2
     
    28:02
    Toronto bylo poměrně dlouho usazeno v útočném pásmu, pak se ale puku ujal Ovečkin a vyrazil k rychlému protiútoku. Po levé straně mu najížděl Kuzněcov, kterému přes mezikruží také poslal přihrávku, tu ale jeho spoluhráč nezužitkoval.
     
    28:24
    Ke střele se následně dostává i Ovečkin, branku Samsonova ale netrefil.
     
    29:06
    Komerční přestávka.
     
    29:27
    Hodně unikátní situace nastala, když Capitals přišli ve středním pásmu o puk. Toronto se totiž dostalo do přečíslení čtyř proti jednomu! Hosté ale tuto příležitost doslova zahodili, když po střele Giordana z levého kruhu nedokázal využít dorážku Nylander.
     
    29:41
    Lindgren ukryl odražený kotouč pod svou lapačku a přerušuje hru.
     
    30:11
    A další přerušení hry, tentokrát kvůli přihrávce rukou. A další komerční pauza.
     
    30:31
    Brodie si sjel od modré čáry podél levého mantinelu až do kruhu pro vhazování, Lindgren jeho střelecký pokus ovšem nevyrazil před sebe, nýbrž do strany, tedy mimo nebezpečí.
     
    30:49
    Kerfoot v tomto utkání několikrát neúspěšně střílel, jeho pokusy byly pravidelně blokovány. Tentokrát se prosadil, ale pro změnu narazil na Lindgrena.
     
    31:20
    Toronto je nyní aktivnější a nebezpečnější. Po krátké pauze se na své soupeře vrhnulo ze všech sil a snaží se o vyrovnání.
     
    31:55
    Další dvě střely, kterým musel Lindgren čelit. I tentokrát to ale zvládl.
     
    32:13
    Nylander prošel až k brankovišti, z bezprostřední blízkosti ale dal možnost Lindgrenovi k přerušení hry. A domácí brankář toho využil.
     
    32:48
    Svými betony sebejistě zastavil letící kotouč z hole Jensena brankář Samsonov. Ten musel zasahovat po delší době, když ho hráči Washingtonu nedokázali nijak ohrozit.
     
    33:40
    Toronto je usazeno v útočném pásmu a hledá dobrou střeleckou pozici.
     
    34:06
    Nakonec se hostům povedlo dostat ke střeleckému pokusu z pravé strany, Lindgren však byl pozorný a přerušuje hru. Komerční pauza.
     
    34:50
    Rodící se útok Washingtonu přerušilo postavení mimo hru, do kterého se dostal Jensen.
     
    35:33
    Hollova prudká střela zaduněla o beton brankáře Lindgrena, který si připisuje 23. zákrok v utkání.
     
    36:10
    Capitals se nyní nedaří přechod přes střední pásmo.
     
    36:30
    Tento přechod nyní ale nevyšel ani Torontu, které se dostalo do ofsajdu.
     
    37:10
    Kämpf je v dnešním střetnutí poměrně dost aktivní. Nyní se snažil o křižnou přihrávku zpoza branky do pravého kruhu, ale směr kotouče vystihl Lindgren, který mu vystavil stopku.
     
    37:27
    Rychlý útok domácích. Zakončil ho Aube-Kubel, který se prodral až před brankoviště, ale puk poslal jen do betonu Samsonova.
     
    38:30
    Hraje se dlouho bez přerušení. Toronto bylo v útočném pásmu, ohrozit branku domácích se mu ale nepovedlo.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:56
    Tak ještě jedno přerušení. Sandinovu střelu z levého kruhu totiž srazil bránící protihráč až do ochranné sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Oba týmy se ve druhé třetině jednou střelecky prosadily. Washington tak nadále zůstává v těsném vedení, když nad Torontem drží skóre 3:2. Utkání je ale před třetí třetinou zcela otevřené.
     
    Další třetina začne přibližně v 02:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Washington právě vstřelil branku!
    Pouhých deset sekund bylo odehráno ze třetí třetiny, když se GARNET HATHAWAY dostal v pravém kruhu k osamocenému puku, který za zády ponechal Jensen v souboji s bránícím protihráčem. A Hathaway, jenž se několika kroky přiblížil k brance, střelou na vzdálenější tyč navýšil vedení Washingtonu na 4:2. Asistence: Nick Jensen.
    40:10 Garnet HATHAWAY - 4:2
     
    40:10
    Oddechový čas pro tým Toronto Maple Leafs.
     
    41:18
    Carlson zblokoval střelu Engvalla, kterou nepropustil až na brankáře Lindgrena. Puk skončil na zadním mantinelu.
     
    41:57
    Aston-Reese se uvolnil mezi kruhy, překonat Lindgrena se mu ale nepovedlo.
     
    42:33
    Samsonov musel předvést těžký zákrok proti rozjetému Kuzněcovovi, která dostal v mezikruží přihrávku z pravé strany. Brankář Toronta zkrotil kotouč na své hrudi.
     
    43:39
    Chyba v rozehrávce Toronta dostala do šance Kuzněcova, který ale tváří v tvář Samsonovovi nedokázal uspět.
     
    43:49
    Washington právě vstřelil branku!
    Kluziště zasypávají kšiltovky! Obránce ERIK GUSTAFSSON, který do dnešního utkání nevstřelil v této sezoně ani jeden gól, totiž zkompletoval střelou z levého kruhu pod horní tyč branky Toronta hattrick! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Alexej Protas.
    43:49 Erik GUSTAFSSON - 5:2
     
    44:16
    Ovečkin byl v obranném pásmu Toronta podražen, když ho soupeř trefil kolenem do lýtka. Bude se vylučovat.
     
    44:16
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Alexander Kerfoot – 2 min., podrážení.
     
    44:55
    Capitals jsou usazeni v útočném pásmu a hledají střeleckou pozici. Zatím ale nic nevymysleli.
     
    45:16
    Maple Leafs vyhazují přes všechny čáry.
     
    45:42
    Ovečkin svou dělovkou z levého kruhu přelomil hokejku bránícího Lijegrena. Washington tak prakticky hraje proti třem a půl hráče.
     
    46:02
    Ovšem hosté se dokázali osvobodit a toto oslabení už zvládnou.
     
    46:16
    Hosté v plném počtu.
     
    46:58
    Domácí ztratili před svou brankou puk. Využít se toho pokusil Bunting, ale pukem trefil jen beton Lindgrena.
     
    47:57
    Timminsova přihrávka podél modré čáry byla sražena až do hlediště. Hra je přerušena a přichází komerční přestávka.
     
    48:35
    Toronto by nutně potřebovalo co nejdříve skórovat, aby se vrátilo zpět do zápasu. Jenže v tuto chvíli se mu nedaří udržet puk na svých hokejkách.
     
    49:22
    Když už se hosté dostanou do útoku, je z toho nepříliš povedená akce. Anderson střílel z takřka nulového úhlu, Lindgren vytěsnil na zadní mantinel.
     
    50:08
    To střela zpoza kruhů od Kerfoota byla mnohem povedenější. Lindgren však likviduje i tento pokus. Komerční pauza.
     
    50:24
    Za brankou Washingtonu došlo ke strkanici. Rozhodčí velmi rychle krotí vášně.
     
    50:36
    Vyloučení v týmu Washington Capitals:
    Lars Eller – 2 min., sekání.
     
    50:42
    Bleskové vyhození domácího týmu. Toronto tak bude muset zkraje přesilovky hledat cestu do útočného pásma.
     
    51:20
    Protečovaná střela Nylandera se odráží od Lindgrena zpět do hřiště. Toronto zůstává v útočném pásmu.
     
    51:38
    Další střela, kterou Lindgren tentokrát zastavil holí.
     
    51:51
    Capitals se konečně povedlo osvobodit a mohou prostřídat.
     
    52:32
    Další dvě vyhození domácích. K tomu druhému došlo po nepřesné střele Malgina.
     
    52:36
    Domácí v plném počtu.
     
    53:02
    Nahozený kotouč hostů skončil odražen až v ochranné síti. Bude se tak vhazovat před brankou Washingtonu.
     
    53:23
    Ačkoliv se hosté snaží střílet ze všech pozic, Lindgren nyní drží svůj tým. Po jeho dalším zákroku, ke kterému ho přinutil Kampf, je hra přerušena.
     
    54:10
    Orlov šikovnou přihrávkou z levého kruhu před brankoviště hledal své spoluhráče, kteří byli v daném prostoru ve dvou. Kotouč k nim ale nakonec neprošel.
     
    55:22
    Icing Toronta, kterému se nepovedla rozehrávka. Předcházela tomu rána Irwina od modré, kterou Samsonov dokázal vyrazit mimo nebezpečí.
     
    55:42
    Carlson prudkou střílenou přihrávkou z levého kruhu hledal před brankovištěm Ovečkina, tomu se ale nepovedlo rychle letící kotouč zasáhnout a protečovat.
     
    56:20
    Čas hodně rychle ubíhá. To ale vůbec nevyhovuje Torontu, které se nezadržitelně blíží k porážce na ledě Washingtonu.
     
    56:25
    Engvall od levého mantinelu trefil tyč Lindgrenovy brány! Tak ještě si hosté vybírají také trochu smůly v zakončení.
     
    57:30
    Tempo hry je nyní poněkud pomalejší. Washington se nikam nežene a snaží se co nejvíce držet puk na svých hokejkách.
     
    57:58
    Samsonov si lapačkou sebral vysoko letící puk po střele domácích z levé strany. Ještě jedna komerční pauza.
     
    57:58
    Dvě minuty za zbytečnou hrubost dostává hostující Bunting. A to je definitivní konec nadějí na zázračný obrat.
     
    58:15
    Hosté vyvezli puk ze svého pásma, dokonce přinutili Lindgrena k zákroku lapačkou. Domácí brankář ale rychle rozehrává.
     
    58:30
    Capitals jsou zastaveni postavením mimo hru.
     
    59:17
    Washington má problémy s usazením se v útočném pásmu. Několika jejich ztrát využil nyní Kerfoot, který vyrazil v oslabení do útoku a vybojoval vhazování před brankou domácích.
     
    Konec zápasu.
     
    Washingtonu se povedlo na svém ledě porazit Toronto 5:2 a oplatit svému soupeři porážku z poloviny října. Výhra se sice nerodila snadno, ale parádním vstupem do třetí třetiny Capitals hodně nahlodali odpor svých soupeřů, když se ve 41. minutě prosadil Hathaway a ve 44. minutě zvýšil na 5:2 zkompletováním hattricku Erik Gustafsson. Torontu se ve zbytku střetnutí už nepovedlo se skóre nijak hnout a musí se smířit s druhou porážkou v řadě.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 28 – 36 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Charlie Lindgren (WSH) 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4%, odchytal 60:00
    Ilja Samsonov (TOR) 23 zákroků, 5 OG, úspěšnost 82,1%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    David Kämpf (TOR) 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:26

    Tři hvězdy utkání
    1. Erik Gustafsson (WSH) 3+0
    2. Sonny Milano (WSH) 0+3
    3. Charlie Lindgren (WSH) 94,4% (03:46:56)

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 12. E. Gustafsson (Milano, Carlson), 15. T. van Riemsdyk (Mantha, Milano), 23. E. Gustafsson (Kuzněcov, Milano), 41. Hathaway (Jensen), 44. E. Gustafsson (Kuzněcov, Protas) – 14. Nylander (Matthews, Kerfoot), 27. Matthews (Timmins, Brodie)


    Washington Capitals: C. Lindgren (Fucale) – Carlson (A), E. Gustafsson, Jensen, Orlov, Irwin, T. van Riemsdyk – Sheary, D. Strome, Ovečkin (C) – Mantha, Kuzněcov, Milano – Oshie (A), Eller, Johansson – Hathaway, Protas, Aube-Kubel.
    Trenér: Peter Laviolette

    Toronto Maple Leafs: Samsonov (Murray) – Holl, Giordano, Liljegren, Sandin, Timmins, Brodie – Nylander, Bunting, Matthews (A) – Malgin, Tavares (C), Marner (A) – Kerfoot, Kämpf, Engvall – Joe. Anderson, Holmberg, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: Schlenker, St. Pierre – O'Quinn, Murray

    Diváci: 18573
    bahis siteleri