NY Rangers – Montreal 1:2 (kon.) | Carolina – Vancouver 3:4 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Arizona 2:1 (kon.)
Buffalo – Florida 1:4 (kon.) | Boston – Philadelphia 6:0 (kon.) | Colorado – Detroit 6:3 (kon.)
Seattle – Tampa 1:4 (kon.) | San Jose – New Jersey 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Buffalo Sabres
1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Florida Panthers
Pondělí 16.01.2023, 19:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Panteři odstartovali nový týden výhrou
     
    Statistika
    Střely na bránu: 29 – 34 | Přesilová hra: 0/3 – 0/3 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Ukko-Pekka Luukkonen (BUF) – 30 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,9 %, odchytal 59:12
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:38

    Tři hvězdy utkání
    1. Sam Bennett (FLA) 1+0
    2. Matthew Tkachuk (FLA) 0+3
    3. Alex Tuch (BUF) 1+0 (21:45:37)
     
    Utkání přihlíželo 15 251 diváků.
     
    Florida v souboji tabulkových sousedů tahala za delší konec provazu, na ledě Buffala zvítězila 4:1.

    Hosté v první i druhé třetině vstřelili po jednom gólu a vytvořili si tak solidní výchozí pozici pro třetí dvacetiminutovku. Na rozdíl tří branek nejprve upravil Anton Lundell. Kouzlo Bobrovského prolomil v 52. minutě dobře skrytou střelou od pravého mantinelu Alex Tuch, avšak na víc už se domácí nezmohli, při powerplay naopak inkasovali čtvrtý gól z hole Cartera Verhaegheho.

    Svěřenci kouče Maurice vyhráli podruhé v řadě a v tabulce Atlantické divize se posunuli na čtvrtou příčku před dnešního soupeře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Ránu z vrcholku levého kruhu Sergej Bobrovskij vykopl levým betonem k Johnu Peterkovi, ten ale poskakující kotouč promáchl.
     
    59:16
    V závěru přichází ještě jedno vyloučení do hostujících řad. Na lavici hanby usedl Ryan Lomberg, když u mantinelu krosčekem poslal k ledu Quinna.
     
    59:03
    Na modrou dostal nabito Ilja Ljubuškin. Ruský zadák se nenechal dvakrát pobízet a vystřelil z voleje, ovšem o kus vedle levé tyče.
    58:22 Carter VERHAEGHE - 1:4
     
    58:22
    Florida právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Kotouč vybojoval Matthew Tkachuk a ještě ho posunul na CARTERA VERHAEGHEHO, jenž od obranné modré čáry mířil do odkryté klece soupeře neomylně. Asistence: Matthew Tkachuk a Gustav Forsling.
     
    58:08
    Dylan Cozens zavezl kus černé gumy do útočného pásma a Ukko-Pekka Luukkonen vystartoval na střídačku. Domácí zkouší powerplay.
     
    57:51
    Zakázané uvolnění Buffalu rozhodně nehraje do karet. Hra se stěhuje před Luukkonena a Granatova družina tedy nemůže pokračovat v tlaku.
     
    57:08
    Tage Thompson rozjel po levé straně Jeffa Skinnera. Kanadský forvard si věřil na Aarona Ekblada, nicméně hostující zadák byl tím úspěšnějším.
     
    56:42
    Hokejisté v bílých dresech pokračují v nahazování kotoučů do útočné třetiny, což jim v současné chvíli, vzhledem k výsledku, stačí.
     
    56:17
    Rýsující přečíslení zabalil Aleksander Barkov. Kapitán Floridy neměl dostatek sil, proto po levém mantinelu jenom nahodil za bránu Luukkonena.
     
    55:43
    Victor Olofsson tělem odmítl Brandona Montoura, načež poslal nahrávku na hokejku Tysona Josta, který z ostrého úhlu na Bobrovského recept nenašel.
     
    55:11
    Poměrně dost volného prostoru dostal na modré čáře Owen Power. Využil tohoto faktu ke střele, puk proletěl o kousek nad horní tyčkou.
     
    54:47
    Casey Mittelstadt se zbavil osobního strážce a postaral se přenesení hry doleva, kde Dylan Cozens zvládl zpracování, ovšem kličku na Ekblada nikoliv.
     
    54:24
    Pod tlakem Ryan Lomberg nevymýšlel zbytečnosti a po levé straně kus černé gumy vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 52. Tuch – 5. Montour (M. Tkachuk), 29. Bennett (M. Tkachuk, Verhaeghe), 41. Lundell (Reinhart, Barkov), 59. Verhaeghe (M. Tkachuk, Forsling)


    Buffalo Sabres: Luukkonen (Comrie) – Dahlin (A), Samuelsson, Jokiharju, Power, Ljubuškin, Bryson – Tuch, Ta. Thompson, J. Skinner – Quinn, Cozens, Peterka – V. Olofsson, Jost, Mittelstadt – Okposo (C), Girgensons (A), Asplund.
    Trenér: Don Granato

    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Reinhart, Barkov (C), Lundell – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Cousins, Luostarinen, Děnisenko – G. Smith, E. Staal, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: Lambert, L'Ecuyer – Mills, Johnson

    Diváci: 15 251
    bahis siteleri