St. Louis – Boston 3:4 (0:1 po s.n.) | Carolina – NY Islanders 2:1 (kon.) | Columbus – Ottawa 4:3 (po pr.)
Pittsburgh – Philadelphia 4:2 (kon.) | Winnipeg – New Jersey 6:1 (kon.) | Toronto – Detroit 2:5 (kon.)
Vancouver – Los Angeles 1:4 (kon.) | Calgary – Anaheim 5:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:2 (2:0, 1:0, 1:2)
Philadelphia Flyers
Pondělí 03.04.2023, 00:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Pittsburgh zdolal Philadelphii a vrátil se na postupové pozice
     
    Statistika
    Střely na bránu: 31 – 33 | Přesilová hra: 1/4 – 0/5 | Trestné minuty: 24 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Casey DeSmith (PIT) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 60:00
    Samuel Ersson (PHI) – 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,0 %, odchytal 57:39

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání
    1. Rickard Rakell (PIT) – 2+0
    2. Bryan Rust (PIT) – 1+0
    3. Travis Konecny (PHI) – 1+0 (03:00:45)
     
    Utkání přihlíželo 18 310 diváků.
     
    Pittsburgh v domácí aréně potvrdil roli velkého favorita, na domácím ledě porazil Philadelphii výsledkem 4:2.

    Domácí udělali důležitý krok k zisku dvou bodů už v první třetině, v níž se dvěma trefami prezentoval Rickard Rakell. Tučňáci v prostředním dějství svůj náskok ještě navýšili. Letci nicméně střetnutí nezabalili a v závěrečné dvacetiminutovce se dostali na kontakt zásluhou tref Nicolase Deslaurierse a Travise Konecnyho, při hře Flyers bez gólmana pečetil vítězství Penguins střelou do prázdné brány Ryan Poehling.

    Svěřenci kouče Sullivana se díky výhře vrátili na postupové osmé místo Východní konference o bod před Floridu. Letci zůstávají na čtrnáctém místě s šestibodovým mankem na Washington.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Od modré čáry naposledy napřáhl Anthony DeAngelo. Caseyho DeSmitha nezaměstnal, kotoučem schytal d chráněných míst Jake Guentzel.
     
    59:15
    Hosté se nevzdávají a i do třetice odvolávají gólmana. Kris Letang vyhodil šikovně tak, aby nemohla být řeč o zakázaném uvolnění.
     
    58:48
    Oddechový čas pro tým Philadelphia Flyers.
    58:48 Ryan POEHLING - 4:2
     
    58:48
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Definitivní razítko na vítězství Penguins dává RYAN POEHLING! Těžil ze špatného zpracování DeAngela na útočné modré čáře, kus černé gumy posléze bez problémů dovezl do prázdné brány. Asistence: Mikael Granlund a Brian Dumoulin.
     
    58:18
    Hosté znovu získali útočnou třetinu a hrají bez gólmana. Útočnou třetinu ovšem příliš dlouho neudrželi, do střední puk posunul Brian Dumoulin po vystihnutí Laughtonova pasu na van Riemsdyka.
    57:31 Travis KONECNY - 3:2
     
    57:31
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Je zaděláno na drama! Už při hře bez gólmana Letci snižují na rozdíl jediného gólu poté, co od Frosta obdržel výbornou přihrávku do předbrankového prostoru TRAVIS KONECNY, kanadský forvard umístil kotouč nad levé DeSmithovo rameno. Asistence: Morgan Frost a Joel Farabee.
     
    56:52
    James van Riemsdyk si narazil s Nicolasem Deslauriersem, načež vypálil forhendovou delovku z levého kruhu, leč příliš vysoko.
     
    56:25
    Od modré čáry vypálil forhendem Ivan Provorov. Casey DeSmith měl otevřený výhled, puk bez větších problémů vyrazil k hokejce Friedmana.
     
    55:55
    Na zteč se samostatně vydal Morgan Frost. Osobního strážce ze hry vyřadil, vzápětí ale neuspěl jeden na jednoho proti Chadu Ruhwedelovi.
     
    55:17
    Casey DeSmith umí hrát i s vyrážečkou. Za bránou zastavil puk pro Briana Dumoulina, ten rozehrával do střední třetiny na Rickarda Rakella.
     
    54:55
    Domácí přestáli těžké dvě minuty ve čtyřech, nyní už pokračují v pěti i s kapitánem Sidneym Crosbym na ledě. Tučňáky dělí od vítězství posledních pět minut.
     
    54:14
    Anthony DeAngelo vyčkal na správný okamžik k nahrávce od pravého mantinelu před bránu, kde Brian Dumoulin nepustil ke střele Kevina Hayese.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 12. Rakell (Dumoulin, Malkin), 15. Rakell (Malkin, Crosby), 34. Rust (Crosby, Petry), 59. Poehling (Granlund, Dumoulin) – 46. Deslauriers (DeAngelo, J. van Riemsdyk), 58. Konecny (Frost, Farabee)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Petry, P. Joseph, Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), Zucker – Granlund, Poehling, Heinen – Archibald, Carter, D. O'Connor.
    Trenér: Mike Sullivan

    Philadelphia Flyers: Ersson (Sandström) – York, Provorov, Sanheim, DeAngelo, Seeler, Braun – Tippett, Frost, Farabee – Konecny, N. Cates, Laughton (A) – Lemieux, Hayes, J. van Riemsdyk – Deslauriers, Bellows, Allison.
    Trenér: John Tortorella

    Rozhodčí: Schlenker, O'Rourke – Flemington, Apperson

    Diváci: 18 310
    bahis siteleri