Polsko – Rumunsko 6:2 (kon.) | Litva – J. Korea 1:2 (kon.) | Itálie – Velká Británie 3:5 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
2:3 (2:1, 0:2, 0:0) Stav série: 0:2
Florida Panthers
Pátek 05.05.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Semifinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Hosté vytlačili soupeře z obranné třetiny a Eetu Luostarinen vyrazil z pravé strany proti prázdné brance. Tu kuriózně netrefil, ovšem Toronto už srovnat nestihne!
     
    58:21
    Samsonov zamířil na střídačku a Maple Leafs to zkouší v šesti!
     
    55:57
    Anthony Duclair vybojoval puk v útočném pásmu a předal ho na modrou Gustavovi Forslingovi. Samsonov vůbec nic neviděl a mohl být rád, že ho kotouč trefil!
     
    53:07
    Carter Verhaeghe najížděl sám na Samsonova, který včas zavřel mezírku mezi betony! Domácí brankář udržel svůj tým na kontaktu.
     
    51:18
    Jake McCabe střílel z osy hřiště. Bobrovskému při zákroku vypadla hůl, čehož se domácí budou snažit využít!
     
    46:54
    Velký nápor Leafs! William Nylander trefuje horní tyčku!
     
    46:42
    V podobné pozici se nyní ocitl také John Tavares. Bobrovskij se roztáhl a vyrážečkou odrazil kotouč směřující k bližší tyčce!
     
    43:41
    Na druhé straně zakončoval rychlou protiakci Toronta John Tavares. Ten ve velké šanci nepřekonal Bobrovského!
     
    43:25
    Brandon Montour pálil z pravého kruhu v momentě, kdy Samsonov po předchozí akci seděl v brankovišti. Kotouč si však nenašel cestu za jeho záda!
     
    40:00
    Matthew Tkachuk byl v samotném závěru druhé části podražen Mitchellem Marnerem! Florida tak vstoupí do závěrečné třetiny přesilovkou.
     
    36:53
    William Nylander střílel z pravého kruhu. Bobrovskij vyrazil a dorážka Austona Matthewse se nevešla mezi tyče!
     
    35:28
    Přesilovka Toronta začne po reklamní přestávce. Na trestnou lavici odchází Sam Bennett.
     
    34:13
    Nepříjemný moment pro hostujícího obránce Joshe Mahuru, který pospíchá na střídačku s krvavým zraněním na obličeji! Mahuru trefil do tváře puk po střele Williama Nylandera. Kotouč se pak odrazil do pravé tyčky, takže Florida měla štěstí v neštěstí. To už by byl pořádný pech, kdyby se Mahura zranil a ještě si dal vlastní gól.
     
    30:56
    William Nylander získal puk za brankou a oslovil Johna Tavarese, který trefil ze slotu horní tyčku hostující branky! Škoda pro Toronto, tohle domácí mohlo řádně nabudit.
     
    28:45
    Montour nyní nahazoval puk na branku a po teči Colina Whitea domácí zachránila branková konstrukce!
    25:13 Nylandera připravila o gól horní tyčka. Bobrovskij měl navíc štěstí, že si puk do branky nesrazil.
     
    25:13
    Teď ale mohlo být srovnáno! Po střele Williama Nylandera a možná ještě teči v předbranovém prostoru trefil puk horní tyčku branky Floridy. Od brankové konstrukce se hrací předmět odrazil do betonů Bobrovského, který měl štěstí, že si nedal vlastní gól! Volný kotouč pak odklidila z brankoviště defenziva Cats.
    21:06 Gustav FORSLING - 2:3
     
    21:06
    Florida právě vstřelila branku!
    To je neskutečné! Domácí totálně zaspali nástup do druhé části a najednou jsou to oni, kteří musejí dohánět ztrátu. Hráči Toronta zmatkovali v obranném pásmu. Nejprve ztratili puk za brankou a ani poté nevyužili několika možností posunout kotouč pryč z obranného pásma. Následovala rychlá kombinace, kterou zakončoval střelou zleva do poloodkryté branky GUSTAV FORSLING. Asistence: Matthew Tkachuk a Anton Lundell.
    20:19 Aleksander BARKOV - 2:2
     
    20:19
    Florida právě vstřelila branku!
    Skvělý vstup Panterů do druhé třetiny! Anthony Ducialr získal puk ve středním pásmu. Poté našel kapitána ALEKSANDERA BARKOVA, který střelou z levé strany na vzdálenější tyčku překvapil Samsonova. Ten lapačkou nedosáhl na kotouč – 2:2. Asistence: Anthony Duclair.
     
    19:59
    V samotném závěru první třetiny střílel z pravého kruhu těsně vedle hostující branky Mike Giordano! To nebyla špatná příležitost.
     
    14:20
    Mohlo být srovnáno! Po rychlém protiútoku nahrával Zac Dalpe před branku na zcela volného Aarona Ekblada, proti němuž se roztáhl Samsonov, kterého nedokázal obránce Floridy přehodit!
     
    12:59
    Auston Matthews se z pravé strany prosmýkl až před Bobrovského, který souboj s ním vyhrál!
    11:13 Anton LUNDELL - 2:1
     
    11:13
    Florida právě vstřelila branku!
    Hosté z ničeho nic snižují! Za brankou dojížděl puk John Tavares, který ale v souboji s protihráčem podklouzl. Volný touš se dostal k Samovi Reinhartovi, který ho zadovkou poslal před brankoviště. Tam si sjel ANTON LUNDELL a ten zblízka zamířil za záda Samsonova. Byla to čtvrtá střela hostí v utkání. Asistence. Sam Reinhart.
     
    06:23
    Navíc se vylučuje. Po reklamní pauze uvidíme druhou přesilovku Toronta po vyloučení Matthewa Tkachuka za napadení.
     
    06:23
    Domácí mají obrovský tlak! John Tavares použil hostující hráče jako tréninkové kužely a dostal se až před Bobrovského, který tentokrát zachraňuje Partnery. Cats zatím působí jako neškodná koťátka!
    05:10 Ryan O'REILLY - 2:0
     
    05:10
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilovka Leafs, kteří vedou 2:0! Po Marnerově střele domácí nadále tlačili a Bobrovskij se měl co ohánět. Puk se nakonec dostal opět na levou stranu, kde v této početní výhodě operoval Mitchell Marner. Ten tentokrát přenesl hru na RYANA O'REILLYHO, proti jehož ráně z pravého kruhu se už Bobrovskij nedokázal přemístit včas. Asistence: Mitchell Marner a Auston Matthews.
     
    04:45
    Zac Dalpe dostal dvě minuty za podrážení. Přesilovka pro Toronto.
    02:20 Alexander KERFOOT - 1:0
     
    02:20
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Domácí ze svého úvodního tlaku skórují! Prosadila se jejich čtvrtá formace. Luke Schenn nahodil od modré puk na branku, před kterou dobře clonil David Kämpf. Bobrovskij vyrazil kotouč pouze k ALEXANDEROVI KERFOOTOVI, který dorážel do pravé horní části svatyně Panterů. Asistence: Luke Schenn a Morgan Rielly.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 3. Kerfoot (Schenn, Rielly), 6. O'Reilly (Marner, Matthews) – 12. Lundell (Reinhart), 21. Barkov (Duclair), 22. Forsling (Tkachuk, Lundell)


    Toronto Maple Leafs: Samsonov (Woll) – Brodie, McCabe, Liljegren, Giordano, Schenn, Rielly (A) – Nylander, Matthews (A), Knies – Marner, Tavares (C), Järnkrok – Acciari, O'Reilly, Bunting – Lafferty, Kämpf, Kerfoot.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Tkachuk (A), Bennett, Cousins – Reinhart, Lundell, Luostarinen – Dalpe, E. Staal, White.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: Rooney, Skilliter – Kovachik, MacPherson

    Diváci: 19 387
    Toronto 1 4 Florida
    #1 Středa 03.05.2023 • 01:00
    Toronto - Florida 2:4
    #2 Pátek 05.05.2023 • 01:00
    Toronto - Florida 2:3
    #3 Pondělí 08.05.2023 • 00:30
    Florida - Toronto 3:2 po prodl.
    #4 Čtvrtek 11.05.2023 • 01:00
    Florida - Toronto 1:2
    #5 Sobota 13.05.2023 • 01:00
    Toronto - Florida 2:3 po prodl.
    bahis siteleri