Aston Villa – Everton 4:0 (kon.) | West Ham – Chelsea 3:1 (kon.)
konec
Aston Villa FC
4:0 (2:0)
Everton FC
Neděle 20.08.2023, 15:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+8
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Abdoulaye Doucouré, přichází Tyler Onyango.
     
    89
    Ostřejší zákrok Camerona Archera nenechal arbitr Taylor bez povšimnutí, kromě odpískání faulu udělil domácímu hráči ještě žlutou kartu.
     
    86
    Žlutá, a naprosto zasloužená žlutá karta pro Nathana Pattersona. Pravý obránce Evertonu šel do souboje s Dignem s cílem nikoliv hrát balón, ale trefit soupeře.
     
    85
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Cameron Archer.
     
    75
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Lepší vstup do zápasu si JHON DURÁN mohl jen těžko představit! Potrestal mizerně provedené zpětné autové vhazování Younga, které vystihl, píchl si míč kolem posledního obránce Tarkowskiho a tváří v tvář Pickfordovi uspěl střelou k levé tyči.
     
    74
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Ollie Watkins, přichází Jhon Durán.
     
    64
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Moussa Diaby, přichází Diego Carlos.
     
    64
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Douglas Luiz, přichází Philippe Coutinho.
     
    63
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Leon Bailey, přichází Youri Tielemans.
     
    61
    Ashley Young vymyslel parádní centr na opomenutého Neala Maupaye, který z jasné pozice střílel přímo do Martíneze, argentinský mistr světa s velkým štěstím udržel čisté konto.
     
    57
    Skvěle si Moussa Diaby načasoval přihrávku mezi dvojici rozestoupených obránců a balón adresoval Watkinsovi přímo do nohy, zakončení přes vyběhnuvšího gólmana proletělo těsně vedle zadní, pravé tyče.
     
    51
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Těžko říct, co by se muselo stát, aby Aston Villa nezískala tři body. Výraznou měrou se na třetím inkasovaném gólu podepsal Patterson mizerným obranným zákrokem, jímž míč naservíroval na střed LEONOVI BAILEYMU a jamajský reprezentant tvrdou střelou propálil Pickforda.
     
    50
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Alex Iwobi, přichází Neal Maupay.
     
    46
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Idrissa Gueye, přichází Lewis Dobbin.
     
    45+9
    A ještě jedna žlutá karta v závěru úvodního dějství za ostrý skluz proti McGinnovi si ji vysloužil záložník Idrissa Gueye.
     
    45+4
    Ollie Watkins se obtočil kolem Michaela Keanea a chystal se postupovat volnějším středem, když stoper v poslední chvíli zatáhl za záchrannou brzdu, tu představovala útočníkova ruka. Logickým vyústěním celé situaci byla žlutá karta pro hráče Evertonu.
     
    45+2
    Žolík Arnaut Danjuma měl na kopačce kontaktní trefu! Obdržel skvělý pas mezi dvěma protihráči od Garnera, jenže na jedničku mu střelecký úhel zmenšil Emiliano Martínez a v pádu zakročil nohou.
     
    39
    Třetí gól domácích měl na kopačce Ollie Watkins! Centr McGinna protečoval na zadní tyč Pau Torres právě na anglického útočníka, jenž na dlouhou nohu nezvládl míč poslat mezi tři tyče, nicméně litovat tolik nemusí, protože mu pomezní obratem odmával ofsajd.
     
    38
    Střídání v týmu Everton FC:
    ze hřiště odchází Dominic Calvert-Lewin, přichází Arnaut Danjuma.
     
    34
    Parádní volej, ještě lepší zákrok! Do centru zleva se parádně opřela nová akvizice Aston Villy Moussa Diaby, Jordan Pickford ovšem ukázal fantastické reflexy a rukama míč vyrazil do levé tyče, aby se odrazem od ní vrátil zpátky do hry.
     
    33
    Žlutému trestu neunikl Lucas Digne. Po chybě bez úmyslu hrát balón stáhl Garnera za dres s jasným cílem zastavit brejk, což se mu podařilo.
     
    27
    Krásná akce The Villans třetím gólem nekončí! Leon Bailey našel stříleným pasem ve vápně úplně volného Douglase Luize, který ještě z jedničky sklepával pro Moussu Diabyho, ne příliš dobře umístěný přízemní pokus k pravé tyči Pickford udržel v rukavicích.
    24. Douglas LUIZ - 2:0
     
    24
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    DOUGLAS LUIZ se Pickfordem rozhodit nenechal a posílá domácí celek do dvougólového náskoku! Brazilský středopolař penaltu proměnil suverénně přesnou střelou ze svého pohledu do pravého dolního rohu. Gólman vystihl směr, na skvěle mířenou střelu však nedosáhl.
     
    24
    Před exekucí ještě žlutá karta pro Jordana Pickforda, jenž se snaží rozhodit Douglase Luize a i navzdory výzvě se ještě nepostavil na brankovou čáru.
     
    23
    No ale pozor! Arbitr Taylor se vrátil k momentu, kdy Jordan Pickford sestřelil Ollieho Watkinse a nařídil pokutový kop ve prospěch Aston Villy.
     
    22
    Po centru zprava hlavičkoval slabě Leon Bailey, k míči ještě přiběhl Ollie Watkins a píchl ho přes Jordana Pickforda, od nějž dostal tvrdý direkt, Everton na brankové čáře zachránil od druhého inkasovaného gólu Michael Keane!
    17. John MCGINN - 1:0
     
    17
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    The Villans se ujímají vedení! Po dvou šťastných odrazech ve středu hřiště se míče chopil Diaby, akci rozvinul přihrávkou doprava na Baileyho, který si udělal kolem Younga prostor k centru pod sebe, kde našel přesně JOHNA MCGINNA a domácí kapitán z bezprostřední blízkosti napálil balón z voleje nechytatelně pod břevno. Asistence: Leon Bailey.
     
    14
    Odvážný průnik Ashleyho Younga skončil první žlutou kartou zápasu, zkušeného anglického beka zastavil Douglas Luiz zatažením zezadu za dres.

    Milan Huppert

    Branky: 17. McGinn (Bailey), 24. Luiz (pen.), 51. Bailey, 75. Durán

    Karty:   14. Luiz (ASV), 33. Digne (ASV), 89. Archer (ASV) – 24. Pickford (EVE), 45+4. Keane (EVE), 45+9. Gueye (EVE), 86. Patterson (EVE)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:7. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:12.
    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Torres, Digne – Kamara, Luiz (64. Coutinho, 85. Archer) – Bailey (63. Tielemans), Diaby (64. Carlos), McGinn (C) – Watkins (74. Durán).
    Náhradníci: Olsen, Marschall – Chambers, Be. Traoré.

    Trenér: Unai Emery

    Everton FC: Pickford – Patterson, Keane, Tarkowski (C), Young – Garner, Gueye (46. Dobbin), Am. Onana, Iwobi (50. Maupay) – A. Doucouré (90+8. Onyango) – Calvert-Lewin (38. Danjuma).
    Náhradníci: Virginia – Branthwaite, Cannon, Godfrey, Mykolenko.

    Trenér: Sean Dyche

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn

    Diváci: 41 694
    bahis siteleri