Aston Villa – Everton 4:0 (kon.) | West Ham – Chelsea 3:1 (kon.)
konec
West Ham United
3:1 (1:1)
Chelsea FC
Neděle 20.08.2023, 17:30 • London Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    West Ham právě vstřelil branku!
    Hammers zvítězí, byť hráli od 67. minuty o deseti! S pokutovým kopem si s přehledem poradil LUCAS PAQUETA, který při rozběhu zpomalil, počkal si na pohyb Sáncheze, a poslal balón do jeho protipohybu – 3:1.
     
    90+4
    Penalta pro West Ham! Zapříčinil ji Moisés Caicedo, který sundal Emersona!
     
    90+2
    Ránu Noniho Maduekeho z hranice šestnáctky nepříjemně tečoval bránící Ogbonna. Alphonse Aréola se však dostal ke své levé tyči včas a vytěsnil balón na roh!
     
    83
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Malo Gusto, přichází Mason Burstow.
     
    81
    Na hřišti se vymění dvě letní posily West Hamu. Jamese Warda-Prowseho, který si připsal dvě asistence, nahrazuje mexický defenzivní záložník Edson Álvarez.
     
    76
    Střídání v týmu West Ham United:
    ze hřiště odchází Michail Antonio, přichází Pablo Fornals.
     
    75
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Conor Gallagher, přichází Noni Madueke.
     
    72
    Gallagher si vyslechl domluvu, ale kartu nedostal. Tu naopak sudí udělil jeho spoluhráči Nicolasovi Jacksonovi. Zřejmě tam byly nějaké protesty.
     
    69
    Střídání v týmu West Ham United:
    ze hřiště odchází Saíd Benrahma, přichází Angelo Ogbonna.
     
    67
    Zápas končí pro Nájifa Akirda! Domácí stoper šel ve skluzu do souboje s Nicolasem Jacksonem a místo míče trefil nohy hostujícího útočníka. Akird tak vidí druhou žlutou kartu a to znamená vyloučení!
     
    62
    Mudryk připravil přízemním centrem zleva výbornou pozici pro Raheema Sterlinga, který však nechtěl střílet pravačkou a přehazoval si míč na levačku. Jeho zakončení bylo zablokováno, poté stejně dopadl i Conor Gallagher a nakonec pálil mimo Moisés Caicedo.
     
    60
    Střídání v týmu Chelsea FC:
    ze hřiště odchází Ben Chilwell, přichází Moisés Caicedo.
     
    53
    West Ham právě vstřelil branku!
    Kladiváři dnes podruhé vedou! Axel Disasi rozehrál ve středu hřiště jen na Jamese Warda-Prowseho. Ten okamžitě zahrál dlouhý balón do běhu MICHAILA ANTONIA. Toho ještě zakřižoval právě Disasi, Antonio ale přes něho dokázal z hranice šestnáctky po zemi vystřelit a na míč letící na zadní tyč Robert Sánchez nedosáhl – 2:1.
     
    46
    Střelec vyrovnávacího gólu Chelsea Carney Chukwuemeka, který byl v závěru úvodního dějství ošetřován, už v zápase pokračovat nebude. Nahradil jej Mychajlo Mudryk.
     
    45+2
    Hosté rozebrali obranu soupeře, ale chybělo pořádné zakončení! Raheem Sterling z pravé strany pronikl do šestnáctky. Jeho zpětnou přihrávku sice promáchl Jackson, ale balón si našel Ben Chilwell. Kdyby napálil balón prakticky kamkoliv na bránu, asi by to byl gól. Jenže střílel slabší pravačkou a trefil protihráče!
     
    45
    Hodně aktivní je Raheem Sterling. Toho zastavil faulem Emerson, který vyfasoval žlutou kartu.
     
    43
    Alphonse Aréola hrdinou okamžiku! Domácí brankář vystihl, že Enzo Fernández bude střílet k tyči po jeho pravé ruce a byl tam včas! Míč dokázal skvělým zákrokem vyrazit.
     
    43
    Penalta potvrzena!
     
    42
    Penalta pro Chelsea! Raheem Sterling si to namířil do pokutového území a Tomáš Souček ho podrazil. Podle opakovaných záběrů k faulu došlo již uvnitř šestnáctky... Ještě to ale zkoumá VAR.
     
    40
    Chukwuemeka navíc vyfasoval i žlutou kartu.
     
    36
    Žlutá karta pro tým Chelsea FC (Axel Disasi).
     
    28
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Hosté obléhali pokutové území soupeře. Ben Chilwell posílal míč před bránu, kde ho Zouma odvrátil před Nicolasem Jacksonem. Balón si však našel na levé straně šestnáctky CARNEY CHUKWUEMEKA, který si ho navedl na pravačku a tvrdou střelou ke vzdálenější tyči srovnal – 1:1.
     
    21
    Conor Gallagher to zkusil ze střední vzdálenosti. Míč sice směřoval téměř na Aréolu, ale zřejmě zaplaval a brankář West Hamu ho tak raději boxoval. Pro domácí to dopadlo dobře.
     
    13
    Nájif Akird poslal k zemi Nicolase Jacksona. Bylo to na žlutou kartu.
     
    9
    Domácí si teď hodně oddechli! Nicolas Jackson utíkal sám na brankáře Alphonseho Aréolou, který ho podrazil a sudí Brooks ukázal na penaltu. Pomezní ale signalizoval ofsajd, takže z toho pokutový kop nakonec být nemůže!
    7. Nájif AKIRD - 1:0
     
    7
    West Ham právě vstřelil branku!
    Z dalšího rohu už Kladiváři udeřili! James Ward Prowse centroval na vzdálenější tyč! Conor Gallagher tam neuhlídal NÁJIFA AKIRDA, na jehož hlavičku brankář Sánchez ani nereagoval. Skvělý začátek pro domácí.
     
    5
    Roh Warda-Prowseho byl nebezpečný! Na jeho centr si naskočil Kurt Zouma, jehož hlavička by sama o sobě asi Roberta Sáncheze příliš neohrozila. Do souboje s gólmanem šel ale Emmerson a Sánchez musel tygřím skokem vyrážet tak, aby protihráč balón netečoval!

    Martin Augustin

    Branky: 7. Akird (Ward-Prowse), 53. Antonio (Ward-Prowse), 90+5. Paquetá (pen.) – 28. Chukwuemeka

    Karty:   13. Akird (WHU), 45. Emerson (WHU) – 36. Disasi (CHE), 40. Chukwuemeka (CHE), 72. Jackson (CHE)   67. Akird (WHU)

    Neproměněná penalta: 43. Fernández (CHE), brankář Aréola zneškodnil


    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 3:9. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:9.
    West Ham United: Aréola – Coufal, Zouma (C), Akird, Emerson – Souček, Ward-Prowse (81. E. Álvarez) – Bowen, Paquetá, Benrahma (69. Ogbonna) – Antonio (76. Fornals).
    Náhradníci: Fabiański – Be. Johnson, Cresswell, Cornet, Ings, Mubama.

    Trenér: David Moyes

    Chelsea FC: R. Sánchez – Disasi, T. Silva, Colwill – Gusto (83. Burstow), Fernández, Gallagher (75. Madueke), Chilwell (C) (60. Caicedo) – Sterling, Chukwuemeka (46. Mudryk) – Jackson.
    Náhradníci: Bergström – Cucurella, Maatsen, Humphreys, Ugochukwu.

    Trenér: Mauricio Pochettino

    Rozhodčí: Brooks – Betts, Howson
    bahis siteleri