Mountfield HK – K. Vary 3:2 (kon.) | Zlín – Jihlava 5:0 (kon.) | Č. Budějovice – Litvínov 6:3 (kon.)
Plzeň – Mladá Boleslav 3:4 (po pr.) | Olomouc – Kometa Brno 2:3 (po pr.) | Pardubice – Třinec 2:4 (kon.)
Přerov – Vítkovice 4:2 (kon.) | Sparta – Liberec 4:5 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
6:3 (0:0, 4:1, 2:2)
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 31.08.2023, 16:00 • Budvar aréna, České Budějovice • DHL Extraliga juniorů • Skupina Západ
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (18:08:37)
     
    Je konec! Nakonec jsme viděli pořádnou přestřelku, přestože to tak nevypadalo po první periodě. Jihočeši ovšem nasázeli branek šest, zatímco jejich soupeř jen tři. Litvínov celkem brzy ve třetí třetině snížil stav duelu na rozdíl dvou branek. Na lepší rozdíl se ovšem za celou dobu nedostali. Domácí vrátil do třígólového vedení Marcel Kříž. Za hosty se poté ještě trefil Ondřej Postl, zatímco tři vteřiny před koncem dal definitivní tečku na skóre Filip Petrásek.
     
    Konec zápasu.
    59:57 Filip PETRÁSEK - 6:3
     
    59:57
    České Budějovice právě vstřelily branku! Nyní už je to definitivní, domácí zvítězí, jelikož se trefují do prázdné branky! Pouhé tři vteřiny před koncem duelu dostal kotouč za brankovou čáru FILIP PTERÁSEK. Bez asistence.
     
    59:13
    Asi nebude překvapením, že Štěpán Stránský už je na střídačce a hosté hrají v šesti!
     
    58:55
    Antonín Scafari je na ledě!
     
    57:54
    Avšak hostující celek by potřeboval útočit, nadále hraje ve čtyřech. Naopak hokejisté ve žlutém se nikam neženou, což je celkem logické s ohledem na stav.
     
    57:08
    Každopádně přesilová hra Motoru pokračuje. Jihočechům se však úplně nedaří... Litvínov nemá s bráněním domácího celku žádné větší problémy.
    55:54 Ondřej POSTL - 5:3
     
    55:54
    Litvínov právě vstřelil branku! Ale pozor, Litvínov se trefuje dokonce ve vlastním oslabení! Severočeši předvedli skvělé napadání. Na konci celé akce byl ONDŘEJ POSTL, jenž byl na středu hřiště úplně sám a zblízka překonal Maříka. Asistence: Adam Werner a Jakub Bednařík.
     
    55:17
    A na jihu Čech je nejspíše rozhodnuto! Antonín Scafari totiž dostal za vysokou hůl rovnou 2+2 minuty. Pokud se Jihočeši neprosadí, bude tam skoro do konce duelu.
     
    54:55
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Antonín Scafari – 2+2, vysoká hůl.
     
    54:15
    Po dlouhé době se bán hra přerušila. Štěpán Stránský zastavil nálet soupeřů a nechal raději hru přerušit. Proto se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    53:18
    Čas neúprosně běží, jelikož se ve hře skoro ani nepřerušuje. Litvínovští hráči nyní musí bojovat o kotouč v útočném pásmu, ale tentokrát nebyli úspěšní.
     
    52:04
    A na hřišti už je také Richard Pitel, takže hokejisté ve žlutých dresech hrají kompletní! Povedlo se jim udržet na uzdě litvínovské střelce a neinkasovali.
     
    51:44
    Petr Placek je na ledě!
     
    51:07
    Motor se nadále brání ve třech a hosté si vypracovali dobrou šanci. Z vyložené šance, téměř z brankoviště, ale nedokázali dostat kotouč do sítě.
     
    50:36
    Litvínov hraje přesilovou hru a má nejspíše jednu z posledních možností na nějaké drama v tomto duelu. Jihočechům se ale v oslabení povedlo vyhodit.
     
    50:04
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Richard Pitel – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    49:44
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Petr Placek – 2 min., podrážení.
    49:05 Marcel KŘÍŽ - 5:2
     
    49:05
    České Budějovice právě vstřelily branku! Celkem nenápadná akce, ovšem Jihočeši z ní střílejí dnes už pátou branku a berou si tříbrankové vedení zpět! MARCEL KŘÍŽ měl prostor na pravé straně, a tak vypálil. Nic lepšího nemohl udělat, jelikož jeho střela prolétla až do sítě. Adam Sochor a Adam Gřegořek.
     
    48:05
    Naopak se dopředu dostal Motor, který se vydal do otevřené obrany soupeře. Zakončení z pravé strany ale Štěpán Stránský vyráží vyrážkou do ochranné sítě.
     
    47:25
    Každopádně třetí třetina poměrně rychle utíká a Litvínovu se nyní nedaří držet kotouč na hokejkách.
     
    46:54
    Vojtěch Aulický jen prodloužil kotouč do útočného pásma a okamžitě se za ním vydal. Tam na něj však čekala přesila, které nemohl čelit moc dlouho.
     
    46:03
    Matyáš Mařík se v posledních momentech rozhodně nenudí, ale zatím svůj tým drží. Jihočeši se do ofenzivní fáze nyní skoro vůbec nedostávají.
     
    45:33
    Jihočeši to chtěli vykombinoval jednoduchou akcí, jenže najíždějící hráč na puk o kousek nedosáhl.
     
    45:00
    Petr Pospíchal musel pořádně zabrat směrem dozadu, když mu na záda dýchal soupeř. Celou situaci sice ustál, jenže Litvínov se brzy dostal ke kotouči.
     
    43:05
    A klidně to mohlo být už jen o gól! Jaroslav Bystřický se střechou štěstí dostal až před gólmana, ovšem jeho zpětná přihrávka našla jen hokejka hráče ve žlutém.
     
    42:26
    Severočeši se přece jen snaží něco udělat s tímto zápasem a rozhodně se nevzdávají. Jejich kombinace ale zatím není úplně ta nejpřesnější.
    41:21 Lukáš TŮMA - 4:2
     
    41:21
    Litvínov právě vstřelil branku! A možná z toho bude ještě drama, jelikož hosté snižují na rozdíl dvou branek! Jaroslav Bystřický poslal kotouč na LUKÁŠE TŮMU, který dává svému týmu ještě naději. Asistence: Jaroslav Bystřický a Jakub Bednařík.
     
    41:08
    Vojtěch Aulický ujížděl se spoluhráčem do zajímavé akce dva na dva. Hráči Motoru měli větší rychlost, jenže je zradila nepřesná přihrávka, která zamířila do rohu.
     
    40:48
    Hráči v černém se drželi na puku a celkem lehkou kombinací se dostali až k zakončení. S tím ale nemohl mít Matyáš Mařík ani ty nejmenší problémy.
     
    40:14
    A už se zase hraje! Motor má utkání rozjeté skvěle, povede se ještě Litvínov ú trochu duel zdramatizovat?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Už jsou za námi dvě třetiny dnešního duelu a za třemi body vykročil poměrně jednoznačně Motor. Litvínov se sice dostal do vedení, když zásluhou Adam Hory využil přesilovou hru. Poté už se ale trefovali jen domácí. Během minuty a pár vteřin byl stav otočen, když se trefili Adam Gřegořek a Vojtěch Aulický. Následně se ještě dvakrát prosadil Adam Sochor a Budějovice tak vedou o tři branky po čtyřiceti minutách.

    Další třetina začne přibližně v 17:35.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:23
    Adam Sochor je v druhé třetině hodně aktivní. Nyní vybojoval kotouč ve středním pásmu. Jihočeši ale z celkem nadějné situace nedokázali nic vytěžit.
     
    37:58
    Jihočeši pokračují ve svém tlaku a viděli jsme tentokrát zakončení bekhendem. To jen prolétlo brankovištěm a hosté vyhazují puk na zakázané uvolnění.
    37:08 Adam SOCHOR - 4:1
     
    37:08
    České Budějovice právě vstřelily branku! To už je třetina snů pro Motor, naopak třetina hrůzy pro Litvínov! Martin Willmann našel parádní dlouhou přihrávkou ADAMA SOCHORA, který předvedl bekhendový blafák a střílí svou druhou branku v zápase. Asistence: Martin Willmann.
     
    36:22
    Litvínov sice měl kotouč na hokejce, ale nedokázal se s ním dostat ani do útočného pásma, natož k nějaké pořádné brankové příležitosti.
     
    36:00
    I druhá třetina se nám pomalu ale jistě začíná chýlit ke svému konci. Jihočeši na ledě nyní doslova vládnou a dvougólové vedení je rozhodně zasloužené.
     
    35:06
    Tomáš Březina si všiml, že Štěpán Stránský toho přes klubko hráčů moc vidět nemůže. Zkusil tedy nahodit puk od modré, ale ten až ke gólmanovi nedoletěl.
     
    34:26
    Jenže stejně snadno o něj zase rychle přišli. Matyáš Mařík se tak musel mít po delší době na pozoru, ovšem ránu od modré v pohodě kryje ve své výstrojí.
     
    33:59
    Ondřej Postl zkoušel sadovou najít spoluhráče v útočném pásmu, jenže ten mezitím odjel úplně někam jinam. Motor se tak zadarmo dostává ke kotouči.
     
    33:12
    Filip Petrásek se bez větších problémů dostal až na vrcholek pravého kruhu, a tak vypálil zápěstím. Hostující brankář ale tento pokus v pohodě vyráží do mantinelu.
     
    32:24
    Richard Pitel vyšťoural kotouč ve středním pásmu a okamžitě se vydal do toho útočného. Tam si ale Jihočeši nerozuměli a nepřesná přihrávka letí až za Maříka.
     
    31:58
    Před brankou hostujícího brankáře vznikla menší potyčka, která se ovšem obejde bez trestů.
    31:01 Adam SOCHOR - 3:1
     
    31:01
    České Budějovice právě vstřelily branku! Protože Motor střílí už třetí branku během pěti minut! U levé tyčky se objevil úplně osamocený ADAM SOCHOR, pro něhož nebylo problémem doražení kotouče do poloodkryté sítě. Asistence: Dominik Vachun a Martin Willmann.
     
    30:00
    Je za námi právě polovina duelu, po které vede domácí celek o jednu branku! Dočkáme se brzy dalších branek? To se dozvíme velmi brzy...
     
    29:33
    Štěpán Stránský je v průběhu zápasu ve větším zápřahu než jeho soupeř. Nyní musel čelit další ráně od mantinelu, ale chytá a nechává přerušit hru.
     
    28:42
    Domácí hráč se rozhodl vzít to na sebe, ale nakonec se nedostal ani k bekhendovému zakončení.
     
    28:05
    Jihočeši jsou samozřejmě povzbuzení dvěma vstřelenými góly, naopak pro Litvínov je to celkem zásah. Přece jen se on dostal jako první do vedení.
    27:16 Vojtěch AULICKÝ - 2:1
     
    27:16
    České Budějovice právě vstřelily branku! S brankami se nám ale nyní doslova roztrhl pytel! Jihočeši totiž během minuty otáčejí stav ve svůj prospěch! Po vyhraném buly zůstal trestuhodně nehlídaný na středu hřiště VOJTĚCH AULICKÝ, jehož rána z první málem protrhla síť. Asistence: Matyáš Humeník a Martin Willmann.
    26:46 Adam GŘEGOŘEK - 1:1
     
    26:46
    České Budějovice právě vstřelily branku! Jenže po necelé minutě je zase srovnáno! Martin Willmann prostrčil kotouč na ADAMA GŘEGOŘKA, který si udělal útočný výlet a rychlou kličkou poslal kotouč do sítě. Asistence: Martin Willmann a Petr Pospíchal.
    26:03 Matěj HORA - 0:1
     
    26:03
    Litvínov právě vstřelil branku! Posléze se ovšem hosté usadili v pásmu a kombinovali. Nakonec je z toho využitá přesilová hra a první gól zápasu! Matěj Maštalířský posunul kotouč na modrou, kde se do něj z první opřel MATĚJ HORA, jehož bomba z první končí bezpečně v síti. Asistence: Matěj Maštalířský a Dominik Čech.
     
    25:32
    Budějovice se zatím brání v oslabení dobře a soupeře k ničemu většímu nepouštějí.
     
    24:50
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Dominik Vachun – 2 min., podrážení.
     
    24:20
    Jiří Špaček získal puk v obranném a vydal se dopředu. Jeho akce sice nevyšla, ovšem o chvilku později střílel Jakub Bednařík těsně vedle levé tyče.
     
    23:02
    Z ničeho nic se objevil hostující hráč na vrcholku kruhu, když mu na poslední chvíli vpadl do střely jeden ze soupeřů, to mohla být ale obrovská šance!
     
    22:27
    Nikita Mojsejev si našel odražený kotouč u mantinelu jako první a celkem snadno se dostal ke střele. Na přední tyči ale gólmana hostů nenachytal.
     
    22:01
    Ti se dostali k nebezpečnému zakončení, ale také Matyáš Mařík zapisuje první úspěšný zákrok v této třetině. Do hry se nám však začíná vkrádat nepřesnosti.
     
    21:34
    Jihočeši se snaží pokračovat v aktivním pojetí hry a drží se v útočném pásmu. Rána od modré ovšem gólové parametry neměla, a tak dopředu mohou hosté.
     
    20:56
    Marcel Kříž se dostal k puku kousek od rohu útočného pásma. Pohlednou kličkou se dostal až ke střele, ale Štěpán Stránský znovu zasahuje.
     
    20:26
    Jakub Bednařík je na ledě!
     
    20:11
    A už se zase hraje! Domácí mají na začátku druhé třetiny k dispozici ještě kus přesilové hry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi první perioda, která nám nepřinesla ani jednu branku! O něco lepším dojmem působili domácí hokejisté, ovšem ani jeden z jejich střel se neujala. Litvínov toho směrem dopředu tolik nepředvedl. Tak uvidíme, jestli se v prostřední části dočkáme nějakých branek.

    Druhá třetina začne přibližně v 16:47.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:05
    Martin Willmann vyslal pěkné projektil od modré, když toho Štěpán Stránský moc neviděl. Puk tedy sice jen vyrazil před sebe, ovšem tam nikdo z Motoru nebyl.
     
    18:39
    Tomáš Březina je na ledě!
     
    18:26
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Jakub Bednařík – 2 min., hákování.
     
    18:00
    Jihočeši dobře napadají ve vlastním oslabení a hosté s tím mají značné potíže. Nemohou se dostat ani ze svého obranného pásma, kde i puk ztratili.
     
    17:16
    Matěj Hora se hodně snažil dirigovat přesilovkovou kombinaci. Ta sice skončila střelou, jenže s tou nemohl mít domácí brankář ani ty nejmenší potíže.
     
    16:47
    Matyáš Mařík musel čelit tvrdé ráně od mantinelu, když toho moc neviděl. Přesto si dokázal najít skulinku a drží kotouč ve své lapačce.
     
    16:39
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Tomáš Březina – 2 min., podrážení.
     
    15:48
    A šance také na druhé straně! Pitel pelášil dopředu podél mantinelu. Dostal se i do střelecké pozice, ovšem na bližší tyči nedokázal najít nějaké místečko.
     
    15:04
    A hosté si připsali celkem slušný tlak! V něm si sjel pro kotouč na střed hřiště Daniel Prokeš, když po jeho pokusu dlouho nikdo nevěděl, kde puk je. Ten nakonec spadl před brankoviště, ovšem Litvínov toho nevyužil.
     
    14:33
    Radek Vyhlídal vyzkoušel pozornost domácího gólmana ze středního pásma. Ten jeho pokus odrazil a nyní probíhá souboj o puk u mantinelu.
     
    13:59
    David Ducháček si jako první dojel pro odražený kotouč za domácí brankou a hosté se dostali ke střele. Matyáš Mařík celou situaci dobře viděl a zasahuje.
     
    13:18
    Pojďme si tedy říct, který tým hraje v jakých dresech. České Budějovice nastupují kompletně ve žlutém, zatímco jejich soupeř v černém.
     
    12:26
    Lukáš Tůma je na ledě!
     
    12:07
    Jihočeši se sice drží v útočném pásmu, jenže se nemohou dostat do pořádné kombinace. Vypadá to tedy, že první přesilová hra nebude využita.
     
    11:29
    Od té doby se ale Litvínovským povedlo vyhodit kotouč dvakrát ze své obranné třetiny.
     
    11:02
    Co nyní chybělo? Matyáš Humeník si sjel mezi kruhy, kam okamžitě dostal nahrávku. Jeho střelu z první ale Stránský vyráží mimo hřiště!
     
    10:26
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Lukáš Tůma – 2 min., vysoká hůl.
     
    09:43
    Tohle už byla gólová možnost! Domácí hráč vybojoval puk v útočném pásmu a posunul jej na Kříže, jehož pokus byl ještě tečován. Nakonec ale skončil těsně vedle branky!
     
    09:21
    Petr Pospíchal se snažil najít někoho ze spoluhráčů na středu hřiště, jenže neměl tomu možnost. Jihočeši ale vybojovali další vhazování před Stránským.
     
    08:28
    Marcel Kříž se snažil o nějakou individuální akci, ovšem byl zastaven ještě na obranné modré. Hostující hráči toho ovšem nedokázali nijak využít.
     
    07:53
    Martin Willmann ještě udržel kotouč v útočném pásmu, jenže jeho lehké nahození trefilo jednoho ze soupeřů Také Severočeši tak mohou konečně zaútočit.
     
    07:26
    Filip Petrásek Vyhrál další vhazování, tentokrát přesně na hokejka obránce. Ten se s tím nepáral a vypálil z první. Štěpán Stránský znovu zasahuje lapačkou.
     
    06:53
    Vadit jim to ale moc nemuselo. Po vyhraném buly poslal puk do pásma Tomáš Březina. Budějovice nakonec ani nevypálily a musely opustit útočnou třetinu.
     
    06:13
    O něco aktivnějším dojmem zatím působí jihočeští hokejisté, ovšem tentokrát je v cestě dopředu zastavil ofsajd.
     
    05:06
    Martin Willmann vyslal ránu ihned po buly, ale litvínovský brankář znovu zasahuje bez větších potíží.
     
    04:59
    Po menších technických problémech už vám můžeme přinést plný online! Do útoku se zrovna dostali domácí hráči, ale Štěpán Stránský v klidu zasahuje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Banes Motor České Budějovice: Mařík (Schacherl) – Lukáš, Vachun, Placek, Březina (C), Willmann (A), Buzek, Gřegořek – Pitel (A), Petrásek, Kotous – Seidl, Hoch, Šimon – Sochor, Humeník, Pospíchal – Aulický, Mojsejev, M. Kříž.
    Trenér: Radim Skuhrovec

    HC VERVA Litvínov: Stránský (Kubík) – Bystřický, Zachariáš, Prokeš, Werner, Vyhlídal, M. Hora (A) – Dohnal, Čech (C), Peroutka – Maštalířský, Ducháček, Scafari – Vishneuski, O. Postl I, L. Tůma – Špaček, Bednařík.
    Trenér: Martin Tvrzník

    Rozhodčí: Šperl, Hacaperka – Jindra, Rubáš.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 27. Gřegořek (Willmann, Pospíchal), 28. Aulický (Humeník, Willmann), 32. Sochor (Vachun, Willmann), 38. Sochor (Willmann), 50. M. Kříž (Sochor, Gřegořek), 60. Petrásek – 27. M. Hora (Maštalířský, Čech), 42. L. Tůma (Bystřický, Bednařík), 56. O. Postl I (Werner, Bednařík)


    HC Motor České Budějovice: Mařík (Schacherl) – Lukáš, Vachun, Placek, Březina (C), Willmann (A), Buzek, Gřegořek – Pitel (A), Petrásek, Kotous – Seidl, Hoch, Šimon – Sochor, Humeník, Pospíchal – Aulický, Mojsejev, M. Kříž.
    Trenér: Radim Skuhrovec

    HC VERVA Litvínov: Stránský (Kubík) – Bystřický, Zachariáš, Prokeš, Werner, Vyhlídal, M. Hora (A) – Dohnal, Čech (C), Peroutka – Maštalířský, Ducháček, Scafari – Vishneuski, O. Postl I, L. Tůma – Špaček, Bednařík.
    Trenér: Martin Tvrzník

    Rozhodčí: Šperl, Hacaperka – Jindra, Rubáš

    Diváci: 167
    bahis siteleri