Pardubice – Ilves cz 1:3 (kon.) | Pelicans Lahti – Växjö 1:5 (kon.) | Stavanger – Färjestad 2:4 (kon.)
Aalborg – Tappara 1:2 (po pr.) | Mannheim – Bolzano 4:2 (kon.) | Biel – Košice 3:1 (kon.)
Rouen – Ingolstadt 3:5 (kon.) | Innsbruck – Ženeva 5:2 (kon.)
konec
Pelicans Lahti
1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Växjö Lakers
Čtvrtek 31.08.2023, 17:30 • Isku Areena, Lahti • Hokejová Liga mistrů • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to z tohoto utkání definitivně vše, děkuji za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:01:46)
     
    Máme dobojováno! Švédský celek si nakonec ve třetí třetině výsledek už pohlídal, když přidal další dvě branky zásluhou Joachima Blichfelda a Briana Coopera. První jmenovaný zaznamenal hned dvě branky a výraznou měrou přispěl k prvnímu vítězství Växjö v základní části.
     
    Konec zápasu.
    59:38 COOPER - 1:5
     
    59:38
    Växjö právě vstřelilo branku! Hosté se přeci jen v samotném závěru utkání prosadili popáté, když trefil prázdnou klec obránce BRIAN COOPER. Växjö s definitivní jistotou zvítězí. Bez asistence.
     
    58:41
    Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby si ještě domácí střídačka vzala oddechový čas na poradu. Zdramatizují Finové koncovku zápasu?
     
    58:25
    Finský brankář Olkinuora dostal pokyn od svých trenérů zamířit na střídačku a domácí hokejisté to ještě zkouší v útočném pásmu se šesti bruslaři v poli.
     
    56:11
    V závěrečných minutách si hosté ještě vyzkouší hru v početní převaze, díky čemuž mohou zaútočit na pátou vstřelenou branku. Vyloučen je Sakke Hämäläinen (PLH).
     
    50:18
    V témže čase se ještě provinil nedovoleným zákrokem střelec dvou gólů Joachim Blichfeld (VAX). Ten pro změnu vyfasoval menší trest za hákování.
     
    50:18
    Dalším hráčem, kdo usedne na trestnou lavici, je obránce Brian Cooper (VAX), který vyfasoval od rozhodčích menší dvouminutový trest za hrubost. Stejný trest obdržel i domácí útočník Sakke Hämäläinen (PLH).
     
    46:46
    Po delší době si vyzkouší hru v početní převaze také domácí. Vyloučeným hráčem na straně hostí je Filip Eriksson (VAX), který odpyká trest za špatné střídání.
    45:31 BLICHFELD - 1:4
     
    45:31
    Växjö právě vstřelilo branku! A hosté svou další početní převahou nepohrdli a vedou už o tři branky. JOACHIM BLICHFELD zaznamenal již druhý gól a zatím výraznou měrou přispívá k případnému vítězství Seveřanů. Asistence: Robert Rosén, Joel Persson.
     
    44:36
    Hosté si zahrají další početní výhodu, jelikož na trestnou lavici usedl potřetí v dnešním utkání útočník Ryan Lasch (PLH). Domácí forvard se provinil držením.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:15 hodin.
     
    Hosté svou další početní výhodu nevyužili, ale mrzet je to rozhodně nemusí. Svěřenci trenéra Jönssona drží po čtyřiceti odehraných minutách dvoubrankové vedení. Za švédský tým se nejprve prosadil Joachim Blichfeld, vzápětí sice zkorigoval skóre zpět na rozdíl jedné branky Lars Bryggman, ale klid na hokejky svým spoluhráčům dodal Tobias Rieder. Udrží hosté své vedení i ve třetí části?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 29. Bryggman (Lasch, P. Carlsson) – 5. M. Sylvegård (McLaughlin), 28. Blichfeld (Rieder, G. Carlsson), 35. Rieder (McLaughlin, M. Sylvegård), 46. Blichfeld (R. Rosén, Persson), 60. Cooper


    Pelicans Lahti: Olkinuora (Patrikainen) – Jordán, Riihinen, Salminen, Niemelä, Utunen, Puutio, Virtanen, Käyhkö – Roine, Hämäläinen, Horký – Bryggman, P. Carlsson, Lasch – Jämsen, Vilen, Kiiskinen – Hirvonen, Enlund, Tukiainen.
    Trenér: Tommi Niemelä

    Växjö Lakers: Larmi (Jonasson) – Cooper, Lowe, Giuttari, Martinsson, Persson, G. Carlsson, E. Rosén – M. Sylvegård, McLaughlin, Gustafsson – Lundberg, Östlund, Ågren – Blichfeld, R. Rosén, Rieder – E. Sylvegård, Eriksson, Stjernborg.
    Trenér: Jörgen Jönsson

    Rozhodčí: Heikkinen, Kaukokari – Nikulainen, Mäkinen

    Diváci: 2 103
    bahis siteleri