Třinec – Rapperswil cz 6:7 (po pr.) | Rauma – Belfast Giants 3:1 (kon.) | Vítkovice – Mnichov cz 4:3 (2:1 po s.n.)
Skellefteå – Salzburg 4:0 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
6:7 (1:1, 3:1, 2:4 - 0:1)
SC Rapperswil-Jona Lakers
Pátek 01.09.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Hokejová Liga mistrů • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já vám děkuji za pozornost a tímto vás zvu ke sledování dalšího textového online přenosu, který vám nabídnu z utkání HC Oceláři Třinec – EHC Red Bull Mnichov. To se odehraje v neděli 3. září 2023 od 15 hodin. Do té doby mějte pěkné dny! (19:50:17)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 29:33
    Střely mimo 8:8
    Zblokované střely 14:13
    Hity 8:7
    Vhazování 35:28
    Trestné minuty 10:8
     
    Třetí třetina začala pro Oceláře ještě pozitivně. Přesilovou hru po krásné kombinaci využil Libor Hudáček a Třinečtí na začátku třetí třetiny vedli o tři góly. Pak se ale nechali vyloučit najednou Dravecký s Čachem a hosté měli k dispozici přesilovku pět na tři. Vzhledem k tomu, že se neukončuje její průběh po vstřelené brance, jedná se o vražednou kombinaci. A to se potvrdilo. Hosté dvěma góly se dostali na dostřel – skórovali Tyler Moy a Nico Dünner. Bylo to rázem pro hosty hratelné a ti měli na své straně psychickou výhodu.

    Vyrovnání viselo na vlásku a přišlo necelých šest minut před třetí sirénou, když Mazance prostřelil Nathan Vouardoux. Pro domácí bylo záhy ale ještě hůř, když šestý a v tu chvíli vedoucí gól vstřelil z pravé strany útočného pásma Tim Grossniklaus. To, že domácí nekončili zápas v úplné depresi a vybojovali z něj aspoň bod, zařídil v následné power play Libor Hudáček. V prodloužení však lehký Jeřábkův puk zaklepal pouze na tyč a o moment později na druhé straně akci dva na jednoho proměnil ve vítězný gól Jordan Schroeder. Konečný rezultát – Oceláři 6, Lakers 7!
     
    Konec zápasu.
    61:10 SCHROEDER - 6:7
     
    61:10
    Rapperswil právě vstřelil branku!
    Domácí propadli a situaci dva na jednoho na třineckou branku proměnil ve vítězný gól JORDAN SCHROEDER tvrdou střelou pod horní Mazancovu tyč. Asistence: Maxim Noreau. Konečný stav utkání 6:7.
     
    60:48
    Na druhé straně těžká střela na třineckou branku orazítkovala zadní hrazení.
     
    60:32
    Daňo předal Jeřábkovi na modrou a jeho trochu nechtěný pokus nakonec proklouzal až na tyč.
     
    60:13
    Prodloužení je zahájeno. Puk mají hosté a rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Bláznivý zápas nakonec dospěl do prodloužení. Nyní před nastavenou pětiminutovkou jen rychlá rekapitulace gólů – na začátku třetí třetiny využil přesilovku Libor Hudáček, pak se dvakrát v početní výhodě trefili hosté. Prosadil se Moy s Dünnerem. O deset minut později vyrovnal Vouardoux a vedoucí gól v osmapadesáté minutě dal Grossniklaus. Domácí ale neodejdou z tohoto zápasu nakonec s prázdnou – v power play vyrovnal Hudáček a vybojoval z deprese aspoň prodloužení. To právě teď začíná se třemi bruslaři na obou stranách.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:56
    Icing hostujícího týmu bude (možná) posledním přerušením v normální hrací době.
     
    59:43
    Voženílek po další aktivitě hostů v útočném pásmu vytahuje puk aspoň do střední třetiny.
     
    59:03
    Závar před hostující brankou. Pánik vystihl trajektorii puku, ale do zakončení se nakonec s Romanem nedostali.
     
    58:24
    Domácí fanoušci žádají další gól a snažili se o něj kombinačně Dravecký se zakončujícím Romanem.
    57:58 L. HUDÁČEK - 6:6
     
    57:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    A vyplatilo se! Bláznivý zápas pokračuje. Dvanáctý gól tohoto zápasu vstřelil LIBOR HUDÁČEK, který se z levé strany opřel do křížného pasu Nestrašila a trefil horní patra rapperswilské branky. Asistence: Andrej Nestrašil, Jakub Jeřábek. Stav utkání 6:6.
     
    57:47
    Domácí nechávají Mazance na lavičce a na buly do útočného pásma míří šestice bruslařů. 133 sekund před třetí sirénou tak domácí vše vsadili na jednu kartu.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 8. Kundrátek (J. Jeřábek, Haas), 26. Pánik (Kundrátek, Voženílek), 27. Polášek (Hrehorčák, Miloš Roman), 38. M. Daňo, 42. L. Hudáček (M. Daňo, A. Nestrašil), 58. L. Hudáček (A. Nestrašil, J. Jeřábek) – 12. Albrecht (Čajka, Aebischer), 38. Schroeder, 44. Moy (Noreau, Červenka), 45. Dünner (Schroeder, Wetter), 55. Vouardoux (Červenka, Noreau), 58. Grossniklaus (Rask), 62. Schroeder (Noreau)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Švančara) – Polášek, A. Smith, Kundrátek, J. Jeřábek, M. Adámek, Nedomlel, Havránek – Voženílek, P. Vrána (C, TS), Pánik – M. Daňo, L. Hudáček, A. Nestrašil (A) – Haas, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A), Čacho, Kurovský – Wałęga.
    Trenér: Zdeněk Moták

    SC Rapperswil-Jona Lakers: Nyffeler (Meyer) – Noreau (A), Gerber, Aebischer, Grossniklaus, Baragano, Maier, Vouardoux – Zangger, Schroeder, Červenka (C, TS) – Moy, Rask, Wetter – Wick, Dünner (A), Forrer – Čajka, Albrecht, Lammer – Taibel.
    Trenér: Stefan Hedlund

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Ondráček – Rampír, Lederer

    Diváci: 3 406
    bahis siteleri