Třinec – Rapperswil cz 6:7 (po pr.) | Rauma – Belfast Giants 3:1 (kon.) | Vítkovice – Mnichov cz 4:3 (2:1 po s.n.)
Skellefteå – Salzburg 4:0 (kon.)
konec
Lukko Rauma
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Belfast Giants
Pátek 01.09.2023, 17:30 • Kivikylän Areena, Rauma • Hokejová Liga mistrů • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (19:42:24)
     
    Máme dobojováno! Domácí hokejisté ve třetí části přeci jen potvrdili roli favorita a dvěma góly zásluhou Braydena Burkeho a Sebastiana Repa dokráčeli k prvnímu vítězství v letošním ročníku Ligy mistrů. Lukko vítězí v poměru 3:1 a zapisuje tři body.
     
    Konec zápasu.
    59:48 REPO - 3:1
     
    59:48
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku! Je hotovo! SEBASTIAN REPO udělal pár kroků dopředu a svým bekhendovým pokusem ze středního pásma trefil odkrytou branku hostí. Rauma vítězí. Asistence: Julius Mattila, Brayden Burke.
     
    58:41
    V tomto čase si hostující trenéři vzali oddechový čas, aby sdělili své poslední pokyny směrem ke svým svěřencům. Brankář Beskorowany zůstává na střídačce!
     
    58:00
    Poslední dvě minuty řádné hrací doby. Hosté se mezitím zkoušejí trvale usadit před brankářem Lebedeffem, který v posledních vteřinách nemusel řešit vážnější situaci.
     
    56:41
    Ponthus Westerholm zkoušel střílet z pravé strany, ale jeden z hostujících hráčů se položil do rány a znemožnil řádně zakončit domácímu útočníkovi. Hra pokračuje dál.
     
    56:17
    Čas se pomalu krátí a hosté i nadále ztrácí jednu branku. Rauma se už soustředí spíše na obrannou činnost, nicméně hosté ještě nehází flintu do žita.
     
    55:21
    Preston spolu se svými spoluhráči vybojovali kotouč v útočném pásmu a mohli rozjet další kombinaci. Domácí obránci se rychle zorientovali a včas zasáhli.
     
    54:45
    Sato ještě vybojoval kotouč proti Repovi a první jmenovaný uháněl k domácí brance. Lebedeff nakonec nemusel zasahovat, jelikož Sato byl posléze odzbrojen.
     
    53:57
    Lebedeff zkrotil kotouč svou hokejkou a pomohl svým obráncům s rozehrávkou. Mezitím domácí borci pronikli do útočného pásma, kde se dlouho neudrželi.
     
    53:17
    Jami Krannila zkoušel bekhendovým pokusem od mantinelu nahrnout kotouč do brankoviště hostí, nicméně jeho střela skončila sražená mimo branku.
     
    52:17
    Kohei Sato prověřil v dobré rychlosti pozornost domácího brankáře Lebedeffa, který vyrazil kotouč svými betony do bezpečí. Hra má vysoké tempo.
     
    51:12
    A rychle na druhou stranu! Mattila číhal před brankou na případnou přihrávku od spoluhráčů, ale finský útočník nezakončil přesně.
     
    51:01
    Garside si vybruslil do hloubi útočného pásma a domácí brankář Lebedeff zakročil proti nebezpečnému pokusu Prestona od modré čáry. Hra je přerušena.
     
    50:30
    Baum se rozhlížel na modré čáře, komu přihrát. Nakonec si vybral svého spoluhráče na levé straně, nicméně domácí borci mohli zůstat v klidu. Tlak pokračuje.
     
    49:39
    David Phillips odehrál kotouč do středního pásma, kde byli však připraveni pouze domácí hokejisté. Ti si vzali puk zpátky na své hokejky a rozjíždí novou akci.
     
    48:50
    Mark Garside posunul kotouč na svého spoluhráče, který jen šťouchl do puku a domácí obránci museli spěchat rychle zpátky. Celou situaci zvládli.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 34. Repo (Burke, Mattila), 46. Burke (Repo, Mattila), 60. Repo (Mattila, Burke) – 30. Printz (Nazarian, Baum)


    Lukko Rauma: Lebedeff (Harvey) – Reunanen, Brook, Piipponen, Stenqvist, Almari, Ervasti, Abt, Korkka – Burke, Mattila, Repo – Nyman, Pathrik Westerholm, Ponthus Westerholm – Fontaine, Krannila, Tieksola – Ikonen, Kainulainen, Ylitalo.
    Trenér: Tomi Lämsä

    Belfast Giants: Beskorowany (Whistle) – Friend, Gendron, Brown, Curti, Baum, Phillips – Tedesco, Barriga, M. Cooper – Printz, Preston, Nazarian – Sato, Long, McLeod – O. Cooper, Garside, Norris.
    Trenér: Adam Keefe

    Rozhodčí: Brander, Vikman – Niittylä, Pekkala

    Diváci: 2 624
    bahis siteleri